- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Toobee #70107 üzenetére
Gratula!
Ezek a dobozok szerintem már pont jók lesznek a szobádba. Jobban fog passzolni szerintem a hangjuk a szoba méretéhez.
Elég böhöm dobozok a monitoro kközött, így szerintem a mélyekre sem lesz panasz.
Jól látom, gyári állványzat + tüskék vannak alattuk?
Lassan ideje lesz megint elmennem hozzád fülelni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #69860 üzenetére
nehezebb ügy szinergiát összehozni,de sokkal olcsóbb. pár perc alatt hozzá szoktam szokni, hogy kicsit más, aztán ugyanúgy élvezem,mint a lentit.
és azért megnézem, hogy cserélsz le egy magneplanart proacra 10mp alatt, mert kb ilyen szintű különbözőségek vannak, hogy másik fejest raksz fel.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #69801 üzenetére
Értem. Kíváncsi leszek, mikor fog rámjönni az 5 perc, és dobom fel az egészet a netre.
Tamoo: Igen, szoktam. Sőt, csak úgy, legalábbis egyelőre. Amíg a netezős gép mellett voltak a cuccok, addig ment folyamatosan valamilyen zene, de most máshol vannak.
__________________Kácsáék küldtek egy levelet, akciós egy csomó minden. Van egy úgynevezett KCS-HH10k HDMI kábel. Ez melyik lenne? 16 900 helyett, csak 6900. Nem találom az oldalon. Esetleg ez? Csak ugye itt nincs "k", és nem is 16.9k az alapára.
-
hétalvó
addikt
válasz
Toobee #69801 üzenetére
ez a stereozik inkabb, legtobbszor tapasztalataim alapjan amiatt van, hogy olcsobb jo hangot elerni.
azert, ha valakinek rengeteg penze van ossze tud rakni minosegi mozit is. de sokan 2 rendszert epitenek.nalam pl a zene hatterzenelest jelent legtobbszor, de a mozit semmien stereoret nem adnam oda. inkabb csak perverzitas, hogy olyan mozit probalok epiteni ami jo stereon is.
a kapcsolhato bemenetes vegfokokban lattom a legjobb hybrid megoldast.
jajj, de banom meg mindeg azt a par vincent monoblockotha pedig veszel egy kivetitot a center nagyon fog hianyozni es indul a lavina...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #69781 üzenetére
ARC varázsa másnapra elmúlt.vágyok is rá,meg nem is.. Amit tud,azt baromi jól csinálja,de nem hiszem,h együtt akarnék élni vele. 800e listaár, meg 400e tuning, és árától függetlenül mondom...
sztem cső lesz a befutóm, de visszacsatolás nélkül. Átfutott a zagyamon egy saját építés. egyszer meg kell tanulnom a csövet is
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #69607 üzenetére
jaja. mielőtt kipróbáltam a researchot, előtte jól megbeszéltük több nagy hifi tudorral, hogy úgyse lesz jó, és mekkora nagy durranás ez az ethosz elővégfok, hogy többszörös árú cuccokkal simán pariban van. hja, amig be nem melegedett, én is csak nevettem a 7x árszorzón.. aztán lefagyott a vigyor, és jött a vadulás...
mindjárt csekkolom, hátha ma már nem is tetszik
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #69607 üzenetére
Ne szívd a vérem!
Mondjuk jogosan.Volt már drágább, néhai titan 3. Arról váltottam a suprara. Igazából jobban tetszett a néhai, de úgy éreztem nekem nem ér annyit az a kábelezés mint amivel többe kerül. Azoknak a kábeleknek az eladása gyakorlatilag kifutotta az egész szub fejlesztésemet.
-
z123456789
addikt
válasz
Toobee #69477 üzenetére
(#69477) Toobee
-Hangfal: Audio Research S30
-Forrás: MED800 (HDMI)
-Forrásanyag: 2 perccel előtte készített flac eredeti CD-ről
-Kábel?
Akár a gyenge HDMI miatt is lehet?
-Hangfal kábelek: Excalibur
-AVR: Pioneer SC LX 72(#69485) Norbi 72
Hát szégyellem, de nem tudom azt hogyan kell beállítani (még).
Vasárnap este volt pár órám foglalkozni vele, hétköznap meg nem nagyon érek rá, még a használati olvasására sem. De akkor ezt kikeresem, és utána leírom javult-e.
A center vagy a normális kábelek lennének fontosabbak?Fú, mindenre nem tudok reagálni. Az akkusztikai problémákat még nemhallom, a "pattogást", "elnyomást" tuti nem ez okozza. Egyébként kicsi szoba, és van elég berendezési tárgy ami fogja a hangot...sőt!
A surround dologban lehet valami, mert én csak benyomtam hogy sztereó, hogy halljam a beszédet is a filmeken. Más egyebet nem állítottam még.(#69478) adamka36
Az. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #69488 üzenetére
3-400?mivagy Te, rócsild?
ha normális nappaliban kezded indulásnak untig elég a növény, meg pár panel. Te se 300ból raktál rendet, és még erősen túlméretes is oda a dobozod.sivár, négyzetes, 260as belmagasságú szobában minél jobb cuccod van,annál szarabbul fog szólni.
nekem elég soká kellett költenem az akusztikára. szerencsém is volt, meg be is volt rendezve a kecó.
-
gyurczy
őstag
-
válasz
Toobee #69310 üzenetére
"értelemszerűen csatlakoztatod a hangfalkábeleket."
Tehát az erősítőből bemegy a hangfalkábel a szubládába, és onnan tovább a frontokhoz. És ez nem rontja a hangminőséget??? Azt mondjátok, még az is számít, hogy milyen jumper van a bikábelezhető hangsugárzókon (stb.), akkor egy ilyen durva beavatkozás mit okozhat? Így első blikkre, laikusként azt gondolnám, lehet, hogy ez többet ront a hangon, mint az Arcam AVR meg egy sztereó erősítő közti különbség.
-
mandju
senior tag
válasz
Toobee #69317 üzenetére
Nem is volt umc...
Sherbourn 7020 van. A jelenlegi felállásban HDMI-n nem hallok különbséget dts és dts-hd között... ugyanazon forrás, XBMC-ben kapcsolgatva
Ezért gondoltam, hogy lecserélem a sherit egy rotel 1068-ra, mert erre lenne lehetőségem.
Lexicon MC1 jöhetne még számításba...Kíváncsi vagyok ezek a gépek mennyit hoznának sztereóban.
Összekötőket már vettem (Van den Hul The Combination) és nemsokára benevezek a sokak által dicsért chord chameleonra is és siltex spx20ra...Egyelőre fejetlenül megyek előre, aztán majd lesz valami... nem jó koncepció...
Még hangfalkábelben kell elgondolkodnom... első körben chord odyssey kábeleket fogok kipróbálni, ha hazaérnek németországból...
-
válasz
Toobee #69304 üzenetére
"A 2.1 minden további nélkül megoldható akkor is, ha nincs szubkimenet az erősítőn, csak olyan szubot kell keresned, ami leveszi a jelet magának."
Ezt elmagyaráznád nekem? Hogy működik a szub, szimpla sztereó erősítő esetén? Biztos erre gondolt MasterMark is.
(#69306) Sanci38 "...ha ráérek megnézem az elektrotanyán hátha."
Köszönöm előre is!
-
válasz
Toobee #69296 üzenetére
"Az a fránya kisördög inkább DAC + sztereó erősítő felé hajtson. Úgy gondolom azok a dobozok megérdemlik"
Így van, 5.1-et biztosan nem tervezek, filmekhez azonban a 2.1 lehetőségét szeretném fenntartani. Biztosan igazad van hangminőség szempontjából, de egy jó DAC+sztereó páros drágább lenne, ráadásul több kábel, a család törpe szekciójának bonyolultabb kezelés, kevésbé praktikus elhelyezés, távirányító hiánya stb. Szóval vannak hátrányai, a kétségkívül jobb hangminőség mellett.
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #69065 üzenetére
Toobee: Érdekes. Mondjuk amikor a 920.1-eket hoztuk tőle, aakkor hallgattuk a K2-t is, ami egyikünknek sem tetszett. Szerintem az a konklúzió, hogy Focal és Focal között is van különbség, nem is kicsi, és nem teljesen egyféleképpen ribancok.
Valóban, a hangszedője kb 5x-ös árszintet képvisel, mint a tuningolt Philips CD játszója (ha az van még neki).
bajnokpityu: Robi jó forma, mindenképp érdemes meglátogatni. Focalban marhára otthon van.
hétalvó: Igen, meg az eszköz seggén a hangerőszabályzó poti. Mind Pityunál a GUI nélküli lejátszószoftver.
-
robim
tag
válasz
Toobee #69062 üzenetére
Én is ugyanígy éreztem (ahogy hazafelel meg is beszéltük), viszont szerintem az egészhez nagyban hozzájárult az elektronika. Anélkül a PS5 sem szólalt volna meg úgy, hogy nem hittem el, hogy abból jönnek azok a mélyek. A magasa persze kicsit sok volt, főleg miután bekerült a Micro Utopia, az tényleg szerelem volt.
Egyébként az alapján, amit ott hallottam, a PS5 áráért elég jó cucc. -
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #68892 üzenetére
Toobee: Nem, de érdekelne engem is! HFP-n volt most eladó.
Az a baj Jasonnal, hogy a kezdeti nagy filmjei után egy csomó olyan művet is bevállalt, ami jó esetben is csak tisztes iparosmunkának tekinthető, mintsem jó filmeknek. Remélem nem Lorenzo Lamas-ként végzi.
BBéci: Árát éri? Nem olcsó mulatság sajnos.
-
robim
tag
válasz
Toobee #68635 üzenetére
Igen, én is ebben bízok, azért így a 816-ok tetején egyáltalán nem az ideális állapot...
Tegnap este próbálgattuk néhány zenével, hogy melyik a jobb, barátnőmnek a 816 tetszett, mert több mélye volt, nekem pedig a 906, mert kellemesebb, hallgathatóbb és részletesebb volt. Szóval én nyertem, de ez nem is volt kérdés(#68665) t-bali3: kb 2 méterre vannak egymástól. Nálad? Milyen hangfalakat használsz?
-
z123456789
addikt
válasz
Toobee #68639 üzenetére
Elfogadom amit mondasz, de nem tudom merre van az út.
Gondolom adott összetevőkhöz sem mindegy hogy milyen márkájú kábel illik nem?
Az audioquest-et sokszor olvastam itt. De nem tudom hogy jó-e?
Biztos gyárt hangfal kábelt, de abból is van állítom 10 féle.
Szóval elfogadom ezt az összeget, de akkor kérlek titeket ajánljatok összekötőket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AudioQuest Boxer SUB kábel - 2 m (197cm)
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Canton CD 1 SC Aktiv-Subwoofer + 2db Canton CD 10 + Canton CD 20 center
- FiiO K9 AKM DAC/AMP szinte új közel 2év garanciával eladó
- FiiO FT3 350ohm-os fejhallgató szinte új 22 hónap garanciával eladó
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest