- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Yettel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Szia Doky586!
A Yumi-s javaslatodért van egy csillagos ötösöd, mert sikerült bootolhatóvá tenni a merevlemezt, bár még nem jutottam el a folyamat végére.
Betölt a Hiren-es egyszerű xp, és utána tudok ott manipulálni. USB-pendrive-ról már nekifutottam az XP telepítésének, de cselesen: az egy szál merevlemezt 2 partícióra osztottam, és a II. partícióra tenném fel az xp-t, hogy az ideiglenes fájlok másolása után gyorsan kikapjam a HDD-t, és a II. partíciót tegyem elsődlegessé, vagyis a telepítés arról folytatódna. Sajnos, elakadok, mert az xp telepítő nem talál ilyen-olyan fájlokat, pedig a korábban elsődleges partícióra másolt cuccait kézileg átvittem a másikra. Ami még érdekes: ha kiveszem a merevlemezt, és újra indítom a gépet (ugyanis ő adja a tápellátást még mindig a másik PC-re USB-ként csatlakoztatott HDD-nek), akkor a BIOS után bejön egy képernyő, mely szerint ”Windows could not start because the following file is missing or corrupt: >Windoes root>\system32\hal.dll. Please reinstall a copy of the above file.”, de van amikor az NDTDLR-t hiányolja. (A neten ezekről kisregények vannak.) Ezek szerint a telepítő bemásol valamit (bootladert?) a CMOS-ba.
Szóval, a két partíció, illetve a csereberéjük nem működik a Windows XP telepítővel.
Volt amúgy egy olyan win hetesem, amely egyetlen exe fájlból állt. Pendriveről úgy telepítette magát, mint a fergeteg. Valószínűleg most jó lenne, de már nincs meg. Fogalmam nincs honnan volt (még az aktiválási idő lejárta előtt töröltem), de az is elképzelhető, hogy valamelyik iso2usb program csinál iso-ból exe-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egér probléma
- Home server / házi szerver építése
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 100/100 - 0 Perc! WD BLACK SN850X 4 TB NVME SSD!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Logitech z5500 5.1
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi