- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz
bajnokpityu #127983 üzenetére
Rendben, köszönöm.
Gyáriakból megy típussal vessem össze? Mert a Fapaci kábel 15 000 alatt lenne. Ennyiért csak Kácsa van újonnan. AQ-ból az olcsók meg nem olyan jók.
Mit tudnál még ajánlani?
-
válasz
bajnokpityu #127876 üzenetére
És még sok minden kellene, de a legfontosabb lenne némi objektivitás, és sokkal kisebb elkötelezettség a megrendelő, a fizető felé.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #127719 üzenetére
Hihi.
-
axwel18
senior tag
válasz
bajnokpityu #127581 üzenetére
Pontosan, mindegy mi a márka ami használva van az egy idő után tönkre megy.
Lehet az még Denon is akkor is elromolhat mondom ezt úgy hogy Denon-om van.
-
válasz
bajnokpityu #127581 üzenetére
az egy dolog, attól még nem ez a trend
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
bajnokpityu #127544 üzenetére
Nekem ez az utolsó bekezdésed tetszik a legjobban, be is kapcsolom a projit és nézek egy mesét a gyerekkel
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
bajnokpityu #127531 üzenetére
De pont ez az,hogy ne a 4k dlp-től várjuk a csodát! Hiszen van itt már nagyon komoly dlp választék. Egy 45000euros sim2 tulaj se fog rohanni 4k -ra váltani, mert ismétlem nem a felbontást növelésétől fogunk jobb képet kapni. Hanem amit te is emlitettél pl. a jobb optikától.
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
bajnokpityu #127523 üzenetére
Igen, de pont ezt próbálom meg magyarázni, hogy a felbontás növelése egyáltalán nem biztos , hogy képminőség javulást is eredményez. Ezért hoztam fel a fényképezők világát, mégpedig a dslr kategóriát, aminél szemmel látható minőség romlás van évek óta, mert csak a megapixeles nővelése megy, az érzékelő mérete meg marad. Mivel ez nem más mint marketing maszlag, hogy minél nagyobb és több kell nekünk.
Mediaplayer -ekről meg annyit, hogy hányok ezektől a demóktól, amikor egy komoly vetítőt dune han solo-val hajtanak mert az bizony 4k. Könyörgöm egy ilyen kategóriától ,hogy lehet minőséget elvárni !? -
válasz
bajnokpityu #127424 üzenetére
"1-2 hetente egy hsz bőven elég sztem h meglegyen a mérleg"
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #127424 üzenetére
"PC is lehet médialejátszó, és hdplex is egy kapcsiüzemű dc-dc konverter. előtte egy lin táp mégis javit a képen."
PC + HDPlex mennyibe is kerül?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #127353 üzenetére
Ez csak természetes!
Örülök,hogy tetszik,és köszönöm az elismerő szavakat!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #127352 üzenetére
Ehh, felkapcsoltam a lámpát, és csak össze kellett pattintani újra. Nincs semmi baj a soundcare-rel.
Anyának mutattam, oda van, hogy milyen szép élőben. Csodálatos munkát végeztél Csabi, köszönjük.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #127350 üzenetére
B@szki,még ha nem figyelmeztettelek volna előtte.
Remélem a dobozok egyben maradtak! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
bajnokpityu #127331 üzenetére
Nem “vitainditónak” szántam,szimpla ajánlás volt.
(párszor lett próbálva fél millió körüli és a feletti sub-okkal (is) nem volt (ha volt) olyan/akkora különbség ami megérte volna az,akár 5x-ös árkülönbözetet,de nem akarom hájpolni a márkát,csak mint “olcsóbb alternativát” ajánlottam,akinek van hozzá füle és lehetősége döntse el maga.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #127331 üzenetére
Az utolsó bekezdéssel teljes mértékben egyetértek.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #127328 üzenetére
Próbálgattam reflexessel Huskyt, sőt, Wolfot is és bizony hallani a különbséget.
Egyértelműen zárt párti vagyok, de léteznek meglepően jó hangú reflexesek is, amikkel együtt tudnék élni.
Tehát az a kijelentés, hogy reflexes szubládához felesleges jó minőségű kábelt venni, szerintem nem állja meg a helyét.
Sőt, tápkábelre is érdemes költeni egy félmilliós szubláda esetében. -
kabar
senior tag
válasz
bajnokpityu #127234 üzenetére
Járólapon nem kell kivenni. Majd kijön az magától...
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #127224 üzenetére
Biztos lehetsz benne,hogy ismét sikerült javítani valamit rajta.Bár eredetileg sem volt rossz,de így párját ritkítja.
Sikerült megint nekem tesztelni a"szűz" a dobozokat. -
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #126863 üzenetére
Panelbeton, mazochisták előnyben.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #126789 üzenetére
az xmosok hasonlóan pl a wolfson dacokkal, kiszolgálás nélkül is egész jól tudnak szólni, szóval, ha beépített usb, akkor inkább xmos. de ettől függetlenül nem szokták a dacok kiszolgálásához hasonlóan jól megépíteni az usb recivereket, még drágán se, általánosságban. ezért akár amanero, akár xmos alapon épített jól kiszolgált usb konverterek jobban tudnak szólni, persze nem árral arányosan. másik rákfenéje a dolognak, hogy az igazán jó spdif kábelek drágák, mint a fene.
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #126785 üzenetére
kösz a válaszokat.
én nem kergetek hatalmas magasságokat..
elac fs407 - primare spa22 - cubox i4pro alias "kocka" ez lesz a felállás,
ide kellene egy megoldás.a teac dac egyelőre zsákutca volt. valószínű azért, mert a primare wolfson dacja azért nem átlagos kategória.
a hiface two-val könnyedén elértem normális koax kábel nélkül.ezért is gondoltam a tabla-ra... mégis magasabb kategória a hiface-nél és árban a teac dac szintje
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #126785 üzenetére
dacon is hozott egy jó külső usb konverter
Ilyenkor mindig ez ugrik be: hozott vagy csak más?
-
gabo01
őstag
válasz
bajnokpityu #126760 üzenetére
Nem gondolkodtam el komolyan a cserén!
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #126544 üzenetére
Persze én sem, viszont előre megvenni a kábelt Hm szett nélkül...Előbb esküvő, utána mozi. 2,5 -ös meg mindig annyi amennyi.
-
Johnny198612
tag
válasz
bajnokpityu #126531 üzenetére
És így mire lehet pontosan számítani? Sok berendezett szoba van már kész? Körbevisznek, mutogatnak?
Időpontot előre egyeztettél? Mert lehet, hogy 1-2 sráccal megnéznénk akkor mi is, miről szól ez.
Köszi
-
Digital
addikt
válasz
bajnokpityu #126475 üzenetére
25 méter lehet engem is érdekelne!
Akkor pontosan melyik típusról is lenne szó? -
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #126479 üzenetére
Szerk: az itthoni árak nem erre a tipusra vonatkoztak...
Kinti webshop:
50m 200£ -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #126408 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #126396 üzenetére
A "watthifi" szerintem is igencsak elkurvult, illik rájuk a hiteltelen jelző, bár néha olvasok náluk olyat is, ami egybevág a tapasztalataimmal.
Ha nem tévedek, Patice hallotta nálam azt a NAD párost, neki is tetszett a hangja. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #126394 üzenetére
A Denon AVR-4308 messze jobb, mint a NAD T 748/758, ez nem is lehet kérdés. Nem is csoda, hiszen újonnan közel a duplájába került.
A pár évvel ezelőtti legnagyobb, a T 787, ami 3000 eurós vas, (itt csak 3 csillagot kapott) simán elvérzett az Arcam AVR350-nel összevetve.
Viszont az elő/végfok párosuk, T 187/977 engem lenyűgözött, elfogadnám. -
access_denied
senior tag
válasz
bajnokpityu #126386 üzenetére
Engem nem rettentett el, de az is lehet, hogy sokkal alacsonyabb az ingerküszöböm. Mi az, ami javasol úgy 200-250e Ft környékén? Tannoy 638 és AKG K701.
4K passtrough, zone2, 7.1, ezekből nem tudok engedni. Phono bemenet sem ártana. Valamint a dizájn, tehát NAD, HK kiesett. Marantzról sem hallani jót.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bajnokpityu #126386 üzenetére
Egy fokkal?
Mégis mi jobb két fokkal? Tán Denon?
És a régi RXV1300-asom egyáltalán nem volt olyan csörgő csattogó, mint amit írsz. Sőt, kellemes, kerek hangú sztereója volt, használható phono-val, némi fedettséggel és semmi bántó nem volt a hangjában. Sem Triangle-el, sem TDL-el hallgatva.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #126346 üzenetére
Rudi ajánlott nekem DAC-19-est (bár erre most hiányzik kb 100 eFt-om, tehát gyűjtögetnem kell).
A DAC-19 kb. hogyan viszonyul a ref. 5.32-hez?Megjegyzem, hogy a régi 5-ös lenne nekem a best buy - nekem nem kell az USB, de valóban sehol sem találok eladót.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #126346 üzenetére
Jaa, tényleg, a sima 5 a két trafós.
-
mhmpista
aktív tag
válasz
bajnokpityu #126334 üzenetére
Szerintem is, megvan ott minden hardver (erős végfok, fasza előfok, komoly kábelezés, fain audio PC) a jó hanghoz, sajnos az akusztika a szűk keresztmetszet. Szvsz szigorúan. Már azok az "ici-pici"
Kappa 8.2-ők is bevannak szorítva sajna. Mi lenne ezekkel
Amúgy köszönöm a hallgatózást Gabó! Sajnos nem férne el nálam, bárhogy méregettem. Teljesen elkellene forgatnom a szobát de abba most nem megyek bele... Ezért lekellett mondanom a kappákról.
-
válasz
bajnokpityu #126304 üzenetére
de nincs erősítő... tudom, legyen
-
válasz
bajnokpityu #126302 üzenetére
minden lehet, de mivel tudom csökkenteni?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bajnokpityu #126226 üzenetére
Nem akartam rosszat...
-
válasz
bajnokpityu #126141 üzenetére
Köszi, ezt az oldalt használtam eddig, ha arra voltam kíváncsi, hogy régen mennyi volt X valuta árfolyama forintban. Tehát ahogy írtam is, a forinthoz képest mutatja a múltbéli változásokat. De itt hogy lehet megtudni a külföldi valuták egymáshoz képesti árfolyamát? Tehát például hogy X font hány dollár volt ekkor és ekkor.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
bajnokpityu #126134 üzenetére
“feltételezem, h nem arra költik a fejlesztési költséget, hogy hogyan lehet olcsóbban ugyanolyan hangot kiadni,”
Ezt rosszul feltételezed,sajnos mindent “olcsòsítanak”, mert az “első” a részvényes csak a “második” a user.
-
válasz
"bármely komolyabb valitára van infláció kalkulátor."
De nem az infláció érdekel engem, hanem a valuták egymáshoz képesti árfolyam-változása! Ehhez csak nagyon áttételesen van köze az inflációnak.
"már a 4308nak se volt túl sok hibája, xmc, halcro, stb. meg olyat zenél 2 csatin, sztem a helyiek többségének nincs olyan sztereoja."
+1 Ezért nyilván kövezés fog járni, de pl. a Denon AVC-nek biztosan van olyan hangja sztereóban, mint némely középkategóriás sztereó vasnak. (Felsőt még nem hallottam.) Másság, ízlésbeli eltérés persze lehet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
"nagyok korlátozottan alkalmasak? hát ja mert nem hallottál még jót. már a 4308nak se volt túl sok hibája"
Az idő megszépíti az emlékeket. Most jó ideje csak sztereón hallgattam zenét, így hétvégén visszakötve a 4308-at azért éreztem a hiányosságait, hibáit rendesen. Persze nem fakadnék sírva ha megint azt kellene használni zenére, megszokja az ember füle és a Denonnak nyugodt, hosszan hallgatható hangja van.
Azt, hogy egy XMC, Halcro mit tud zenén sajnos nem tudom. -
Norbi 72
veterán
válasz
Itt egy másik,599K.
(#126133) Nemir Ombe Bizonyára,különben senki nem venné meg az újabb terméket.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Attól,hogy “olyat zenél 2 csatin, sztem a helyiek többségének nincs olyan sztereoja” még nem kimondottan arra való,nem arra fejlesztették és egy kb. harmadárú sztereó “lezenéli”,mivel (legyen bárkinek más álláspontja is) az avr-eknél a “sztereó” egy másodlagos üzemmód....de nem ez volt a lényege annak amit írtam,de “jól ráéreztél”.
-
Csabroncka
addikt
válasz
bajnokpityu #126000 üzenetére
Amint "megjelent" SW7 már nyomultam is rá - sima DTS verziót szedtem, azóta már bőven jött ki jobb is. Anélkül, hogy bárkivel beszéltem vagy, esetleg itt a fórumon olvastam volna, Norbival beszéltem telefonon és elmondtam neki, hogy engem momentán a régi SW BD-in lévő DTS-EX hangsávok sokkal jobban bejöttek, hova tovább a Sebulba versenygépe egyenes hangorgiát rendezett.
Az új esetén hasonló hang orgiát nem éltem át, valóban jók az effektek, de a sub nélküli rendszeremben is éreztem, hogy valami hiányzik a magasakból. Én nem szoktam állítgatni a centert, 30-35 -ason mozizok napszaktól függően (jó most csak egy szám, csak viszonyítás képpen mondom), a SW esetén 24-re fel kellett menni, hogy normálisan halljuk a szöveget. Ez azért most kényes téma, mert kislányka van a pocakban, és sokszor zavaró is volt a feleségem számára (gyors hallkítás). Másik ellenpélda, vasárnap megnéztük Az utolsó boszorkányvadász című filmet. Abban minden tökéletes volt, a film olyan amilyen, de az effektek és a keverés is jobban bejött mint az SW7-ben. Hasonlóan jól sikerült keverésű a Tenger szívében c. film.
Az utolsó bekezdéseddel ebszolút egyet értek, a hangmérnököktől függ az egész, hogy miből mit hoznak ki.
-
KovyBoy
tag
válasz
bajnokpityu #126000 üzenetére
A feliratok legvegen ott az Atmos logo, csak ki lesz mar adva valamelyik verzioval.
-
válasz
bajnokpityu #125988 üzenetére
Nem tudom, ki hogy van vele, de régebben, az általam leírt jelenség esetén én a center hangerejét emeltem meg, nem pedig folyamatosan szabályoztam az össz-hangerőt. A jelenlegi rendszer esetén erre nincs szükség, rendben vannak a halk részek is. Néha belerondít egy-egy túl hangos effekt, de valószínűleg én vagyok erre érzékenyebb az átlagtól.
-
lemmy9
őstag
válasz
bajnokpityu #125861 üzenetére
Az olt, oltani szó a probléma, nem a fel-le.
-
cecil
aktív tag
válasz
bajnokpityu #125826 üzenetére
Majd meglátjuk ha elkészül
Annyi meg hogy csináltunk uj rendes usztatott aljzatot meg a plafonra is kerul almennyezet szorított az is elcsatolt tartovazra kőzet gyapot ki töltéssel igy hátha a födémek sem viszik at -
Pazolini
senior tag
válasz
bajnokpityu #125775 üzenetére
-
válasz
bajnokpityu #125537 üzenetére
(Olvastam már a mérnökös sztorit.
)
Ha valóban minden pszichés hatást kizáró, objektív teszt eredménye a "villanymérnök barátok" elképedése, akkor neked :. Ezt nagyon kevesen csinálják meg, így a "tapasztalatok" is nagyon torzak tudnak lenni.
"Szerencsére ők voltak olyan nyitottak, hogy nem hitették el az agyukkal, hogy nem úgy van, nem hall ő semmit."
Amiről te beszélsz, az önszuggesztió, amiben én speciel nagyon rossz vagyok. Pont a "kételkedő" személyiségemnek köszönhetően képtelen vagyok bebeszélni magamnak dolgokat, pedig sokszor de jó lenne!
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #125490 üzenetére
Már kikerült BD-n az eredeti release, ja, nem a magyar.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #125490 üzenetére
Én is erre gondoltam.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
bajnokpityu #125381 üzenetére
Akkor lehet én néztem/emlékszem rosszul,hogy a cc900 max 200,a 906 max 120W ajánlott teljesítményhez van.
(bár az is igaz,hogy hsz méretben igen csak súrolja az ajánlható szintet)
-
Viszlát
addikt
válasz
bajnokpityu #125358 üzenetére
Grande Punto?
Arra gondolok, hogy szeretnem megerteni, hogy mi alapjan szamolodik az idealis teljesitmeny egy 80 nm-es helyisegre.
Bbeci: minden tiszteletem mellett sem tudom elfogadni azt, hogy egy egyszeru kerdesre az legyen a valasz, hogy ezt kapasbol lehet tudni... Mindegy, nem kivanok feszultseget okozni, viszont mar nevetsegesnek erzem, hogy harmadjara kerdezem meg ugyanazt, igy megegyszer nem szeretnem megtenni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #125358 üzenetére
Akkor most megfogtam a székem támláját.
(#125357) Viszlát
Nincs konkrét, matematikai számításom ha erre gondolsz. Akik itt vannak (s jómagam is) nem ezzel foglalkozunk hivatalosan, nem ez a munkánk. Ezért is írtam, hogy biztos, hogy egy ekkora projektnél felkeresnék egy ezzel foglalkozó céget, akiknek ez a főprofiljuk. Megint már egy 20 m2-es szobát "mozisítani", mint egy 80-100 m2-t.(#125360) Viszlát
Vagy az iróniát nem érted vagy trollkodsz. Józan paraszti ésszel gondolkozva: Szerinted elég erre 1.6 guriga úgy, hogy új eszközökről beszélünk? -
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #125353 üzenetére
És annak mennyi is volt darabja?
(#125355) Viszlát
Könnyen beszélsz, hogy ezt kell szeretni, de a büdzsét meg kell fejelni rendesen és akkor majd dobsz egy hátast. Nem kell ahhoz bonyolult számításokat elvégezni, hogy rájöjj, hogy ide nem lesz elég egy "átlagos" vetítő vagy egy "mezei" erősítő. -
válasz
bajnokpityu #125246 üzenetére
Én így használom, pontosabban összetudtam lőni a rendszert, de nálam 3 erősítő van.
Most voltam át Pepszinél, csak a pio van bekötve és a DAC. Hangoltam rajta, kíváncsi vagyok, most mit mond majd.
Nem akar külön sztereó erősítőt használni, de mondtam neki, hogy jó sztereó hangért még azért feljebb kellene menni...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #125246 üzenetére
Kényelmesebb.
Nem mondtam hogy kell, csak megjegyeztem hogy nincs.Egyébként már én sem ragaszkodnék hozzá. Viszont a távhoz igen, sajnálom hogy Hivoxék nem szerelik be.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #125225 üzenetére
Szerintem nem olyan hosszan hallgatható, mint a Rotel. Villantott az elején, de most már jó lenne vissza a régi, nem villantós hangom
Talán egy kis cső adna neki a nyugodtságból...mindjárt át is kapcsolom a Dac Box RS-t csőre.
-
KovyBoy
tag
válasz
bajnokpityu #125225 üzenetére
Először is jogos. Habár megelőlegezem, hogy van, vagy később lesz az az Atmos szint, amire már - szó szerint is - "felkapja az ember a fejét".
De most komolyan... viccnek tartom, hogy ráeröltetik még a telefonokra is... kb. ezzel magát minősíti a Dolby... szvsz. Más kérdés, hogy biztosan nem emiatt vesz majd valaki pont ilyen telefont, de ennyire már tényleg nem akarok elmenni a témától, lehetne ragozni, de nem éri meg...
Úgy lehet, kár többet lőni ebbe a témába. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #125189 üzenetére
Amikor az xmc-1 gen2 megjelent, akkor, ha jól emlékszem összesen 2 márka (datasat, emotiva) volt, akik használták a diracot otthoni cuccban.most már datasat, barco,theta, arcam, emotiva, sonic, audiocontrol használja. Ha igy haladnak mindenben lesz 2-3éven belül.
[link] -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #125109 üzenetére
Asszonyt sikerült nekem is rávennem egy kis összehasonlìtósdira pár napja. A vége az lett, hogy a lényegi rész után örömzenélgetett még magának úgy 2 órát.
Ha a jitter kiküszöbölés is megvolt (már amennnyire lehetséges), akkor már csak az a fránya táp marad nekem ötletnek, hogy mi okozhatta a különbséget.
-
válasz
bajnokpityu #125109 üzenetére
".... ha nem is tudta megfogalmazni mit hall, de hogy más, azt elismerte."
Csináld azt, hogy azt mondod, kicseréled a kábelt. De nem cseréled, csak úgy csinálsz. Lehet akkor is fog "hallani" változást.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #125097 üzenetére
Nem is akartalak megemlíteni, de sejtettem, hogy nálad most ehhez hasonló nagy dolgok történnek.
(#125098) Patice
Nem csodálkozom. Hardverek gondos összeállatása igényekhez illetve felhasznált szoftverekhez, szoftveres setup és táp a legfontosabbak, többi nem lényeg.
Nálam hang jobb szokott lenni, mint kép, vagyis nagyobb a difi (placebó difi, ki tudja már
). Kív leszek...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #125067 üzenetére
Nagyjából ezt írtam az előbbi hozzászólásomban.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #124667 üzenetére
Én biztosan nem tökölnék ilyennel, mikor a gyári megoldás mindent tud ami kell.
Én is össze tudnék rakni magamnak egyet,de a pici energiatakarékos cuccok bizony drágák.
Továbbá a gyári syno vagy qnap szoftverek azért eléggé kiforrottak. -
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #124273 üzenetére
én se hallottam olyan istenigazából jó hangú PCt. voltam már 2M értékű éveken át fejlesztett géppáros előtt, és természetességben, folyamatosságban eléggé elmaradnak
Le Présance PC-ről van szó, amitől egyébként mindenki seggreült eddig?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #124273 üzenetére
Ja, megverné - audioban végképp -, és persze nincs is ezen semmi bonyolítani való. Azért PC alapú a mozigép, mert jelenleg nincs jobb. Amint lesz... DIYerkedni pedig valóban nem rossz.
Amit ma bele tudunk tolni, hasonló minőséget tömeggyártásban és kereskedelmi forgalomban kb 4-8e euró környékén lehetne árulni felhasználói szokásokhoz igazítva. Gyártás, forgalmazás, reklám, blabla. De egyelőre nem lehet, többek között szoftveresen előrébb járunk, és nem utolsó sorban töredékáron megvalósítjuk. Amit ma szoftverrel megoldunk, jelenleg bolti cuccokkal csak további hardverelemek bevonásával lehet.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #124243 üzenetére
Addig költsön amíg nem vesz el, hiszen álláspontom szerint hozzáadni nem fog. Lényegében minden negatív folyamatra van hangsugárzó kábel esetén sablon válaszunk, merre mozdulunk ha magasba húz, keni a közepet és mehetünk a végtelenségig. HDMI-vel csak elvenni tudunk, jobbra-balra mozogni nem igazán, szvsz. Ha visszahozzuk a képet és valamiért előrelépés van cserénél, az annyit jelent, hogy az előző elvett, magyarul kb szar volt. Na mindegy, majd visszatérünk rá ha megküzdöttél néhánnyal, ne az én agymenésem befolyásoljon.
(#124260) bajnokpityu
Az a 40 process már csak 25 környéke, és most mivel BD3D lejátszásra már nincs szükség PDVD-re, még tovább csökken. Igaz nekem lassú munka tovább érsz alapon kb 4 hónap volt rendbe tenni.
Most már szól úgy mint az előző, kb eléri a minimal Servert, de az a néhány folyamat mozigépként üzemelő vasra nem fog túl nagy hatást gyakorolni. Csak a pontosság kedvéért...
Audio PC-t leviszek éppen 20 alá, de nagyon halkan megjegyzem Windows és audio PC szvsz tévút. Már ki is tárgyaltátok miért, ahhoz szoktam hasonlítani kb, mintha teherautóval akarnánk F1 futamot nyerni.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #124268 üzenetére
ugyanúgy darabosan fut.
Kipróbáltad, meghallgattad?
nomeg ha PCre rakod
Alix és wrap lapokon is fut.
Az mpd csinálja a lejátszást, az irq21 az usb kimenet, az irq40 az ethernet. A fájlrendszert csatolja a belső tárhelyre induláskor. Az összes folyamat memóriából fut. A teljes lejátszás 10/20 % prociterhelés mellett megy egy 1.1 Ghz atom procin.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #124260 üzenetére
Semennyivel nem fut több folyamat.
Inkább az a hálózati user konfig hiánya miatt szeretik az upnp/dlna.
Sz Z rátalálhatott a voyage-mpd re.
Kiváncsi leszek lesz valami új ötlet? -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #124260 üzenetére
Szabó Zoli most azért építi Linux alapon az audio PC-jét, mert talált vmi olyan Linuxot, ahol csak 4 process fut zenelejátszáson kívül.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
simán átbootoltam linuxról windowsra
Az rt kerneles voyage+mimin server project sikerült?
-
Smiley
addikt
válasz
Azt, hogy DLNA-n keresztul 2 kulonbozo os alatt eltero lehet a kimeneti tartalom az siman elofordulhat, attol fuggetlenul hogy java-ban van irva, mivel az alacsonyabb szintu megvalositasa eltero lehet. Velemenyem szerint egy szabvanynak megfelelo kabel nem befolyasolhatja, tehat ebbel eleg szkeptikus vagyok, halozatokkal dolgozok lassan 8 eve, viszont ha ujra normalis korulmenyek kozott fogok elni, es lesz idom, akkor irok egy programot amivel le lehetne teszteni egy ilyet, es megprobalok a kacsa-tol kerni egy tesztkabelt egy 10 percre, mert kivancsi vagyok ra nagyon.
-
Smiley
addikt
válasz
bajnokpityu #124236 üzenetére
Ezt most nem kotekedesbol kerdem, hanem mert erdekel a velemenyed, az ethernet cat5/cat6/cat7-nel megis mi valtozhat. Ha halozati megosztasrol ersz el tartalmat pl samba/nfs, akkor ugye ott a TCP protokol biztositja neked a hibatlan csomagokat es a hibatlan sorrendet. A stream-elt szolgaltatasok mint pl DLNA ezek ugyan UDP-n mennek, ott termeszetesen elofordulhat csomagveszteseg, sot az is elofordulhat nagy tavolsagokban (orszagok kozott, ahol a sok eloszto eszkoz, ezeknek a terhelesi szintje plusz a koztuk levo nagy tavolsag miatt keses lephet fel) hogy nem megfelelo sorrendben erkeznek meg a csomagok. Mi irtunk sajat server alkalmazast ami UDP-n kommunikalt sajat belso halozaton a sima fali madzagokkal se talalkoztunk csomagveszteseggel, pedig nalunk a legrovidebb kabelek is legalabb 30 meteresek, raadasul nagyon kozel futnak a villamos halozathoz, egymas mellett van a 2 csatorna. Mi az alkalmazasunk tesztelese soran direkt keszitettunk hosszu es rossz kabeleket is + software-s random kesleltestes, amivel egy hibas halozatot probaltunk szimulalni. Amikor mar csak 4 er volt bekotve a sima mezei kabel mind a 2 vegen, meg akkor is csak elenyeszo csomagvesztesegunk volt. Komoly csomagveszteseget, ami mar befolyasolta a rendeltetes szeru mukodeset a programunknak csak abban az esetben sikerult elernunk amikor a helytelenul bekott 4 eres kabelen levo sajat tesztforgalom mellett meg megszortuk hatalmas mennyisegu hibas multicast uzenettel. Ezek annyira mostoha es nem eletszeru korulmenyek voltak, amelyek egy atlagos otthoni halozatban nem igazan fordulhatnak elo.
Tehat az erdekel, hogy a sajat belso halozatban levo ket eszkoz kozott, ami feltetezesem szerint 100 meteres tavolsagon belul van, miert dontottel egy ugynevezett "high end" ethernet kabel mellett, es milyen kulonbesegeket tapasztaltal? -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #124236 üzenetére
Kb a rendszereink szintjén maradva, ismerve azt és szubjektíven.
Képért felel a kalibrált proji és úgy érzem tisztességesen ahhoz igazított HTPC-k 49,5-49,5%-ban, HDMI kábel 1%, hisz hozzáadni nem tud, ahogy elvenni sem, hiszen átlépi azt a szintet ahol úgy érzem minőségbeli difi nincs, és a távolságból adódó méret sem indokolja.
Hang egész más, AVR/proci-végerősítő, dobozok+subok, akusztika és kábelek terén nincs alá és fölérendelt viszony. A kábelekkel karakterisztikát, hiányosságot, akusztikát húzol tetszés szerint, akár nyomorba döntve azt, szerencsés esetben apróbb hiányosságokat pontosítva, ízlés szerint korrigálva hangsugárzó illetve erősítő hiányosságot, illetve túlbuzgóságot csillapítva. HDMI kábelnek szvsz egyetlen feladata simulékonynak maradni, a végeredményt ne húzza se ide, se oda, észre se vedd. Hogy ezt a Pearl vagy Vodka hozza, esetleg a Diamond ... szerencsére próbálkozni ingyen van.
Rég rossz, ha valaki HDMI kábeltől vár igazi javulást, korrigálást vagy hasonlót, akkor ott valami hibádzik a láncban. Nyilván egy fos kábel viszi az egészet, de nem ez a kiindulópont. Nagyon fontos láncszem, de csak az i-re a pont, kötelező pont.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #124234 üzenetére
De ezek evidens dolgok, hogy jutunk mindig hasonlóra egy egyszerű alapkérdés után.
Eredetileg AQ Carbon, Vodka és ezek árkategóriájában van-e elvi vagy gyakorlati különbség, ahol ráadásul szvsz hangról izgalmasabb csacsogni, mint képről. Bár nem tartom elképzelhetetlennek, hogy mások számára ebben az esetben audio átvitel difi is csak varázslat szintjén elképzelhető.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #124174 üzenetére
Ez bizony tény.
-
válasz
bajnokpityu #124085 üzenetére
"... nem büntet a 160k mp3 metallica se. Simán élvezhető számomra."
Ritkán olvasni ilyet. A sznobizmus hihetetlen méreteket ölt ezzel kapcsolatban. Is.
"átlagos a cuccom"
Na elmész te a .........
(#124086) Mezga Aladár
"Most akkor szerinted mi nem stimmel."
Ki mondta, hogy nem stimmel valami?
Persze korántsem biztos, hogy az a két anyag valóban csak a "formátumban" tér el egymástól, de ha így is van, az nekem csak jó, mert rengeteg sima CD-m van korongon, FLAC-ben és WAV-ban, de HD CD-m csak elvétve.
-
válasz
bajnokpityu #124076 üzenetére
"az olcsóbb cuccoknak van igénye dsdre, hogy aránylag analógos legyen."
Hmmm... Lehet. OK. Azért kíváncsi lennék arra az "olcsóbb" rendszerre, ahol kihallható, hogy DSD vagy CD szól-e éppen.
"Ahogy a jobb cuccok egyre jobban tűrik a fos rippeket, keveréseket."
És azzal az igazsággal mi van, hogy minél jobb egy rendszer, annál jobban megmutatja a forrásanyag gyengeségeit?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #124080 üzenetére
De ez nem nativ lejátszás. Akkor szerinted van létjogosultsága, a nativ dsd rendszernek?
UI. Szerinted ez átlagos hifi? -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #124062 üzenetére
Az a nagy helyzet szvsz, hogy egy jól megépített 7.1-2-3 (
) 50-70 négyzetméterig, olyan szinten le tudja fedni a teret, hogy egész egyszerűen nincs szükség több csatornára.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #124062 üzenetére
Kicsit hasonló a 4K-hoz a jelenség. Jó-jó, jó lesz, de tudunk még nélküle élni... Egyébként én is azt vallom, amit nagyon sokan innen. Inkább egy jó FHD és 5.1., mint egy 4K 40"-es méretben és társai... A hangról nem is beszélve. Azt meg kifejezetten szánalmasnak tartom, amikor a híradások már a 8K-s és ki tudja milyen baromságról beszélnek.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #124045 üzenetére
Valóban arról beszéltem, viszont az Atlantic Technology Dolby Atmos hangdobozok többet tesznek hozzá az egészhez, többet mutatnak meg az Atmos lényegéből, mint az ELAC-ok.
-
dota1
aktív tag
válasz
bajnokpityu #123853 üzenetére
Hát igen. A projis fórum már két éve csak a w1070 és a HW55-ről szól...
-
krichd1
addikt
válasz
Rosszul gondolod, több mint fél éve nem ír már a DAC-osba.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
A hangfalepitos topic konkretan halott mert az egyik hangszoro gyarto szettrollkodja.
-
KovyBoy
tag
válasz
bajnokpityu #123822 üzenetére
Szia,
tudnal adni megbizhato minosegu ezust tartalmu onra tippet (tipus, forras) linkkel egyutt? Ha nem itt, akkor privatban. Koszi.
Sajat eszemre hagyatkozva keresgelest kovetoen pl. ezt talaltam, kerdes, hogy hasznalhato e. -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #123825 üzenetére
valahogy a többi márkánál nincs ilyen jellegzetes gond, szóval sztem ez nem az ón miatt van. - a többi márkánál a DSP chipet tartalmazó nyák nincs eldugva az AVR belsejébe (pl. a Denon és a Marantz legfelülre teszi a DSP chipet tartalmazó HDMI kártyát, így jól szellőzik), másrészt sok múlik az adott DSP chip-től is, a nyáktól, at elrendezéstől, stb.
nomeg gondolom az onkyokat ónfürdőben készítik, ahogy a többiekét is, nem? - tudtommal nem, a BGA chipek gomböcskéinek forrasztása iparilag infrakamrában történik (automata berendezés).
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #123818 üzenetére
Nem csak forgalmazás van betiltva és a készletet még lehet használni?
Sőt, most rákeresve inkább csak a gyártás van tiltva és még forgalmazni is lehet ahogy nézem.Feltételezem azért használnak ilyent amíg lehet, mert könnyebb vele dolgozni és olcsóbb.
-
LógaGéza
veterán
válasz
bajnokpityu #123785 üzenetére
Az a Heco később került oda, nem is értem hogy, de most ez nem is releváns. Akkor cserélve lesz, az emeleti nappaliba amúgy is meghalt a center, oda jó lesz.
Ha nem jó a Yamaha, akkor mi az ajánlatod? Anno tizenX éve lett ez összerakva, elvileg hozzáértő által...
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
bajnokpityu #123478 üzenetére
Az hogy az ellenallas hany wattos nem befolyasolja azt hogy mennyi hot kell eldisszipalni. Csak ha kicsi az ellenallas akkor elfustol
Egyebkent a rhytmiket a multkor linkeltetek es utannaolvastam ennek a szervo megoldasnak, hat oszinten azt hittem csak valami duma, de ezek tenyleg kepesek voltak beletekerni egy visszacsatolo tekercset a hangszoroba. Ugyhogy engem megvettek, ugyis epiteni akartam egy szubot, szerintem toluk veszek mindent.
-
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #123481 üzenetére
Ismert volt ez a technika, néha itt-ott felbukkan, de az Extrema volt a leghíresebb megvalósítása, azért hoztam példának.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #123486 üzenetére
Nem mondom, hogy hangra jobbnak (kicsit más), de legalább automatika szempontjából felhasználóbarátabb. SB12NSD Én perpillanat egy percig sem gondolkoznék, hogy melyiket vegyem.
Tudom neked nem volt problémád az automatikával, de nekem igen és még másoknak is. Hiába néztek az elején hülyének. Ettől függetlenül most is teljesen elégedetten használom a T12-t, szóval nem akarom egyáltalán lehúzni.
-
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #123478 üzenetére
És az eredeti Extremában az Esostar magasa is valami bumszli ellenállással illesztették, az is fűtött rendesen, és hát ez belül egy pici dobozka volt. Mindenesetre az az ABR, vagyis membráncsillapító rendszer meglepő hatásfokkal működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged