- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoeNet3
csendes tag
válasz
Valkűr #10040 üzenetére
Hát, mert ennyire vagyok kezdő a témában, pedig elolvastam az #1-et és sok száz hozzászólást, de eddig jutottam: Nekem volt "bögreszett" és "álló" hangfalak.
A "monitor hangfalak" azok a Sanci38 által is említett "polcsugárzók"? Mert ha nem, akkor kezdem elveszíteni a fonalat...
-
JoeNet3
csendes tag
válasz
#09634560 #10039 üzenetére
Köszönöm a választ, ettől tartottam... Hát, akkor beindul a gyűjtögetés.
Még egy kérdés, csak a kíváncsiság kedvéért: Mi történt volna, ha most nem kérdezlek meg Titeket, és egy kis bögreszettet rákötök az említett TX-NR609-re? Egyszerűen csak "nem szól úgy", vagy ki is nyírja hosszú távon a hangszórókat? Azért is érdekel a dolog, mert az egyik oldalon a JBL ES20-asnál is a következő volt feltüntetve: "125W maximális teljesítményű erõsítõhöz javasolt". Az enyém meg ugye 160-as. Annál is furcsább a dolog számomra (láthatjátok, totál hülye vagyok a témához), mert a JBL-es hangsugárzóhoz képest kis Onkyo bögreszettet pedig 130W-os erősítőhöz javasolták. Hogyan lehetséges ez az 5W különbség, pont a bögreszett javára?
Valóban új volt számomra a polcsugárzó kategória, de még az 5.0 is.
Az általad javasolt JBL-es összeállításhoz ezek szerint nem szükséges subwoofer? Vagy ez ilyen "idővel még bővíthető vele" kategória, de anélkül is megfelelően szól?
-
JoeNet3
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Teljesen kezdő vagyok, és szeretném a segítségeteket kérni egy választásban: Adott egy Onkyo TX-NR609 típusú erősítő (160 W/ch kimenettel), melyhez igen kedvező áron jutottam hozzá. Tudom, hogy egy ilyen kategóriájú erősítőhöz nagyobb teljesítményű, álló hangfalak illenének, de egy viszonylag kis szobába kellene hozzá egy szett, ahol állóknak egyáltalán nincs hely. Ezért gondoltam kisebb, olcsóbb, falra szerelhető, vagy polcra tehető (ha jól olvastam itt "bögreszetteknek" hívjátok őket) hangszórókra. Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz olyan az "élmény", de egy 16-18 m2-es szobában egyébként sem szólná ki magát egy "nagyobb" szett, a szomszédokról nem is beszélve.
Amiket rövid keresgélés után találtam:
Onkyo SKS-HT648 (75.000 Ft)
JBL SCS 200.5 (55.000 Ft).Előbbi adatlapján "Max. Input Power: 130W" szerepel, a - tudom nagyon amatőr - kérdésem az lenne, hogy nem gond-e, hogy az erősítőnél 160 W szerepel a kimenetnél, ami ennél ugye magasabb. Úgy értem, hogy van-e lehetőség az utóbbi "korlátozására", hogy ne vágja tönkre a hangszórókat, vagy csak egyszerűen nem kell feltekerni ilyen mértékig a hangerőt. Ha egyáltalán ez a két szám ezt jelenti.
Az előbbi Onkyo és JBL közül melyiket ajánlanátok hozzá említett korlátok figyelembevételével? Esetleg ha tudtok jobb, szebben szóló szettet a fentieken kívül, hasonló áron, akkor szívesen fogadom a javaslataitokat....
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen autót vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged