- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
YAS-dude #90563 üzenetére
Azt nem láttam hogy a Guard L1-nél telefon app-al lehetne bármit is csinálni. Vagy csak nem reklámozzák a saját oldalukon hogy képes ilyesmire. Mondjuk nem is tudom pontosan mire lenne jó egy applikáció a porszívóhoz.
Azt nem tudom hogy a C3 miért nincs listázva a weboldalukon. Ez már valami kifutó modell lehet?
-
spileraaa
senior tag
válasz
YAS-dude #90044 üzenetére
HISENSE H20MOBP1HI
Újra végig néztem az összes mikrohullámú sütőt kb. talán egy Lg láttam 10 kg alatt 9.5 kg-al a többség 10 kg körül van . Vagyis még így is 3 kg könnyebb mint a hasonló típusú mikrok. Ez eléggé zavar hogy lehet ez a nagy különbség.
Maximum az alacsony ára miatt fogom megtartani de csak ha tudni fogom használni ezt benne
Microwave Popcorn Bowl
mivel 3 cm alacsonyabb mint az elődje bajos lesz berakni és kivenni. -
válasz
YAS-dude #89674 üzenetére
~4 évig nem volt gondja, van bent perforált betét, ez alatt volt a tálca [kép] most ugye nincs bent, de mivel fiókos a front szerintem az meglehetősen jól zár, esetleg a fiók zaródást tudom egy kis szilikon pöcökkel picit kevésbé passzentosra állítani, hogy esztétikailag ne lógjon még ki.
Lehet betenni valami kis pc ventit, teszt jelleggel, ami elviszi a levegőt onnan, vagy még a hátlapot lehet kivágni és akkor hátul jobban tud el keringeni a levegő.
Amúgy közbenső szekrény, szóval van légtér belül azért.
Most nézegettem, eddig csak az egyik ventillátort kapcsolta be azon az oldalon ahol használtam, holnap majd megterhelem jobban mindkét oldalon, simán lehet, hogy nem megy az egyik venti. Most nem kapcsolt le, pedig egy 40 perces főzés volt, forrás közelben.
Igazából az is jelenség, mikor lekapcsol, hogy maga az üvegfelület pereme is nagyon meleg, ebből gondolom, hogy inkább csak lekapcsolgatja védelemből magát, mintsem elektronika. -
pjen
félisten
válasz
YAS-dude #88543 üzenetére
Igen, a Jar meg azt, hogy ne tegyek bele. Ha szetszedsz egy mosogatógépet Rájössz, hogy meglehetösen egyszerű szerkezet. Egy motor ami nem találkozik vizzel, egy szivattyú ami a viz.nyomasával forgatja a karokat, egy fűtőtest+pár vizszint szabályzó érzékelő. Pulsz a program kapcsoló. Szerintem a só megléte inkább a mosogatás minöségét befolyásolja. A lagy vizben hatékonyabb a mosószer.
-
pjen
félisten
válasz
YAS-dude #88536 üzenetére
Nem, kezdődött egy Wh val. 9 év, motor és szivattyú hiba GTK. Bosch 9 év, szintén motor és szivattyu.GTK. Gorenje 5 év biztonsági víz szelep GTK. Beko 4,5 év folyamat jelző led hiba. Panel csere 13K lett volna, de a biztosító csere utalványt adott inkább.. Most AEG van. Egyébként érdemes elolvasni a Jar platinum leírásáf akár itt a neten is. Só adagolása csak rendkívül kemény 26 keménységű víz esetén indokolt.
-
ribarszki
őstag
válasz
YAS-dude #88531 üzenetére
Persze, hogy kell. A só regenerálja a gyantát. Ami tablettában van adalék az vízlágyító. De a gyantához a büdös életbe nem juttat sót. Oda a sótartályból megy a regeneráláshoz szükséges só. Amúgy 600Ft egy évre elég só?
De mindenkí úgy b.ssza szét a gépét ahogy akarja. Csak amikor tanácsként adja -
totron
addikt
válasz
YAS-dude #86296 üzenetére
Hány perc előmelegítés után? Sokan sietnek és téves/rossz benyomással hajítják félre az öntöttvasat, holott... Ez egy lomhább műfaj - és igen, 2db tükörtojásért nem feltétlenül gazdaságos felhevíteni, na meg a várakozás. Plusz nyilván nem a 30+ centist tesszük rá a nyúlfarknyi induktorra - a belső kör jelöli az érdemi munkaterületet, a külső csak azt, hogy mekkora lábas képes szétteríteni a hőt ~teljesen maga alatt. Szóval mondhatók rosszak az öntöttre, de az előnytelen hővezetés pont nem ilyen.
A mindennapokra egyébként nem való, túl sok vasat hagy az emberben, abból elég az alkalmankénti kevesebb, illetve iszonyat porózus, több rétegen át, de épp ebben áll az egyik fő vonzereje is; az előző étkek zsírjait eltárolja, ezekből legtöbbször egy kívánatos ízharmónia áll össze, mintegy alapként az elkövetkezendő sütésekhez. A hal be tud kavarni - további ~2-3 használaton át, ahogy homokkal sem érdemes súrolni, mert nem tudod kitisztítani belőle, csak további használattal vagy mélypolírral, de akkor meg formázhatod (avathatod be) újra, nulláról. Ezért kell sóval, nagy szeművel, adalékadag-mentessel, de tényleg. Ezek után gondolom említeni sem kell, hogy mosogatószerrel miért ne menjünk még csak a közelébe se, ne permetezzünk a távolabbi környezetében sem, ne tároljunk mellette vegyszert, csak a konyhaszekrénybe zárjuk be.
A legtöbb, elkészíteni kigondolt elem savas, ami csak hatványozza a vaskioldást, ez fokozható még C-vitamin tartalmúakkal. Vagyis kevés dologra használható, ha nem akarod mindig kiégetni újra és túltelíteni magadat sem vassal. Céleszköz. Ezt-azt pirítani, illetve húsokhoz. Biztosan tudja ezt itt a többség, de hát most tartsam magamban? Lehetetlen.(#86297) iatti, ma meg már csak cukorral viszik. Nagyon igaz a víztartalom.:/
Az indukciós amit használok folyamatosan adja az áldást, Wattokat kijelezve, idő alapú beállításnál már kapcsolgat is ha jól rémlik, majd megnézem, az ritkábban van használva.
(#86301) nagylaci32, ezért is hülyeség olajat és szalonnát/zsírt keverni.
(#86308) Gömbike, kinek mi az igazi. Nagy bánatom, hogy nem zsinnyegtethetek (csippantgathatok) gombos mikrót, pedig jó móka. Kivesz ~3 vitamint az ételekből amit nagyon érezni, pl. vízízűek lesznek, így ez itt kiesik.
-
baryll
tag
válasz
YAS-dude #85770 üzenetére
Pont, hogy ez a legnagyobb baj ezekkel a modern sz.rokkal, hogy minden pontosan be van lőve, ki van számítva és nincs ráhagyva semmi tartalék, úgy kezelnek minden alkatrészt, hogy 3..5 év múlva is úgy fog viselkedni, mintha zsír új lenne. Ezért megy tönkre bennük az elektronika is, mert újonnan jó, kit érdekel, hogy mi lesz vele 3 év múlva. Ezeknél az érzékelős elektronikus bizbaszoknál nagyon fontos, hogy mindig megfelelő szinteken kapják a delejt. Az, hogy ilyen vékony a tápkábel, tuti hogy hozzásegíti az elektronikákat a minél előbbi behülyüléshez, elromláshoz.
Nem fura, hogy a régi gép szétrohadt tengellyel sem verte le az áramot, pedig fogta rendesen a motort a mocsok nagy surlódás, az 1200-as centrizésnél.
Ki van számolva, meg a szabvány. Erre csak annyit mondok, hogy tervezve, meg kikalkulálva van az is, hogy minél előbb tönkremenjenek ezek a csilli-villi s..rok. De ne legyen igazam és ez is legyen mosógép 13 év múlva is.
Nagyon szívesen szétbontanám, hogy mit fejlesztettek a dobtengely kialakításokon. Van egy sanda gyanúm, hogy semmit és az is lehet, hogy olyan pontosan méretezték, hogy ez még rosszabb lett, mint a régi konstrukció. -
Reynaldo
junior tag
válasz
YAS-dude #85770 üzenetére
Nem sok köze van hozzá, az tény. Ott inkább a kismegszakítóval lesz a gond, ha a ház vezetékelése rendben van, vagy a dugaljzattal, vagy bármi mással. Vagy kevés az amper. Egyszer nekem is cserélni kellett a biztit, mert ha 2 gépet bekapcsoltunk, mint mosógép, mikró, porszívó, stb., mindig levágta. Azóta meg soha többet, még 3 gépnél sem.
-
BBéci
legenda
válasz
YAS-dude #83163 üzenetére
Egyetértek, valami egészen különleges felhasználói mód kell ahhoz, hogy egy hónap alatt tönkremenjen egy Tefal serpenyő. Még akkor is, ha az csak középkategóriás.
Szintén a két legmagasabb osztályú család - Excellence, Ultimate - tagjaiból válogatnék, illetve olyat készülök venni. -
balojazz
aktív tag
válasz
YAS-dude #82138 üzenetére
De hát pont azt mondom, hogy pl egy LG nem hogy nem szar, hanem tudja ugyanazt olcsóbban. Olyan csendes, hogy a suttogás elnyomja. Ez is tisztára mos, nem roncsolja a textilt, és biztos van benne rövid program, csak azt még nem kellett használni, de ha nem volna, letöltenénk rá egyet. Ez is leméri a töltet tömegét, aztán eldönti, hogyan mos (idő, víz). Simán tudják ugyanazt még alap eco programon is, nem is rozsdásodik stb. És mivel könnyű, költözéskor ketten vittük az asszonnyal az emeletre, de noha könnyű, mégsem mászik egy millimétert sem arrébb a kövön. Stb. Egy vakteszten nem tudnál különbséget tenni 2 mosott adag közt. Egyedül az ár és (többnyire) az élettartam a különbség, no meg a saját tömeg, de én ezt mind hátránynak gondolom a Mielénél. Az energomat annak a kornak megfelelő volt (40 év), és nem volt más meg jobb 88-90-ig, azt a "választékot" ne hozzuk ide, mert már nem azok az idők járnak: tévét, autót, sőt lakást is pár évente cserélnek sokan. Nem egészen 20 év alatt 3 különböző méretű lakásom volt, és ez sem az utolsó, mert az életvégi kisebbe költözés még nagy sokára játszani fog biztosan. Ugyanennyi idő alatt 3 mosógépem volt, és egy sem romlott el, csak kinőttük, és most már kellene a negyedik, és majd kell(enek) a kisebb(ek) egyszer. Ahogy butaság lett volna 20 éve egy 10 kilós töltetű Miele szingliként, úgy 20 éve az 5 kg töltetű Mielét is ostobaság lett volna megvenni, és sokáig szenvedni vele, amikor a 8 kilós majdnem mindennap megy. Ha túl nagy a gép, akkor sok ruhát kell betárolni és minek a drága gép, ha alig használom. Ha meg túl kicsi, sok áram és víz fogy, és sok idő a mosás plusz szárítás, sok ki-be pakolással. Röviden: ezt a 20 évet végigszoptam volna egy Mielével, de inkább olcsóbban és optimálisabban mostam szumma kb ugyanannyi értékű géppel. És arra sincs azért garancia, hogy az a nem megfelelő Miele BIZTOSAN kibírt volna 20 évet.
-
válasz
YAS-dude #82138 üzenetére
"A lányom bekoja már újkorában is olyan hangos volt, hogy azt hittem valami baja van, de úgy tűnik, hogy ezek ennyiért ilyenek." - ez az amit eléggé sok ideje, sokan próbáltak magyarázni balojazz-nak, de nem érti, vagy csak trollkodik és nem akarja érteni - sose tudom eldönteni
-
balojazz
aktív tag
válasz
YAS-dude #82086 üzenetére
Igen ám, de a 20 évig használható gép csak szingli álom. 20 év alatt születhet 1-2-3 gyerek, vagy kirepülhet ugyanennyi, esetleg a két véglet közt mindkét tendencia játszhat, így folyton nagyobb és kisebb kell. 5 kilóstól 10-15 év alatt el lehet jutni a 6, majd 8, majd 10 kilósig, majd lépkedhetsz lefelé.
-
Fishor
senior tag
válasz
YAS-dude #77397 üzenetére
Szia!
Köszi a részletes leírást. Ezt meg aem álmodtam, hogy nem vehető ki a kefe? Pedig a képen mutat valami csavarási irányt a végén, azt hittem az az. Máshogy tényleg nem tudom hogyblehet normálisan lepucolni a hajat róla. Ráadásul, akkor gondolom ez a hosszú hajat csak magára tekeri és fel nem szívja. Aztán telítődik, és le kell szedni, hogy tovább haladhassak?
Üdv: Fishor
-
asdf_
veterán
válasz
YAS-dude #69617 üzenetére
Nem, a töltetet előbb külön forgatja, akkor méri a súlyát és ezután kiírja, milyen hosszú lesz a mosás, ez már akkor megvan, amikor még semennyi víz nem ment bele. Utána a vizet úgy engedi be, hogy vagy 5-8* megnyitja kb. 1-2 másodpercre, aztán vár úgy 5 másodpercet , utána párszor kb. 2-3 másodpercre, aztán megint vár utána a dupláját, és ezután tolja megszakítás nélkül. Ha a ruha sokat szív fel, akkor a teljes vízbeeresztés után 1-3 perccel később pótolja ezt, azt hiszem, akár többször is.
-
tknof1871
őstag
-
zohan echte
tag
válasz
YAS-dude #38277 üzenetére
Valahogy az első válaszként ezt vártam.
Ezzel azt akarod mondani, hogy ez a megoldás csak kidobott pénz? Sok millió eladott gép az csak átverés, semmire nem való? Engem nem érdekel ha több áramot, vizet fogyaszt. Nincs nagy elvárásom csak annyi, hogy kimossa és megszárítsa a ruhát. Lényeg, hogy télen a lakás ne párásodjon, penészedjen a mosás miatt, azt gondolom ezek a gépek azért ezt tudják teljesíteni. -
veze
őstag
válasz
YAS-dude #36825 üzenetére
nem hittem, komolyan gondoltam
egyik előnye pont
ha a gyerek összemaszatolja kakaóval a fehéren jobban ordít mint a feketén
Ha még belül is fekete lenne kiváló lenne olyan háziasszonyoknak akik évente 1x takarítják ki a hűtőt.
Még mielőtt hörögnétek, hogy húúú meg ha.. igen, vannak ilyenek, én is ismerek a látókörömben ilyet :xD
Nekik jó lenne a fekete belsejű, csak a gyártók nem gondolnak az ilyen igényekre -
törölt tag
válasz
YAS-dude #23293 üzenetére
Nem ártana helyre tenni a dolgokat: A legtöbb beépíthető sütő is fix bekötésű. Ebben az esetben vagy áramtalanító kapcsolót kell beépíteni a hálózatába, vagy olyan kismegszakítót, amely nemcsak a fázist, hanem egyben a nullát is megszakítja. Persze, sokan barkácsolnak...
-
ALI_G
veterán
válasz
YAS-dude #21466 üzenetére
Az ikeás bútorban van kialakított hely, ahova csak 'behelyezed', de mivel ez egy 1.1-es szabványú töltő, így a munkalapot nagyon elkell vékonyítani, hogy működjön. Gyakorlatilag azt ajánlja, hogy ki kell vágni, de ahhoz nem dekoratív (szerintem ronda).
Atesz 666: Garanciáról olvastam rosszakat. 1 év garancia pedig vicc. LG motorjára adnak 10 évet, ezért érdekes, hogy csak 1 évet adnak.
-
törölt tag
válasz
YAS-dude #21316 üzenetére
Álmodozni jó ugye? Ezt jobb, ha rögtön elfelejted. Milyen nagy élmény, hogy nem kell kidobni, hanem működik hibátlanul egy 6 éves Zanussi felültöltős, akinek én rendeltem, pedig az aztán nincs kimélve. Vagy Pjen 8 éves mosógépe is. Amit most rendelsz, az is simán bekrepálhat akár a gariidő után 2 nappal, és dobhatod ki.
(#21312) tomtyi: Mondtam ilyet? Nem volt alatta. [moderálva]
ribarszki: "Félrebeszéltem".
Így higgyen nektek az érdeklődő?
Egyébként teljesen mindegy, ki találta fel, mert amúgy ez a tény senkit nem érdekel.
[ Módosította: radi8tor ]
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
válasz
YAS-dude #19341 üzenetére
A szárító gépben nagyon fínom,puhára száradnak a ruhák ez biztos.Viszont én maradi vagyok ha lehet az udvaron szárítok napelemes szárító géppel.Azt a friss illatot nem pótolja semmi,de ez csak az én véleményem.Télen nálunk kifejezetten előnyös bent szárítani,száraz a levegő nagyon.Mondjuk éjelre nem hagyom kint.
-
bigdee888
tag
válasz
YAS-dude #18838 üzenetére
Az elejetol fogva ilyen. Ezert gyanakodtam en is arra, hogy nem jol szinteztem ki, de tobbszor visszaellenorizve is minden rendben van vele... En azert gondolkodtam el egy ilyen alateten, mert arra gondoltam, hogy az talan nem csuszkal... Mert most a gepet eleg konnyen tudom tologatni- csuszik.
Egy keskeny Gorenje-rol van szo egyebkent ( nem tul nehez...), 1 eves. -
Voice24
őstag
válasz
YAS-dude #18734 üzenetére
Már délután is leírtam, hogy tisztában vagyok vele, a régi sütőből is a lakásba jött ki a sok Celsius
Csak a komfortérzet szempontjából nem mindegy, hogy kb. egy óra alatt, már délben megkapod azt a plusz hőt (és érzed egészen estig), vagy pedig órák alatt, fokozatosan adódik hozzá a lakás hőmérsékletéhez.
Mindegy, részemről lezárva a téma.
-
-
törölt tag
válasz
YAS-dude #16944 üzenetére
Aha, tiszta sor. Szóval náluk lehet, mit lehet, kötelező veszteséggel termelni...
Hagyjuk a mákos gubát.. Olyan pénzügyi multinál dolgozom - még egy kis ideig - ahol bizony a többi céghez hasonlóan a profit annyira fontos, hogy a befektetők ennek arányában adnak lóvét. Az pedig hogy legyen minőség, innováció, bizony profitból teremthető elő, amit a vásárló vagy megfizet, vagy nem.
Ha mindenki megfizetné, nem lenne egy eladott termék sem másoktól. De valljuk be, azért lehet látni, hogy van élet a Mielen kívül is.
Porszívót néztünk és lehet, hogy hiper, meg szuper, nem vitatom, de bakker, 3x annyi a belépő ár, mint egy szemét profitéhes piaci cég termékénél
Voltunk használt mosógépet nézni, illetve felújítottat, azt mondta, ehhez tuti nem kell 3-5 évig nyúlni csak használni. Elhiszem.
3. éve használjuk a szemét samsungot, ahhoz se kellett nyúlni eddig.
Szóval igen, van közöttük minőségbeli különbség, vélhetően.
De az autóknál is eladják a mercit is, pedig hát van sokkal jobb is.
Én csak trapper farmert, meg tisza cipőt dobok bele a mosógépbe, azért meg nem kár, ha hiba - milyen hiba? - miatt gucci jön ki belőleEz már tényleg kezd kicsit elmenni miele fan topicba.
Csak a Miele!(vagy valami hasonló tré márka)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest