- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Tamoo #168480 üzenetére
Akkor jó lenne, ha minél gyorsabban kipróbálnál egy reflexes szubot! Én bátorítalak, ki ne hagyd! És jöhet a vélemény róla...
Nálam a procin van külön LFE és crossover szub kimenet. A meglévő két zárt mellé csak simán rá kéne dugnom egy reflexest. Most elgondolkodtatott, hogy milyen lenne. Nálam jelenleg nincs chest slam, csak masszázs.
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #168498 üzenetére
Belemagyarázod azt, ami kedved szerinti.
Itt a topikokban is többször leírtuk, hogy kevés pénzből nagy hangnyomást reflexesektől lehet kapni. Ezt soha, senki nem vitatta.
De azonos áron egy zártnak pontosabb, feszesebb, gyorsabb, megfogottabb és végül, de nem utolsósorban részletezőbb a hangjuk. A reflexesekre találták ki a "one note bass" jelzőt.
Nem drámaiak a különbségek, számokkal kifejezve, általában 5-10 % ide vagy oda. Feltételezve, hogy mindegyik kiváló a maga nemében és kategóriájában. Mint például az SVS SB- és PB-2000 Pro ládák."látom mostanában, hogy bárkiből lehet "szakértő" házimozival foglalkozó cégeknél"
Roppant kíváncsivá tettél, fejtsd ki bővebben, konkrétumokkal, akár privátban! -
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #168496 üzenetére
Nem a többség véleménye olvasható a cikkben, hanem olyanoké, akik 25 éve dolgoznak a hifis/házimozis szakmában. A cég tulajdonosai EB-n és, dB-Drag versenyeken győztes, hangnyomás csúcsot felállító autót építettek. Tehát van némi fogalmuk a szubbasszusról is.
#168482ctrlaltdel13
"a zárt meg nem adja vissza amit mozin kellene"
Ez így, ebben a formában nem igaz! Legfeljebb azokra, amiket eddig hallottál.
Az előbb említett Fathomoknak olyan brutálisan melbevágó a hangjuk, hogy szinte elakad az ember lélegzete. Ismétlem, nálam referenciák, pedig nem kevés másikat, közöttük sok basszreflexet hallottam. Hatalmas, hűtőszekrény méretű Synthesist is. -
törölt tag
válasz
Tamoo #168480 üzenetére
Sajnos nekem sem volt lehetőségem kipróbálni komolyabb reflexes szubot, ezért sem foglalok állást reflex vs zárt vitában.
Azt viszont egyértelműen előrelépésnek érzem, hogy sikerült egy alap reflexeset zártra cserélnem.
Valóban igényesebb, feszesebb, pontosabb, gyorsabb, és jobban kohereciában van a többi hangsugárzóval.. Azonban a hangnyomás töredéke a refisnek, amit nem bánok mert mélykiemelésem van.Nekem személy szerint nincs igényem falbontó mélyekre, de természetesen mindenkinek mások az igényei.
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #168483 üzenetére
Mik a 15-ös ès a 18-as dobozmèretei?
Mondjuk legelőször ki kell mèrnem a mostani szubbal, hogy a lehetséges helyeken hová èrdemes tenni, de erős a gyanúm, hogy a jelenlegi hely lesz a nyerő: ott nincs beszakadás, csak kiemelès.Ctrlaltdel13:
Nappali, de valòjában kizáròlag esti mozizásra, zenehallgatásra használjuk. (Meg a kutyák alszanak ott) A "közössègi tèr" nálunk az egymáshoz kapcsolòdò ètkező-konyha-játèkszoba.
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #168415 üzenetére
80 Hz-es állóhullám az hogyan? Ez az szoba valamelyik dimenziójában 2,14m-es méretet feltételezne.
Ctrlaltdel13-nál inkább valamelyik első visszaverő felület okozta beszakadás lehet a ludas talán. Ha a hangszóró 110 cm-re van a mögötte, mellette, alatta lévő felülettől, akkor ez valamilyen mértékben kialakul. -
python1
veterán
válasz
Tamoo #168251 üzenetére
Igen én is felfigyeltem, de még mindíg rezonál valamennyit a fal, még kell tömni bele anyagot, és akkor még lejjebb fog menni az alsó tartományban is a torzítás. Viszont alig tudom 90 dB fölé vinni a center hangját, rendesen kéri a teljesítményt a kis tamponoktól. Igaz az is, hogy így 50cm-rel távolabb került tőlem a center, de még ez az 50cm is sokat jelent. Majd kiderül filmen mit produkál, ha kevés lesz van itthon 20cm-es hangszóróm egy rakattal, azok majd megoldják a hangerő problémámat.
-
-
python1
veterán
válasz
Tamoo #168245 üzenetére
Igen, de szerencsére nekem tetszik a sötétebb árnyalatú nappali, az előtétfal nálam megáll on wall megoldásnál, egyszerűen akartam valami extrábbat is mint csak a vásznat nézegetni. A kialakítás élőben sokkal szebb, valódi fa minden selyem lazurozással, frontok kialakítása még ennél is extrább lesz, szóval nekem ezek a kialakítások tetszenek igazából, és hozzák a kellő hatást. Tulajdonképpen gondoltam a jövőre is, ha áttérnék nagy TV-s megjelenítésre.
Szerintem könnyebb kialakítani on wall megoldással a nappali igényaes mozi kialakítását, mint bármi mással.
De ez tényleg egyéni ízlés kérdése. -
Khaosz55
addikt
válasz
Tamoo #168171 üzenetére
Adatokat sem értem, ránézésre sem 10mm az xmax ennél a hangsugárzónál. Videókat látva meg főleg nem. Várok az ultikra.
A klímámat rezgéscsillapítottam sikeresen bitumenlappal amit autók ajtajában szokták használni. Megmaradt elég sok. Az a kérdésem, hogy bele rakjam az ultik dobozába bellülre oldalfalra és a hátfalra? Van értelme vagy felesleges? -
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tamoo #168139 üzenetére
Érdekes ez a hangsugárzó nekem. 3 féle különböző adattáblát találok hozzá, más-más paraméterekkel nem kis eltéréssel. Nem vagyok nagy Winisd guru csak hébe hóba használom, de az adatok alapján laposabb rosszabb görbét ad mint egy UM15. Ráadásul dupla teljesítmény kell ahhoz, hogy elérje az ultimax hangnyomását. Lehet valamit rosszúl csinálok, de számomra az jön le, hogy hiába 3500W RMS terhelhetőség a hatásfok gyenge. Biztos jó hangsugárzó de 1,75X drágább az ultinál és akkor még erősítőben is dupla-tripla akkora kell, de majd megkérdem másik topikban nekik mi jött ki szimulációba.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tamoo #168139 üzenetére
Azért is írtam ide, a paraméterek alapján nem tudom megmondi jó lehet-e. Mert ha eszméletlen sokat késne az ultimax, akkor megkérdezném az soundimprorts-ot, hogy a Tymphany mikorra lehetne szállítani. A méretek alapján passzol az UM15-höz, annyi hogy a 90 literes ládám, de gondolom láda belő térfogatát lehet csökkenteni. Vagy winisd-ben megnézni mit mutat 90 literre. Viszont ez drágább is jóval és ehhez kell még 1 végfok ha ki akarom használni. Nem néztem át részletes és mintha itt másmilyenek lennék a paraméterek [link] (data sheet1) ehhez képest [link] (data sheet2).
Annyi, hogy csikit elgondolkodtam. -
Dagidög
senior tag
válasz
Tamoo #167846 üzenetére
&VoidXs:
Kösz a tippeket.
Egy Onkyo TX-NR818-at váltana a szett. Előrelépés lenne? 3 db ilyen T.AMP helyett 1 db Emotiva UPA500 vagy más ötcsatornás végfok nem lenne jobb és kezelhetőbb?
Ha részletezőbb hangot vagy jobb teret szeretnék, a hangkártyára vagy a végfokra érdemes több pénzt locsolni?
-
válasz
Tamoo #167852 üzenetére
Bármi is az, de ott van nagyon. Mint a vöcsök.
hogy a fene vigye el. Majd valamelyik nap ha lesz egy kis időm, jön a tologatás.
#167856 Tamoo emlékeim szerint nem.
Viszont azt megfigyeltem, hogy amióta átrendeztük a nappalit azóta a filmek alatt vannak olyan hangok amiket csak érzünk a kanapén, cserébe nem hallatszik semmi konkrét. Vagyis nem tudom hangban összekötni a látottakkal. Hu ezt de nehéz így megfogalmazni.. Na de biztos tudodAmúgy látom, ez a 18" nagyon piszkálja a fantáziád. Ebből idén építés lesz
-
VoidXs
nagyúr
-
FJC
senior tag
válasz
Tamoo #167904 üzenetére
Nem impedanciáról beszéltem, csak egyenáramú ellenállásról...
Írtam, hogy eredő kiemelés esetén, a te esetedben.
A winISD -nél látok nálad 3 m távolságot, az befojásolja a diagramot, ha pl. 1-re veszed?
Vagy 10 éve nem használtam a programot...VoidXs:
Nagyon jó meglátás...
Úgy kezdtem el írni csak mivel előttem mindenki úgy használta, visszajavítottam... -
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #167889 üzenetére
"A 12dB boost eléggé extrém..."
Akusztikailag nem kezelt szobában, mint a példa is mutatja mondhatni szokásos. Bence legalábbis konkrétan akkora értéket ajánlott.
"Csak egy apró részletet ragadsz ki a teljes mondanivalóból és azzal akarsz megint önigazolni. "
Egyrészt a részletek határozzák meg a nagy egészt, másrészt mindenki Önigazol, Te is én is, amikor arra kerül a sor, hogy miért éppen így, vagy úgy döntöttünk akkor, amikor rendszerépítésbe kezdtünk.
Ezek a beszélgetések pont arra jók, hogy akik olvassák legyen képük arról, hogy mibe vágnak bele, ne akkor szembesüljenek vele, amikor a fél rendszert már megvették, hogy és igen, nem csak előnyei vannak az EQ-zásnak ahogy hívjátok, hanem nagyon komoly hátulütői is, amit nem lehet kikerülni, meg kell fizetni erősítő teljesítményben, drága plussz elektronikában, helyszükségletben, energiapazarlásban stb. soroljam?!
"Kell a nagy teljesítményű szub különben a brutálisabb effekteknél limitbe futsz. EQ-val is EQ nélkül is."
Ez pont nem igaz ahogy, mint most itt kiderült.
A limitekbe és torzításokba pont akkor futsz bele amikor EQ-val próbálsz kiegyengetni valamit, amit ha kezelt szoba lenne nem lenne szükség.
EQ nélkül nincs szükség brutál teljesítmény tartalékra, és jó minőségű szubnál nem futsz limitekbe sem, ebből következően a nem létező levágott csúcsok sem okoznak torzítást.
"A védelem nem úgy van tervezve, hogy egy ilyen pillanatnyi "túlterheléskor" letiltson, csak kompresszál, különben a házimozi mélynyomók nagy része használhatatlan lenne. "
Limiter, kompresszáláskor, pont hogy akkor kezd el csúnyán torzítani, amikor levágja a csúcsokat, arról nem is beszélve, hogy a belepumpált energiát is elpazarolja, ugyanakkor a kívánt eredmény nélkül - nem nő a hangnyomás - és nagy mennyiségű torzítást is termel.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #167884 üzenetére
"Viszont 10x-es teljesítménnyel is meg lehet küldeni, akkor az SPL egyenes része 112dB-en lesz. (3m távolságra!) Ekkor éri el a kemény 13mm-es kitérését a membrán. "
Na ezt a 10x-es teljesítmény többletet nem akartam kifizetni, sem az erősítő, sem hangszóró oldalon, az ehhez tartozó kabinet nagyságról nem is beszélve.
Akkor kimondom, nem lehet spórolni ha jót akarsz, mert vagy hangelnyelőkkel, vagy brutál végerősítő/hegynyi szubokkal kell együtt élned, nincs köztes választás.
Hangelnyelőknél, elég 1-1,5x-es ráhagyás a teljesítményre, míg az EQ-val operálóknak szükséges az 5-10x-es teljesítmény többlet, a hozzá illő szubokkal és/vagy végfokokkal (+rackszekrény).
Az áruk és helyigényük közel ugyanannyi - ha nem több - mint egy méretezett szubcsapdáé.
Tessék választani.
-
válasz
Tamoo #167707 üzenetére
A 12-es Ultival nekem az a bajom, hogy számomra baromi ocsmány azzal a szafaládé vastagságú, kitüremkedő peremnek látszó tárggyal
. Valahogy baromira rosszak az arányai a 15-öshöz képest. És ez lehet, hogy vicces vagy béna, de azért valahol számít az esztétikum is. Az Audioholics -os tesztet is olvastam, ezért is kezdtem el ezen agyalni.
Sajnos a régi SDX15-öst már nem nagyon kapni, az új változat meg még készülőben - ha jól tudom. -
-
Dorian
félisten
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #167685 üzenetére
Milyen hibát rejtek el?
Azt próbálom demonstrálni, hogy 35 és 75Hz között volt egy óriási luk, kioltás, amit nem elektronikusan korrigáltam. Mit nem lehet ezen érteni? Ott a grafikon, magáért beszél.
Psy filter meg a legjobb tudomásom szerint azt szemlélteti, ahogy mi emberek hallunk, nem pedig ahogy a mikrofon hall. Erre gondoltál, mint hibarejtegetés?!
szerkesztve:
Értem, szerinted kókler vagyok, és az orránál fogva vezetem a nagyérdeműt.
Rendben. Mit szeretnél látni?
...vagy esetleg eljössz meghallgatni, hogy ne csak nézzük a grafikonokat és csépeljük a semmit egymást vádolva!
De ha tudsz jobbat hajrá, vevő vagyok...
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #167683 üzenetére
"Aki meg kicsit is kapisgálja a témát az tudja, hogy ez egy nesze semmi fogd meg jól grafikon. "
Tökéletesen látod a helyzetet.
Pontosan ugyanannyit ér - egyébként szerintem sem semmit nem mond arról hogy valójában milyen minőségű a rendszer, - mint a többi EQ-val kiegyengetett frekvenciaválasz grafikon, ami ide korábban be lett másolva.
Többek között Te is elkövetted ezt itt párszor, szerintem elfér az enyém a Tieid mellett.
Egyébként meg nem akarok semmit eladni, tökéletesen látod, magam gyönyörűségére alkotok, magamnak.
-
Quetz
őstag
válasz
Tamoo #167657 üzenetére
A Cavern most úgy számolja a korrekciót, hogy a normál hangfalakat 10dB-vel lejjebb tolja?
Ha igen, akkor az jutott eszembe, hogy ez esetleg lehetne egy kapcsolható opció. Mivel sok esetben a teljesen más végfok van a mélynyomókhoz meg a hangfalakhoz, lehetne ott is játszani a hangerővel. Annyi plusz munkát jelentene kalibráció során, hogy végig kellene mérni az EQ-zott csatornákat még egyszer és utánállítani az SPL-t.
-
kezo0
addikt
válasz
Tamoo #167673 üzenetére
Úgy látom, nagyon érzékenyek a mérnök urak... Humorérzékük meg aztán végképp az x tengelyhez tart – hogy stílszerű legyek. Pedig ezt csak egy kis csipkelődésnek szántuk. (Persze tudjuk, hogy is van az a mondás minden viccnek a felével.
)
Egyébként anélkül, hogy beleolvasna az ember, elég nehéz eldönteni valamiről, hogy érdekli-e. Csak mondom. De már sokat fejlődtem: bizonyos kulcsszavak és grafikonok feltűnésekor tudom, hogy az nem az én terepem. És nem mindenki akarja ezt a szakmát megtanulni. De ahogy mondani szokták, én kérek elnézést.
-
válasz
Tamoo #167616 üzenetére
és #167613 VoidXs köszi szépen.
Pont nem sokkal később meg is találtam Fapaci oldalát, írtam is neki.
#167614 ctrlaltdel13 úgy
kis sörpénz.
Amúgy ezért is bosszantó most ez a vírusgenya, mert nem egészséges pár órás összeröffenéseket, sörvirslihangfalsokzeneésfilmrészlet estéket szervezni..
-
denesdr
addikt
-
denesdr
addikt
válasz
Tamoo #167621 üzenetére
Kérdés, hogy mit is mértek a hangkártya kimenő feszültsége címszó alatt. Egy NC252MP modulnak 1.66V kell RMS-ben vagy 2.34V csúcsban a maximális kimenő teljesítményhez. Egy NC500MP-nek kell 2.35V RMS vagy 3.32V csúcsban.
Ha az a 2.26V RMS érték, akkor még majdnem egy NC500MP-t is teljesen ki tud szolgálni a hangkártyád. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Tamoo #167605 üzenetére
Ha ugyanaz az ár, az nagyon gyanús. Az XLR-hez olyan DAC vagy szimmetriát előállító áramkör kell (utóbbi a rosszabb). Szerencsés esetben csak lusták voltak egyszerűbb áramkört adni RCA-hoz, és inkább kifizettetnek veled olyan alkatrészeket, amiket nem is használsz, rossz esetben nem igazi az XLR. Hallottam már, hogy házimoziban nem mind igazi, de ezt nem tudom igazolni, mert sosem mértem.
-
-
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #167494 üzenetére
Elnézést, úgy értettem, hogy hallani lehessen, hogy van mély, hogy működik, mint amikor a Cantonok voltak bekötve..
Igen azt már tudom, hogy nem automata, hogy nekem kell ki/be kapcsolni.De ma majd tesztelgetem még gyerek nélkül.
@Quetz
Nem tudom a Marantz mennyit ad ki. -
-
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #167469 üzenetére
Amúgy a Cantonokat is minuszba mérte és utána én vettem őket fentebb 0 dBre.
Tegnap este az asszony nézett valami filmet a Netflixen -35 dBel.
A vágásokat megcsináltam amiket javasoltál (Crown 125 Hz, Marantz 250 Hz, levelt fentebb vettem -3 dBre) de olyan volt mlintha nem lett volna mély, mondjuk a film nem volt akciódús, valami romantikus sz@r volt.zene volt benne de nem annál sem éreztem. Igaz nem ugráltam mindig a szubhoz, hogy szól e.
De ma bemerem újra a fenti beállításokkal.Nah meg ma gyerekmemtes lesz a szilveszter így vsz megnézek filmet.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #167469 üzenetére
Az a baj ezzel, az 1.4V-os "érzékenység" jelszint beállítással, hogy akkor működhetne a dolog ha szimmetrikus lenne a kábelezés, és a zaj kivonásra kerülne a rendszerből. De itt azzal, hogy megemeled a jelszintet ugyanolyan arányban megemeled a zajt is, de ne legyen igazam.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tamoo #167431 üzenetére
Köszi a linket.
Valami pont ilyen írást kerestem a midsp vs HD-ről. Nem mondom, hogy ilyen szintű angolt minden esetben tisztán érettem de a lényeg átjött.
Tehát az elképzelésem, hogy Rotel 1.2V ot aztán minidsp HD és a végfok.
A végfokon a bemeneti érzékenységet lehet 3 állásba kapcsolni, 0.7 1.0V és 1.44V. Ennek ellenére a minidsp HD-t venném a következő ok miatt.
Az ultik kb februárban lesznek meg, viszont az erősítőt megvettem mert akció volt. Vettem hozzá XLR-RCA kábelt. Meg akartam, nézni, hogy nincs-e valami idegesítő alap búgásom, vagy egyéb nem kívánt hang, be-kikapcsolási brumm stb. Ezért az autóban lévő mély ládát kötöttem az erősítőre. Jelenleg még nincs minidsp-m azért az erősítőből direktbe ment a sub jel a végfokba.
Szerencsére alap búgás nincs és teljesen hangtalan -1db Gain állásig, akkor jelenik meg egy mély 50Hz-es hang. Kicsit kipróbáltam zenén, és hiába állítottam a 0.7-es bemeneti jelszintre a végfokot olyan érzésem, volt hogy túl alacsony a jelszint, mivel az végfok gain-t fel kellett tekerni legalább -1-ig úgy, hogy az erősítő sub kimenetére is pakoltam 3-4 db-t. Persze nem tudom mi lesz amikor meglesznek az ultik, de úgy gondolom, hogy jobb lenne, ha a minidsp HD adna erősebb jelet és nem kell a végfokon feltekerni a -1 gain állásba hanem max -6-ig, hogy ne legyen alapzajos. ezért kérdezősködtem a minidsp HD-ről.Remélem ez így helyes elképzelés.
-
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #167473 üzenetére
Érdekes, hogy tegnap nem volt ilyen.
Nah mindegy most beállítottam akkor 125 Hzre a Crownt.
Az erősítőn meg nem húztam fel maxra.Az Audyssey Referencet kikapcsoltam, azt a bemérés bekapcsolta magától.
Köszi mindkettőtöknek.
A front oldalalom van damme kábel van akkor lehet nézek belőle RCAt is.
-
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #167469 üzenetére
Rendben beállítom így.
Merz most ugy a Crownon 160 Hzre van állítva az erősítőn meg 120 Hzen.@-KP-
Az az érdekes, hogy ugyan azok a kábelek vannak benne mint ami tegnap is volt.
Csak annyi változott, hogy 1.4Vre lett állítva meg 160 Hzre lett felvéve a LP.De majd a szub kábelt lecserelem valami RCAra, amit találok az Auchanban vagy a Euronicsban mert azok vannak közelben.
Vagy van valami tipp rá, hogy mit érdemes a Maranzt meg a Crown közé tenni?
-
Dudee
senior tag
válasz
Tamoo #167456 üzenetére
Persze, de az egyik nem zárja ki a másikat. A szett is cserélve lesz, ez egészen biztos. Gyűjtöm is az ezzel kapcsolatos tanácsokat, és ez a fenti Jamo tényleg elég jó ajánlat. Kár hogy ehhez tényleg inkább AT kéne
(és ahogy olvasom hazai és külföldi fórum hsz-eket, azt látom, hogy a házimozizás szerelmesei folyamatosan alakítgatnak, és elég sokszor elégedettlenek az aktuális cuccukkal
)
-
Dudee
senior tag
válasz
Tamoo #167452 üzenetére
bocs, egyszerre léptünk :-/ én is áthoztam, de írtam még hozzá egyéb gondolatokat is.
Áteresztő vászon most nekem nem megoldható. Ezt a vásznat nemrég vettem, nem is volt olcsó darab, a terem méretéből nem akartam veszíteni semmit. Ezt a dolgot akkor nagyon körbejártam mozi építéssel aktívan foglalkozókkal, és persze hozhattam rossz döntést (volt egy adott keret, abba nem fértem volna bele, de a centik is nagyon számítottak). Szóval ez most egyelőre így marad, majd egyszer keresek egy nagyobb helyiséget
-
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #167429 üzenetére
Rendben, holnap delelott megcsinalom majd.
Most pl asszony nezi a Beavatottat a Netflixen es kb semmi mely nincs.
pedig -37 dBel van a hangero, igaz szinkronnal nezni.
Az, hogy az erositon a szub 120 Hzre van allitva a Crownban meg az LP vagy mit meg 160Hzre allitottam, hogy phyton kollega javasolta?
Meg egy hulye kerdes.
Az gondolom nem baj ha mondjuk a ledek teljesen kivillanak nagyobb melyeknel?
Vagy ezzel ki lehet nyirni a vegfokot vagy a szubot?Lattam van valami security beallitas is a Crownban az mire jo?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged