- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
mandju #59591 üzenetére
Nyúztam ma rendesen,
sztereózva is. Itt érezni a legnagyobb különbséget, pedig még csak gui módban ment. Ha nem elsősorban mozigép lenne, nem jutott volna eszembe próbálkozni 8.1-gyel, de csináltam a szerverről egy full backupot és feldobtam a Win 8-at. Mozira nincs szégyellnivalója van, itt is érezhető a 7-hez képest előrelépés, nem is kicsi. Sztereóban a Server nyer, eléggé
nem is kérdés. Képminőségben nem éreztem értékelhető, kiemelhető különbséget, mindkettő kissé világosabb a 7-nél, némileg élesebb, néha feltűnik apró zöldes árnyalat bőrtónusnál. Kipróbáltam a legújabb beta drivert is, ráadásul itt változott az élesség állítás funkció. A kép több összetevős dolog, szerepet játszhat driver is, ami most más, mint előzőleg, tónus, melegség szoftveresen és a tévén egyaránt állítható. Úgy érzem a színeket azonosra ki tudnám hozni mindhármon. Képpel kapcsolatban markánsabb véleményt később mondok, ha több tapasztalatom lesz, egyelőre nagyon tetszik. Most 1 hétig nyúzom a 8.1-et, utána vissza a szerver, mindkettő próbaidővel tesztelhető, ráérek dönteni. Egy biztos, jelenleg nagyon kereknek érzem az egész rendszert, örülök, hogy felhívtátok rá a figyelmem.
-
Dorian
félisten
válasz
mandju #59741 üzenetére
Mázlista!
Ha már mélynyomó:
Azt hiszem nem tartom meg ezt a komoly ezüst subkábelt. Jobb, jobb, mint a Kácsás, viszont annyival nem amennyibe kerül. (pedig valóban olcsón jutnék hozzá). Szerintem komolyabb sub kell, hogy kijöjjön az előnye, ill. IC-ként használva biztos több haszna lenne.
A saját Kácsás ill. Spiky által használt narancssárga Kácsás közt viszont határozott volt a különbség.
Viszont tápkábelnek lehet kellene találnom valamit, mert a saját 2.5mm2 mbcu és egy Néhai subkábel közt bizony van difi és nem is kicsi: Megfogja a mélyet. -
Toobee
veterán
válasz
mandju #59349 üzenetére
Én nem vagyok nagy megosztogatós, mert nekem a HTPC-ben vannak a merevlemezeim is, de most próbaképp felmentem telefonról, onnan is megy tökéletesen. Annyi, hogy nem guest-ként kell bejelentkezni, hanem Rendszergazda és a pass, amit adtál az elején. Nem lehet, hogy 110 perc után elmegy alvóba, vagy valami?
-
robim
tag
válasz
mandju #59071 üzenetére
Szerintem is érdemes, már csak azért is, mivel alapból is kevesebb szolgáltatás és funkció van benne aktiválva, mint a normál Windows-ban, de a minimal server móddal ezt tovább lehet csökkenteni.
Én is Toobee-hoz hasonlót tapasztaltam: Openelec-nél és Win8-nál is egyértelműen jobb hangja van. Többet kell szenvedni a beállítással, de szvsz mégéri. -
Toobee
veterán
válasz
mandju #59069 üzenetére
Openelec Win7 hangjánál jobb volt, bár nem sokkal. Ha létezik Win8 driver a gépben lévő alkatrészekhez, akkor tegyél vele egy próbát. Amúgy én is csak olvastam róla, fapaci-t lenne érdemes körbeugrálni. Vagy a külföldi fórumokat. Én is kínlódom, még csak most sikerült cekkk
segítségével megoldani az xbmc távoli vezérelhetőségét.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
mandju #58295 üzenetére
meghagytam a lehetőséget, hogy, ha épités után 1-2 éven belül szét akarom darabolni az alaprajzot megtehessem, de még öregednem kell hozzá vagy 10évet, hogy meg is tegyem.
nálunk hiába csinálnám meg, hogy a konyhát leválasztom, akusztikában semmit nem érne. gondolom mindenütt az étkező az akusztikai probléma. ha majd nagyon zavarni fog,akkor hasonló függönyt rakok be,mint XTnél van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
mandju #58287 üzenetére
akusztikailag nálam is hendikeppes a dolog. pont ilyen mindenegybe. ettől függetlenül,mivel a család az élet értelme, és legyen együtt, amikor csak lehetséges ezért hajlandó vagyok megalkudni, és engedni hangzásilag. De, ha már épitesz direkt moziszobát,akkor ne 270es belmagasságot csinálj, hanem jóval magasabbat. Többet hoz, mintha nem épitenéd egybe a nappalit az étkezővel. Simán 4m körüli magasságot, 6m szélességet, és vagy 8m hosszúságot csinálnék...
ginola:akkor téved,ha nincs nullán a fáziseltolás.ha nullára teszem, akkor jól méri a távolságot.
-
Toobee
veterán
válasz
mandju #53404 üzenetére
Upa-500 nagyon csirke, abban sem vagyok biztos, hogy az UMC-1 jobb processzor-e, mint a Denon. Én első körben egy XPA-5-öt vennék a Denon mellé, ha már annyira csereberélni szeretnél, de Concept szett mellé nagyon felesleges ilyen magasságokba ugrálni. Amúgy meg most fut ki az Arcam AVR-400 Ł1000-os áron, annyiért nem vagyok benne biztos, hogy találsz jobb vételt.
-
törölt tag
válasz
mandju #38143 üzenetére
AB-zés: AB próba, tehát ahogy öszehasonlitod a kábelt a gyárival, értsd: A a gyári B a megvásárolt.
Bajnolpityu: igazad van: egy szint alatt nem hoz és nem is hozhat jelentős változást és a tápkábel legyen az utolsó, tehát mikor minden más (DAC,akusztika, interkonnektek) rendben van és hozzák a maximumot. És hogy véleményünk helyes legyen, járatni kell...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mandju #37635 üzenetére
"Örömmel hallgatok rajta zenét, nézek filmet. Kikapcsol és nem a hibáit keresem"
Irigyellek érte. Bár hogy most mondhatni elmúlt a kábelcserebere kényszerem, nagyjából én is elégedett vagyok hogy megtettem amit lehetett.majd idővel lecserélem a szettet, de egyelőre leállítottam magam.
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
mandju #29081 üzenetére
5003-5005-5006 között hatalmas különbségekről nem beszélhetünk, talán árnyalatnyiakról.
Inkább a 6005, mint 5006. Szerintem.
Az AVR-4310 már kellemes gépezet, nem csoda, hogy tetszett a hangja.(#29083) bajnokpityu
Nem sorom sehová, mert nem találkoztam velük.(#29085) gyurczy
Az általam hallgatott egydobozos házimozi erősítők közül az SPA22 a legjobb hangú. -
mandju
senior tag
válasz
mandju #21875 üzenetére
Akkor egy kis beszámoló...
Annyit kell tudni, hogy még nem sok helyen jártam hallgatózni (autóhifiben igen, mozin még nem)és a környékünkön nem is igen van erre lehetőség, így sok viszonyítási alapom sincs. Azt tudom, hogy nálam milyen a mozi és milyen a sztereo zene a kocsimban...(ami azért elég jó kategóriát képvisel, nem csak az én véleményem szerint)
Tegnap sikerült meghallgatnom a fent említett szettet, Dorian jóvoltából. Dali Concept Hivox tuninggal, Heco vitas sub, Denon 2809. Ezúton is köszönöm Neki még egyszer. Igazából áll leejtős volt. Először mozin próbáltuk meg, mit tud. Avatar, Apokalypto, Gyűrűk Úra, Transformers volt terítéken. Amit egyből észrevettem, hogy sokkal jobb tere volt, mint nálam otthon. Ez nagy valószínűséggel a sokkal jobb hangfalaknak volt köszönhető. Dinamikában félve jegyzem meg, volt olyan rész ahol az onkyo-heco jobbnak tűnt. (ahol rombolni kellett és nem a finom részletek számítottak)A beszédhangok viszont sokkal jobbnak tűntek Doriannál, mint nálam.
Aztán belenéztünk Adele londoni Royal Hall koncertjébe, aztán Bocelli következett... akkor mondtam először, hogy ha ez nálam szólna így, akkor nagyon elégedett lennék... Az onkyo-heco páros itt nagyon elvérzett... részletgazdag előadás volt. Olyan érzésem volt, mintha az otthoni rendszeremen a "fele" hang benne maradna a dobozokba. Nem volt tolakodó, pontos mélyek és közepek jellemezték. Nem mosódott össze. Nagyon jó volt az összkép. Én csak vigyorogtam és konstatáltam, igen vlami ilyesmivel én is elégedett lennék...
Utána jött a döbbenet.. átváltottunk sztereo rendszerre. Hát túlzások nélkül az valami "fenomenális" volt. Nem jegyeztem meg a sztereo erősítő pontos típusát, de nagyon jól, tisztán szóltak vele a Dalik. Allan Taylor, Norah Jones. Inkább hangszeres zenék. Itt megállapítható volt, hogy a Dalik igencsak jók zenére is és nagyon megállják a helyüket. Még több részletek le tudtak sugározni, mint amit a koncerteken hallottunk.
Kérésemre visszakötöttük a Denont még egy kicsit sztereózni. Itt is nagyon tetszett, amit hallottam. Érezhető volt, azonban hogy kevésbé részletes, mint a sztereó erősítővel, de még bőven a vállalható kategória. Az onkyohoz képest mindenképp. Én azt mondom, hogy nekem kb itt vannak az igényeim. Ha egy ilyen összeállítás zenélne otthon, akkor nem gondolkoznék tovább lépésben.
Én nem tudok változatosan fogalmazni, nem beszélek meleg hangokról, azt tudom, hogy amit hallottam az hosszú távon is jó érzéssel töltött el, nagyon tetszett és újra és újra az az "ez igen, ez tényleg nagyon jó" érzés kerített hatalmába amikor lecsuktam a szemem és csak a zene számított...
Nagyon tanulságos délután volt, nagyon jól éreztem magam.
Úgy gondolom meg van határozva az irány, ami fele el kellene indulnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest