- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz
I'am Dony #182381 üzenetére
Valójában, hogy ismét összeraktam mindent valami nem passzolt a midsp-vel. Megkeveredett vagy nem tudom, újra EQ-zom.
A hallgatói pozícióban ezt csinálta a dirac sub korrekció gyanánt. Persze jobbra-balra 40cm-re már nem igaz ez a görbe. Szóval most újra csinálom. Meglátom ellenmérésnél mi lesz. Kék a dirac korrekció. Igaz hozzá teszem elfeljetttem megmérni a két hallgatói pozicióba. Ez a kettő közötti mérés. Mindegy nekifutok megint.
-
-
Khaosz55
addikt
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
I'am Dony #182157 üzenetére
Még én se hallottam zenén egy igazán jól eq-zott rendszert.
Pc-n egy pontra belőve, a mozi hangja fenomenális,de a zenét számomra is döglötté teszi.
Ahogy Mettek írja, beszűkíti a teret,mindent behúz középre.
Ez diraccal hogy működik jól?
A több pontos mérés kevésbé nyúl bele?
De akkor az a mozi terét se teszi pontossá🤔.
Én mikor rewvel méregetek, ha csak 15 arrább teszem a mikit full más görbéket látok, eq ide vagy oda.
Akkor a dirac ezt hogy oldja meg🤔? -
mettek
addikt
válasz
I'am Dony #182157 üzenetére
Nem akarok nagyon belemenni főleg hogy már nincs Dirac-om de mindent szakszerűen csináltam, Umik1-gyel mértem 9 pontban. A magast nagyon lehúzta ami nagyon betompította a hangot és ezt fórumokon is olvastam. Plusz a zene totál egy pontból szólt, elvesztette a levegős teret.
De ugyanez volt az Anthem ARC-jével. Az mrx740 is jobban szólt mérés nélkül.
A másik hogy ha kifizettem 100-150ezret a szoftverre akkor nehogy már én legyek a hülye mert nem ellenőrzöm vissza REW-vel amihez amúgy nem értek. Meg mókoljak fél napokat hogy nem bugos e az adott mérés. Vicc.
A mostani Marantzom alapból nem szól olyan jól mint egy Arcam de az Audissey valóban javít a hangon és bemérve dynamic eq-val nagyon rendben van a hangja. Szóval én mégegyszer Dirac licensz felàras avr-t nem veszek az biztos. Marantzbol is ezért vettem a kisebbet aminek az árába ezt nem építették bele. -
spiky03
veterán
válasz
I'am Dony #182135 üzenetére
Értem.
Akkor az Atmos meg a kényelem volt a szempont.
Köszönöm az infókat!Kiváncsi lennék milyen hangminőség különbség a PC-hez képest? Tényleg megéri-e az árkülönbözetet?
De persze tudom valamt valamiért.
Most jött velem szembe egy ilyen: miniSDP Flex HT
Azt mondják ez is jó kis proci, jó diracal, meg minden földi jóval.Valaki hallot/hazsnált már hasonlót?
-
Khaosz55
addikt
válasz
I'am Dony #182131 üzenetére
Ok rendben ahol nagy beszakadás van rakok bele egy V-t, hogy 4-5dB-nél többet ne emeljen azon a részen.
A frontok (Elac Vela FS409) mélyei tényleg gyengébbek mérés alapján és szerintem a room gain miatt van. Az SR,SL (ELAC WS1665) a falra vannak akasztva , a center (ELAC CC401) mögött kb 30-40cm van a süllyesztett nappali hátfala, szerintem azért ilyen nagy a mély kiemelése ráadásul hátsó reflex nyílású. A front alsó reflex nyílás és 1.5métere van mögötte és mellette a következő fal, a sarok meg 2.5 méterre. Tudom nem ideális, de ebből kell főzni. Mellette van egy oszlop, de az elenyésző visszaverődési felület. Ha a front körbe lenne véve fallal vagy közelebb lenne a fal, akkor biztos durvább mélye lenne, de szerencsére így is negatívba húzza a dirac. Meg persze 3,4m belmagasság 65m^2-en....
Ja és minden hangsugárzó Small-on van.Sub-ot a minidspHD-vel korrekciózom, majd dobok egy REW mérést, dirac is próbálkozik vele, szerencsére nem nyúl bele, mert mértem REW-ben ha ki-be kapcsolom a EQ-t akkor is csak kicsit változik a görbe. Vagyis próbálta a dirac 20Hz-en korrekciózni, de nem engedtem neki, feleslegesnek tartom.
-
Khaosz55
addikt
válasz
I'am Dony #182110 üzenetére
+4dB Harma görbe jött be lejobban amibe a magas tartomány-t visszafogja. Ilyenkor nem zavaró nagy hangerőn a magas tartomány. A végén ellenmértem REW-ben. Látszik a korrekció viszont azért teljesen nem éri a el célgörbét, de sokat javít. Szerencsére a Minidsp-s subb korrekcióhoz szinte hozzá sem nyúl.
Remélem valahogy így kell csinálni.
Front
Center
Hátsók
-
Khaosz55
addikt
válasz
I'am Dony #182110 üzenetére
Az a helyezte, szerintem, hogy lehet a minidsp HD miatt erősebb a sub jel. Minidsp-ben -10dB-n vagyok, a dirac célgörbe +6dB a mély tartományba. És szerintem a minidsp HD-ban kell visszább még a jelet -15dB. Szerintem a proci feltolja az összes csatorna jelét és a sub csatorna jelét meg lejjebb veszi és így jön ki a célgörbe. Most majd próbálok egy +4 vagy +2-es célgörbét és mert így is annyira vadbarom
. Szóhoz sem jutok kb...
Kifejezetten tetszik ez a proci marad.... Most még rátolom a -2dB esést a magas tartományba. -
Gino20
őstag
válasz
I'am Dony #182031 üzenetére
UMIK1-et használok, ami kb 1 éves és alig volt használva. Megnéztem a beállításokat, amikhez ugye nem nyúltam és 99%-on volt a mic, ezt most 100-ra állítottam. Telefon töltőjének az USB kábelével is megnéztem, de akkor is -30dB körül kapok.
Kipróbáltam a gyári mikrofont. Az érdekes volt, mert halkan kezdett, de ahogy powerup2, írta mérés közben megpöcköltem az output-ot és megjött a -20dB körüli szint. Persze ennél a mikrofon gain-t 85%-ra kellett lehúznom, hogy eltűnjön a zaj.
Ezután ment vissza az UMIK és az is nagyon hallkan kezdett, majd mérés közben output mozgatásával javult, de akkor is -30dB körül kapok, az eddigi ~ -20dB helyett. Nem értem. Pedig most lenne lehetőségem kalibrálásra (ritka a családmentes csendes környezet) és valami nem oké
Most nézem. Az normális, hogy mondjuk -50dB-s kimenővel mérek jelen esetben pl bal fronton -32dB-t, de a kimenő növelésével pl -35dB esetén -22dB-t mérek? szóval nem arányos. -
Khaosz55
addikt
válasz
I'am Dony #181872 üzenetére
Azzal nem lesz gond szerintem. Rew-ben kimértem és a frontokhoz képest - 3dB-re állítottam az atmost sugárzókat. Valamiért jóra sikerült neki a doboz amit csináltam mert a plafonba szerelve a mély átvitele olyan mint a frontoké. Amikor kiprobáltam a sub nélkül full rangeben csak lestem milyen böszmén szól a plafonba. Igaz érthető, 20cm-es mélyközép van benne [VX8-W] .
-
Gino20
őstag
válasz
Ez nálam anno konkrétan problémát okozott. Az akkor új Klipsch RP 5. szett majd korábbról a Dali Phantom E60 atmos sugárzó nem működött együtt a dirac korlátai szerint (ezt egy rew, carvern lehet megoldja, nem tudom). Az érzékenységbéli különbségek akkorák voltak a sugárzók között, hogy diracban éppen le tudtam húzni a klipsch 5. csatornát a Dali .2 csatorna szintjére és valójában még ekkor sem kaptam jó eredményt. Lagymatag lett az egész. Éppen ezért le is cseréltem a dali "atmos" sugárzókat gyártón belül klipsch-re, majd lőn csoda helyre állt minden.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Különben érdemes a dirac futtatása előtt, REW-ben kimérni a hangsugárzó távolságokat FL-hez képest? Mert az egy dolog, hogy beállítom a távolságot a procin, a Rotelnél ha beállítom ellenmérésnél kiderül, hogy nem jó távolság (delay), de be tudtam szépen állítani csak nem annyi mint amit a menüben beállítok.
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
I'am Dony #181811 üzenetére
Igen elég, de úgy néz ki, hogy előfokot néha maxra járatom a végfokban meg tartalék marad. Hülye példa, de kb olyan mintha vennél egy sport kocsit aztán a gázpedál alá raksz egy kockát.
De, mindegy úgy néz ki meglesz a Lexicon Mc-10. Remélem nem lesz pofára esés belőle és elégedett leszek vele. Már csak egy 8ohm minimum 4x100w RMS végfok kéne az atmoshoz akárt használt is jó vagy digitális. Illetve XLR kábelek. -
python1
veterán
válasz
I'am Dony #181811 üzenetére
Így zajosabb lesz a rendszer, torzításban is hozzátesz rendese, mèg alacsonyabb hangerőnèl is.
Most szembesültem ezzel a problèmával, mikor zenei láncba integráltan egy CA streamagic- ot, de xlr kineneten helyreállt a dinamika, ès így már hozta azt a szintet amièrt èpítettem a láncot, ès igen, így hozza a papírformát is. -
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
I'am Dony #181799 üzenetére
Igen azon is gondolkodtam, viszont nincs nagyon összehasonlítási alapom. Elégedett vagyok vele, de nem volt még másik HD-es procim vagy AVR-em diraccal. Tehát nincs viszonyítási alapom. Tehát kipróbálnék mást. Nem tudom még lehet megvárom a Rotel procit ha majd jön.
-
BBéci
legenda
-
-
-KP-
addikt
válasz
I'am Dony #181746 üzenetére
Még nem is hallottad,ki se jöttek az első tesztek, mérések, de már ekézed. Szerintem a legfontosabb egy szubnál még mindig az, hogy hogy szól, és milyen hangnyomásra képes erőlködés nélkül, a sallangok utána jönnek. Nyilván olyannak akinek régi avr-e/procija van, aminek nincs,vagy gyenge a bemérője, annak szuper feature egy dsp. De akinél Dirac van, meg ARC ott már nem feltétlen. Aki pedig multiszubozik, az minden egyes darabra megfizeti a beépített dsp felárát. Jó dolog a beépített dsp, de költségnövelő és egy minidsp-vel könnyen orvosolható. Ráadásul wireless adapter is lesz.
Ha a hangja jó lesz, és a méréseken is jól fog szerepelni, szerintem sikeres termékek lesznek. -
powerup2
addikt
válasz
I'am Dony #181746 üzenetére
De érted egy relnél még elnézed mert ők másban hisznek és tényleg gyors subjaik vannak. De a klipsch mezőnybe akarna maradni valamivel többet kéne adni mint a versenytársaknak. De ha megnézed a sub elejét most ne kössünk bele a grillbe hanem nézzünk kicsit távolabb van egy fekete matt festésünk elől akkor azt a matt festést a sub oldalán tetején már nem lehetett volna használni ? Majd várjuk a tesztet róla. De szerintem perlisten subbot tesztel Béci. Azokon is gondolkodtam csak kérdéses érdemes e ennyit elkölteni subbra
-
python1
veterán
válasz
I'am Dony #181686 üzenetére
Mivel kezelni kellene mindet a 2. a legideálisabb, mivel a legoptimálisabban beépíthető alapterülettel rendelkezik, és a kezelés miatti helyigény nem venne el sokat a helyiség méretéből.
Mivel dedikált helyiség lenne, én előtétfalat építenék, így már bukott is a négyzet alakú probléma.
Nálam is pontosan négyzetalakú a helyiség 5x5m, én úgy oldottam meg a problémát. hogy a hátsó fal kapot egy teljes falas rezonátort, így a basszus sem búg, és a lecsengési időm is pozitívan változott. A frontoldalra előtétfalat építettem, amit 15cm akusztikus szivaccsal borítottam, tovább fokozva az akusztikai kezelést ezzel úgy, hogy a helyiségben semmi feltűnő kezelés nem látszik, akár itt be is fejezhetném a kezelést.
De nyílván mérlegelni kell a kérdezőnek, hogy hosszú távon mi a leg megfelelőbb számára. -
Vicarious1
aktív tag
válasz
I'am Dony #181501 üzenetére
Igazatok van, bár a leírás szerint haladtam, de benne van a pakliban, hogy valamit félreértelmeztem, már így 6 nap távlatából nem emlékszem hogy most melyiket húztam le a először a Main volume-t vagy a hangfalakat egyessével. Az a baj hogy ritka alkalom , hogy van úgy 1-1,5 órám hogy nincs otthon senki és rá is érek a mérésre. De a következő alkalom előtt konzultálunk, ha lehet. Az még a gond hogy az UMIK-1 hez csak 2m-es USB-C kábelt mellékelnek, így a Notebooknak 2m-es körben kell lennie valahol és mivel régebbi, van egy közepes ventillátor alapzaja mindig. Persze hogy az Arcam hoz kapott vezeték, ami jó hosszú meg nem kompatibilis az UMIK-hoz.... Ez nemtom jelenthet-e problémát?
-
mettek
addikt
válasz
I'am Dony #181497 üzenetére
Nálam mindig 100% volt a mikrofon és így volt egy nagyon halk alapzaj. Emellett fel kellett húznom kb -34 dB-re a hangerő csúszkát. Így kaptam meg azt a szintet hogy a hangfalszintek a mérőcsík felső negyedében álltak. De telefonos decibel mérő el is rá lehet ellenőrizni hogy 70-75 dB legyen a mérőzaj szintje.
Amit te mondasz hogy az egyes hangfalakat felhúzta, azt nem tudja megtenni, mert a csúszkákkal csak lefelé lehet állítani, felfelé nem.
Ezzel a metódussal pedig megint csak van probléma/problémám. Van egy nagyon gyenge atmos sugárzóm, nyilván ez a leggyengébb láncszemem. Ebben az esetben a Dirac ehhez lövi be a többi hangfalat tehát kiheréli a dinamikát a szar atmos hangfalak miatt. -
mettek
addikt
válasz
I'am Dony #181494 üzenetére
De fel kell húzni. A mikrofon hangerő 100%. És balra mellette a gaint vagy volume (már nem tudom) azt kell felhúzni addig hogy nagyjábol szobai referencia hangerőn legyünk 70-75dB körül. Ezután kell megtalálni a leghalkabb hangfalat és annak a szintjére visszahalkítani az annál hangosabb hangfalakat. Ezt így írja le a Dirac “manual”-ja.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
I'am Dony #181490 üzenetére
Az előkeszületeknél a hangfalak hangerőszintjét -22 dBig húztam fel azonosra, a subot -20 dB ig. Utána mértem. A mikrofon pont a center középvonalaban volt , fülmagasságban. Lehet a hangerőszint kevés volt? A leírásban mintha úgy lett volna hogy - 20 és -30 közé essen.
-
Vicarious1
aktív tag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
I'am Dony #181458 üzenetére
Igazából csinálhatnék egy szoftvert, ami egyszerűen kiköpi ezeket felsorolásként, priorizálva a bajokat, megoldási javaslatokkal, hogy ne kelljen kézzel nézni, csak így is ennyi minden áll már sorban.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
I'am Dony #181453 üzenetére
Úgy érted, hogy a függöny sávot balról húzzam az Aria 926-nál mondjuk 45 Hz-re, a 900 centernél pl. 60Hz-re, a 906 -nál 55 Hz-re, jobbról meg mindegyiket 25kHz-re? Utána újra fogja számolni a görbét és azt küldjem az Arcam-ra? még nem csináltam ezeket....csak a hülyeálló Audyssey-hez meg AccuEq-hoz voltam programozva eddig
-
BBéci
legenda
válasz
I'am Dony #181387 üzenetére
A zeneforrás leginkább CD-lejátszó, mivel gyaluljam le a púpot?
Hoppá! Amikor csak a frontsugárzók (simán lemennek 30 Hz alá) szólnak vágás nélkül, akkor nincs 50 hertzes púp, azt mindig a szubládák okozzák, és nem mindenhol a szobában, alighanem máshová kellene telepíteni. Teszteléskor át szoktam helyezni, hogy a lehető legjobbat hozzam ki belőlük, de a fix helyen jelentkezik az a kiemelés.
Nem merem kijelenteni, hogy mindig egyértelműen hallom a digitális beavatkozást, viszont a tudatalattimban folyton ott bujkál és zavar. -
python1
veterán
válasz
I'am Dony #181387 üzenetére
Konkrétan tegnap ismét a régi berögződésemet levetve, nem a frontokat simítgattam 30-40Hz-ig zenére, inkább a 2db szubot integráltam végre a rendszerbe, tulajdonképpen 100Hz-nél lett jó a váltás, és még a minidsp határát 7ms-t kellett késleltetnem rajtuk.
Tényleg működik, és többször is rámértem, még a membránt is leellenőriztem, hogy méréskor mozog-e, annyira folyamatos volt 30Hz-ig a frekvenciamenet.
Zenét így még nálam nem is hallottam szólni, szóval ez is eldőlt, hiába a frontok 12"-os membrán átmérője, zenénél is alkalmazom már ezt a technikát, tulajdonképpen sokkal kevesebb hangerővel tudom úgy hallgatni, hogy van elegendő basszus. -
BBéci
legenda
-
python1
veterán
válasz
I'am Dony #181369 üzenetére
Köszi!
Szerencsémre az összes 7db doboz pontosan ilyen lessz korrekciózva, mert minden alkatrész azonos.
Igen, az biztos, hogy egy jól kalibrált, és fázisban zenélő rendszer, egyszerűen minden zenén, garantáltan libabőr- effektust fog okozni.
A múltkori studiós linken, pedig ismert sztárok otthoni studiójukban, illetve otthoni környezetben is így hallgatnak vissza zenei anyagokat, vagy éppen gyakorolnak. -
python1
veterán
válasz
I'am Dony #181364 üzenetére
Jó a meglátásod!
Gyorsan össze is dobtam egy EQ-t, ott van 1-1 tüske, ami felkúszik 1-2%-ra a többi 0,5-1% közötti.
Fázis kisímult szépen, azt a pár tartományt ami magasabb torzítást mutat, azt ki kell derítenem, hogy micsoda, de lehet driver, vagy valami rezonancia probléma, még csak a tesztelések folynak. -
-KP-
addikt
válasz
I'am Dony #181214 üzenetére
Én nem vitatom, hogy vannak dolgok, amiben nagyon jó az Arcam, de továbbra is úgy érzem, hogy a szerecsenmosdatás megy. Az 1V-os preamp kimenet elég nagy hiányosság. Másrészt márciusban kapják a Denonok a Dirac Live fejlesztést, és már a 3800H is 4 független szubkimenettel rendelkezik. "Lehet Denont végfokozni Audyssey-vel" többé nem érv. Másrészt mi van azokkal, akik megvesznek egy avr-t és menet közben jön meg az étvágyuk? Használják elégedetten és egyszer feljebb lépnek hangsugárzó oldalon minőségben és legalább az LCR-t szeretnék végfokolni? Vagy dedikált szobába költöznének és vagy csak szimplán megnő a hangerő igény vagy jobb hangminőséget szeretnének szimplán egy külső végfokkal? Bad luck, így jártatok? Ez csupán gondolkodásbeli különbség.
Te sem gondolod komolyan
Vagy mi a helyzet a 7*90wattos avr-el, ha valaki atmost szeretne? LCR-re egy 3 csatis végfok, és mehetne avr-re a surround és 4 atmos és meg is van a 9.x rendszer. Pont egyik Arcamos ismerős mesélte pár hete, hogy az Arcam AVR-je lekapcsol, ha a Revel rendszerét istenigazából meghajtja. Hát ott is minimum az LCR-re végfokot kellene kötni, egy bizonyos szint felett, aki nagyon komoly hangsugárzó szettel rendelkezik, majdhogynem kötelező. A logikus upgrade folyamat nálam így nézne ki: avr -> avr+végfok -> avr+még több végfok -> komplett végfok/proci rendszer. Van olyam ismerősöm, aki csak 5.x-ben mozizik, panelben, de még itt is végfok proci rendszeren csinálja, pedig még egy avr hangerőszintjét se használná ki. Na mindegy.
.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
I'am Dony #181206 üzenetére
Ha 2 V-os végfokot teszel egy 1-es preamp mögé, annyi történik, hogy ki kell vonni a SINAD-ból 6 dB-t. Azért van az Arcamnál ez az ökölszabály, mert amilyen környezetben használták anno, nem létezett olyan 2 V-os termék, amit ez ne bántott volna, ma már mindennapos, hogy így is elég jó lesz.
-
-KP-
addikt
válasz
I'am Dony #181210 üzenetére
"Ugye az Arcam AVR ek 1.5 KW teljesítménye a legtőbb esetben bősegesen elegendő és nem indokol külön végfokot, gondolom így kalkulált a gyártó amiért nem tartotta fontosnak az erősebb pre out alkalmazását. Akinek pedig szükséges, annak célszerűbb procival indítani."
Ez azért így eléggé szerecsenmosdatás. Egy AVR és a proci között árban hatalmas különbség van, főleg ha hozzáveszed, hogy a procihoz az összes csatornához való végfokot meg kell venni, amit használnál. Egy AVR-nél pedig frankó kezdet lehet, az LCR-t végfokolni. Az dícséretes, hogy 1.5kW a teljesítmény, de ez egyrészt biztos igaz minden modellre? Másrészt ez nem mentség a szándékosan gyenge előfokra. Gondolom készakarva ilyen, hogy ne rontsák a végfok/procik eladását.
-
denesdr
addikt
válasz
Bocsi, az előbb rossz modellt néztem, az AVR10-nek 0,8 V a névleges preamp kimenete (és csak unbalanced, mert balanced nincs), ez nagyon gyenge eresztés egy előfok funkciót is ellátni képes erősítőtől, bár ettől még szólhat jól. Még házon belül sem mindegy, hogy melyik végfokot választjuk hozzá, az alacsony kimeneti szintje miatt.
-
denesdr
addikt
válasz
Valóban szerepel a névleges pre-out kimeneti szint az Arcam manualjában, ami 1V unbalanced és 2V balanced az AVR10 esetében, szóval ez alapján érdemes végfokot választani hozzá (ami tulajdonképpen eléggé bekorlátozza a lehetőségeket). Viszont erre továbbra is azt lehet mondani, hogy harmatos, mert az analóg kimenetű, digitális eszközök régóta standardként tudnak 2V unbalanced és 4V balanced kimenetet, ráadásul egy Arcam AVR/proci esetében egy erősítőről beszélünk.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
I'am Dony #181159 üzenetére
A 360-390-et hallottam, dolgoztam vele nagyon komoly rendszerben. Szenvedésként írnám le a folyamatot. A számok nem hazudnak. Nagyon érzéketlen hangszórókkal kell használnod, hogy ez ne jöjjön elő. Jelentheti még azt is, hogy csak simán nagyon halkan mozizol, ettől még a probléma valós, és azért, mert te nem hallod, még nem lesz a mérés egy hibás dolog. Azt kétlem, hogy hibás darabot találtam volna, hiszen 390-ből kettő is volt a kezeim közt. Ki mondta, hogy minden a PC-ről szól? Csak egy a sok helyzet közül, ahová az az Arcam alkalmatlan.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
I'am Dony #181144 üzenetére
Nagy hiba azt mondanod, hogy a SINAD-ot felejtse el, hiszen pont az a leginkább hallható problémája. Borzasztóan zajos, amint megpróbálnád PC-ről EQ-zni, vége van, mert a minimális SINAD miatt semmi lehetőség nincs benne. Ha nagyobb különbség van a csatornáid között, és feltekered a hangerőt, már alapból hallható a zaj. Egy Denon 4xxx valóban rosszabb, az Audyssey meg sokszor csak ront rajta, de ha PC-t teszel mögé, esélye nincs az Arcamnak. Nyilván nem egy mindennapi use-case, de érdemes az Arcamtól távol maradni, ha nagy különbségek vannak a csatornahangerők közt, PC kerül elé, nagyon hangosan hallgatnád, vagy előfokként használnád.
-
BBéci
legenda
válasz
I'am Dony #181123 üzenetére
Sok Arcam volt nálam, az AVR750 az egyik legjobb receiver, amit valaha hallottam.
Ennek ellenére azt állítom, hogy a csúcs Denonok, amik Arcam árban voltak/vannak, azok megadják a hallgatóságnak, idézlek: "A halkan is részletes és talán mindent megmutató hangzást. Magával ragadó dinamikát."
Az AVR750 ára 5000 euró volt, ugyanannyibe kerülő Denonnal korrekt az összehasonlítás.#181126buci68
USA-ban 6999 dollárért adták, ami euróban ugyanannyi vagy több szokott lenni. Bár ez lehet pont fordított, mivel a Dynaudio dán cég.#181125powerup2
Ez szerointem erős túlzás. Az a Denon, amivel hasonlítgattatok, feltehetően hibás,, selejtes példány volt. Tapasztalatom szerint a 7200 és a 8500 messze jobb hangúak, mint bármelyik háromszámjegyű Anthem AVR. Sztereóban, EQ nélkül, mert az ARC jobban korrigál, mint az Audyssey. Tehát a készülékek saját, natúr hangját véve alapul. -
m3ss
veterán
válasz
I'am Dony #181123 üzenetére
ha en ilyen szep valasztekosan tudnek a (hangrol) beszelni..
tehat kvazi mindenben jobb akkor. miert nem vesz mindenki arcamot?
felre ne erts, nem kotozkodni akarok, lehet ki fogok probalni egyet akkor.
valojaban a mozi a lenyeg nalam is. hallgatok zenet is, rengeteget, de tobbnyire csak szol a hatterben es nem ulok idealis pozicioban.
megbizhatosagban, szervizelhetoseg teren sem rosszabb semmivel? melyik arcam modellek vannak egy (ar)kategoriaban az x3600-zal? tudjon 4k hdr 60hz-et, legyen benne dinamika kompressziora lehetoseg, 300 ohmos fulessel szoljon jol.
bar ez az eco (auto) mod tenyleg szeretheto denonon. banom,hogy nem mertem le a regebbi x4000 mennyit fogyasztott alapjaraton ha csak halkan zenelt. vki nem mert avr fogyasztasokat?ha a 7g szeria hallhatoan fejlodott, akkor lehet a c250 sem lehet rossz a kicsit kisebb meret ellenere sem. mondjuk az ara miatt nem szimpi az uj c250..
koszi a felajanlast, ha nem ugy alakul lehet elnek vele -
m3ss
veterán
válasz
I'am Dony #181116 üzenetére
3600 tulaj. 99. nalam ezzel a keppel van kitapetazva a szoba
amugy milyen teren jobbak az arcamok? ha pc-rol fogok eq-zni akkor is mas kategoria? vilag eletemben denonokat hasznaltam...multkor elgondolkodtam, ha senki nem viszi el a hdmi switchem akar vehetnek egy regebbi komolyabb fullhds diracos cuccot. mondjuk a spotify, meg 40wattos eco mod tetszik.hmm most filozok hogy megvegyem-e a 6g silver c350-et. 7g silver 100 frontot tudok hozza venni majd, kiveve persze ha talalok fekete 6g-t hasznaltan, ami nem valoszinu...ja es egyelore meg demozni se tudtam elmenni, hogy egyaltalan mennyire tetszenek zenere...
de igy, hogy center a fo iranyzat, nem is tudom mi johetne meg szoba..
-
python1
veterán
válasz
I'am Dony #181116 üzenetére
Azért itt másról is szól a történet, az Arcam végfokai erősek, minőségibb a tápellátása.
Na, és akkor jön az a fránya DAC-chip, az már egy más téma, egy jobb dac chip képes szinteket emelni magán az egész rendszeren, amennyiben, mondjuk jobb végfok, sugárzók kerülnek a rendszerbe, már azonnal vesznek is a gyengébb dac-al szerelt AVR processzorok, források előnyei.
Ezeken már régen átestem én is, rengeteg eszköz megfordult nálam és igen, mindig bejött a papírforma.
Jelenleg a PC-t mint processzort 7.1-ben, elérhető áron nincs jobb, pedig erőssen próbálkoztam már mindennel. -
m3ss
veterán
válasz
I'am Dony #180934 üzenetére
de mihez kepest vag hasba? melyik jelenet? beulok egy moziba es utana a -25dB hangero nekem illuziorombolo a nagy keppel egyutt, hianyerzetem van...konkretan azon gonodlkozom neha, hogy eloveszem a hd600-at mert nekem ez halk. zajok, parbeszed, minden halk...dynamic volume nelkul tenyleg inkabb fejhallgatoznek.
viszont nem sok rendszert hallottam, nem is ertek az audiohoz, sok tapasztalatom sincs ilyen teren. szoval nem kizart, hogy valami teljesen rosszhoz vagyok szokva. de amugy akarmit hallottam, lattam mindig irigykedtem mindenre. kep, kontraszt, akusztika, terhangzas stb..de vhogy a subomat nem adnam. plane nem ennyiert. vagy jo most ebben az elrendezesben az akusztika es szerencsem van, es ennyire jo az xxls 400, vagy csak nem hallottam meg jo reflexes rendszertmert nekem egyik sem tetszett igazan.
-
Dorian
félisten
válasz
I'am Dony #180939 üzenetére
De simán, és nagyon jelentősen is eltérhet, nem csak méret, hanem kalibráció-függő is. Nálam a gyerekmesék mennek -15dB-en, a filmezés meg -5 körül. Ha pedig ismered a Decibell-skálát, akkor tudod, hogy a 5-25 milyen nagy különbség.
(A legfontosabb - a méretezésnél is fontosabb - a helyiségen belüli jó elhelyezés. Mert ha a kalibráció levágja a ~15-20 dB-nyi kiemeléseket, meg lejjebb veszi az általános szinteket, hogy a szintén ~10dB-es beeséseket egyengesse, mindjárt kevés lehet egy légm3 által számolt teljesítmény. Ill ha közel tesszük azzal is sokat lehet nyerni.) -
spiky03
veterán
válasz
I'am Dony #180934 üzenetére
Igen én is ezt gondolom, hogy nem teljesen jó a beállítás, vagyis azon lehetne még finomítani.
Kb 40 nm a nappali konyha egyben és 2,8 m a belmagasság, ahol van a rendszer.
Én sem hinném, hogy gyenge lenne a szub/végfok páros (hídba van kötve a szub).Köszi a jeladokat, erre nem is gondoltam.
-
Dorian
félisten
válasz
I'am Dony #180847 üzenetére
Éppen hogy az "értelmetlen" kijelentés értelmetlen: "Csak egy Sith tárgyal végletekben"
Pont olyan szélsőséges fundamentalizmus, mint a "20 milliós autó alatt nem autó az autó" "100 kiló alatt nem férfi a férfi" meg a többi önelégült baromság.
Segítek: Senki sem azt állította, hogy bizonyos filmeknél hangélményben többet adhat a sokpontegy, ugyanakkor a mozi nem csak akciófilmek miatt létezik.
Persze vannak akik nem filmet néznek-hallgatnak, hanem jó minőségű képet néznek és jó minőségű hangokat hallgatnak. (meg van akik többet építkeznek, tesztelnek, mint filmeznek) -
devil-k
nagyúr
válasz
I'am Dony #180847 üzenetére
Manapság divat lett szembemenni azzal, ami eddig természetes volt vagy annak kellett volna lennie. De ilyen ez a “haladó” topik.
Az én olvasatomban (ami persze nem érdekel pár fasza, megmondóembert, mert én egy senki vagyok) a mozi élmény 5.1-től kezdődik. Pedig milyen jó lehet a Dűne c. film is 2.0-ban…De teljesen jól leírtad a lényeget: TV-zni 2.0. elég, mozizni pedig nem. Lassan jöhetne a másik téma is: kalibráltassuk-e a megjelenítőnket vagy sem.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
I'am Dony #180649 üzenetére
Ha ugyanazt a mikrofont használod, csak más programból, ez maximum akkor lehet probléma, ha az egyik figyeli a preamp értéket a kalibrációban, a másik pedig nem. Van ilyen eset (pl. Cavern leszarja, REW nem), de akkor is egyszerű eltolással korrigálható. Amúgy sem az abszolút hangerőre van szükségünk kalibrációhoz, csak a relatívra.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
I'am Dony #180645 üzenetére
REW-ben is lehet átlagolni, sőt, ha csak a spektrum kell, akkor kvázi végtelen pontra egy zajban mozgatott mikrofonnal, végtelen átlagolással.
Viszont a metodika is más, egyetlen pontra se fognak egyezni. Ez a nagyon nagy gond az Audyssey-vel is, ezért kellett delta mérés MultEQ-X-hez is. Újonnan amúgy a MultEQ 100%-ban támogatja a REW EQ-kat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged