- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Az a Kácsás kábelem van, nem tudok negatívumot mondani az összeszerelésre-kialakításra. AQ 1x volt nálam (nem Forest, valamelyik nagyobb), arra sem.
Ill. Kácsás, ha nagyon a baját keressük
1. Baromi merev kábel,
2. Az irány jelölése a kígyóbőr alatt van, jó móka kisilabizálni -
Patice
nagyúr
Azért nem olyan vészes a helyzet, de ne várj kompromisszum-mentes és tökéletes eredményt és akkor nem fogsz csalódni.
Van ahol a képbe nem tudsz bele kötni, de a hang hagy némi kívánnivalót maga után. Máshol fordítva. A digitális vetítések tetszettek, bár már régen voltam moziban. A hang sosem tetszett, van ahol elmegy és nem kirívóan szar, van ahol az.
-
BBéci
legenda
A neten olvasható hírek, vélemények, leírások alapján tűnik zsákutcának.
Tavaly kérdeztem a Sharp egyik európai főemberét, mikor lesz OLED-jük. Azt válaszolta, a 4K-t fejlesztik inkább. Annak a felbontásnak egyértelműen a hatalmas méretű, 60 col feletti tévékben van jelentősége. Már a 8K-s, 80 colos prototípust is bemutatták. -
Patice
nagyúr
4K felbontás + ez a méret?
Mi értelme?Csak idéznék az utóbbi linkelt cikkből: "A 213 centiméter képátlóval bíró LCD tévénél a gyártó másfél méterben határozta meg az ideális nézési távolságot." Kicsit betölti a látótered.
Ezen már játszhatsz durva grafikával videó játékokat.
-
Ed Parker
nagyúr
Egyedül az olimpia buzi logója égett bele, de nem tartósan, es pár nap alatt eltűnt, de az folysmatosan kint volt.
A Samsung pana témához meg annyit, két edge ledes samut vittem vissza a fos felhős képe miatt, az utóbbi u46d8000 volt, es vettem egy pana vt30-at.
Azóta sem bánom. -
Laca0
addikt
Elárulom, hogy ők pont nem tévézős tipusok, szinte csak filmezéshez kapcsolták be a tévét.
Nincs is nekik a mai napig semmi tévé bekötve, csak a szabadon fogható digitális.
Azt is csak nagyon ritkán nézik. A múltkor is felhívtam a srácot, hogy megy-e náluk a retekklub, mert nálunk nem. Azt mondta, hogy nem tudja, megnézi, már nagyon régóta rá sem néztek, hogy működik-e. -
BBéci
legenda
-
Ribi
nagyúr
Akkor utoljára.
Alap felvetés: "olyan mint BD-iso jogilag nem létezik"
Erre jött a kérdés hogy miért nem.
...
22201 merthogy akkor lehet terjeszteni.
De jogilag akkor CD iso sem létezik? Vagy floppy vagy dvd ISO, tök mind1.
Vagy nálad mi az a jogilag? Mert jogilag ugye a sajátodból miért ne csinálhatnál akármilyen ISO-t. Vagyis jogilag mégis kell hogy létezzen.
Érteni? -
-
-
törölt tag
Ja, azért nem tudják mert a kinti stúdiók nyomására ki kellett venniük a támogatást
Persze, m2ts biztos menni fog, nem lényeg iso-ban tartani, kivéve ha több darabból áll a fő film. Bár az meg menü nélkül nem indítható rendesen a mai playerekkel, kivették az összesből. Éljen a HTPC?
-
Integra
titán
na, akkor ennyit erről
meg kevés a hdmi bemenete és a kimenete, kellett vennem egy inakustik hdmi splittert is, volt vagy 30e píz..
amúgy nagyon szeretem, nagyon jó minőségű és kellően erős és tiszta avr, csak van pár hiányossága. ehelyett kell majd találnom valami mást.
viszont én nem tervezem a htpc-t, se a hang se a képminősége miatt. egy dedikált, de hdi-nél komolyabb media lejátszót szeretnék, ami a nas-szal gyönyörűen tud kommunikálni és dolgozni az azon tárolt anyagokból. -
Integra
titán
igen a dune érdekes történet...
van még egy dune max is otthon. bedugom a hdd-t és lejátszom a filmet, bd25 és röcög!!!!!!!! bazeg ugyanezt a filmet az oplay úgy viszi hogy patika... mondja már meg nekem valaki, hogy a 130ezres média lejátszó mitől szenved? pedig autora van állítva a jel kiválasztás, de ha 1080p 24fps-re állítom, akkor is ezt csinálja.. ja, gyári friss fw, szedi le magának a dune...
nem mondom azt hogy valamit nem én rontok el, de lassan az az érzésem, hogy van egy 130ezer ft-os szarom a nappaliban.. a planet earth első része szétakasztja, amikor a hatalmas madár raj repül... vicc, de komolyan. 20e ft-os szutyok oplay meg viszi gond nélkül. és ezt minden filmmel csinálj...teljesen tanácstalan vagyok
várom BBéci tesztjét az oppo-ról..Patice:
jelenleg egy h/k avr355-öm van. azon asszem van rj45 csatlakozó is.
de webrádió funkcióról nem olvastam a manualban -
Integra
titán
jelenleg még mindig egy első szériás o'play-t püfölök
de hamarosan szeretném az egész rendszert lecserélni és egy valóban komoly media lejátszót keríteni, mögé egy félprofi qnap nas-szal. azt tudom, hogy jelenleg a weboldalakról letöltött m3u linkek ált 128 vagy 192kbyte/sec minőségűek, ezt hallgatom avr aux-ba dugva analóg kábelen keresztül átvezetve laptop jack aljazatból.
igazából kicsit homály nekem a dedikált internet ráidó, hogy mi fán terem és hogy működik. minden esetre egy media lejátszóban található internet rádió elsőre egyszerűbbnek és jobban használhatónak tűnik, mintha az egy avr-be integrált szolgáltatás lenne, értem ez alatt a frissítéseket is etc.. -
python1
veterán
Igen,valóban vannak nem ajánlott nvidiák,de középkategóriás nvidiák (GT 430,630..) már teljesen tökéletesek.
Atik 6770 körüliek a tökéletes választás.
Azért itt meg kell említeni,hogy nem minden kártya alkalmas HTPC-be,mert sokan tévedésbe esnek,hogy elég ha van rajtuk HDMI csatlakozó,az még igen kevés. -
python1
veterán
Igen,a megjelenítőt kell kalibrálni elsőként a vászonhoz,helyiséghez ha ez megtörtént,hogy pár száz óránként ezt ismételni kellene,az égő öregedése miatt,ebbe most nem megyek bele.
Lejátszó/forrás vonalon, inkább (PC-re)gondolok vannak még finomítási lehetőségek.
Ez a 24p-s lejátszási problémák inkább szoftveres,sem mint kártyagyártó függvénye,de én még nem vettem észre problémát egy filmnél sem.
Tonyo jól tudja,valami ilyesmit olvastam én is,de ez is csak idő kérdése.bajnokpityu:XBMC-t is ajánlom,nagyon jól beállítható,és remek a kezelőfelülete.Majd a JRiver-t szeretném munkára fogni,mint médiacentert.
-
python1
veterán
-
xtremetuning
addikt
Tudod, programozóként végeztem
Amíg ment a programozás, napi 2-3 órás telefon tárgyalások mentek win-tmt-mm fronton. És halkan mondom, megkaptuk a source kódot. Az összeget nem reklámoznám. Pl. vetítőnként egyedi beállításaink vannak. Ha olyan egyszerű lenne, ahogy mondod, miért nem csinállják meg sokkal többen ? Talán mert csak a duma van, de a bicska mindenkinél beletört.
Pedig nagyon nagy a piac rá. És én mégis max. 4 társaságról tudok aki nem csak a száját járatja . Hmmmm ?
-
xtremetuning
addikt
Cekkk ne legyél hülye
Az az 'olcsó' hardver nálam 27 kilós végeredményt képez a kristályban.
Azt hogy a szinemaciban mibe nyúltak bele, nem tudom. De a miénknek láttam a nagy részét. Szeretnél Te úgy szoftvert finomhangolniEgyébként meg nálad a laszti : tessék megcsinálni olcsón. Nálam tesztelhetjük a képet - hangot.
De ha nem tudod megközelíteni, nem elég egy "bocsi, ezt benéztem" -
BBéci
legenda
-
Cha-b
senior tag
Szia, igen itthon, webshopon keresztűl. A jótállási jegyen A.I.D.A. Audió Kft. van feltüntetve. Akkor valszeg írok majd nekik egy mailt, bár egy ilyen belépő erősítőre, nem hiszem, hogy sok időt fognak vesztegetni, hogy segítsenek, válaszolgassanak.
Szerk.: (#21469) spiritex, Köszi!
-
-
Cha-b
senior tag
Valszeg így lesz, mert állitgattam én már mindent. Pedig hasznos lenne nekem, ha mindet át tudná engedni, mert az esetek többségében éjszaka nézek filmeket sorikat, tvt, és akkor már nem akarok dübörögni, ezért be se szoktam kapcsolni az erősítőt, csak ha váltani akarok popi, és stb között, de azthittem ezt ki lehet küszöbölni, mert "lusta" vok, és sokkal kényelmesebb is lenne.
-
Cha-b
senior tag
Itthon vettem, de nem volt hozzá. Amikor ez a hdmi control off, akkor kikapcsolt állapotban piros led világít az elején, mellette stand by felirat. Amikor on , akkor sárga led, mellette HDMI THRU felirat. Sztem ez lesz az, és akkor ezekszerint tudja. Nahmost ha ezt a dolgot onra rakom, akkor alatta van még 3 dolog, ami eddig nem volt aktív hanem szürke volt. Audio Return CH , Power control, TV control - Auto, on,on
-
Integra
titán
van egy 1 éves g30 plazma. ha bármit is vennék a helyére csak a legújabb pana plazma lenne. tehát vagy van valami tükröződés elleni bevonat vagy nincsen. lcd-vel biztos nem fogom büntetni magam
még egy olyan is eszembe jutott most, hogy egy hővédő anyaggal egybevarrt, erős de elegáns függönyt tennék kovácsoltvas karnirsra a kandalló elé.. -
vtechun
veterán
-
Patice
nagyúr
Ha nem teljesen "legális" az a sok milliós havi fizetés, akkor lehet nem is akarják mutogatni a NAV felé, hogy mennyiük is van a bukszában....
Én azok táborát gyarapítom (most már), aki inkább koplal és így teremti elő az árát a drágának, ami nem a nagyzolásról, pénzszórásról szól, hanem egyszerűen nincs pénzem a sok lépcsőfokra, állandó cserélgetésre eladásra, hanem célirányosan tartok a kiszemelt példány felé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest