- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
karika011
tag
Ennél az eredménynél hány mérési pontot használtál . Pl. a centerednek kb 200hz tájékán csinál egy 18dB-s csökkentést.Gyanítom a szoba "rossz" akusztikáját akarja korrigálni ezzel , nálam is valami hasonló lesz a center korrekciója , bár így nehezen viselem így el , túl "vékonynak" érzem a párbeszédeket.
-
ricsik
őstag
Na pont erre gondoltam. Az FR mért nem 0 és ha már valamiért a FL-nek halkabban kell szólni, amit nem tudom hogy lehet, akkor mért nem ahhoz képest -1 és így tovább? Tehát akkor mi a referencia?
Dorian: csak ilyesmire tudok gondolni, hogy a Sony a frontokat, vagy tudomén mit vesz referenciának és ahhoz arányosít, az audessey meg hangerőhöz.
-
-
Toobee
veterán
-
dunkel
őstag
Nem akartam a 4308-ról írni mert csak egyszer sikerült leülni a 3808-cal tesztelni, és nem egészen papírformát hallottam. Közben pedig elvitték, szóval nincs vissza-próba.
Mozin nincs miről beszélni, ott az erő- és dinamikatöbblet egyértelmű előrelépés, nem kell AB-zni.Sztereót HDMI-n hallgatok, így csak azt tudom leírni ott mi történt. 4308-on picit nagyobb tér, picit nagyobb dinamika, cserébe enyhén melegebb és mosottabb hangot hallottam.
-
Dorian
félisten
Harmadik bemérésre is csontra ugyanazok az értékek jöttek ki, 265 helyett 225. Az eredeti felvetésem továbbra is érdekel, de már csak elméleti síkon, ugyanis:
Este megnéztem a Frozen-t, így az új méréssel, gránit nélkül. Na amennyit a reflexes subon javított a gránit, ezen úgy tűnik eddig annyit rontott. Most vagyok igazából elégedett a hangjával: Mélyebbre megy, puhábbak a mélyek, mégis ugyanolyan pontosak.
Pedig most tulajdonképpen mondhatjuk, hogy instabilabb a sub, mert így a tüskéken a parkettán könnyen odébb lehet tolni, előtte a grániton a tüske aljába nyomható kis műanyag izék betapadtak, a sub oldalirányú erőre meg se mozdult. -
biga
őstag
Szerintem nagyon nem kézmeleg ám 1,5 cm-nyi légrésnél. Konkrétan inkább forró. Ezért is kérdeztem, mert igen nagyon fel tudott melegedni egy egész napos használatnál (nem tudom mennyire befolyásolja, de én sztereoban használom csak, bár azt néha 2 zónában).
Ugyan nem is akarom eladni, de nemigen hiszem, hogy az az egy hónap, mióta megvan (és a polcban volt) kárt tett benn
Most meg már gyk az egész szoba a légrés körülötte
-
BBéci
legenda
Magától értetődik, hogy a hallgatók pozíciójából kell a szobának "jól szólnia", azért kell azokon a helyeken elvégezni a méréseket. Mivel elsőként a sweet pointban mérünk, a készülék ezt (elméletileg) tudja és figyelembe veszi.
Nem véletlen, hogy az Anthem rendszere megköveteli a minimum 5 pontos mérést, addig el sem indul a számítási művelet. A LBL Synthesis installáló, beállító processzora egyszerre 7 db mikrofonnal, 7 helyen mér. -
-
dunkel
őstag
Így is van.
Számomra az a furcsa, hogy a 255-ös az ide beírt meghibásodások miatt abszolút ellenjavallott lett, míg ugyanez a kis polkra nem igaz. Valaki aki ismeri jobban a piacot ajánlhatna (Sanci?) ebben az ársávban alternatívát, nehezen hiszem el, hogy nincs és csakezatuti.
-
Dorian
félisten
Na jó, de azzal 1,5 kategóriát feljebb is léptél, még szép, hogy jobb. Egyébként így van értelme a cserének.
Jut eszembe, vicces: a faszi, aki megvette a Hecot, most próbál pont ugyanolyan cuccokat összevásárolni, amit nálam látott, mert úgy megtetszett neki a hangja. (Mission+CA szettje van)
-
pFEFErohni
tag
Igen, tudtam, hogy ez be fog következni egyszer... Csak egyszerre nem szívesen adok ki ~300-400ezret! Hülye dolog ez, hogy az ember mindig jobbat akar.
Főleg májusig 300ért egy tv is ki van nézve... Na, de nem fogom én sajnálni a pénzt, jobb is lesz ha tényleg ki hagyok egy lépcsőt és rászánom azt a ~100al többet!
Sanci: összebeszélhetünk majd, írok privit, hogy mikor is lenne esedékes! Szívesen venném ha segítenél, jövhónapban az 5.0át mindenképp meg szeretném vásárolni!
-
bajnokpityu
félisten
ez engem is érdekel!
4308 vagy 4308A?Ma belehallgattam egy sztereo láncba. két 2x25ös mélyes front mellett 2x30cm velo sub.egyértelműen jobb volt subokkal. Marha jól sikerült ott az összehangolás. nem tanácsolom, szerencsére nekem is elég a frontok membránfelület/szoba légköbméter arány, de 70nm,4m belmagasság, 5cm kőzetgyapot körben azért keményen nyeli a mélyet..
-
Valkűr
addikt
Komolyan nem értelek benenteket, a sub nem előírás, van aki 5.0-ban filmez nagy megelégedéssel. Ő mit fog beállitani, az ő erősitője birja? Az a dolga a gépnek, h meghajtsa a dobozokat, ha ne képes erre akkor gyenge az erősitő. A beállitásokban is kilehet választani, h sub nélkül, és akkor a mélyek alapból mennek a többi hangszóróra.
-
Dorian
félisten
Hát igen. Régi felállásban inkább 60 Hz-en vágtam a frontot és centert, mert úgyis bírták, és jobb volt a mélyük minősége a Heco-énál, LFE is 80 Hz-en. Most 80-on vágok mindent LFE meg ment 120Hz-re.
Egyébként akármennyire is független a sub a rendszer többi elemétől, azért simán kihallani a hangzáskülönbséget. Hiszen alu membránnak is van egy jellegzetes hangja. Szerencsére ez nem zavaróan más, ellenkezőleg: élvezetes, hogy mennyire jó a mély.
-
Heffi
őstag
Anno még egy Yamaha RXV995-s erősítő mellé vettem a JBL-eket. Sajnos egy vihar kikészítette sok egyéb más elektonikai termékemmel együtt.
Próbáltam olvasni ezt a fórumot, hogy ragadjon rám valami, de néha annyira highend küzdelmek folynak itt, hogy nem bírtam leszűrni a lényeget.
Szóval Denon mellé Dali a legjobb vétel?
-
SpaceKombajn
aktív tag
Egy 14 éves pro logicos onkyo(pár hete kipurcant) és álló JBL van. Először ezekhez tudtam hasonltani a boltokban meghallgatottakat, utána persze már az ott levőket is egymáshoz. Akkor hogyan lehet az otthoni környezetbe jobban illőt/szólót kiválasztani, ha nem lehet kipróbálni helyben?
-
Játékos
addikt
Mi hatan vagyunk a családban. Kicsit önző lenne, ha csak az én helyemen mérnék. Illetve nekem is két helyem van alapból...
JA! Az életem párja letörölte a Thundert! Lehet polírozni...
Szerinte nincs rajta semmi...nem is látni...
Hangfal tologatásra, méregetésre visszatérve:
Ezt kb.4 cetniméternyi mozgatás okozta. Egyébként szerintem LEHETETLEN küldetés itthoni körülmények között "rendesen" beállítani. Mikor a két hangfal külön mérve már majdnem szép léőet mutat, akkor egyszerre mérve borzasztó fésűfog, és fordítva. 1-2 párna, vastag takaró is elképesztő változást okoz, arról nem is beszélve, hogyha semmit se változtatok, csak a mikrofont állítom arrébb (le, lef, oldalra), az is óriási különbségeket eredményez.
Így én ezt fel is adom... -
LamehTheDark
csendes tag
-
LamehTheDark
csendes tag
Szia Tamoo!
Köszi a választ! Ezek szerint az 5.0-s DF6 szett (220ezer-ért) felvenné a versenyt egy Dali Concept8, Center, Concept2, Concept Sub összeállítással (az 300 körül lenne)?! Hmmm...Sajnos a Dynavoice-ról még életemben nem hallottam (5 éve nem is néztem hifi-t őszintén szólva, előtte is csak hobbiból keresgéltem, hallgatgattam a kínálatot, így jutottam a Concept-hez). -
Tudod azon gondolkozok marhára, hogy a fenti elhelyezés nem b@ssza-e szét teljesen a térhatást, a hátsók felé menő hangok irányát? Mondjuk jön egy nyílvessző szemből, a néző feje felé. Szabályos, a fejeddel körülbelül egy magasságú elhelyezés esetén ennek a nyílvesszőnek a fülem mellett kell elsuhannia. De ha fent van a hátsó hangdoboz (igaz, lefelé sugároz) akkor majd felfelé fog kanyarodni az a nyílvessző?
Van ennek így értelme? (A könyvespolc alá meg nem szívesen tenném, még akkor sem, ha feljebb rakom a polcot.)
-
szityo83
tag
Igen az Anthem lett végül. Nem mondom hogy óriási a különbség, de nem bántam meg a cserét. Mozin és stereon is meg vagyok vele elégedve. Nem volt alkalmam egymás mellett meghallgatni őket. Szerintem nagyon jó az Anthem szobakorrekciós programja. Igaz ezt számítógépen kell futtatni, de nem volt bonyolult összehozni a dolgot. Következhet majd a hangfalkábel csere
-
szityo83
tag
Nálam stabilan áll rajta, csak annyi hogy nem megy rá teljesen. Illetve mivel nem olyan nagy a furat ezen a fémlapon, a subkábel csatlakozója az hozzáér. Ez lehet probléma? Eddig nem foglalkoztam vele de most, hogy írtad...
Szétszedni nem szeretném és nagyobb lyukat fúrni rá
Én egyenlőre egy ixos kábelt használok Y toldóval. -
"Szerinted ha lehetne kapni használtan megfizethető áron jó zártat, T12-t vettünk volna egy csomóan?"
Na! Ez világos beszéd, még én is értem!
Az nem zavar a T12-ben, hogy jel nélkül csak fél óra után kapcsol ki? Vagy ez nem általános, csak a tiéd csinálja? Engem egy kicsit zavarna, vagy minden típus ilyen?
-
"Én Proson R-től jobb reflexes szubot cseréltem T12-re. És nagyon megérte."
Persze!!! Te is elfogult vagy meg önigazolsz!
Oké, elhiszem, csak az a baj, az már jelentősen drágább és esély nincs belőle használtra. Akkor a T12-t evidenciában tartom, de milyen zárt szub ajánlott még, ami használtban fellelhető?
-
Dorian
félisten
Nekem a tuctuc zenéimet is átértékelte, kicsit más a T12-vel
Meg azért film alatt sem mindegy, hogy minden mély-effektre csak buffan egyet a szoba, vagy vannak különbségek a különböző mélyek közt, stb.
Én igazából nem vagyok nagy koncertvideós, a zenei kvalitásait is inkább a filmek alatti zenéknél várom el, de már most úgy tűnik, hogy effektek alatt is bőven elegendő a mélység, mennyiség, és erre jön rá a gyorsaság, részletek. Olyan ez a reflexes-zárt különbség, mint ami a parasztlengő és a horogütés közt van. -
bajnokpityu
félisten
én se cserélném el... svs2000esek meg még a tengeren hánykolódnak, addig mi legalább tudjuk ki a király.
de ez megint olyan,hogy mi nem cserélnénk el. De akinek fotosabb a légkalapács-feeling, az úgyis reflexeset fog venni. ez pont olyan izlésebeli vita,hogy denon vs emotiva focal vs akármi más, dlp vs lcd,stb...
mindent el lehet magyarázni miért jó, és mindet lehet élvezni.
egyébként régebben haverom esküdözött, mennyire király a kanapéba szerelt rezgető. most,h kipróbáltam, rohadjak meg kell egy
alig hangerő (kölök miatt jó) és rázkódik a kanapé
-
xtremetuning ezt írta róla: "Nekem volt. Szerettem. Kicsit lassú és pontatlan, de gyomorrengető mélyei vannak."
De ez csak egy kósza gondolat volt részemről, mert kellene szubot is vennem, ez meg szimpatikus volt, mert ugye JMLab. De tudom, hogy szubban kell a legkevésbé foglalkozni az egységességgel, úgyhogy nyitott vagyok. Lehet, hogy egy Proson R10 vagy R12 is bőven elég lenne nekem, 25-ig ez is lemegy. (Ha igaz.
)
Persze valami használtat keresek én szubból is, de csak azért, hogy ne kelljen úgy kínlódnom és keresztre feszülnöm a bejáratással, mint Dorian-nak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest