- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #118874 üzenetére
Azért te sem panaszkodhatsz,majd!
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #118874 üzenetére
Rossz vagy!De igazad van!
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #118866 üzenetére
Bírom a csávó önbizalmát
.
(#118850) BBéci : Hallom, beszóltál, hogy nem tudod nálam vagy ott az 'igazibb' Marcus Miller ?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #118826 üzenetére
mihez képes nem jó sztereon.....
Fontos felvetés, nem lehet megfogalmazni, amire azt mondom nem elég jó sztereón, így nem is érdekel, más röpködhet vele örömében. Ahogy a mozihang fogalmát sem lehet kérésre megfogalmazni, max körülírni. Annyit lett volna fontos tisztázni, hogy nem az amit itt elég sokan gondolnak vagy hintenek. Nem szitokszó, nem csörömpölés, nem túlzó mélyek és a szokásos részlettelen, precizitást nélkülöző tér... De már magamat is meguntam.
(#118823) xtremetuning
Gravity Atmos edition-t neki,
számomra maximálisan megbízható emberek istenítették az installációt. Egyszer el kell menjek meghallgatni...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #118804 üzenetére
Ennél még nagyobb durranás volt a Trinnov JBL új proci, CEDIA 2015-ön állítólag állva hagyott mindent ami ott élt és mozgott. Erre igazán kív lennék, Atmos és tsi-val is.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #118789 üzenetére
Csodálom, hogy ide kevered, a csimmbummnak semmi köze a mozihanghoz. Csimmbumm lehet egy "finomabb" rendszer behányva olyan helyiségbe, vagy rosszul kiszolgálva, ahol eleve kizárt, hogy hang megfelelő minőségben megszóljon.
Te Denonról amerikanizálódtál. Miben változott a karakter, csimmbumm vagy mozisabb lett? Ha általánosítva nézzük, ilyen kérdések merülhetnének fel bennem. Tetszik, helyesnek tartod mikor az UMC-ről ítélik meg a mozi procid? Dorian épp úgy gondolja, hogy hallott 2 Onkyot életében, és tudja hogy szól az 5010. Ez ugyanaz a helyzet mint az Emókkal kapcsolatban. Onkyo és Clarus egy napon eleve furcsa.
Mikor felvetetted a bizonyos szubod hány darabbal lenne képes megfelelő hangnyomást produkálni, ehhez képest milyen a másik 2 szörny, akkor csimmbummról beszélünk vagy általános mozihanghoz közelebbi felállásról? Milyen ez a hang ahhoz képest amit a Denonnal és akkori szuboddal produkáltál?
Mi köze a valósághoz a legtöbb olyan filmnek, ami nem a filmes ízlést szolgálja, hanem hangjával a házimozit. Kb 10% lehet valós hang, többi stúdióban kevert. T5-ben bekapcsolják az MRI gépet, ahogy akkor a szubok viselkednek, ahogy azt a hangmérnök keverte, mozisan szól vagy csimmbumm? Helyesebben, hogy szól a mostani mélyekkel, hogy szólt korábban? Van bármi köze a valósághoz?
A fogalmakat nem használjuk helyesen, vagy szerintem nem helyesen, általánosítunk, és bizonyos jelzőket totál eltorzítva használunk.
(#118792) gyurczy
Pont erről beszélek, a mozis hang jelzőt úgy használjátok, mintha az kizárná a részletes ábrázolást. Ez a képtelenség.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #118781 üzenetére
aludva rá egyet kicsit pontosítok.
lehet persze csimmbumm felől közeliteni a valóságot, és valósághoz közeli dinamika arányok felől a nagy dinamikát keresni. mindenki másképp csinálja. mivel nagyon sokunknak van valami, legalább alapszintű sztereonk, elég logikus felhasználni kapaszkodónak, hogy milyen is lehet a saját koordináta rendszerünk szerinti jó mozihang. mert nem csak agyonkompresszált, loudnesses film hang létezik.
és természetesen nem jó, ha valaki úgy tesz, ahogy leírtad, márkanév alapján dönteni egyébként tényleg tipikus magyar dolog. ezer példát tudunk ebből a topicból, amikor nem jött be a vásárlás.
egyébként hallottunk már nagy jbl sztereo láncot is, és nem ennyire nagy, de azért az magyar láncokhoz képest nagy klipsch láncot is. egyik se volt az a tipikus amcsi hang, bár nekem ettől még nem jöttek be.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #118581 üzenetére
Én se, ezért nem értem.
-
gg72
veterán
válasz
bajnokpityu #118376 üzenetére
OK, kösz szépen.
Árban is nagyjából hasonlók, de a VD ugyanolyan paraméretekkel (hosszúság, csatlakozás/dugózás típusa) 20%-al olcsóbb lenne, így lehet azt választom. Minőségi ugráshoz meg már amúgy is más árkategóriában kellene nézelődnöm, de az meg ehhez az erősítő/hangfal pároshoz talán már túlzás is lenne.
Cseneles: Kösz neked is.
-
gabo01
őstag
válasz
bajnokpityu #117896 üzenetére
Ezt használom most 5m-es hosszban! Tudom, hogy nem egy Diamond de azért ez már nem tesco-s kategória nem?
QED
Gyártói oldal -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bajnokpityu #117891 üzenetére
Forró nyári napon jó is az...
(#117890) Norbi 72 : most akkor szabad ilyeneket linkelni?
-
válasz
bajnokpityu #117862 üzenetére
Sejtettem. Azokat én sem kapcsolnám ki valószínűleg. A mi nagy kombájnjainknál azért más a helyzet.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
bajnokpityu #117862 üzenetére
Lidlben volt ilyen watt mérő,ami állandóan meri a fogyasztást...Érdemes kipróbálni az pontosan megmutatja.
Még a kábeles témához: A falban lévő dugóig honnan tudjuk,hogy jó e megy az áram.Mármint most gondolok arra,hogy hiába a jó tápkábel,ha a falban lévő vezeték sz@r!
A másik kérdés,hogy mi van akkor,ha a TV-ig hosszabbítón megy az áram? Olyan helyen érdemes a jó tápkábel?Vagy ilyen esetben a hosszabbítót is tunungolni kéne? -
gabo01
őstag
válasz
bajnokpityu #117833 üzenetére
Ne viccelj! Nem azért írtam!
Egyébként én sokkal többel jövök már Neked meg amúgy is szeretem a kihívásokat! -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #117805 üzenetére
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #117799 üzenetére
Pláne ahol a focalban már 2 közép van......ugye ott kő kövön nem marad....
(#117802) Tigerteam : kis szobába nagy volumenű hangot megzabolázni.... na oda kell kitartás és ötletelés gazdagon. De nem megoldhatatlan.
-
Valkűr
addikt
válasz
Csatlakozom hozzád, annyival megtoldanám, h 1x hallottam egész életemben Wilsont gyengébben muzsikálni, mikor betették egy picike szobába, semmi akusztika és búgott, döngött a mélye, már már bántóan sok volt...De ez nem a Wilson hibája volt, Bálint Feco demózta őket pár éve itt Szegeden.
-
BBéci
legenda
válasz
Egyetértek.
Aki mást mond, annak baj van a hallásával és/vagy az ízlésével. -
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #117767 üzenetére
Kukázott amcsi mozicucc a negyvenes-ötvenes évekből? Hát igen, érdekes dolgok vannak a japán underground hifi világában.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #117775 üzenetére
Én ott voltam Nálad.....
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bajnokpityu #117767 üzenetére
Igazad van, ez hihetetlenül csúnya.
Sok pénzt kéne fizetniük, hogy ezt betegyem a nappalimba. ( be sem beférne szerencsére )
Nálam sokat számít az esztétikum is. Ha valami nem tetszik külsőleg, azt nehezen tudnám magamra erőltetni, még ha az ára nem is számítana. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bajnokpityu #117761 üzenetére
Viszont a Focal gyönyörű, a Wilson meg olyan, mint egy "Dalek", ha érted, mire gondolok.
Szerintem.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #117515 üzenetére
Magasak voltak az elvárások...., vagy csak öregszem.
(#117514) Norbi 72 Szoktam moziba járni, az utolsó a Törésvonal volt.
A nejemmel ott vakaróztunk a sablonos/közhelyes történeten.
Ellenben volt két méretes formás cickó a filmben.
A csúcspont. -
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #117340 üzenetére
-
mettek
addikt
válasz
bajnokpityu #117096 üzenetére
Pioneer n50 vagy 70? Erről tud valaki valamit, állítólag komoly audio lejátszók. Mekkora lépés a hm erősítő dacja után?
-
mettek
addikt
válasz
bajnokpityu #117089 üzenetére
Köszönöm. Spóroltál nekem 250ezret
-
Valkűr
addikt
válasz
bajnokpityu #117087 üzenetére
Mi ez a 23.976?
-
mettek
addikt
válasz
bajnokpityu #117087 üzenetére
Már nincs meg a pc. Amugy kb azonos minőséget érzek most egy win10-es mezei laptopról kodival. A kérdés az oppo többet hoz vagy csak azért extra mert bd-s. Bekem a Bd pont nem fog kelleni, max a cd lejátszás lenne jó de a legjobb az lenne ha támogatná az airplayt vagy az iphonet az apple music miatt.
-
Valkűr
addikt
válasz
bajnokpityu #117005 üzenetére
Hát az valóban nem igaz, sőt..De nem érdemes ezekbe ennyire mélyben belemenni, nehogy vita legyen belőle..
Elfogadom mások véleményét, de csak addig amig saját és nem mások nevében beszél..
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #116932 üzenetére
Jókat írnak róla,ha veszel,meghallgatnám.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #116874 üzenetére
Nekem Néhai elosztója után az Isotek Polaris nem bizonyult különösebben előrelépésnek. Szerintem nem volt rossz áráért az a moddolt Kontaset.
-
mettek
addikt
válasz
bajnokpityu #116874 üzenetére
Milyenre cserélted illetve milyet javasolnál? Max 35k-ig.
-
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #116850 üzenetére
Erről a FineArts -ról mindig a Chokito -ra tudok asszociálni!
Már 4 éve használok egy V4-et, és örülök neki! -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #116850 üzenetére
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #116697 üzenetére
Azt azért csak sikerül. De arc az tényleg van.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #116605 üzenetére
Pontosan 4308A-ról van szó, tehát tuti az van benne.
-
válasz
bajnokpityu #116605 üzenetére
Igaz, de nekem ez van ez az 505z-s. Sanci tudja a legjobban...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bajnokpityu #116604 üzenetére
Igazad van.
( #116606 ) gadjoe66: pedig megéri a hercehurca. 1 m 5 ropi dugózva.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #116480 üzenetére
Lehet rosszul emlékszem, de mintha azt olvastam volna, hogy a GS20 névleges 6 Ohm-ja mellett 5 Ohm az alsó határ.
-
adodaniel
őstag
válasz
bajnokpityu #116412 üzenetére
Igaz, csak USB bejárata van, de nálam a HRT MS II is jobb, mint egy USB-transzport+3808 DAC-ja.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #116412 üzenetére
Ja, nagyon durván másképp tud szólni ugyanaz a lánc eltérő helyiségben, magasságtól padlón át falakig, azok kiképzéséig. Vagy akárcsak ugyanabban, de hosszirányban megfordítva. Plusz van, hogy jelentős változáskor a régit keresné az ember, pedig csak a helyesebb irányt kell megszokni, ami kezdetben idegenként hat.
Egyébként amíg nem lett kész, én is azt hittem helyén van minden.
De nyilván ahogy érintőlegesen céloztam rá, placebo itt is van. Csak nehogy XT majd jöjjön nekünk 30-50 százalékokkal.
(#116413) Patice
Már nem aktuális, nyilván szimplán mosolyogtató, hogy ilyen is létezik.
(#116414) Gabesz26
Ahogy monnya.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #116408 üzenetére
Hivox Lupus pl. biztosan jobb, ezt többször kipróbáltam. De Musiland 03-ról sem gondolom, h rosszabb lenne.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #116396 üzenetére
Onnan indult a dolog, hogy 30-40e-ért tenne egy sztereó vasat gyakorlatilag végfoknak a 3808 után. DAC nélkül... Ennek nincs értelme szerintem, nem lenne előrébb. Abból a 30-40ből viszont kijön egy 3808-->4308 váltás, ami viszont megéri.
Te jóval magasabb kategóriában mozogsz, már máshogy nézed. Ezek az AVR-ek szerényebb dobozokból még egész sokat kihoznak sztereóban is. Mármint, hogy szerényebb dobozzal már egy ilyennel is közelít az elméleti plafon felé, annyira hogy ne érje meg a sztereó erősítő+dac. Persze még sok minden van a képletben, nagyon sarkítottam. -
válasz
bajnokpityu #116396 üzenetére
Teljesen igazad van egyet is értek, csupán arra akartam rávilágítani, hogy már a 3808 is olyan szintet produkál zenén, amit nem lehet két Deák igazolvánnyal überelni dedikált stereo erősítővel véleményem szerint. Egy rendesebb Denon PMA is is 350.000,- HUF még ha a pár évvel korábbi modeljeit is nézzük, használtan 150-200 körül mennek. Az előrelépés valóban a 4308-hoz képest zenén.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #116123 üzenetére
Neked megvan már a disznó nagy tápod? Hozzá kábel tuning?
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #116121 üzenetére
"Üresjárati" => azaz a lejátszó be van kapcsolva, a főmenü betöltődött, de a lejátszó épp nem játszik le semmit-sem.
Tehát a lejátszó kb 12,5VA vesz fel épp "üresjáratban".Amúgy pedig az egyik legjobb kapcsolóüzemű táp, amit mértem, a többi lejátszó kapcsolóüzemű tápja ehhez képest kész borzadály.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #116117 üzenetére
Benne van a leírásban, 2,5A üresjárati terhelés 5V-on
A gyári kapcsolóüzemi táp pulzálásának mértéke kiszámolható, mint írtam, a scóp beállítása 1 mV/osztás, tehát +18mV és -12mV.
A gyári kapcsolóüzemű tápegység hivatalosan 35W-os terhelésre van méretezve.(#116120) xxlongikaxx
Mint írtam, igen. -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
bajnokpityu #116106 üzenetére
Mernoki tudomany nelkul nem igen lenne min zenet hallgatni.....
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #115798 üzenetére
A második után odaballagsz a készülékhez és megnyomod a kapcsológombot, ennyire egyszerű.
Mint említettem, Pioneer CD-játszóm, amit 22 éve használok, áram visszajövetelekor mindig bekapcsol, de cseppet sem zavar. Évente 4-5 alkalommal fordul elő. -
gabo01
őstag
válasz
Szerencsére Érden nem tapasztaltam ezt!
Lehet szerencsés helyen lakunk de évente max 1x 2x van áramszünet!
Meg a Denon 3808 nem is kapcsolgat be áramszünet után! -
válasz
+1
Sok ilyen hely van, én is megértem IceRocko88 bosszankodását. Engem is idegesítene, ha a megszokott és kényelmes távirányítós kikapcsolás helyett, állandóan oda kellene mennem az erősítőhöz teljesen kikapcsolni. Egy időben nálunk is elég sok volt az áramkimaradás, mostanra ez jócskán lecsökkent szerencsére. -
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #115712 üzenetére
Nem van idő.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #115697 üzenetére
Pityu: Oké, ezeket valóban mondtad.
XT: Mikor nálam járt tetszett, csak azóta sok minden megváltozott. V10 mellé keresek amúgy, nem helyette. Csövesbe próbálnék ki ezt-azt, bár lehet ott is lesz változás nemsokára.
-
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #115689 üzenetére
Meglepően jó volt. Tulajdonképpen az egyik legjobb házimozi hang volt, amivel valaha , ha az egységességet, tonalitást, tempót, érthetőséget nézem. Őszintén szólva a Focal mellől kicsit érthetelennek tűntek a 100-150 ezres erősítők és hangfalszettek. Minden pillanatban csalt persze, de nagyon ügyesen. Jó kis DSP technikával rendelkeznek a Focalosok, ezt vagy 15 éve demózták már nekem.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #115699 üzenetére
" lassan másfél éve nem cseréltem semmi komolyat." - megértelek. Én sem.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #115699 üzenetére
Én láttam az arcodat, nekem nem kell megmagyarázni
Igen, a Stealthez maximalista rendszer kell, hogy ne tudjon mit beletolni az arcodba, ez tény.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #115697 üzenetére
Nem technicista volt az nálad kisbarátom, hanem drága !!!
Azt mondtad, rock zene nem szólt még úgy otthon....és más sem..
Vigyázz, én emlékszem mindenre....
Gyurczy : Lesslosst felejtsd el V10 után. Szvsz. Ami jobb az a ZenSati Cherub vagy a Seraphim. De olyat még én sem hoztam haza. Tuti itthagyatnám indítókábelnek.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #115694 üzenetére
Mitis?
M7000-után meglepőt húzott, és azt is jó drótnak tartom a G6-al egyetemben. Egy Lessloss Reference még piszkál, de apróban ilyenek nem szoknak lenni.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #115618 üzenetére
" úgysincs egyszeri diyer mellett olyan knowhow, hogy elérje a szintjüket."
Vagy ha van, a végére hasonló árban lesznek. Nézzük csak meg Ákos új, nagy kábeleit.
A nagy kígyók már cseppet sem occsók.... -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #115612 üzenetére
Sub, hdmi, ethernet, usb. Ezekben jóformán verhetetlenek és nagyon komoly innovációt vonultatnak fel.
Tény, hogy hangfal, ic és tápot én sem feltétlenül tőlük vennék. De a felsoroltakban a 'többi' cég max. savanyúszőlősködhet. SZVSZ
Nem mellesleg AQ árakban messze a Kácsa a legolcsóbb európában.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #114999 üzenetére
Remekül megvagyok Atmos nélkül, de ha már a film olyan, az erősítő is képes megszólaltatni, akkor miért ne?
(#114998) adamssss
Igen, van olyan szabály, a töpikösszefogaló (leánykori nevén első hozzászólás) is felhívja rá a figyelmet. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #114968 üzenetére
Köszönöm Pityu!
Én is inkább a Denon felé hajlok,meg nekem amúgy is jobban tetszik a mélyebb hang karakter.Béci:Viszont olvastam külföldi fórumokon,hogy tényleg igényli,háklis a hangsugárzókra.Én a Denonokat külhonban Elacokkal láttam,hallotam társítva és valószínű,hogy én is azzal fogom társítani.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #114940 üzenetére
Miért, van még Clarus? Azt hittem Klipsch lesz helyette.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #114835 üzenetére
A 3 amúgy nem sztenderd, de az nem jelent semmit. A 4 inkább, és annak is van számos bevett elrendezési formája. Ha nem csak jön, hanem marad is, kív lennék végül milyen felállásban sikerül véglegesíteni. Gondolom minimum 1 hétig fülelés és tologatás jön, végén rajzot kérünk.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #114612 üzenetére
a pcm1704nek pl totálisan ellentétes a stilusa, mint a sabrenek. - pont emiatt érdekel. Jót a delta-sigma DAC-ok, de...
Nagyon szívesen kipróbálnék egy jó parallel multibit (R-2R) DAC csipen alapú DAC-ot, hogy az hogyan szólna z otthoni rendszeremben? Akár úgy is, hogy építve egyet -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #114610 üzenetére
Még nem volt szerencsém kipróbálni jó multibites (R-2R) DAC-ot, de sokan dicsérik, így felkeltették az érdeklődésemet, hogy vajon mennyire más egy delta-sigma DAC-hoz képest a hangjuk?
-
audiofül
csendes tag
válasz
bajnokpityu #114320 üzenetére
Nekem nem problémám...leírtam a saját véleményem és, hogy hogy látom jobbnak (választhatóan)...de ettől még teljesen nyugodtan alszom
-
audiofül
csendes tag
válasz
bajnokpityu #114294 üzenetére
Ez tiszta sor....viszont azt gondolom, hogy nem egy komoly clock áramkör kerül bele, hő és komoly táp stabilizáltan, amitől aztán megint nem lesz váo faktor...és az eredeti bitmélység felkonvertálása szerintem még mindig olyan mint a 480 soros DVD videó tartalom 1080p-re konvertálása. Először úgy tűnik segít kicsit, de aztán kiderül, hogy ez is csak olyan próbálkozásféle. És persze vannak kivételek...nagyon komoly videó (vagy audió) processzorok, melyek annyiba kerülnek mint egy felső kategóriás komplett házimozi és stúdiókban használják, de azért valljuk be őszintén, amit egy 2-300e-es erősítőbe beleraknak ilyen célra, az (minden költséget levonva, ami a tervezéssel, gyártással, brand marketinggel együtt jár) nem egy élvonalbeli dolog. Viszont marha sokat segít az eladásnál, mert egy ikonnal több a készülék mellett (Al24, 4K, THX,stb.)
-
XtremLor
őstag
válasz
bajnokpityu #114207 üzenetére
Igy nez ki a sima menuje frissites nelkul: [link]
-
Csabroncka
addikt
válasz
bajnokpityu #113876 üzenetére
"Én pl most vettem húsz métert type4 ből, pedig már ismertem a vandamot."
Kíváncsian várom a véleményed!
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #113730 üzenetére
Igen, de szoftveres vagy hardveres HEVC továbbra is kérdéses azon az oldalon. Elvileg év végén látunk tisztábban.
-
válasz
bajnokpityu #113730 üzenetére
Nem, ezek közül egyikre sem gondoltam. Voyage MPD vagy Volumio a nyerő kis vasakon. Ezek összehallgatása OSX-szel még tervben van.
Linuxos csapat nem látja értelmét a madVR-nek. Szerintük nem hoz annyit a konyhára, mint amennyi erőforrást elvisz/kér. Más részről Linux Inteles vasakon mindig is jobban futott, inkább arra optimalizálták. AMD nem hajlandó velük szóba állni. Most is állítólag Intel "pénzeli" ezt a kis csapatot.
"ha csak a képminőség a cél, akkor perpillanat win+amd a nyerő. szerintem egyértelműen."
Ezzel egyet tudok érteni. De sok mindenkinek meg nem csak a képminőség fontos.
AMD még mindig jobban áll IGP terén, mint az Intel, de Intel jön erősen fölfelé, mint a talajvíz, bár kezd más irányba haladni, saját vizekre evezni ezen a téren. Jelenleg még nem érték be az AMD-t ár/érték arányban, de szvsz. pár év és meglesz az.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #113726 üzenetére
Persze, nem a pécédtől függ elsősorban. Miután rendbe rakta a projit, utána nyer értelmet az egész addigi befektetett meló.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #113721 üzenetére
Ja, mozigépnek most én is pc-win plusz megfelelő setupot tartom a legjobbnak, de ez dinamikusan változó iparág nagyléptékű fejlődéssel és nagymértékben meghatározó egyéni igényekkel. Nincs egy igazság.
Balázsnál jó kezekben vagy, nincs ma ennél pontosabb eljárás, de projitól függően néha előfordul, hogy nem hoz semmit. Pontosabban amit hoz, abból nem látni semmit.
Ha grátisz megcsinálja, veszíteni nincs mit, te mindent megtettél. Nyilván átlag consumer proji-mozi esetén nem ez a legfontosabb. Már eleve a kalibrálás felteheti az i-re a pontot.
(#113723) Patice
Az lesz, de ha a gyárinál jobban kéne renderelni, összefosná magát.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #113711 üzenetére
Patice szeret Linuxolni, ott van MadVR nélkül 3DLUT támogatás (megjegyzem mivel elvben ffmpeg tudja, ezzel együtt Win-Kodi is tudhatná), tehát ha rendben van a tevéje, szép széles és pontos színtér megjelenítésre képes, akkor ultra pontos bőrszín (és minden ami továbbá hozzá tartozik) kérdésben az Oppo ill Primare nem lehet vetélytárs sem. Max külön video procival, de ezek olyan kérdések, ami párunkat érdekel, hangyafasznyi, sokszor alig látható eltérések. Vagy olyan aprók a tévé vagy proji fizikai határai mellett, hogy kár bele időt és energiát ölni.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #113635 üzenetére
Az agybeteg kategóriában.
Semmi nem indokol egy ilyen hatalmas árat a sznobizmuson kívül.
Arányaiban egy prémium, teljes felszereltségű autó ára. Mennyivel több anyag és technológia van egy autóba építve. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #112992 üzenetére
Zsigerből gyűlölöm a szinkront, ezért számomra semmiféle esetben nem tesz hozzá az élményhez, csak elvesz belőle.
De ettől még bárki szeretheti, szíve joga. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #112892 üzenetére
Igaz, utána én is belenéztem néhány filmbe és valóban felüdülés volt.
Az nem lenne baj, ha 30 hertzre állított szubszonikus szűrőt használnak, de felette ne búgjon, mert az baromi zavaró.
A Duel zseniális, a Bullitra nem emlékszem, de levadászom és megnézem. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #112865 üzenetére
Amit a szubláda szólaltat meg, 80 Hz alatt, az szerintem mély- illetve szubbasszus. Amikor kikapcsoltam a mélynyomókat, a búgás megszűnt.
Az lehet, hogy 70 és 80 Hz közötti a búgás.(#112866) Mezga Aladár
Nekem tetszett, nem kicsit, nagyon.Még jó néhányszor meg fogom nézni.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #112865 üzenetére
Illeszkedik a filmhez. Kb ua színvonal.
Bocsi ha valakinek tetszett. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112858 üzenetére
Kis genyó....
-
renatto
őstag
válasz
bajnokpityu #112819 üzenetére
Köszönöm a választ, bár látom azért van némi eltérés a vélemények között.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
De a Boxer Norbinak sokat hozott a Polk PSW110-en is.
-
Sefter
veterán
válasz
A hozzá adott ruhaszárító kötélnél egyel jobbat megérdemel szerintem
Klotz, TDK, vagy valami pár ezer forintosra gondolok -
Tuto
tag
válasz
bajnokpityu #112597 üzenetére
Mi a baj a Dunével?
-
válasz
"nomeg a düne, mint képi forrás egy demoszobában?"
Próbált ő drágább lejátszókat, például OPPO-t is. Egész egyszerűen nem adott annyival jobb képet, mint amennyivel drágább volt. Ennyi az oka. Ő mondta, nem én találgatok.
Ár-érték arány, és a jól ismert exponenciális ár-növekedés.
Egyébként valószínűleg a demószobája sem a sokmilliós rendszerek leendő vásárlóinak készült, hanem praktikusan inkább a nagyságrendekkel gyakoribb, alsó-közép és középkategóriák vevőinek. És ezeknél biztos nem a Dune lesz a szűk keresztmetszet. -
brummmogo
tag
válasz
bajnokpityu #112579 üzenetére
Így van. Nem is hiszem, hogy olyan venné akinek kb az egész szettje kerül annyiba mint egy komoly kábel.
Az én "valami alsó v középkategóriás" subomhoz tökéletesen megfelel. Bár nem írta, hogy mennyit költene rá, ezért gondoltam lehet ez is alternatíva.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
bajnokpityu #112592 üzenetére
Gondolom az OPA nem tetszik a DAC eleg komolya darabnak nez ki bar nem ertek hozza.
-
BBéci
legenda
válasz
Érthetetlen módon, két (viszonylag) nagynak, ismertnek mondható házimozis cégnél is Dune ad képet a demószobában. Éppen a múlt héten róttam ezt fel az egyik tulajának, aztán jót vitatkoztunk rajta. Több milliós vetítő és vászon, a hang szintén az a kategória, de a jelforrás Dune. Vicc.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #112599 üzenetére
Passzolom, nem ismerem őket.
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #112599 üzenetére
Egyszer gyere át meghallgatni,3010-esem van,elég jó.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Yamaha-t használja procinak, de a végfok Arcam P1000
Tőlem nem lakik olyan borzasztó messze, majd egyszer beugrom meghallgatni. -
válasz
bajnokpityu #112595 üzenetére
"Szepi nem rossz srác, de nem hallgat ránk"
Már nem azért, de Szepi pont lecserélte nemrég a Clarus dobozokat.
-
válasz
bajnokpityu #112582 üzenetére
mert jó fél éve 160-170ért mentek ezek, jómagam 160-ért vettem. hangja alapján meg kinek mi, nekem megfelel mint írtam.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112572 üzenetére
"a huskytól érdemes AQ subkábelt venni, szerintem."
Hdmi-t meg diamondtól. Szvsz
-
brummmogo
tag
válasz
bajnokpityu #112572 üzenetére
Elég magas a husky ára.
A Black Lab is vállalható, szerintem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #112565 üzenetére
Biztos 10 éve volt az?
Repül az idő, de ennyire?
Melyik szériát hallottad? RS, GS ? -
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #112485 üzenetére
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112490 üzenetére
De azért bőven volt terük sztereóban. (nemrég hallgattam meg, egy haverom használlja őket).
Ezért mondtam, hogy nem értek egyet.Jöjjön vissza a CVMP-m ráfülelek erre, mert idegesít, hogy mi a valós szitu az Interstellarral.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112487 üzenetére
'99-környékén, mikor megvettem az első Wharfedale szettemet (ami mai szemmel nézve elég khmm..)
próbáltam center nélkül, mivel a 2 front volt meg először. Utána jött a center, sub, háttér.Még ezekkel a gyengus cuccokkal is sokkal nagyobb volt az élmény centerrel.
Úgyhogy ebben nem értünk egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Üzleti vita és megbeszélés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest