- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Patice #115789 üzenetére
Az meg agyonveri a hangminőséget. Akit zavar a szóban forgó jelenség, vegyen olyan készüléket, amelyik nem kapcsol be. Engem 22 éve nem zavar, együtt tudok élni vele. Megáll az eszem, amikor valaki ilyen pitiáner dolog miatt hőbörög. Inkább tenne valamit a folytonos áramkimaradás ellen. Normális helyeken ez nem fordul elő.
-
dunkel
őstag
válasz
Patice #115640 üzenetére
Még egyszer írom: nem tudom mennyi volt az annyi.
Az, hogy hány dB-vel van csökkentve a jel számít? Egy fájlt fogsz lejátszani, a sub potiját meg oda tekered ahova akarod.
(#115643) Norbi 72
Ha on-off felváltva lesz a fájlban szerintem bírni fogja. Ha Patice nem küld fájlt majd szólj. -
Norbi 72
veterán
-
dunkel
őstag
válasz
Patice #115632 üzenetére
Nem tudom meleg szívvel ajánlani, én csináltam 25-30Hz sinus sweepet annyi kakaóval, hogy mozogjon a membrán. Pár óra után lekapcsolta a védelem, volt izgulás elindul-e újból. Mondjuk lehet 5 perc on - 10 perc off-ot bírná hosszú távon is.
(#115636) kigyi_23
Nyilván így készült anno a fájl is amiről beszélek.Patice
Felváltva kell szünet-járatás.
Amúgy miért lesz ebből privát, fizetős a tartalom? -
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #115133 üzenetére
Persze hogy számít a jó forrás. De a leírtakból kb. az jön le, hogy az Onkyo AVR analóg szekciója szinte hozza egy drága sztereó erősítő szintjét. Itt azért nyilván nem stimmel valami. Persze lehet itt rendszerbe illésről beszélni, de valószínűleg ez akkor sem stimmel.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Patice #114934 üzenetére
Hát hogy a pokolba ne ? Mint mindig, megetetjük Nebulot a mekiben
Más : azt hiszem részemről ki merem jelenteni, hogy a JL a világ legjobbja. Bent a 3. szub. 15 percet játszottam és kész, be van integrálva.
Negatívum : le kell vennem a vetítőt, és be kell fúrnom a vasbeton födémbe az álmennyezet fölé, ugyanis elfújja a triumvirátus.
Pozitívum ? : asszem elértem a 4 darab 48-as jbl synthesis szintjét. Homogenitásban (is) simán.
Ez nem a remélt 10%-ot hozta. Elfogulatlanul 30. Itt kell abbahagynom. Ez most elmebeteg lett. -
afiaf
csendes tag
válasz
Patice #114814 üzenetére
A költségvetés egyelőre rugalmas, de őszintén szólva túlzottan sokat nem szeretnék erre költeni. Azt sem tudom milyen intervallumban kellene gondolkodnom, de az előző 4 millás cucc kizárva
Elég nehézkesen tudnám megoldani a kábel vezetését, így elsősorban wireless megoldást keresek.
Az remek kérdés, hogy a PC-m használható-e szervernek, fogalmam sincs. Hogyan tudom ellenőrizni?
Illetve hardveres környezet alatt mit értesz? Az erősítő + hangfal részt vagy a pc-ét?
-
Mankó
veterán
válasz
Patice #114459 üzenetére
15-20 cm távolságra vannak a falaktól. Szerk. 10-15 cm az inkább.
Most néztem a hangfalak gyári leírását, a satelitekre és a centerre 80 Hz-25 kHz-et ír. Lehet feljebb kellene vennem az értékeket egy 10-sel, az közelebb lenne a valóshoz, vagy menjek inkább, hogy fül szerint mi a megfelelő? -
audiofül
csendes tag
válasz
Patice #114065 üzenetére
Én Diamond HID USB-t ajánlok...Carbon USB-t több ismerősöm is cserélte rá, (jó persze ettől még tuti jó a Carbon is
) de pozitívabb volt a benyomás...köztük egy olyan haverom is, aki Furutech Gt-40-et használ Beyer DT990-el...neki nagyon nagy volt a különbség....kinyílt a teteje, levegősebb lett és a tér érzet is megnőtt.
-
Orc
senior tag
válasz
Patice #113904 üzenetére
Kivettem az APC, nem nagyon vettem észre változást, szerintem ebben a kategóriában még nem nyom annyit a latba.
Viszont vettem AQ Red river IC-ket és ezzel már egyértelműen javult a hang, nagyobb lett a tér, nyíltabb, tisztább lett. Alapjaiban nem változott a tónus, magasba húz a rendszer és kissé hűvös, száraz.Hangfalcserén gondolkodtam. Nézegettem is sokat, csak most nem fér bele a keretbe. Az Asceneket már a Hivoxhoz is elvittem 2 hónapja, jobbak lettek, de nem teljesen azt hallom, amit szeretnék.
Dali, vagy leginkább egy Dynaudio lenne jó, a centerem is az és a Contour 1.8 hangját imádom, bátyámnak az van. -
Orc
senior tag
válasz
Patice #113891 üzenetére
A tápkábelek gyáriak, egy ilyenbe vannak dugva:
APC PH6VT3-GR
Egyenlőre még csak sztereónak használom az Emo-t, a többi csatornát a NAD hajtja.
Terveztem, hogy veszek 5 analóg összekötőt, ez felejtős?
Van Damme Shotgun Audio Twin Interconnect, UP-LCOF, 268-500-000(#113892) Cseneles
Köszi, utánaolvasok. -
Orc
senior tag
válasz
Patice #113884 üzenetére
A Popi és a NAD között van egy AQ hdmi kábel, azon megy a mozi, a zene meg a Popi DAC-> analog összekötő -> NAD vonalon. Így érem el e legjobb hangot.
(#113885) Sefter
Egyértelműen jobb, ha az Emotiva be van kötve a NAD után. Még a barátnőm is kihallotta, pedig ő aztán semmit nem ért hozzá. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #113728 üzenetére
OSX zenére azért még gondolom mai napig jól működik, gondolom jobban,mint windows.
ha csak a képminőség a cél, akkor perpillanat win+amd a nyerő. szerintem egyértelműen.
regger:sztem már nem a kaverivel fog csatázni. roadmap alapján mire kint a skylake, addigra jön r9 igp amd oldalon. és akkor még az árról se beszéltünk.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Patice #113500 üzenetére
Az ART (Anti-Resonance Technology) Wedge egy ötödik láb a készülék közepén. Ez csillapítja a rezgéseket a transzformátor, teljesítmény tranzisztorok és hűtőbordák,valamint minden légi úton történő hangszóró rezgéseket is, ami növeli a világosság és jobb hangminőséget eredményez.
(#113501) Csabroncka Ennél jobban szétkapott képet nem találtam:
-
mhmpista
aktív tag
válasz
Patice #112727 üzenetére
Ez a kérdésem, mennyit kellene?
Tegyük fel, a fejembe veszem hogy megnézem a technológia csúcsát? Mit tudnak a zene reprodukálásban nyújtani a mai csúcs technológiával a legjobb mérnökök.
Nem számít akár 100milliót is, de semmi Szaúdi hercegeknek készült elefántfasz merevítéses, aranydoboz gyémánt berakással. Meg nem a legdrágább kábel, hanem ami a legjobb, ahonnan már csak más van.
Csak a nyers technológia. (ami persze nem olyan nyers tudom jól, de a legnyersebb)(#112728) xtremetuning
Fasza, na elég lesz az az 1 milliárd
És hifi? Sztereó kép, színpad, dinamika kimaxolás?
-
-
-
Smiley
addikt
-
gabo01
őstag
válasz
Patice #109532 üzenetére
Természetesen állványra kerül és nem csak azért mert nem fér el a szekrényen!
Nincs bekötve a második mély!Ezt a faanyagot vittem el tegnap az asztalosnak amiből az állvány készül! A polcok platánfából lesznek a lábak pedig dióból!
Valami ilyesmi lesz kb 3 hét múlva abból a halom fából!
Ragadozó: Valóban nem kicsi de ha már a frontok ilyen nagyok nem illik hozzájuk egy törpe center!
-
kerlac
őstag
válasz
Patice #109332 üzenetére
Tápellátás elvileg minden sarokban megoldható, van konektor bőven, de úgy látom ez így egy baromi drága megoldás lenne, szóval más lehetőség nem volna? Bluetooth-os megoldás nem járható? Nem vagyok vájtfülü, szóbval nem cél a legtökéletesebb és legjobban hangzó szett, eddig is egy alsó kategóriás Pana DVD 5.1-es volt rákötve, az sem tudott csúcshangzást adni, de bőven megfelelt. Csak msot más a helység, ami nagyobb és cél a kábelezés elkerülése....
-
z123456789
addikt
válasz
Patice #108995 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
4. Igazából mivel elérem saját hálózaton belül böngészőből a teljes menüt, gondoltam ha kifordítom a portot, akkor a ddns címemen kersztül kintről is rá tudok lépni. (Semmi értelme, de hátha egyszer jól jön.
)
És ehhez nem elég a külső portot beállítanom a routerben, hanem azt először a masina belső szoftverében kell jóváhagynom. Pl.: mint NAS-nál. De mindegy is, elfelejthetjük....5./6. Igazából nálam nincs feleség együttható, meg alá tudom rendelni 70 %-ban a helyiséget a házimozinak, ebből kifolyólag elég szellősen vannak a dolgok. Nincs betolva sehova. Tény, hogy be vannak forgatva, és az egyik mögött féloldalasan egy számítógép állvány van a másik mögött meg egy könyvespolc, de azoktól is 25-30 cm-re mindegyik. De ha te mondod, illetve mivel tényleg nem erőművek a hangfalaim, beállítom erre.
Ha az LPF for LFE-t 120-ra állítom, akkor nem kellene az imént belőtt értékeket is 120-ra állítani? Vagy most melyik mit is jelent?
Az előbbi azt hogy a front/center a 80Hz feletti hangokat szólaltassa meg. Az LPF for LFE az mi is?Amennyiben a Speakers/Manual Setup menüben átírom az Audyssey értékeket, azok lépnek automatikusan életbe? Nem kell állítanom semmit utána, hogy ne a maga által mért adatokat használja ugye?
Ha esetleg valaki még tudna segíteni a többi kérdésben, megköszönném.
Főleg a +1 kérdés ami miatt még nincs fent a Pio a használt piacon.
MÁS:
Ezek nagyon nagyon tetszenek. Érdemes lenne esetleg gondolkoznom ekkora hangfalakban a Marantz SR7007-hez? Akár az említett tuning nélkül is? Illetve a centert illendő lenne családból beszereznem legalább ugye? Csak mert ha esetleg jó áron elmegy a Pio... -
Z0mbi
senior tag
válasz
Patice #108249 üzenetére
koszonom szepen
egyebkent regi alom ez. Elektros voltam kezdetben. de csak egy d osztalyu erositoig jutottam kozepsuliban.
A hangdoboz epites rohadtul nem egyszeru dolog de mikor latok embereket nagyon komoly munkaval nagyon komoly eredmenyeket elerni akkor arra gondolok mi lenne ha... epitenek 1000-1500 (per darab) dodobol egy olyan dobozt ami harom negyszereset szolja. (ha nem tobbet)
Na majd meglatjuk. -
vitezlejszlo
őstag
válasz
Patice #108191 üzenetére
Te. Nekünk nem egy közös asszonyunk van?
Pont ez. Az újhoz nem ért, gagyi a távirányítója is, de mikor mondanám hogy akkor meg mutatom, jó de most ne mert nem erdekel.
Bár igaz, a UDM-en power gomb cd play és kész. Itt meg erősítő, tv bekapcs média lejátszóra, aztán még ott bűvészkedni egy kicsit...
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Patice #108191 üzenetére
Nos engem pont ezert lehet utalni
Ezert veszek olyan cuccot ami televan aggattva minden foldi joval (ami zavarja a hangminoseget) de valamit valamiert.
NAS on az osszes zene. (mivel ez tolt le igy a frissek is) es ha valami kell a holgynek akkor egyszeruen a telojan menyitja az alkalmazast ra, es kivalasztja amit hallgatni akar.
Tada...
Enelkul nalunk is piszok nehez volt.... -
Dorian
félisten
válasz
Patice #108192 üzenetére
Azt hiszem ezek a dobozok nálam kvázi-véglegesek.
Egyrészt nagyon meg kellene gazdagodnom, hogy jelentősen jobbra cseréljem, ennek kicsi az esélyemás részt nem is gondolom, hogy az igényeimnek jobb kellene. Szóval asszem forrasztás lesz belőle.
Igen, ismerem ezt a sarus megoldást, Tamoo már mutatta. Lehet az egyszerűség miatt kipróbálom először így. Bár ez a sok "felemás" érintkezés kicsit zavarja a tudatomat. Simán valószínű, hogy meg nem hallanám
De addig is, próbálgatás helyett milyen érvek mutatnak az alsó, felső vagy keresztbe kötés verzióira?
-
Gabesz26
senior tag
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Patice #107646 üzenetére
nem kell etetni a trollt ahogy BBeci mondta
Nem trollkodas es ez mar a masodik kontroverszialis tema lesz tolem a mai nap. Kicsit olyan ez nekem mint a 192kHz/24bit.
Egy hangmernok sraccal (aktivan dolgozik masteringel) o adott egy cikket a temarol. Ahol volt emberi ful, nyquist torveny, stb stb. Szepen levezetve hogy mennyire van ertelme ennek a 'tulzott' mintavetelezesnek. Kb hasonlo felfujt dolognak buzlik nekem az audio LAN kabel biznisz mint ez a felhozott pelda. Es emberek ezert vesznek most hordozhato lejatszot hogy mennyivel szebben fog szolni utkozben a 192kHz/24bit... -
kabar
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen videókártyát?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest