- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorbep
senior tag
válasz
Valkűr #47485 üzenetére
Ebben egyet is értünk, de néha beválik..... én szívesen kipróbálok bármit, csak amióta két (szerencsére nem túl sokba kerülő) alternatíva is a kukában végezte, óvatosabb duhaj vagyok, és az én két hangfalamba kell 7m kábel, sok márkás belső kábelezés kipróbálását 1000x is meggondolom, mert felaprítás után még vissza sem lehet vinni, hogy bocs, de nem igazán vált be.....
Ed Parker: Ha visszaolvasol azt írtam, hogy néha..... nem állítottam, hogy mindegyikben f@s a kábel.... keresgess még
Axwel18: Bocs úgy látom kár volt leírni a véleményem.... azért a kapott linket nézd végig, lesz egy-két számodra is tanulságos kép..... nem kell beismerni, csak okulj belőle....
PEACE
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Valkűr #47458 üzenetére
Ne csak a hangszórók méretét nézed, hanem a dobozok kialakítását is ( pl mélység). Az összegarányok egálban vannak azzal ami az első hsz-ben is benne vannak. Amikor megvettem a 6007-est és hozzá az Aviano szettet, "kaptam a képemre"
, hogy miért nem pl Ikont vettem. Én nagyon jónak vélem az Avianot a Malachoz, de tisztában vagyok a többiek igazával is, osztom is, viszont tudom, hogy bőven van potenciál az Avianoban is.
De ami a lényeg, a 6005-ös nagyon boldog lesz bármelyik szettel amit a fórumtárs végül választ abban az árkategóriában.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Valkűr #47458 üzenetére
Itt azt szokás mondani, hogy a mozivas listaárának legyen duplája az 5.0 listaára. Ez nagyjából itt stimmel is. A megfelelő moziélményhez így lehet optimálisan elkölteni a pénzt. 13-15cm sugárzóval semmi baj, mozin a mélyet nem is ezeknek kell leadni, hanem a szubnak. Na meg tudnak ilyen kis hangszórók is meglepetést okozni.
Amit Te mondasz, a sztereó zenehallgatás az teljesen más tészta. Ott nem beszélhetünk ilyen arányokról. Kinek mi a fontos, ezerféleképpen lehet építkezni.
Moziigényemet nekem is maximálisan kielégíti a C6, de a zeneit közel sem. Viszont jelenleg együtt tudok vele élni mint kompromisszummal.
-
ozzy711
őstag
válasz
Valkűr #47116 üzenetére
Igen, de az eredetin ( az első Grande Utopián ) egy frekin dolgoztak ( 400 Hz-ig ), tehát a kérdés miég mindig adott ( ha úgy tetszik az eredeti Grande-re ).
Viszont éredekes filozófia: 80Hz-ig megy a 16"-os 80-220-ig egy 11"-os 220-tól meg a két közép.
Itt az a kérdés, hogy miért kell egy "közbenső út" a 80-220 Hz-es tartományban? Lehet, hogy a nagyobb terhelhetőség miatt?Xtreme: Gondolod?
Pedig azt gondolná az ember, hogy minél kevesebb váltási frekvencia= jobb hang, ezek szerint ez csak elmélet!
-
nebulo5
senior tag
válasz
Valkűr #47000 üzenetére
Mihez képest "baromi drága"?
Szerintem, méltatlanul ledegradálóan tekintenek a Yamaha 1400 - 1800 HM. erősítőkre! Érdemes megnézni a specifikációjukat, mert igen rendben vannak a hasonló tudású/árú, de a fórumokon többször elszajkózott HM erősítőkhöz mérten.
Igaz, ez csak a saját véleményem, de ha valaki veszi magának a fáradságot, meghallgat néhányat a fenti típusokból, nehezen feltételezném, hogy más konkluzióra jutna.
A szteró erősitői viszont nem sokat érnek hangügyileg..... -
-
-
MaUser
addikt
válasz
Valkűr #46503 üzenetére
Wow, kösz a cikket, érdekes olvasni. Sajnos 717-nél komolyabb új erősítő nincs az ismeretségemben (ez sem lesz sokáig már a teszt után
).
"Csak" TA-VA777ES és DSP-A1 van az ismeretségi körben, de tény és való érdekes lenne összenézni őket az AX10-zel. Bár sok különbség szvsz itt már nem lenne (főleg nálunk, mert azért ez nem dedikált szoba), mind a két nagyvas kb. 25 kiló és új árban is az AX-10 környékén voltak újonnan.
Egyébként Sony vonalon a 777ES-t a fórumokon tallózva a valaha volt legjobb integrált Sony AV erősítőnek tartják, mondjuk ez inkább a Sony mélyrepülését mutatja...
@Oldfighter: Kábelezés oldschool Kimber 4PR, hangsugárzók meg saját készítésűek, szóval itt referencia nincs. Talán annyi, hogy 1998-ban - mielőtt készültek - körbejártam az összes hifi bemutatótermet és megnéztem mit kapni a pár évnyi iskola melletti melóból összeszedett 200eFt-ból. Aztán inkább építettünk és lecseréltem az erősítőt.
Nyilván ez a leggyengébb láncszem, remélhetőleg már nem sokáig.
-
spiky03
veterán
válasz
Valkűr #46080 üzenetére
Igen azt tudom, hogy a HD hangok csak HDMI-n "közlekednek".
Hát igen, megszívtam az én HDMI-mel, akkor még nem voltam ennyire informált, mint most, és azt hittem, hogy az is átmegy majd rajta. De nem ment.
Mondjuk a 3D-s mkv átment rajta.De ahhoz nem kell nagy sávszél.
-
axwel18
senior tag
-
axwel18
senior tag
válasz
Valkűr #46056 üzenetére
Na ezek szerint olvasni sem tudsz. Mikor írtam én azt hogy mindenki azt vegye amit én ajánlok ? Kérdezett valamit én válaszoltam a saját tapasztalataim szerint. És te egyből támadtál. Ha utána néznél én is nagyon sokat kérdezek itt és elfogadom mások tanácsait. Ha valamit nem hallottam nem mondok róla véleményt. Mielőtt az jönne hogy azért védem a Wharfedale-t mert nekem is az van ki kell ábrándítanom Épített hangfalaim vannak.
-
axwel18
senior tag
válasz
Valkűr #46052 üzenetére
Érdekes van a családban Zensor 7-es is és Obsidian 600-as is. De ha gondolod készítek neked róla képeket is akár úgy is hogy a neved ráírom egy darab papírra meg a dátumot is. Concet 6-ost múltkor hallgattam és a Wharfedale Ambert is akkor hallgattam. Egyébként a Concept 6-os szebben szól mint a Zensor 5. De ennyiből én azt nem értem hogy az agyon dícsért Dalitól hogy szólhat szebben egy Wharfedale pl egy teszt oldalon Zensor 1, Wharfedale Diamond 121. És egyébként az is furcsa ha valaki kimondja azt hogy a Wharfedale van amiben jobb mint a Dali egyből támadják akkor ezek szerint te ezért kapod a pénzt ?
-
axwel18
senior tag
válasz
Valkűr #46047 üzenetére
Hallottál már Zensor 5-öst ? És hallottad már az Obsidiant ? Egyébként meg az Obsidian 600-ast Bajnokpityu is a Concept 6 mellé helyezte szóval hidd el hogy a Zensor 5-ös nem jobb.
Egyébként meg személyeskedésbe ne menjünk bele szerintem. Előbb vennék Wharfedale hangfalat mint Tagát a példa kedvéért.
cekkk: Mondj már légyszives ebben az árkategóriában egy olyan hangfalszettet aminek nincs hibája.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Valkűr #45425 üzenetére
most az hogy ki mennyire lényegretörő,sztem tök mindegy,a végeredmény ugyanaz.
nekem pont jobban tetszik,ha valaki azt mondja hogy felejtsd mert egy hulladék,mintha nem az igazi vagy nem rossz,de van ennél jobb stb.
nincs ezen mit túlragozni,amit ő mondott megállja a helyét,nem kell rajta megsértődni. -
törölt tag
válasz
Valkűr #44754 üzenetére
Igen én is úgy gondolom.. de ez nincs annyira kisarkitva: ez nem jelenti azt hogy teljesen alkalmatlan csak hogy nem az a hangzásvilág, ha populáris zenét szeret lehet hogy ez még jobb választás is lehet mint pl.alapkategóriás Denon...
Pl rocker barátom a világ minden pénzéért sem válna meg Onkyo 608-ától. Anyira bevált rockra nki az Onkyo-Mission M6. -
-
Patice
nagyúr
válasz
Valkűr #44737 üzenetére
Leírásban:
Tangent Evo E8 divatos, színes aktív mélysugárzó
Tulajdonságai:aktív mélysugárzó
Frekvencia átvitel: (+/- 3dB): 35 - 250 Hz
Hálózati feszültség: 230V
Maximális kimenő teljesítmény: 90 Watt
Ajánlott erősítő teljesítmény: 10-150 Watt
Bemenet: alacsony jel (1 pár RCA), magas jelszint (hangszóró szintű)
Belső kábelezése: 99,99% OFC (oxidmentes réz)
Doboz kivitele: zárt kialakítás
Mély hangszóró: 20cm, papír membrán, ferrit mágnes
állítható hangerő
Automatikus ki/bekapcsolás
fáziskapcsoló 0-180°
db ár
Méretei (Ráccsal, csatlakozóval): 366 x 369 x 334 mm
Tömeg: 10,5kg / db
Elérhető színek: Fekete, FehérAmúgy szimpatikus dobozkák. A zárt kialakítás miatt pedig plusz pont!
-
tdd587
őstag
válasz
Valkűr #10897 üzenetére
Ez azért volt felesleges ide, mert ez a prohardver, nem egy hifis oldal. Itt szinte kizárólag belépő hifis cuccokról van szó; lelkes emberek válaszolgatnak egymásnak és segítik egymást.
Egy rendes hifis fórumon azonnal öldöklés szokott menni és aki először ki meri mondani, hogy nem jazz/komolyzenét hallgat, az már repül is.
-
priusz
aktív tag
válasz
Valkűr #10897 üzenetére
Sok mindennel egyetértek amit írtál de.... Ez egy fórum, ha bárki készpénznek veszi az itt leírtakat és nem a saját fülére hallgat az meg is érdemli.
Ami nagyon tetszett: valaki írta, hogy az otthoni zenehallgatás után elment egy koncertre és mélyhiányosnak vélte a bőgőt -
andorra
őstag
válasz
Valkűr #10897 üzenetére
Na igen, bizonyos mondataiddal egyet tudok érteni, de nekem még sohasem jutott eszembe az Onkyo-ról a hifi. Idézek egy Onkyo 609 tesztből: (én magam nem teszteltem)
"Ebből kiindulva először csak sztereóban hallgattuk meg, mivel ott a Pure Audio átkapcsolásával kikerülhetünk minden audio, és videó áramkört, ezzel is megtisztítva az utat a jelek előtt.
A várt hangzás nem maradt el. Ugyanazt a kissé Loudness-es hangot kaptuk, mint amit az elődtől is. Ezt egy kellemes meleg tónusú hangnak kell elképzelni, ami erősen pozicionált. Minden hangot, és énekest középre helyez, ezzel egy olyan térérzetet hoz létre, mely minden embernek tetszik. Minden esetben térérzetet hoz létre függetlenül attól, hogy milyen stílusú zenéről van szó. "
Innentől kezdve, persze izlés dolga. -
Dorian
félisten
válasz
Valkűr #10897 üzenetére
Szerintem túl komolyan veszed magad és a témát.
Ez egy fórum, nem több. A babapopsi-hintőporos topikban (ha van valahol ilyen) is beírják, hogy kipállott a gyerek segge az xy kenőcstől, nem kezdik el tesztelni, hogy 8 másik gyerekkel 26 féle képpen bekenve mi lesz az eredmény. -
fenix
csendes tag
válasz
Valkűr #10897 üzenetére
Ezzel teljesen egyet értek sokan elsőre leszólja az Onkyo 609 hogy buffog meg tompa meg sorolhatnám,aztán hallja máshol és milyen jó egyből.Nekem is az van szerintem ezért ennyiért nem ad senki sem mást, vagy jobbat.Nekem bevált igaz jobb hangfalat érdemelne de annak is eljön az ideje.
-
JoeNet3
csendes tag
válasz
Valkűr #10040 üzenetére
Hát, mert ennyire vagyok kezdő a témában, pedig elolvastam az #1-et és sok száz hozzászólást, de eddig jutottam: Nekem volt "bögreszett" és "álló" hangfalak.
A "monitor hangfalak" azok a Sanci38 által is említett "polcsugárzók"? Mert ha nem, akkor kezdem elveszíteni a fonalat...
-
zolaas
senior tag
Hagyjátok már...Csak éppen ezen a forumon( És aki idejár az pár nap alatt megtudja) a szerkesztés gombot használni szoktuk, függetlenül attól, h ki miről netezik. Az meg, h ájfonról tolja, hú de vagóny....
személyes vélemény, ha már izézünk: De semmit nem vennék a kezembe ami iXxxx.#8846: Neked meg mibajod? Üldözési mániád van?
-
Zjunior
veterán
-
axwel18
senior tag
Abban igazat adok hogy bármiből kilehet fogni hibásat, de ugyanannyi pénzért szerintem mindenki inkább a Pioneert venné/veszi. Azért a 2 márka nem egy szint. Van akinek bevált az LG elhiszem nekem a dvd íróim lg-k de most már egyre több lemmezzel nem boldogulnak ez csak egy példa.
Szerintem ugyanannyi pénzért te is inkább a Pio-t vennéd. Miattam szarozhatják a cuccomat hidegen hagy. Néha kell kritika is. Egyébként itt a fórumon többen is Vardus szettet használnak elégedetten és senki nem bánta meg hogy megvette. -
DM-Fan
nagyúr
Egészségükre, használják csak! Ettől még amit írtam az optikáról, tény marad. Anyag- és összeszerelési minőséget tekintve sem egy ligában játszik a két lejátszó. Plusz az LG még SACD-t sem játszik, a Pioneer azt is. Azonos pénzért az LG is adja a 36 hónap garanciát? A BDP-140 az említett 40 eFt-ért brutálisan jó vétel, oda-vissza jobban megéri, mint az említett LG ugyanennyiért.
Maradjunk annyiban, hogy nem csak a saját káromon tanulok, környezetemben sem csak nekem volt bajom az LG optikai csodáival.
-
DM-Fan
nagyúr
Maradjunk annyiban, hogy a Pioneer és az LG optikája között van egy "kis" különbség - természetesen az előbbi javára. Nekem életem harmadik Pioneer asztali lejátszója a BDP-140 és még az első, immár 8 éves (!) Pioneer DVD-lejátszóm is tökéletesen működik a mai napig, pedig nem keveset ment! Ráadásul a Pioneer-ra 3 év garancia jár! Ma sem vennék más optikai lejátszót, csak Pioneer-t. Egyszer volt LG optikai meghajtóm, először és utoljára!
Médialejátszásra én abszolút nem használom a BDP-140-et, viszont DVD/BD-lejátszásra tökéletesen megfelelő még egy felső kategóriás plazma alá is.
-
Zanik
addikt
Yamaha YST-SW215-ös a kiszemelt sub (így néz ki a segge), egy RX-V371-es erősítőre lenne rákötve, és hát ezt a kábelt néztem hozzá: Kácsa KCO-SUBY3
u.i.: szoba 20nm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest