- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Hudejó! Akkor csak nem reménytelen a dolog.
A nappali kb 20nm-es, de esélytelen normálisan hangosítani, mert ötszögletű alapterületű (olyan, mint egy stilizáltan rajzolt csúcsos tetejű ház). Ezért gondoltam, hogy a hálót nevezem ki tv nézésre. Ott nincs pc, csak egy médialejátszó (lesz). Tudom, hogy ide nem kell nagy audio teljesítmény, de ha meg már szinte csak 720p-ben, fullHD-ben nézek filmeket, gondoltam kiélvezem az 5.1 adta lehetőségeket is. Ezért nem gondoltam sztereó erősítőre. -
Toobee
veterán
+1, bár én nem elégedetlenkedem, csak fordítva kellett volna elkezdeni az egészet. Ezt nem lehetett előre tudni. Volt egy alsó kategóriás 5.0-m, meg egy olcsó HM erősítőm kezdésnek. Azzal zenélni nem lehetett igazán, csak csörömpölni, viszont arra teljesen jó volt. Tehát filmet nézni többszörös élvezetet jelentett vele, mint zenét hallgatni. Akkor kezdtem el érezni, hogy a sztereó irányába kellene mozdulni, amikor meglett a Dali, Rotel páros.
-
stifi82
aktív tag
Nem tervezem (még) csak azt néztem ilyen láda meg az erősítő külön többe kerül mintha így veszem.
Igazából akkor vennék valamit ha az enyémet elpasszolom yamaha rxv 357.
Meg vannak hozzá hangfalak conan 5.0, meg 1 Yamaha YST-SW030 ha valaki 1ben vinné akkor kellene mindent vennem azért nézegettem. -
-
spiky03
veterán
Az probléma, mert két hét múlva terveztük, hogy elmegyünk hozzájuk.
Akkor így megpróbáljuk valahogy beszorítani most szombatra a nagy eseménytAz nem túl jó, ha tényleg megszűnnek ezek a helyek. Mert pl egy MM-ben vagy Saturnban nem olyan jó hallgatózni, azért sok elvész abban a nagy területet. Meg a duna plázában is megszüntették azt a kis szobát ami volt. A westendben még megvan.
-
-
nyurga82
tag
-
Backrau
aktív tag
Szóval az 170. Hát teljesen tanácstalan vagyok, mind erősítő téren, mind a hangfalakkal kapcsolatban. Ha a drágábbat veszem 320-350 ezer és még mélyláda nincs is, ha az olcsóbbakat venném "csak" 250 ezer. Bár azon is gondolkoztam már, hogy megveszem a nagyobb erősítőt talán és most használtba nézek egy Mission MV8 szettet, ha nem annyira válik be lecserélem, amint lesz pénzem mindenre, ha beválik akkor meg jöhet a mélyláda mellé. Szerinted/szerintetek?
-
Backrau
aktív tag
Az erősítő a plafon a 145e, amit az AVR-360ra szánnék. Nyáron egy 5.0-ás szettet vennék 150-170ezer körüli áron és szeretnék kifogni valamit akcióban, amiről tudom, hogy jók. Ha Studio 190-ről csak és kizárólag jókat olvastam, ha a srác megfelelő áron tudná beszerezni a JBL-eket akkor vennék egy olyat, de nincs konkrét ötletem még. Csak most kezdtem el nézelődni és eddig amiket leírtam azokat keresem és érdeklődöm utánuk. Igazából, csak az erősítő ami fix lenne, de meghallgatok bármilyen tapasztalatot, észrevételt.
-
Tamoo
nagyúr
Na rájöttem végre.
"pure direct" kapcsoló nincs külön, analog bypass-nak hívja, ha OFF-olom a hangszínszabályzást. Ez eddig is ki volt kapcsolva, csak nem voltam benne biztos, hogy ez egyenértékű azzal, amit én kerestem.
Viszont amiről nem találtam semmit, hogy miért szól a szub 2ch sztereónál. Ez meg azért volt, mert a frontok 80Hz-en voltak vágva és tolta a mélyet a szubra. Átraktam large-ra, mindjárt nem megy a mélyláda. -
spiky03
veterán
Akkor szerencsés vagy, hogy nem buktál a hirtelen cserén.
Azt szabad tudni, hogy miért cserélted le a Pio-t ha az is jó volt?
Vagy már rögtön full fejlesztést csinálsz?
Mert én majd úgy tervezem, hogy ha lecserélem a mostani erősítőmet meg a hangfalakat, akkor úgy szeretném, hogy ott akkor meg is állok.
Szerintem egy felső kategória alsó része teljesen megfelelő lesz nekem, vagy a középső szint felső része. -
rajzol01
tag
Én is kipróbáltam, való igaz hogy valamivel több mélyérzetet ad ha a Frontok Large-ra vannak állítva vagy 40Hz-ig minden mély rájuk van küldve, innentől szerintem izlés dolga. Az mondjuk érdekelne hogy fizikailag árt e a Frontoknak ez, vagy „csak” elrontja a hangképet?
A Sub size-t Presenten kell hagyni, vagy a megfelelő inch-re állítani?
köszi -
Peak
addikt
Én konkrétan aktivan használom a Dolby Volume szolgáltatást az esti filmezésekhez, mikor már asszony nyugovóra tért. Mindig HIGHon használom, szuper kis feature, de még nem csináltam hasonlitgatást a módok között. Nem lehet, hogy csak "szubjektiv hallás-becsapás" van a háttérben?
-
MaTTeS
senior tag
Nálam psw125 LFE állásba tekerve, erősítőn a front és center, sub 80Hz-en vágva.
Ne feltétlenül higgy a mérőmikrofon által bemért értékeknek, de próbáld ki melyik tetszik jobban. Nálam teljesen szétcseszte a hangképet, ezért ki is kapcsoltam az EQ-t.Beállítottam, hogy amikor zenét hallgatok automatikusan váltson át Pure Audio-ba, így kiiktatja a frekivágást. Persze akinek van otthon sztereó erősítője annak ilyennel nem kell szarakodni
-
Toobee
veterán
Nekem most zárult le egy ügyem, illetve nem zárult le, csak visszakaptam a pénzemet. Expresszről, utánvétes vásárlás. Sajnos a lakótársam vette át a csomagot, és nem az volt benne, aminek kellett volna lennie. Mivel gyorsan kapcsoltam, meg rengeteget telefonáltam, így el tudtam érni, hogy rendőrségi határozat keretein belül tartsák fel a pénz kiszállítását. Cirka 4 hónapba telt, mire visszakaptam. PK-t buktam, meg rengeteg időt, de szerencsére mást nem.
-
-
Toobee
veterán
Most mondjam azt, hogy szóról szóra előadta nekem is?
(#3048) Dorian: Én egyel több kábelt csináltam. 3*1,5 Bals73 villás és AVX-ről való IEC (nem láttam rajta típusjelzést, de aranyozottnak tűnik.) Kölcsönadom, ha gondolod. Én csak csavaroztam. Akitől vettem a Bals-t, azt mondta, hogy nem feltétlen lesz rosszabb.
-
Dorian
félisten
Csak ötletelés, de szerintem nálad nem lenne nagy különbség.
Egyébként van fent AVX-en tuningolt SoundArt monitor állvánnyal valami 30ezerért, számomra érthetetlen miért van még meg. Helyedben, ha: -nem zúzós zenéket hallgatsz, -van helyed elhelyezni, 20m2-nél nem nagyobb a szobád, lehet megvenném és megoldódna a dugdosás probléma. Már felmerült bennem, hogy megveszem próbálgatás-kíváncsiságból... -
Dorian
félisten
A semminél biztos, hogy többet ér, jóval kevesebb visszhang lesz. Jó lenne, ha nem műszálas lenne, hanem természetes anyag: A műszál elemi szálai elcsúsznak egymáson, míg a természetes anyag szálai szabálytalanok, a felületük sem sima, így sokkal nagyobb hatásfokkal alakítják a hanghullámot súrlódási hővé.
-
-
robi0604
őstag
Pár perc erejéig vetettem össze régebben az 520-ast a 420-al, amikor az egyik kollégámnak néztük és tántoríthatatlan volt az ÚJ készülékektől, 508-as Onkyo meg mindenhol elfogyott.
Hangban nagyon minimális eltérés mutatkozott Mission szettel, talán egy minimálisan dinamikusabbnak hatott.
A bemérőmikrofon jó szolgálatot tud tenni és szerintem jelen esetben megéri a különbséget. -
malagutif122
tag
azt hittem cd lehet rakni bele azért is kérdeztem meg nem volt még ilyen keverőm
nem értek hozzá.
a számitógépembe asrock h61m-vs alaplap, intel G620 proci, 2gb memória van.
gigabyte gt 430 videokari. Az alaplapra integralva van a hangkártya vagy azt külön kell venni erősebbet hogy birja a keverőt?
Ja és ha egy 5.1-es házimozi erősitőre kötném rá ezt a mixvibes keverőt az elbirná?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
robi0604
őstag
Egyetértek!
A jobb kábelt minden hangszóró meghálálja, csak kérdés, hogy ér e annyit a minimális, vagy sok alsóbb kategóriás rendszerben alig hallható változás. Ebben a kategóriában érdemesebb inkább a különböző anyagú kábelekkel próbálkozni, de azonos kategóriában. Sokan mondják, hogy most vegyél jobbat, mert, ha lecseréled, majd a dobozaidat... Ez így meg is állná a helyét, ha biztosak lennénk benne, hogy a következő szetthez kiválóan illik. Mivel sok esetben ez nem így van, csak pénzkidobás.
-
Rick4
félisten
Igen, ezek kellenének, mert ha elindítok egy filmet, legyen az bármilyen hangsávval is, hadd menjen már rendesen, és nyilván jó lenne ha a HDMI-ről kapná le a hangot. Pontosítsunk, amit elspőre néztem, az a 420K a típus, de nem tudom, ez most más modellt jelöl-e mint a sima 420-as, egyébként nem mindenáron ragaszkodom ehhez, Yamaha 371-est is néztem, meg 520-ast is. Az 521-es meg már jó 20 ezerrel több pénz. Kérdés, szolgáltatásban kell-e nekem annyival több a pár fontos dolgon felül, vagy sem.
-
Rick4
félisten
De leírtam, van cegy alap hangfalszettem, aminél a lényeg, hogy mind a hat hangszóróból jöjjön a hang, és jobban szóljon mint a tévé. Tehát a dekóderek kérdése a lényeges, másban nem hiszem, hogy mondjuk dupla árig az én hangfalaimon hallható különbség lenne. Adott a médialejátszóm és a műholdvevőm, képileg oké minden, de a jelenlegi erősítőm csak az analóg sztereóból tud 5.1-es csinálni, ami ugye nem tuti. Ennyi lenne a készülék feladata, és leírtam, nem veszek kétszer drágábbat, képileg hangilag nem lesz 2x olyan jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest