- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANDROID???
addikt
Esetleg van köztünk mosogatógép szervizes?
-
ANDROID???
addikt
WHIRLPOOL, csodamárka.
Na most nem azért, de ...
A mosogatógép idő előtt befejezi a programot. A kijelzőn olvasható felirat: Az F15, a BE/KI és az START/Szünet LED gyorsan villog.1. A leeresztőtömlő túl alacsonyra van pozicionálva,
vagy háztartási szennyvízelvezető rendszerbe
vezet le.
Ellenőrizze, hogy a leeresztőtömlő vége megfelelő magasságban van-e (lásd: ÜZEMBE HELYEZÉS). Ellenőrizze a levezetést a háztartási szennyvízelvezető rendszerbe, és ha szükséges,
szereljen be légbevezető szelepet.
Na ez 5 évig nem volt rosszul pozícionálva, akkor most mi lelte?
Levegő van a vízrendszerben. Ellenőrizze, hogy a vízrendszer nem szivárog-e, illetve más probléma miatt nem jut-e be
levegő.
Ez meg mi a francot jelent? Nem kötöttem rá kompresszort.
Tippelek, szivattyú cserés benne, tévedek? Ötletek?
A gép még garanciás.
Arra tippelek, kijön a szaki, majd a jelzésem után 5-7 nappal jó esetben, és szépen kiköti a gépet majd elviszi magához 1-1,5 hétre minimum. -
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #88226 üzenetére
Azt nem próbáltam, hogy egyik utána másik (Candy/Sharp). Lehet a technologia miatt esetleg hangosabb?
Én nem akartam többet költeni mikrora, ha egy árban lett volna akkor vacila lett volna nálam is.
-
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #88221 üzenetére
Ja és hibátlan a pattogatott kukorica.
-
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #88209 üzenetére
Bocs ez még Siemens SN24E802EU.
Ebbe nem volt csak egyben. -
ANDROID???
addikt
válasz
Bazsee71 #88189 üzenetére
Bosch mosogató remek megoldása volt a korábbiaknál, hogy a fűtőszál a szivattyúval egy van építve, tehát ha az elromlik, egyben lehet csak cserélni a szivattyúval.
Néhány évvel ezelőttieknél ez így volt, valószínűleg most is így van.
Emellett a műanyag tálca esetleges vetemedése, okozhat beázást, ez meg ugye kifejezetten rossz mert alatta van a szivattú stb.. -
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Van egy régi (majd 14 éves) Candy mikro, ami most elkezdett magától a standby-ről az olvasztásra átváltani. Még nem szedtem szét, de lehet hiába is szedném szét.
Lehet a legegyszerűbb lenne a mikrot cserélni.
Összehasonlításban a kiszemlt egyedek, de nem tudom melyik lenne a jó irány.
Minimum azt kell tudja amit a Candy tudott. Van-e lényege, hogy rozsdamentes belül vagy sem, hogy inverteres vagy sem? Nem biztos hogy kellene a forgó tál bele. -
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok, egy 1x éves Bosch vasaló jobb lét felé szenderült.
Most kezdeknmár elveszni a válalsztékban, ilyen olyan talp stb stb.
Euronics választékból, melyik javasolt 10 körül, többet nem hiszem lenne értelme belekölteni.
Pl a braunElectrolux nem tudom milyenek..
Amire? mindenre, nem tudom milyen anyagok lesznek vele vasalva..
A braun hirtelen szimpi, a 4 év garral.
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz
ribarszki #70538 üzenetére
Tehát zanussi-elux-aeg vonal kilőve.
Így semmiképp nem szeretnék küzdeni, hogy hurcolászni kelljen a cuccokat a fagyasztóból.
Pont ez a probléma, hogy 15-20 éve még lehetett értelmeset választani, most nem tudom melyiknek mi a jellegzetes problája és alig van érdemben vélemény tapasztalat a neten, főleg a fagyasztókról.
Liebherr volt 150-ért emag újracsomagolt, nem mertem megrendelni pedig árban nagyon jó volt. Mire rászántam magam, addig elvitték.
A kombi hűtőnk no-frost, nem olvasztottam eddig, szerencsére még nem kellett vele foglalkozni (pedig LG kb 13 éves már).
-
ANDROID???
addikt
Esetleg, ha van még vélemény / tapasztalat fagyasztószekrény kapcsán, azt köszönettel elfogadom, ha valaki megosztja velem.
1 fórumtárs írt Gorenje márkát.
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Fagyasztószekrényt tudnátok ajánlani?
Zanussi, Electrolux, Aeg, Indesit, Beko, melyik az erősen kerülendő, esetleg valami bevált?160L legalább kellene, láda nem játszik, sok helyet foglal.
Javaslatok?
Indesitet néztem 130K (Euronics), Aeg, Electroluxot..
Nem tudom melyikben van értelme golndolkodni. -
ANDROID???
addikt
Electrolux Esf9500lox volt a kiszemelt, gondoltuk gyorsan meg lesz véve a media-ban, mert a márkabolt gyorsan zár. Egy darab sem volt és nincs is készleten, csak online rendelhető.
Siemens után a műanyag üstös bosch-t nem akartuk. Bár a Bosch-nak a fiókjai, sínjei jobbak. 🙄
Volt ott egy másik elux olcsóbb, nagyon nem volt a belseje túl meggyőző. Ott mondták, hogy whirpool?Mondtan nem is gondoltam olyanra, megmutatták, semmivel nem volt rosszabb mint az elux belül. 🙄
Hát lett egy ilyen Whirlpool WFC3C33PFX. Nagyon remél nem nyúlunk mellé vele, nem szeretnék 3 év múlva másikat venni. -
ANDROID???
addikt
Sziasztok.
Van egy (talán) haldokló 8 éves siemens mosogatógép.
(jelenleg e04, 2020-as fűtő szivattyúval, persze az üst picit kezdte engedni alulra a vizet)
Lehet próbálkozni megibt Bosh mosogatóval, vagy jobban járok egy elux/aeg mosogatóval.
Érdemesebb a szatelites gépeket nézni, megéri a felárat jobb az eredmény, vagy inkább csak a marketing..? -
ANDROID???
addikt
válasz
szabonagyur #57395 üzenetére
Vehetsz olyat is hogy Midea, vagy Trotec, Viszont magasabb lesz a végösszeg harmada annyi garral.
-
ANDROID???
addikt
válasz
szabonagyur #57391 üzenetére
Aldi most van 45-ért, az olcsók kb semmit nem érnek.
-
ANDROID???
addikt
válasz
canniball #57381 üzenetére
Nemrég a fürdőszoba csempéjén folyt a pára miatt a víz (forró kád víz...), a gép 64%-ot mutatott
Erre is gondoltam, de a hő/páramérő is kb azt az értéket mutatja.
Mellesleg hatékony és csendben van az elődhöz képest is.
Esetleg hétfőn felhívom a szervizt, hogy ez így ok e, vagy sem. -
ANDROID???
addikt
válasz
FerNandor #57376 üzenetére
Az előd mutat a kijelzőjén 67% páratartalmat, ez 51-et.
Az előd, ha érzékelte a beállított 65%—ot, akkor alá szárította a levegőt, utána lekapcsol. Majd amikor feljebb ment 65 fölé, újra bekapcsolt.
Ez csak zúg-zúg-zúg.
Arra gondolok kifogtam egy hibás példányt. 🙄Egyébként ez az újabb kicsivel nagyobb pofásabb, talán mintha galkabb lenne.
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok,
Sikerült valamelyikőtöknek Aldi páragyűjtőre beruházni?
Volna kérdésem tapasztalattal kapcsolatban akár privát üzenetben. -
ANDROID???
addikt
Electrolux mosogatógépben is egyben van a fűtőszál és a szivattyú?
-
ANDROID???
addikt
válasz
Gömbike #54047 üzenetére
Akkor az nagyon jó.
7 éves Siemensbe érdemes még fűtőegységet (pumpát) venni 45-ért, vagy max bekockáztatok egy egyéb hiba előkerülését a köve 1-2 évben és akkor gazdaságtalan így?
Electrolux szokott adni 4 év gart gyártóit, mint a mosógépeikre? Esetleg érdemesebb AEG-re többet költeni?
Az eluxnál mik szoktak jellemzően előfordulni, panel?
pl ez az egyik kiszemelt. -
ANDROID???
addikt
Sziasztok,
Van egy siemens mosogatógépünk 7 éves, most úgy döntött nem fűt, a fűtő egység kb 45-47 bele. Nem hiszem, hogy a csere után évekig elmenne, így új gép után kezdünk keresni.
Melyik márkát érdemes, nem érdemes figyelembe venni? Pl aeg/elux márka?
-
ANDROID???
addikt
válasz
Fandango #39691 üzenetére
Tuti meg nem vettem volna ezt a beko-t..
Amennyiben csak és kizárólag a porzsák nélküli a bejövős, akkor Philips.. -
ANDROID???
addikt
Akinek számít a mérete a gépeknek, a márkaboltban adták az információt, hogy az AEG - Elextrolux gépek szélessége 59,5 cm, az az 1-2 electrolux szárítógép mélysége is több mint az 58 cm ami a honlapon szerepel "van hasa", a teteje 58 cm mély, szóval arra kell számolni azzal is, hogy az sem fog bemenni könnyen, ha a tok szűk.
Nem lesz ebből szárítógép.. -
ANDROID???
addikt
válasz
blattida #39463 üzenetére
Köszi, ezt már néztem én is. Ez 58,9 cm, ez kiesik, nem adok rá nagy esélyt, hogy ez attól kevesebb lesz. Illetve azt is tudnom kellene, hogy van e ilyen típus ott helyben készleten.
Mellesleg ezek webshopok, ott a helyszínen nem lesz belőle.
Egyébként a Beko megbízható??troland26: épp ez a probléma, hogy a tok 59 cm, attól kell keskenyebb gép, mert az 59 cm tokon a 60 cm nem megy be, vagy tok piszkálással.
-
ANDROID???
addikt
válasz
troland26 #39460 üzenetére
Értem, ez esetben akkor várom a javaslatokat. Első elképzelésem az AEG márkából lenne megfelelő, azonban kérek egy olyan típust ami AEG-ből 59 centiméternél keskenyebb, vagy attól nem mélyebb, de természetesen jó lenne ha 1-2 centivel kisebb lenne mint 59 cm. A garancia fontos tehát, ha van a méretben hőszivattyús 4-5 év garos ami megbízható és 150 alatt van, akkor jöhet
Az első ajtó ne zárt legyen (hanem áttetsző), a használat kb 6 hó évente, heti 2-3 alkalommal, egymásra építhető kell legyen, ja nem hátrány, ha ki is néz valahogy. Köszi
-
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #39450 üzenetére
Senkinek nincs vele tapasztalata.
-
ANDROID???
addikt
Elektrolux típus vehető, ezzel szemben mennyivel problémásabb?
(Elux most az euronicsben 85, lehet a köv hétvégén máshol is ennyi vagy olcsóbb lesz.) -
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #39232 üzenetére
??
-
ANDROID???
addikt
Cica nincs, de a turbofej tetszik rokonomnak, rendelheti ezt a típust ajánlott?
Ez a szűrő azonos a csomagban lévővel?
-
ANDROID???
addikt
A kondenzációs (nem hőszivattyús) gépek esetén a ruhák nem mennek össze?
-
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #38556 üzenetére
NA akkor jól meg lehet venni egy AEG hőszivattyúsat, mert a Bosch/siemens nen ad többet. Tévedek?
-
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #38552 üzenetére
Természetesen szárítógépre vonatkozik a kérdés:
"A heti 3-4 alkalommal tervezett használat mellett, érdemesebb a hőszivattyús gépek között keresni?
Amennyiben minden használat után ki lesz gyűjtve a szösz a gépből, akkor is kell a szervizben tisztíttatás?" -
ANDROID???
addikt
A heti 3-4 alkalommal tervezett használat mellett, érdemesebb a hőszivattyús gépek között keresni?
Amennyiben minden használat után ki lesz gyűjtve a szösz a gépből, akkor is kell a szervizben tisztíttatás? -
ANDROID???
addikt
Bocs, de nekem a leírások alapján (előző 2-3 hsz), egyre inkább az kezd lejönni, hogy ezek közül bármelyiket.
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz
ribarszki #37998 üzenetére
Beszéltem szerelővel, (samsung mosógép 5kg) azt mondta csapágyas a történet, kb 35 ha más baja nincsen. Volt a gép vagy 70, de lehet annyi sem volt, 7 évet ketyegett kb. Azért volt, hogy az 5 kg-t ha mértem volna lehet hogy simán túlléptem..
Nagyon azon kezdek gondolkodni, hogy talán jobban járok egy új géppel. Szárítógépet pedig rátenni terveztem, gondolom nem kellene a szárítóra a mosógépet..
Azt még nem találtam meg, hogy a szóban forgó samsungra lehet e másik gépet tenni, vagy sem.Ja igen, ez 45cm mély..
-
ANDROID???
addikt
Tartósabb lehet egy Siemens esetleg egy Bosch, mint egy Beko?
A Beko márkát egyáltalán nem ismerem, még ismerősöktől sem hallottam, hogy épp ezt a márkát vette volna.. -
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #37973 üzenetére
Van a kérdések között amit még nem tudok..
"- A bekötést tekintve nem gond, ha a szárító és a mosógép (ha külön gépek) egy Y toldóval egy kifolyó csőbe folyik a kivezetett víz?
Nem jöttem még rá, hogy a kondenzációs és a hőszivattyús szárító miért is jobb egyik a másiktól, keresővel találtam, hogy ha sokat megy akkor hőszivattyús, de az költségesebb stb, viszont a ruhákkal kíméletesebb, a kondenzációssal mi a gond, az tartósabb?
Miele árban nem fog beleférni, használt nem lehet, szóval maradnak a szokásos márkák:
Siemens, Bosch, Aeg, Beko, melyiket lehet nézegetni, és mire érdemes figyelni, mik azok a paraméterek amik alatt nem érdemes gondolkodni? Mosógépnél értelemszerűen 7kg alatt nem, de inkább 8kg..(Kerestem, de a hozzá tartozó válaszokat eddig nem találtam meg teljesen, vagy épp hol "ezt" olvashatom róla, hol "azt"..
)"
-
ANDROID???
addikt
válasz
Csabroncka #37975 üzenetére
A kör szűkül, külön gépek, de a többi kérdés még megmaradt..
Most ott tart, hogy bizonyos fordulat felett, mintha darálna valami, alatta csak a szokásos hangot adja.
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Adott egy samsung mosógép ami már 7 éve szolgál lelkesen, bár úgy tűnik kezd hanyatlani. Lehet csapágyas lesz a hangja alapján, nem vagyok benne biztos, hogy érdemes lesz javítani. Mosógép és szárítógép vásárlása lesz szükséges a közeljövőben. Ezzel kapcsolatban akad 1-2 kérdés.
- Mosó-szárítógépben van értelme gondolkodni, vagy csak és kizárólag mosógép és szárítógép külön vehető?
(nincs sok hely)
- Lehet-e mosógépre tenni a szárítót, vagy fordítva?
- A bekötést tekintve nem gond, ha a szárító és a mosógép (ha külön gépek) egy Y toldóval egy kifolyó csőbe folyik a kivezetett víz?
Nem jöttem még rá, hogy a kondenzációs és a hőszivattyús szárító miért is jobb egyik a másiktól, keresővel találtam, hogy ha sokat megy akkor hőszivattyús, de az költségesebb stb, viszont a ruhákkal kíméletesebb, a kondenzációssal mi a gond, az tartósabb?
Miele árban nem fog beleférni, használt nem lehet, szóval maradnak a szokásos márkák:
Siemens, Bosch, Aeg, Beko, melyiket lehet nézegetni, és mire érdemes figyelni?Kerestem, de a hozzá tartozó válaszokat eddig nem találtam meg teljesen, vagy épp hol "ezt" olvashatom róla, hol "azt"..
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Esetlegesen ez egy idősebb nőnek a vehető kategóriába tartozhat?
Keret 20-25k, nem szeretném, hogy küzdeni kelljen a porzsák beszerzéssel, és nem lenne rossz, ha szívni is tudna a gép..
Köszi -
ANDROID???
addikt
válasz
ribarszki #32974 üzenetére
Köszi, de segíts légyszi kicsit, melyik a soft? Nem látom sehol..
Ezt a fajtát használtad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Mobil flották
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EA Sports WRC '23
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-roller topik
- Spórolós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó Honda Forza 125
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Welock Touch 51
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged