Hirdetés
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Szia Doky586!
A Yumi-s javaslatodért van egy csillagos ötösöd, mert sikerült bootolhatóvá tenni a merevlemezt, bár még nem jutottam el a folyamat végére.
Betölt a Hiren-es egyszerű xp, és utána tudok ott manipulálni. USB-pendrive-ról már nekifutottam az XP telepítésének, de cselesen: az egy szál merevlemezt 2 partícióra osztottam, és a II. partícióra tenném fel az xp-t, hogy az ideiglenes fájlok másolása után gyorsan kikapjam a HDD-t, és a II. partíciót tegyem elsődlegessé, vagyis a telepítés arról folytatódna. Sajnos, elakadok, mert az xp telepítő nem talál ilyen-olyan fájlokat, pedig a korábban elsődleges partícióra másolt cuccait kézileg átvittem a másikra. Ami még érdekes: ha kiveszem a merevlemezt, és újra indítom a gépet (ugyanis ő adja a tápellátást még mindig a másik PC-re USB-ként csatlakoztatott HDD-nek), akkor a BIOS után bejön egy képernyő, mely szerint ”Windows could not start because the following file is missing or corrupt: >Windoes root>\system32\hal.dll. Please reinstall a copy of the above file.”, de van amikor az NDTDLR-t hiányolja. (A neten ezekről kisregények vannak.) Ezek szerint a telepítő bemásol valamit (bootladert?) a CMOS-ba.
Szóval, a két partíció, illetve a csereberéjük nem működik a Windows XP telepítővel.
Volt amúgy egy olyan win hetesem, amely egyetlen exe fájlból állt. Pendriveről úgy telepítette magát, mint a fergeteg. Valószínűleg most jó lenne, de már nincs meg. Fogalmam nincs honnan volt (még az aktiválási idő lejárta előtt töröltem), de az is elképzelhető, hogy valamelyik iso2usb program csinál iso-ból exe-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Gyúrósok ide!
- Death Stranding 2: On the Beach - Felbukkant a PC-s kiadás
- Autós topik
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Razer gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest