-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohannZimu
senior tag
Ez csak 13 cm magas, más kérdés mennyiből jönne ki egy 5.0, jó-e a centernek ha kalitkában van, illetve mennyire illik a Sonyhoz
500 x 130 x 210 mm
-
krx21
nagyúr
Mit ajánlanátok az obsidian 600 helyett, ami nem horror...???
Bár én most el vagyok ájulva olyan jól szól a rendszer a régihez képest... Ez is relatív, mint minden és én lentről kezdtem....
Nekem sajnos a méretek is számítanak, ne legyen nagyon széles a front és a center 15cm magasságig jó csak, különben nem fér be a TV alá... Ja hogy állványt is kéne cserélni, na neee -
Ed Parker
nagyúr
ebben egyet is értünk,én nem is a mozis képességeit vitatom,sokkal inkább az audio részét.
attól hogy kapott két xlr kimenetet,még nem jelent semmit,lehet hogy nem is szimmetrikus.van e mögötte olyan táp,elektronika,fejlesztés?
(#48790) regger:nekem is kézzel van beállítva
-
törölt tag
Látom szerkesztetted, így világosabb. Először mindenképpen EQ nélkül próbálnám, saját kezű beállítással, majd utána jöhet a Sony bemérése. Ha jól emlékszem xtremetuning is sk állítja be a saját és mások rendszerét, lehet ketten vagyunk vele, vagy rosszul emlékszem
A vágási pontokat valóban utána kell állítani, ha magától nem 80 hertzre tette.
Ha magától nem a hangsugárzó képességeinek megfelelő értékre mérte, azt jelenti rosszul mér. Többnyire rossz akusztika miatt szoktunk egész elképesztő számokat kapni. Ugyanígy elqrja a D EQ-t is, de abba már nem nyúlhatsz bele, ezért nem is használnám belépő-közép rendszereken. Legalábbis egyből.
-
törölt tag
Az picit más rendszer, mint a középkategóriás erősítők bemérő rendszere, amit ráadásul általában tönkre vág a helyiség akusztikája, ebből fakadóan egész hülye értékek szoktak kijönni. Miután megcsinálta kézzel, egész nyugodtan el lehet végezni az önbemérést is, és lehet dönteni melyik a jobb
(#48784)
OK, esetedben ott kell.
-
krx21
nagyúr
80Hz-re a kicsit és a nagyot is??? A kicsinél a default a 120Hz... A nagynál melyben van oldalsó 20cm-es az tudna szerintem 60Hz körül is...
Voltam a KácsaAudió-nál, vettem audioquest cinnamon hdmi kábeleket, mondtam hogy jönnek Neked egy havi fizetéssel, mert sokat emlegeted őket és a kábeleiket...(#48782) regger: A Sony S790 blu ray lejátszón állítottam valami és most kiírja rendesen DTS, Dolby Digital stb...
-
ithomas
őstag
Én is így tudom.
(Bár annyira nem értek hozzá)
Maga a mag egy sima (veszteséges) DTS jelnek felel meg, ami a régi csak DTS-t tudó erősítőkkel való kompatibilitás miatt fontos.
A többi rész az gyakorlatilag a magra épülő redundancia, aminek segítségével már veszteségmentes tömörítést kapunk. -
MasterMark
titán
Igen, de DTS-HD nél szól rendesen a core.
Onnan tudom, hogy a jelre is DD-t ír meg középen is. Ha csak sztereo DD akkor csak a jelnél jelzi a DD-t középen vagy stereo, vagy Pro Logic van ahogy mondtad.
Ellenben hallom, hogy csak sztereo.Másik True HD anyaggal még nem próbáltam, lehet csak ebben van valami beletúrkálva.
-
Hát, a hangminőség nem árt ha jó, de nem vagyok annyira kényes. mp3 simán megfelel egy Sennheiser fülessel adagolva Realtek chipes alaplapról, kb. ez a szint. Hallom, hogy ez-az összemosódik néha, de nem kaparom a falat tőle. Nagyon üvöltetni szintén nem lehet, mert hát a drága szomszéd nem épp rokker alkat, és 2x6 centi tégla nem valami jó hangszigetelő.
A széles körű csatlakoztathatóság nem lenne hátrány, bár nem tudom, hogy a PC-t, PS-t közvetlenül a TV-be köthetem-e, és majd az osztja a hangot a hangrendszer felé, vagy az erősítő/BD lejátszó az első, és onnan a TV (tippre inkább az előbbi).Oldfighter: ja, igen, a lényeg: a projektre úgy 300k áll rendelkezésre, amibe a TV-nek is bele kellene férnie...
-
Avanti
csendes tag
Értem, hogy nem fog olyan jól szólni mint állványon, de vagy fali konzol vagy semmi és akkor még mindig jobb a fali konzol vagy marad a 10 éves logitech pc-hez vásárolt 2.1
... Lejátszó nem kell, az fölösleges lenne, csak abban a setben benne volt.
Ami kellene:
- 2 front
- sub
- tuner
- erősítő (nem kell külön a tunertől feltétlenül, ha a 2in1 olcsóbb) -
szricsi0917
csendes tag
Hát annyira nem vagy segítőkész sajnos, pedig azt hittem ez az oldal pont erre való.
Ha ennyire tele lennék még így hozzá nem értésemmel is szerintem nem százezrekről beszélnénk egy házimozi szempontjából.Attól hogy félre tudtam tenni egy kis pénzt arra amit szeretnénk attól még nem hiszem, hogy jogod lenne ilyen válaszokat adni. -
krx21
nagyúr
Köszönöm az infót!
Amúgy a wharfedale obsidian 600-al kapcsolatban is igazad volt... Keresve ugyan, de megtaláltam a "Származási ország: Kína" matricát... A MM-ben vettem és Cetelem kártyával -15%, tehát az egész szett kp. 110.000 Ft-ért elvihető! Ennyi pénzért szerintem tényleg nem rossz, sőt! A Sony erősítő még várat magára, mert nem akartam bontottat venni...
Kábel ügyben is kérném a véleményed, hogy milyet javasolsz aminek lenne még értelme?
Továbbá a régi magnat szettemhez maradt még 2db Heco sub. Pontosan ilyen 30cm-es membránnal...
Anno ezeket szintén nagyon jó áron meg lehetett venni 70-ről már a végén 35-ért a MM-ba, ezért is vettem kettőt...
Ezeket érdemes lecserélni? Vagy hagyjam meg? Bár mondjuk bükk és most a feketére tértem át, de azt mondjuk megoldanám...
Csere esetén ezt venném, persze a 2db az alap: Wharfedale Vardus VR-10Köszönöm a segítséget, Neked és mindenki másnak!
-
bajnokpityu
félisten
Erről pont ma beszéltünk Ricsivel. Mivel én fülem már átállt elacos stilusra,ezért nekem jobban tetszik a mélye, és a magasa az 509es elacnak. de félreértés ne essék, nem jobb,csak ezt szoktam meg. Középen viszont egyértelműen jobb a utópia, és a zene 80%a azért itt zajlik. Újonnan értéktartás miatt tuti focalt vennék (és kiállnék koldulni további néhány milla kábelért) Elacot nem nagyon ismerik el sztem a higendben. 58 kiló,stb...
Ami miatt még nagyon tetszik az 509, hogy azon felül, hogy preciz, már játékos is. Hát, meg élőben azért jó nagy böszmeség, csorog a nyálam rendesen.
-
robi-k
őstag
-
Ed Parker
nagyúr
ez ugyan csak 16Hz,akciósan 600e,tehát nincs egy milla
az ember jl fathom-okat cserélt le erre.
(#48428) gyurczy:a KRELL faktor magasabb lesz
-
krx21
nagyúr
-
StormMan
tag
BBéci: Egy szekrényen van a tv, mellette pedig az asztalom van. Azok mellett/mögött nincsen annyi hely, hogy egy rendes álló hangdoboz elférjen, az állvány is határeset, csak akkor fog elférni, ha egyedileg megcsinálom fából. Ha elé rakom, akkor pedig a mozgásban vagyok korlátozva. A szekrény alatt az állvány talpa elfér és így a szekrény fölött elfér a „polcsugárzó” (Használható egyáltalán frontnak?.)
-
nemeth989
senior tag
Sony-m már lassan 8-10 éve szolgál tökéletesen, amikor vettük még a nagy dobozos 100hz-es tv-k voltak divatban, az első még csak hd readys tv-k 1millába kerültek, de régen is volt az, és természetesen ebből is hiányzik a hdmi csati, only scart van
Viszont az opticai kábeles részt, azt megfogadom, mert a tv-nek is van optikai kábele, és azt is rátudom kötni, De ez a megoldás úgyis ideiglenes amíg nem gyűjtök annyit, hogy vegyek egy másik mediaplayert, ami most döglött be. -
Gaben360
senior tag
Az árát még nem tudom,kiváncsi vagyok,hogy mennyit mond majd az eladó,ahogy néztem 39.000 kértek érte 3 éve,szerintem 30k körül reális lehet.2db lesz neki eladó,de ugye az erősítőn csak egy subcsati van,pedig kipróbálnám,hogy 2 sub mennyivel jobb mint egy.
Az a 93.000 anno kicsit többet ért mint most....
Nem rizikós egy ilyen öreg subot megvenni? -
MaUser
addikt
A legcsekélyebb mértékben sem érdekel a mérés, ha hallom és látom (vagy nem ) a különbségeket.
Ez is egy megközelítés, csak ilyet ne írjunk már egy mérnöki oldalon. EZO-TV fórumaiban elmegy, de ha a megfelelő mérés nem igazolja, akkor nem látod a különbségét csak el akarod hinni és az nagyon nem ugyanaz... Nem látod vagy hallod a difit, csak képzeled ha a mérés nem igazolja, mert nincs veszteség. Szubjektív dolgokról meg lehet regényt írni pl., de ne szakmai cikkekben áradozzon már az ember egy digitális átviteli közeg "nagyobb teréről" egy másik digitális átviteli közeghez képest, ha mindkét kábelbe bitre ugyanaz megy be és ugyanaz jön ki.
Remélem gyógyszereknél azért elvárod, hogy szűrjék a placebo hatást vagy ott is Penicillin helyett szőlőcukrot adsz a gyereknek, "hát majd hisz benne alapon".
-
rappit4
őstag
Én már ezért nem járok moziba évek óta, Székesfehérváron jó, ha játszottak idén 1 filmet eredeti nyelven.
(#46797) tonero :
Ez alapján feltételezem még mindig nem olvastad el az 1.hsz-t. Sok kérdésedre választ adna és nem poénból fáradoztak annyit a megírásán, hanem, hogy minél többen elolvassák és ne kérdezzenek fölöslegesen. -
törölt tag
Ezt könnyű eldönteni, a bővített kiadás 6db BD50-et jelent, a mozis verzió pedig hármat. Törlés előtt mindenképpen adj neki egy esélyt, szvsz minden idők legjobb mélyei ezen a 6 lemezen bujkálnak
Olvasom a napokban dzsiajdzsót néztél, az csak egy csörömpölés hozzá képest. Egyébként az Oblivion MA hangja sem kutya, azt se hagyd ki. Mint film hanyagolható, de a képi világa csodás, kalapemelés az operatőr előtt, első oszt színvilág, ahogy a hangmérnököket is csókoltatjuk
-
-
Peak
addikt
Végigolvastam a szöveges részt is, első oldalt, majdnem mindennel egyetértek a jellemzésekben.
Én ráadásul az CSi A4 centert a nagyobb A6osra cseréltem, és az RTi A1-es "surroundokat" szintén a nagyobb A3-asokra, Denon 2113 helyett meg az agresszivebb H/K AVR460at nyüstölöm. De összességében én nagyon de nagyon meg vagyok vele elégedve.Jó cikk. Osztom FB-n.
Még tudom szerkeszteni... de emlékszel, mikor írtam itt egy hozzászólást, hogy a Gyűrűk ura I. elején levő jelenetben, ahol Szauron ujját levágják, és ott robban egy nagyot, hozzá egy iszonyat LFE effektel... hogy ott a FRONTon a mélyhangban van egy beszakadás... egy az egyben ezt az ivet hallottam ki belőle.
Most egy picit büszke vagyok a fülemre.
-
Peak
addikt
Hibátlan a görbe, pont ugyan igy hallom én is azt a 40Hz környéki beszakadást.
K#&va jó ez a méréses cikk igy ebben a formában.
Mondjuk nem véletlen, hogy miért szemezek a 660as subbal.
De ettől még sub nélkül is ugyan olyan zavaró a szomszédoknak, vagy a konyhában a dübörgés. -
ozzy711
őstag
Egy jól beállított 5.1-es rendszer simán kell, hogy hozza a 7.1- térhatását ( egy átlag 20-25 m2-es szobában legalábbis ) és erről nem tudsz meggyőzni!
Hangsúlyozom térhatásról van szó és nem arról, hogy telerakod hangszórókkal a szobát és becsukott szemmel mindegyiknek külön-külön meg tudod mondani a pozicóját, mert az nem térhatás!Ennyi erővel a 9.1 meg a 11.1 mégjobb mert még több hangszórót tudsz betuszkolni a szobába! Ez csak marketing semmi más!
Egy jól beállított sztereó rendszer is tud olyan térhatást produkálni, hogy sokan el sem hinnék, hogy csak 2 hangdobozból szól! -
rayoliviero
veterán
Kézikönyvben az van, hogy kössük össze az erősítő kimenetét RCA mono kábellel a láda LFE bementével. Crossovert tegyük 80-ra az erősítőn. Akkor az y kábelemnek az egyik végét a levegőben kell lógatnom, ha az LFE bekötés a jobb, mert sima rca kábelem nincs (vagyis van, de gagyi 500 Ft-os). Kézikönyvben y kábeles bekötést nem említ.
-
rayoliviero
veterán
Egyelőre még a hibás ládán próbálom a beállítást, hogybha megjön a jó, akkor tudjak mindent.
80 hertzre beállítottam az erősítőn a crossovert. A Polkon a maxon mit értesz? Mert van 120 MHz, felette pedig már LFE van. LFE-re állítsam akkor? Mert az a max.
Nem értek hozzá és véletlenül y kábelt vettem, azt hittem az kell és be van kötve a jobb és bal is. Ha pedig lfe-re, vagyis max-ra állítom, akkor csak a jobb/lfe-t kössem be, a másikat hagyjam a levegőben lógni? -
bajnokpityu
félisten
247 azért kemény 14Wal (állítólag 20Wsinus) megküldve, dugózott reflex-el azért rendesen rezonál, hiába van egy rakat merevítés belül. De a hangszerek is rezonálnak, ezért nem gondolom, hogy ez akkora probléma lenne. legalábbis miután fülemet megyőzte, már nem zavart annyira. ha elac 17kg,akkor rubi volt vagy 30,és hát nem cserélném vissza.
403as elac mennyi? 5-6kiló,gondolom.
-
kecsetif
aktív tag
Na megvolt a próba. Ha a jel az erősítőből megy a 15 m kábelen keresztül a monitorba remek a kép, ha közvetlenül a gtx 660-as vidkariból megy a 15 m-es kábelen át, akkor nagyon zajos. Ha a a vidkariba rövid kábellel kötöm a monitort megint csak jó a kép. Azaz a vidkari nem boldogul el a hosszú kábellel Megrendeltem már a 10 m-es kábelt, hátha azzal jó lesz.
Létezik egyébként DVI jelét erősítő berendezés? -
kecsetif
aktív tag
Nem most kozvetlenul kapja a szgepbol a jelet a monitor. Sajnos olyan opcio nincs, hogy ez a jel is atmenjen az onkyon. Az erositonek csak egy HDMI kimenete van ehhez, az meg a tv-be megy.
A monitor rovid kabellel eddig jo volt. A kabel es az atalakito is jo volt az erositon keresztul eddig. Valoszinu az erosito "megbuvolte" (=erositette, vagy szurte) a jelet vagy ilyesmi. -
krx21
nagyúr
Hát akkor lehet belevágok, de akkor már a nagyobbat, mert annak még több bemenete van és grafikusan konfigurálható (nekem ez fontos, mert átlátható...) A hangjában csak bízok...
Ez lenne: SONY STR-DN1040
Szerinted?
Aztán majd később kikérném a véleményedet hangfalakból (ott nem ragaszkodok a sony-hoz...) -
grrpowa
aktív tag
Szia a házimozi mélyládám 5 ohm és azt szeretném lecserélni erre a ládára azt írta az eladó hogy 3 ohm 100 wattos a láda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Sweet.tv - internetes TV
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest