- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pokerarcsuny
tag
Nem vészes a takarása a Frontoknak !
Nézegetem a szobát , próbálom elképzelni hogy mi mennyit takarna mi hogy állna és sztem ha nem is 100% tökéletes akkusztikájú lenne de rendben lenne ,ahogy most van elrendezve a szoba ugy esélytelen .
Szóval ezzel a szoba elrendezéssel , nem lenne annyira gázos . [link]
-
gyurczy
őstag
Miért ne menne? Ahogy a hsz-t olvasom egyben sok a 300. 120 körül már bele lehet esni jobb HD képes erősítőbe (807-es Onkyo pl), a maradék 180-et elosztva meg kijön egy Dali Concept 5.0 legalább, de ha ismerném a használt piacot, akkor valszeg feljebb is találnánk szettet.
-
i@lex
őstag
Nyilván azért némi hozzáértés kell hozzá. (fül)
Asszonynak pl. csak három szint létezik: hangos, nagyon hangos, kapcsold ki. (Logikus, hogy nem is ő választotta ki a rendszert.)Ritmusérzék nélkül sem mész el a diszkóba táncolni...
Még Tesla sem tudhatja, hogy a te fülednek mi a jó, nem hogy itt bárki.
-
nebulo5
senior tag
Olvasva a "cuccod" adatait, talán még jobb is mint az én rendszerem komponenseinek adatai. Így, minden "behatóbb" ismeret és meghallgatás nélkül, nemigen tudnám a tuti megoldást.
Eddigi tapasztalataimból kiindulva, talán a helység akusztikai paramétereinek, vagy a hangsugárzók elhelyezésének módosítását tudnám felhozni, mint szűk láncszemet....
Rengeteget próbálkoztam a hangsugárzók elhelyezésével, és a nappali szobát, nem zenehallgató kuckóvá varászló akusztikai megoldásokkal. Még mindig lenne min változtatni, de (noha a feleségem igen megértő) kompromisszumot kell kötnöm.
Talán, elég élénk a fantáziád, hogy elképzeld: amikor egy-egy délután, a feleségem még dolgozik, mi mindent meg nem próbálok egy egy akusztikai hangelnyelő szivacs tábla, vagy éppen vastagabb pléd felfüggesztésével, elhelyezésével, hogy megfelelőbb hangképet kapjak!
Mindenesetre, annyit sikerült már kísérleteim alapján definiálni magamnak, hogy fantasztikusan sok múlik a hallgató helység akusztikáján!
Ugyanezt a "procedúrát" , lépcsőfokot, megjártam már az összekötő kábelek, hangfal és tápkábelek cserélgetésével is. Szeretek kísérletezni, és mindezt szívesen is teszem, mindaddig, amíg a magamnak tett ígéretemet be tudom tartani: amíg le tudok ülni úgy a rendszeremhez, hogy CSAK zenét hallgassak, és ne a hangot kritizáljam, addig továbbra is szívesen "experimentálok"!
Lehetne erről a témáról rengeteget beszélni, ami néhány fórumtársam látogatásakor (vagy én megyek el hozzájuk), már számos alkalommal meg is történt, de az itt és hasonló témájú fórumokon olvasható post-ok, csak mint irányadó ötletként szolgálhatnak. A hallgatózás, és az ott tapasztaltak megbeszélése a leg járhatóbb út az felé, hogy az adott rendszer és az egyéni ízlés által adott lehetőségek keretén belül, mi mindent lehet elérni. Persze, az adott célok, elvárások, mindenkor a meglévő anyagi lehetőségek közé kell, hogy szoruljanak. Amíg a fentebb írt paramétereket és kritériumokat be kel, be lehet tartani, addig az ilyen jellegű "kütyüzés"is remek szórakozás!
Egyáltalán nem titulálom magamat hozzáértő, audiofile adottságokkal megáldott személynek! Inkább az egész mondanivalóm végső konklúziójaként mondanám: azért is kell tanulni, tapasztalódni (és ez nem csak a Hi-Fi re érvényes) egy -egy "szakterületen), hogy rájőjjünk arra, mennyi mindent nem tudunk még!
Ha a zenei hang és színpad minősítése a cél egy - egy hallgatózás alkalmával, talán az is felmerülhet kérdésként: tudja-e mindegyik (ilyen minősítésre önjelölt) kandidát (aki egyébként szereti a zenét), hogy mit kellene, mit volna jó meghallania?
Bocsi, ha hosszúra sikeredett a post-om, akinek esetleg unalmas és semmitmondó lenne, az nézze el nekem, és "lapozzon" tovább!Látom, mennyien "megelőztek"
! Pörög a topic, vagy csak az a baj, hogy én most dolgozom....
-
Dorian
félisten
A hangfalakkal szemben lévő fal csupaszságán mindenképp javítani kell, de a színpadképet szerintem nem ez befolyásolja legjobban. Én amennyire lehet szét tenném a fronokat, és/vagy közelebb kéne ülni. De ez mellett a Hivoxos tápkábel is ilyen, középre tesz mindent.
A hátsó fal "szivacsos" akusztika kezelése jó ötlet, nem kell telibe' rakni. Kísérletnek tégy oda pl. egy gyerek-ágybetétet.
-
bajnokpityu
félisten
Egyébként most jut eszembe, Tonyo gyári 806osával majdnem ilyen lánccal nálam játszottunk. Atacama állványokra tettük.
Jó mélysége volt a szinpadnak, de szinte kizárólag a dobozokból szólt a zene, szinte semennyire nem vált le a dobozokról, középről alig jött valami.Ehhez képest tök jó,hogy már 3 helyről szól
Nemrég egy új áron cirka 10millás láncon hallottam olyat, hogy 15cm pontosan kellett előre- hátra,magasságra belőni a sweet pointot, egyébként hasonlóan 3 pontból szólt a zene.
Brandys: sok nagy gyár abból szerzi hasznát, hogy alig valamennyi anyagból meglepően jó cuccot csinál. Mainstream
-
Dorian
félisten
A felsorolt cuccaid mind igen jók, kellene, hogy legyen színpadkép, bár a hangfalakat ha lehetséges szélesebben helyezném el, így szinte "el sem férnek a zenészek". Ill. a beforgatással tovább kísérleteznék. Tápkábel milyen? (Hivox tápkábel nekem nem tetszett: mindent középre tett)
-
-
tipcsibacsi
tag
Zenehallgatás mint írtam nem annyira fontos, elég ha sztereóban is tud szólni valamennyire.
Mintha azoknak a készülékeknek lenne ilyen funkciója, hogy a 7.1-ből csak 5.1 van használva és mellette lehet használni két másik hangszórót sztereó zenehallgatásra.
De lehet nem így van nem értek hozzá. -
visit
tag
Sajnos az én LG TV-men csak a tuner hangja jön ki a Scart csatlakozón. Hogy a fene enné meg.
Más: BBécinek: Nem jött be a megoldásod, mert ha a PC-be bedugom a HDMI kábelt, akkor az anlóg és optikai kimeneten is leválasztja a hangot. De tegyük fel, egy plussz hangkártyával meg tudnám esetleg oldani, akkor is maradna az a gond, hogy akkor meg a TV tuner hangjának nem lenne hangja.
Picit összefoglalva:
Adott egy LG 3D LED TV, sok HDMI bemenettel és egy optikai kimenettel. Ez a hang megy most a házimozi erősítőbe.
Amiket néznénk: TV adások, SAT beltéri egység (most HDMI-vel megy a TV-be) és egy HomeTeatrePC (most HDMI-vel megy a TV-be).A kezelés roppant kényelmes, a TV Nagy grafikus kijelzőjén kiválaszthatom a bemenő jel forrását, és azt nézem, és a hozzá tartozó hangot a TV adja tovább a házimozi (Yamaha) opt. bemenetére. Minden tökéletes lenne, ha nem kellene egy külön fejhallgató is, amin ugyanaz szólna, mint a Yamahán.
Ha kell, házimozit is cserélek, csak valahogy működjön már... :-( -
Oldfighter
senior tag
Ez tökéletes így van ahogy írod. Főleg ha először hall az ember házimozi rendszert megszólalni. Valamikor a kétezres évek elején amikor nyakra-főre Gladiátorral demóztak a Westendben, Sony Wegán, STR-DE erősítőn és Pascal zörejkeltőkön, az volt sokaknak a csúcs.
Murányinál vettem meg anno az első hm rendszeremet. Valami osztott paneles, hátsó vetítésű tv-n elindították nekem a Jurrasic Parkban lévő első T-Rex jelenetet. Kis naivként rögtön magam alá csöppentem. Nekem hihetetlen élmény volt akkor a Thomson.
Jaj, megint ez a nosztalgiázás. -
Krampesz
tag
Ezzel sehogy. Max egy scart elosztóba bemegy a DVD-ből a jel sima scart kábelről, onnan kifelé egy sima scart kábel a TV-be, valamint egy olyan átalakító, amit az előbb linkelt valaki, amiből a piros és fehér aljzatból megy 2 rca kábel a hifibe. scart elosztó példa
Ja, a linken láthatót közvetlenül be lehet dugni a dvd-be, így nem kell még egy scart kábel.
-
törölt tag
Bevallom, nem teljesen értem, hogy ez az átalakító mit csinál...
Az Euroscart 8röviden scart) kétirányu kapcsolatot jelöl. Ami ugye ütközést jelölne ha két irányból jönne a jel. Ezért át lehet/kell kapcsolni és akkor pl. az első kettő tüskéről a második kettő tüskére ugrik a hang, így nem veszi a csatlakozó hanem adja és a pin vezérlő jelet se a bal ágon küldi hanem a jobb oldali ágon veszi. -
TCr
veterán
Zúg??? Az meg hogy? Full passzív.
Sting: a barátom nagy Onkyo-s, eddig csak az volt neki, úgyhogy neki már a Denon is úgymond kísérletezés lenne.
A héten hívott és mondta a 3312-t, én meg tegnap ajánlottam Neki a 650R-t, ami jóval olcsóbb is.
Gondoltam azért beírom ide is, hogy mit mondtok rá. -
z123456789
addikt
(#22035) krenkoka
(#22039) mp54Milyen vámtörvény?
Eu-n belül nincs semmi ilyesmi.
Garancia, meg kis utánajárás, egy telefon szerintem aztán kész.Online is lehet valószínüleg.Mint minden más neten rendelt müszaki cikkel.Ha nem jó te küldöd vissza.Még visszamenni sem kell.Szerintem itt semmi gond nincs.Persze ha Angliából rendelsz az már gázosabb.Németország, szerintem annyira nem nagy dolog, Ausztriába meg bemegyek a boltba aztán kész.Ott még neten rendeléssel sem kell foglalkozni.
-
Integra
titán
ne a klasszikus 4 falas nappaliból indulj ki, ez már nem az a kategória ház. láttam az eredeti berendezést még, lerakod a hajad, olyan elegáns és szuper volt, tökéletesen illett a ház tervezése és a bútorok, én legszívesebben hagytam volna úgy ahogy van
csak ők nem tévéztek, nem igazán érdekelte őket, meg hálóban az emeleten volt még nagy tévé. amúgy az eredeti helye azon a ferde falon volt a tévének süllyesztve ami a nappalival szemben van, a bal oldali falból indulva.
egyébként pedig gyönyörű a rengeteg üveg, mindenhol a zöld pázsitra és növényzetre látsz, tele van fénnyel és élettel a nappali. nekünk sem tévézésre kell alapvetően, de próbálom megoldani jól a dolgot, hogy ha már belesz kapcsolva..
talán ha 40-50 cm-rel szélesebb lenne a fal a kandalló melletti falon a két nagy üvegajtó között.. -
Krampesz
tag
Ezen én is sokat tanakodtam, hogy kis pénzből mi lenne a legértelmesebb irány.
Arra jutottam, hogy igen, tényleg a sztereót kéne előnyben részesíteni, de nem biztos, hogy szeretném a 2 optikai + 1 koax összeköttetést lecserélni gagyi IC-kre (jelenleg egy Yamaha RX V357 van itthon). Ha meg valami normális IC-kre kellene beruházni, vagy venni valami értelmes procit/DAC-ot, akkor már a kis pénz megint kevés. Esetleg még az jutott eszembe, hogy venni egy régi digit bemenetes AVR-t, aminek van preout-ja (avx-en épp van egy HK 3000), aztán később mögé lehetne tenni egy sztereó erőlködőt. Ez hülyeség? -
BBéci
legenda
Láttam kiváló CD-játszókat 50-60000 forintért hirdetve, én olyasmire szavazok.
19 éves, akkor 35000 forintba kerülő Pioneer CD-játszóm jobban muzsikál, mint az LX55!!!(#13312) pomk
Felesleges lenne elkeríteni, egy értelmes gyerek felfogja, megérti, hogy nem szabad mindenhez hozzányúlni. Minden a szülőkön múlik. -
tdd587
őstag
Az üvegfalat le kell szerelned. A lapradiátort is célszerűbb lapokra szerelve tárolni zenehallgatás alatt. A tévéből is legalább a panelt érdemes kiszerelni, nehogy valami káros rezonancia jelenjen meg. A könyvespolc maradhat (1-2 centin múlott csak, de kiszámoltam és maradhat), de csak ha szövet vagy bőrkötésű könyveket raksz rá. A könyvek lehetőleg egyformák legyenek. Az atlaszok és a színes magazinok nem jók!
Azon még vitatkozik a szakma, hogy mivel te is rongálod az akusztikát, amikor a szobában vagy, diffúzor vagy inkább abszorber anyagokba érdemes beöltözni... esetleg a kopasz fal elé állni, akkor jobb lesz.
-
Patice
nagyúr
Az RCA Csatlakozók száma, színe, felirata alapján az egyik bemenet (video in), a másik kimenet (line out).
Javaslat:
1. A DVD-t kösd rá a TV-re az elérhető legjobb minőségű csatlakozóval. Minőségi sorrend: SCART/kompozit (soktűs hosszú vagy három RCA, piros, fehér sárga); komponens (három RCA, kék, piros, zöld, de csak a képnek!); vagy HDMI (képet és hangot is átviszi a TV-re). (A DVD beállításai közt is érdemes szétnézni, hogy sztereóban adja ki a hangokat.)
2. Ezután a TV hangkimenetét (line out - egy pár piros-fehér RCA) kösd rá a mini hifi bemenetére (video in).
3. Enjoy.
-
Ed Parker
nagyúr
Pontosan.
Aki olvasta Béci cikkjét az av online-on a Müncheni hifi showról, ott is nagyon eltérő hangok voltak a beszámoló szerint, aztán ott milliós cuccok vannak, nem a 100ezres kategoria.
Nálam pl Tátrai Tibor Latin c. albuma sokkal jobban szólt ugyanazokkal a dobozokkal Denonon mint Onkyo-n.Meg kell hallgatni mindkettőt és választani.
Xt:neked is így lett hiend rendszered
-
Gabor970
addikt
Ez Vitko forumtársnak jó hír, én nem tudom. Köszi az infót!
Kimegy ott a HDMI-n kívülről kapott forrás hangja is sztereóban?
Akkor akár 40-45e Ft is elég lehet sokkal jobb hanghoz, mint amit a TV tud. Bár én ha nagyon muszáj már egy tizesből is találtam megoldást sztereóra. Fiam digit pianinojának a saját hangszóróit váltottam ki egy bolhapiacos öreg fischer erősítővel (3000Ft) és egy pár középméretű 3 utas sanyo hangfallal (4000Ft) Ez nincs is tíz, csak hétMár ez is sokkal jobb, mint amit a beépített szolgáltatott. Hogy örült neki!
-
norral
aktív tag
Asztali gépemet eladtam darabokban, vettem magamnak nagyon drága laptopot, üzletit. Nem bántam meg, pedig annyi volt, mint a TV (dettó 50g30).
Hangügyileg most már őszig elleszek a régi videoton, apukámtól "elkunyerált" cuccaimmal.
Nem szól szépen, de elvagyunk. Az asszony is örül, mert nem költök megint 500k-t marhaságra. Úgyis kevesebb időm lesz filmezni, mert ilyenkor sok programot szervezünk magunknak.
Most inkább veszek egy NAS-t, mert elegem van, hogy mindenen lóg egy vinyó. (Routeren, mediaplayeren, TV-n, néha a laptopon is.) Mivel synology lett a választás nem lesz olcsó, de legalább egy darabig kiverem a fejemből a házimozit.
Majd, ha úgy alakul úgyis megideologizálom magamnak, hogy sztereó, vagy 5.1...
-
Warter
addikt
Az első kérdés szerintem az, hogy később ebből lesz házimozi rendszer vagy maradsz a sztereonál. Mert ha maradsz a sztereonál, szerintem fáradj át Hifi topicba, ott több segítséget tudnak adni. Ha Házimozi a cél akkor viszont házimozi erősítőt kéne venned és 2 frontot kezdésnek.
-
dhcodoki
senior tag
Helyes az elgondolás a sztereót illetően.
Nem tudom mennyi a kereted.. Ha később fejleszteni akarsz, és van pénz, érdemes elgondolkodni egy 5.1 (vagy 7.1, nem tudom mekkora a szoba) erősítőn, amihez csatlakoztatsz 2 hangfalat. A későbbiekben ki tudod egészíteni. Vagy ha a későbbiekben sem kell a sok doboz, elég egy jófajta sztereó erősítő, 2 pár hangfallal. Neked kell eldönteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest