-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
-
Dorian
félisten
-
z123456789
addikt
Szerintem nekem is red lesz, viszont ebböl nem találok 2,5"-eset, mert ugye DUNE-be az kell.Viszont "szerencsére" elszállt a PC-ben is, szóval oda is kell, és a HDD topicban is a red-et ajánlották a PC-be.
Gondolom te 3,5"-eset vettél neméppen DUNE-be.
Dune-be meg ezt ajánlották:
HITACHI -
axwel18
senior tag
-
nuke7
veterán
-
bajnokpityu
félisten
pontosan.... nagyjából a kisdac kategóriájú kinain kezdtem a fejesezést (3-4 éve), totál használhatatlannak tartottam USBről. azt a recivert hallottam a momentdacon, asrc-vel, halottnak csók...
Sőt, még USB kábelekre is van olyan elmélet, hogy ha nagyobb felbontású kábelt raksz be, akkor lehet, hogy csak a készülék hibáit hallod. Amit még jól elfed egy printerkábel.
-
xtremetuning
addikt
-
törölt tag
Gondolom csak nem ellensége a pénztárcájának.
Ha nem éri meg a javulás vagy nincs is akkor szvsz visszaviszi, Nem olvastam mekkora távolságról van szó de sztem 1 m. vezetékért csak nem aggódna hogy mit javul és mit nem mert ott csak jó projektorokon láthat esetleg változást vagy csúcs plazmán,pl. Pana GT vagy VT, egy LED tv-n aligha.
-
Peak
addikt
Ez már majdnem überelte ezt:
http://nakedsecurity.sophos.com/2012/03/14/hdmi-cable-protects-your-xbox-360-from-noisy-viruses/ -
bajnokpityu
félisten
Nézd, mindig meghatároztam a limitet, hány változót vagyok hajlandó belevinni az egyenletbe (erdőbe).
Nah, a sata kábelek azok,amikre még nem akarok figyelni.Külső HDDhez menő kábel meg nem érint. Átmásolom ssd-re,amit akarok hallgatni, és hallgatom, lecsatlakoztatott winyóval.
Hallani nálam olyat, hogy lekapcsol a laptop kijelzője (régi laptopon hallható volt,mostanin még kevéssé), vagy, hogy akksiról megy-e a laptop, de ez nálam az elhanyagolható nagyságrend. Ennél nagyobb a hangulati amplitudóm. Hogy azért, mert olyan a gép kostrukciója, hogy érzéketlen, vagy mert kicsi a felbontás, hát pont nem érdekel.
-
bajnokpityu
félisten
Tényleg jó kábel egyébként, nálam a nyers (de sztem bejáratottat is) 4200Ftos méterárú VDHt megverte. Listaára hasonlóan 5rugó/méter, de ennél nagyobb arányban volt jobb. Azért az AgPt-R már gigán akadt, a cirka 70rugó/méter árával együtt
Konkrétan rettenetes a kivitele a kábelének, ALAC kábelek alatt van a kidolgozása, de kit zörget, ha jól szól. Mert zene az van cables kábeleiben. Tonyoval vitáztunk erről, sztem közepesen erősen szinez, de még ez sem baj, szerinte nem szinez. Ő kábele, ő hallgatja, neki kell hinni, meg egyébként sem hiszem, h létezik olyan ábel,ami egyáltalán ne szinezne.
De ilyen picit necces dolgokat beirni sztem hasonlóan rossz üzletpolitika, mint 1-2 másik diy kábelgyáros szokta. Még ha igaza is van, ez olaj a tűzre.
-
bajnokpityu
félisten
Megmondom őszintén eszembe se jutott. Olyan minimális az én alacsonyabb szintű láncomban a difi, hogy akksiról, vgy hálózatról megy-e a laptop, hogy árát biztosan nem érné meg még egy pár ezer forintos tápkábel sem. De kedvet kaptam, végülis ki tudok próbálni PC tápnál komolyabbat.
De azért nem semmi, amikor egy 20e dolláros hangfalban a transparent referencet vált egy diy kábel.
-
Parson
addikt
-
törölt tag
Szerintem a rendszer többi elemének és szinergiájának ismerete nélkül mit sem ér az infó. Aludj nyugodtan: a Dalik tuti meghálálják.Jó zenékkel nyugtasd lelked: az anyagiak idővel veszitenek jelentőségükből, ha elégedetten hallgatod a mozit/zenét.
Ha még az életben ujra tudom kezdeni a házimozit, akkor én is nagy súlyt fogok fektetni a kábelezésre. -
KisTücsök
addikt
Hát akkor nem tudom, mi legyen. 10k alatt nem lehet megúszni... Ez így már kb 15-be jönne ki, amit linkeltél, de a rendelési macera is, mármint külföldi oldalról. Meg ahogy írtad is, a szállítás így sokba jön ki.
Mindegy, hát csak ez lesz. Valamelyiket megrendelem, lesz ami lesz. Végül is egy darabig csak sima HD-val etetném, aztán mondjuk FullHD-val is, de 3D nem lesz, már ha ezek számítanak egyáltalán.
8 vagy 10 méter az már mindegy, mi? Bár ha a minél rövidebb annál jobb elvet követem, akkor majd megmérem, hogy elég-e 8 a méteres.
nuke: Valami rossz tapasztalat netán? Vagy 10k alatt ezek mind ugyan olyan szarok?
-
Winne
nagyúr
Ez világos, nem erre irányul a kérdésem, hanem hogy ez egy "kis" szett, ezt érdemes-e beraknom a magyobb hangfalaim közé? Teljesítményre egész jó, nem is jó ha dominál a sub, ezért gondoltam, hogy 15 pénzt megér, kisebb helyet is foglal jóval, mint a mostani. Jól gondoltam?
-
MasterMark
titán
Arról bizony.
Kicsit megijedtem itt az előbb valaki hangfalának lett baja.
Szépen szól nagyon, jól összerakott, nagyon jól néz is ki.
Kiderült, hogy kong a szobám, az elhelyezzéssel majd kell egy kicsit játszani, meg az akusztikával.Remélem marad még 5 méter Sinus Live kábeled későbbre.
-
-
janos666
nagyúr
Erre azt tudom még mondani, hogy ma kíváncsiságból "összekevertem" a tápkábel paritásokat és nekiálltam forgatni a tápdugókat (Pana G30 TV és Denon 3808 AVR), de hamar teljesen elegem lett belőle, mert rohadtul nem tudtam megmondani hogy melyik a helyes. Pár kör után ráhagytam, blokkoltam a földet a fali dugón, lehúztam a HDMI-ket, előkaptam a multimétert, és szép sorban megfordítottam mindhármat (a harmadik a PC, mint a jelforrásom, de annak a dugaszát nem is próbáltam érzésre forgatni), mert mind a három pont fordítva állt, mikor feladtam.
Visszakötöttem a földet, visszadugtam a HDMI kábeleket, bekapcsoltam, és örültem, hogy "na jó, most elvileg jól vagy bedugva, tessék jól működni".
-
Dorian
félisten
Ha már a hülyeségeknél tartunk, 1x tápkábelt próbáltam tesztelni a mozierősítőn, koncertfilmmel. cserélgettem, figyeltem, hümmögtem... hát ez valahogy így se jó meg úgyse az igazi. Ja, fordítva volt a két front bedugva
Mentem aludni inkább.
Elvileg az azonos minőségű HDMI-nek jobbnak KELL lennie a koaxnál.
-
bajnokpityu
félisten
Hogy ne csak rosszat: van ismerős, akinek tetszik az egyik legolcsóbb digi ICje,annyiért,amennyiért vette.
El tudok képzelni olyan láncot, ahol hibátlanul szerepelnek. És még ott az izlés dolga is.
Tonyo: nem mondanám,hogy minden kábele felfele húz. rézkábelei inkább lefele, ezüstök fölfele. Mi ugye főleg a drága kábeleit próbálgattuk, ezekben van ezüst dögivel, pl a virgo4ről sosem mondanám,hogy bármerre húzott volna. Csak épp nem szerettem annyira,mint amit bekötöttem helyette, ebben több zenét kaptam. Ákos (és egyáltalán kb akármelyik gyártó) kábelei főleg alsó kategóriában semmivel nem húznak kevéssé valamerre. Sőt, pl Nordost Brahma, ALAC elég drágán hasonlóan szines.
nuke7:bocsánat, azt hittem mindenki képben van a mozaikszavak jelentésével.
-
Tonyo
őstag
Ha arra gondolsz, h Józsi kábelei idegesek és magasba húznak, akkor ebben igazad van. Szinte mindegyik kábelénél ezt tapsztaltam, legyen az usb, drága xlr. Nem sértő, remélem az se, amit én írok
Én mindig arról mondok véleményt, amit hallottam.
Ezért se mondom, h egy hta "kevés" Tobee focaljahoz. -
bajnokpityu
félisten
AVXen vettem, de Ákos is vissza szokta számolni a régi kábeleit, tőle is vettem már használtan. Pl, ami Tonyonak van CuAgSS(nem sokáig *) is enyém volt 3 éve.
AgPt kábelek tuti lesznek olcsón nemsokára, mert a régi referenciakábelei helyett sokkal jobbak az újabbak, és aki anno meg tudta venni az AgPt4eket, az, ha kipróbálja az Aurát, meg fog ja venni.
Sztem Valhalla kábelek jelentős része használtan is Ákoson át kerül új tulajhoz, aránylag kevés kerül ki piacra. Egyébként én Ákosnak főleg ezeket a visszaszámolt kábeleit vettem, mert ezeken kb csak akkor lehet bukni, ha megszűnik az AVX.
* Egyébként, ha pont olyan a láncod, ahova illik a Cables kábele, akkor próbáld ki. Nem kiegyenlített kábel, de ha beillik, nagy zenét tud. Tonyonál tényleg elég egyértelműen jobb volt a CuAgSSnél, meg az előtte ott dolgozó hangfalkábeleknél. Tápkábele viszont nem volt jó ott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hővezető paszták
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- LEGO klub
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest