- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
"Ha (olcsó) HM erősítőt veszel, abban lesz DAC, de mennyivel jobb, mint a forrás készülékekben?"
Jó kérdés. BBéci szerint például a Dune-ben nagyon ratyi a DAC, és a tévében sem lehet túl acélos, és a CD-játszóm se egy No.1. Csak feltételezem, hogy akár a meglévő Philips FR 976 erősítőmben is (ami mégiscsak céleszköz), nagyobb eséllyel lehet jó a DAC, de erről természetesen semmi konkrét infóm nincs, csak feltételezésem. De lehet, hogy teljesen el vagyok tévedve és a közvetlen analóg csatlakoztatással is ugyanolyan minőséget érnék el, nem tudom.
"A HM erősítő hangminősége viszont viszont sokkal gyengébb a sztereóhoz képest..."
Az esetlegesen jobb DAC-al járó nyereséget elveszíthetem a gyengébb általános hangminőség miatt, erre gondolsz?
"CSAK használtat! Azonos pénzért jobbat."
Igen, erre törekszem, bár van egy kis félelmem a használttól, de ár-érték arányban biztosan előrébb vagyok vele.
-
ProdyG
őstag
én ezzel pont nem így vagyok. én inkább kis léptékben szeretek fejleszteni, és közben adni-venni. Tudom, hogy sok embernek nincs rá ideje/türelme, de én szeretek így megismerkedni többféle termékkel. Engem ez nem fáraszt. Persze jó áron kell venni mindent, amennyiért akár tovább is lehet adni... és így nem bukó a dolog pénzben. Tudom, hogy nem sok ember csinálná ezt, de én ezt élvezem
Pl. az elmúlt fél évben vásárolt/eladott sugárzóim:- MS Aviano 7 SUB (többért adtam el, mint amennyiért vettem)
- Dali Lektor 6 (többért adtam el, mint amennyiért vettem)
- MA BX6 (ugyanannyiért adtam el, mint amennyiért vettem)
- MA BX center (eladó és nagyon úgy néz ki, hogy ezen bukni fogok vmennyit)
- MA BX SUB (marad)
- MA BX2 (marad)
- MA RX6 (na ez marad egy ideig)
- MA RX center (marad)
Persze azt hozzá kell tenni, hogy semmit sem olyan célzattal vettem, hogy majd továbbadom, de ahogy beleástam magam a témába, mégis mindig cseréltem vmit. Na midengy, poén volt végiggondolni a fenti listát
A másik, amit nem értek, hogy miért mindig a SUB vásárlást hagyjátok a végére? Ha lenne 2 frontom, én biztos hamarabb vennék SUB-ot mellé, mint centert és hátsókat. Szerintem egy 2.1 nagyobb moziélményt ad, mint az 5.0 (amiben a mélyeket meg se hallod).
De azt aláírom, hogy 5.0 esetében jobb a hangminőség, és jobb egyszerre venni az 5.0 elemeket, mert utána a frontokhoz nehezebb megfelelő centert/hátsókat találni... -
BBéci
legenda
"Én, mint csak sztereós, kérdezem: mi lehet az a több (a hallgatóság által kiadott hangokon kívül)?"
Egy jó akusztikájú koncertteremben vannak visszaverődések bőséggel, azokat adják vissza a háttérsugárzók, de azt nem mondanám, hogy többet dolgoznak azok a hangdobozok, mint egy akciófilm alatt. Viszont egyértelműek szükségesek, mert jelentősen hozzátesznek az élményhez. Jó példa erre Celine Dion A New Day lemeze, amin extrém magas bitrátájú sztereó PCM sáv is van, mégis sokkal élvezetesebb a TrueHD.
(#49208) Peak
Bizony, az is jól példázza azt, amit fentebb írtam. Egyik kedvencem az a koncert, abból is Sy Smith száma.
Viszont vannak keverési hibái, ami miatt sokat bosszankodtunk. -
bajnokpityu
félisten
Nem csak a forrástól függ ám, h milyen minőségű koax kell. fogalmam sincs milyen az a drót.
egy aq eagle eye h ez akarom még hasonlítani az aurát, de az is drága drót. olcsón sztem még azt az analóg koaxot is kipróbálnám, ami analogként tetszett. nekem pl lesz nemsoká egy fölös 40cm siltechem. kb ugyanannyiért.
-
bajnokpityu
félisten
Totál más a stilus,ár, megvalósítás,sztem nem sok értelme őket hasonlítani. Ráadásul nekem még az itthoni lánc a leginkább mérvadó, ezt hallom legtöbbet, itt meg egyiket sem hallottam (HTAt is bő egy éve)
Nekem úgy tünt, hogy amit nem néztem ki belőle, hogy némi intimitást is tudjon egy amcsi hang, abból már mutat, ahogy dinamikaarányokkal is már jól bánik. (érdekes, de Bladelius is számomra csak a csúcs körül tetszett igazán, szintén amcsi)
Az "olcsó" proci+5csatis végfokról nekem nem túl jó a véleményem,de ez a nagy sztereo végfok jónak tűnik.
-
MaUser
addikt
Először is nyugi. Még egyszer utoljára leírom, remélem így már világos lesz.
Ha majd TE SAJÁT MAGAD esetleg hallasz kábelcsere során különbséget, hogy a büdös francba döntöd el magadról, hogy tényleg hallottad vagy csak hitted???!!!
Baromi egyszerűen, kb. 40 féle kísérlettervezési módszer van rá, valami miatt az ABX lett népszerű audio tesztre. Az összes lényege, hogy kizárd a zavaró tényezőket stílszerűen a zajok alterébe (pl. tudod, hogy melyik kábelt hallgatod éppen). Bővebben a statisztikai alapokról ebben találsz.
Azon kívül mi értelme lenne eldöntened???!!!
Mert nem arra vagy kíváncsi, hogy adott fiziológiai/szellemi állapotodban jobbnak hallod-e az egyik eszközt a másiknál, hanem arra, hogy tényleg jobb-e. Ha csak az előbbi a cél, akkor a második eszköz meghallgatása előtt gondolj valamely szerettedre olyan kontextusban, amit majd a hallgatandó zene szépen kísér és a második kábel lesz a nyerő. (Már ha nincs egetrengető difi a két eszköz között.) Egyébként meg nagyjából a teljes mai gyógyítási tudásunk pontosan arra alapul, hogy az emberi mentális befolyásoló tényezőt, hogyan lehet kizárni egyes betegségek/gyógyszerek vizsgálatakor. Szóval talán ezért érdemes eldönteni.
-
MaUser
addikt
Digitális átvitelről van szó. A net kábelét is cserélnéd, mert szebbnek látod tőle a betűket
Ugye hogy nem.
Ha a rákos beteg meggyógyul(na) a Kalmopirin-től, akkor mondja azt, hogy így a gyógyulás már nem is kell nekem???!!!
Ha erre azt írod, hogy nem gyógyult meg, csak úgy érzi, akkor tökön bököm magam...Nem, csupán a Kalmopirint onnantól kezdve nem forgalmazhatod, mint rák elleni gyógyszert. Remélem érted a különbséget.
Ezért van pl. OGYI/OÉTI szám itthon, hogy meg lehessen különböztetni a tudományosan bizonyított hatású szereket a homeopátiás (nem bizonyított, tehát egyelőre placebo) termékektől... Ma a digitális átvitelre való kábeleket úgy forgalmazzák/tesztelik, hgoy az "jobban szól"és erre semmi bizonyítási kötelezettsége sincs a gyártónak. Józan paraszti ésszel ezt nem értem mi alapján mondják. Ha csak a placebo-ra alapoznak, az továbbra is EZO-TV kategória. Ha azt mondják, hogy a csillapítás kisebb, árnyékolás jobb, stb. az ok, csak éppen ez 3 méteres kábelnél nem nagyon számít a mostani átviteli protokolloknál.
robi-k: A szkópot rakd a kábel elejére és végére. Ha nem ugyanaz megy át rajta digit esetben, akkor a kábel hibás és cseréld. Hibás átvitelre alapozva rendszert hangolni érdekes elgondolás. A hiba eloszlása ráadásul nem ismert, innentől pláne érdekes... Analóg esetben van értelme annak amit írsz.
Tigerteam: Hogy lenne más más digitális jelnél mint 0 meg 1? Komolyan érdekelne mire gondolsz, mert egyetemen ilyet valahogy nem tanultunk... Illetve igen, csak ott vagy eszméletlen adatmennyiség van (proci buszok tervezésénél érdekes kérdés a vezetékek hossza pl. a memóriabusz felé, coprocik felé, a zavarás miatt, stb.) és ezért lehet zavar vagy csak simán nem érvényes egy normál S/PDIF csatlakozás esetén. A számítógéped talán 0 és 1-en kívül dolgozik mással? Ugye, hogy nem.
Ezért írtam, hgoy ha van difi, akkor ezt baromi egyszerű bizonyítani digit esetben, ahogy az MD-s példám is mutatja. Csak nem találok sehol egy mérést. Ha ennyire nyilvánvaló a difi, akkor csak tudna már egy nyamvadt mérésről adatot felrakni valamely nagy kábelgyártó. Pedig a teszt nagyon egyszerű, mint már írtam. Hang digit formában bemegy, végén megmér és binárisan össze kell nézni....
Azt meg remélem nem kell magyaráznom, hogy ha binárisan két dolog ugyan az, akkor az nem lehet különböző...
Remélem így érthető.
-
MaUser
addikt
Pont az a kérdés, hogy miért nincs igazoló mérés? Nagy hifi lapok mérik sokezer €-s rendszerrel a hangfalakat, elleneben nincs egy 200€-s optikai/digit bementes hangkártyájuk, hogy megmérjék a optikai/koax kábeleket? USB detto, CD/DVD/SACD futóművek dettó... Digitális átivitelről beszélünk. Bemegy 100101 ha nem ez jön ki a másik oldalon, akkor hallhatsz különbséget köztük, egyébként csak placebo. Ilyen egyszerű, nem kell ezt túlmisztifikálni.
Sefter: Digitális átvitelről beszélünk. Anyagtisztaság, stb. ha bekavar, akkor a kábel alkalmatlan, nem "máshogy szól".
(Félreértés ne essék, nem az analóg átvitelről beszélek, mert azt szinte lehetetlen mérni teljes körűen mérni*, de digit átvitelnél nincs ilyen probléma.
)
-
BBéci
legenda
Igazad van! Valami hasonlót már többször írtam, de hiába.
És nem középkategóriás LCD tévén kell vizsgálni a képminőséget, az még a 23,976 Hz hiányát is elkeni.
A hanggal hasonló a helyzet és a forrás, valamint a lejátszó minősége sem mindegy.(#47310) MaUser
A legcsekélyebb mértékben sem érdekel a mérés, ha hallom és látom (vagy nem ) a különbségeket. Akkor sem, ha a mérés nagyságrendi különbséget mutatna, de nem érzékelem. A hifi és a házimozi szórakoztatja az embereket, aki akar, méricskéljen zenehallgatás és filmnézés helyett. -
robi-k
őstag
Mea culpa, mea magne culpa!
Bocsánatért esedezem azért, mert egy röpke pillanatra előbujt belőlem a mérnökMost jó erősen visszapofoztam a kuckójába, úgy kell neki, hadd tudja, hol a helye
De azért egyszer, ha végre sikerül, igyekszem szerezni egy orosz lokátor állomásról u.n. hullámvivőt. Kíváncsi leszek, hogy egy komoly rendszerben (az enyém messze nem az) mit hozna egy hangfal kábelhez képest ...
-
robi-k
őstag
Ha csak a 7db ingyenes a lényeg, akkor majdhogynem bármelyik jó, a lényeg, hogy tudja a DVB-T vagy a DVB-T2 rendszert (a DVB-T2 lefele kompatibilis a nálunk használ DVB-T-vel). Akár vehetsz egy T/T2 ellátott Dune HD TV-102T/T2 modellt, így lesz egy médialejátszó+STB kombó, amivel fel is tudsz venni egy csatlakoztatott merevlemezre.
Ebben a topikban többet tudnak segíteni a MinDig TV-vel kapcsolatosan -
bajnokpityu
félisten
popi digi koax kijáratán csinálja főleg. a készülék működéséből adódik.teljesen használhatatlan volt az összes gyári digi kábellel, ami itt járt. bufferelési hiba,szerintem.
toobee: ugyanazt a nyákra szerelhető rca aljzatot használja szinte az összes gyártó. egyik 100Ft,másik 120. közepesen alap DIY készülékben jobb szokott lenni,mint némelyik millás gyári cuccban.
ákosnak némelyik ICje tömör rézcsövet tartalmazott, ellenben nemtom volt-e kimber pbj-d. nekem volt mindkettő.
-
Ed Parker
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
-
nuke7
veterán
Rotel ra-06 es focal Chorus 715, klotz jumperekkel, excalibur kabellel... kisDAC-rol etetve. ( MacBook PRO USB es pio-150 koax )
Mondjuk érdekes, mert ha USB-rol megy van elég basszus, ha koax akkor meg mintha kevesebb lenne... Létezik ez..?
( sima nyomtató USB kábel - koax meg furutech Alpha asszem )
-
ricsik
őstag
Most elbizonytalanítottál. Itt az eredeti szöveg:
"Front Left & Right Speakers (L & R): Place the Front Left and Right speakers at ear height, producing a 45° angle as viewed from the main seat. This delivers a wide sound stage and precise localization of individual sounds."Én szerintem a középvonaltól érti.
-
Oldfighter
senior tag
Mindegyik dobozhoz járt ilyen apró biz-baz öntapadós gumivalami, de azt lábnak nevezni! :S
Fontolóra fogom venni a tüskéket.....
Most hogy így a mélyládák utáni beállításról beszéltek, felmerült bennem, hogy ha majd meglesz az Aviano 7-es, akkor ugye azt külön is lehet beállítani a saját bemérő rendszerével. Node ezt mikor tegye meg majd az ember? Amikor már az erősítő végzett vele, vagy mikor a mélyláda elkészült?
-
xtremetuning
addikt
Sanci bácsi, tudom milyen 'nem elfogadni' valamit büszkeségből.
Anno volt, hogy nem ettem 3 napig, és amikor az osztálytársaim, látván már hogy rosszul vagyok, az orrom alá toltak egy kakaós tekercset, hogy megeszem vagy kib@sznak az ablakon.
Nem ettem meg. Utólag visszagondolva feleslegesen játszottam a büszke idiótát. Ma már elfogadnám és nem esne csorba a büszkeségemen. Tedd ezt Te is. Különben sosem hallgathatod meg a cuccomat -
Ed Parker
nagyúr
-
Jumbozorz
senior tag
Mint mondtam az igenyeim nem nagyok es szerintem bot fulem is van, szoval a hangszoro es hangszoro kozott nem hallom meg a kulonbseget. Tenyleg annyi az igenyem, hogy a mely ne recsegjen, ha pl olyan filmet nezek vagy eppen egy zeneszamot meghallgatnek es ha a filmen hatulrol jon a hang, akkor azt tenyleg olyan erzesem legyen, hogy mogottem szol
Szoval, lehet, hogy felvilagositasra szorulok.
-
Warter
addikt
1. Nyisd meg a film melletti infó fájlt és nézd meg, hogy milyen hangsávok vannak benne. Bár a neve is árulkodó lehet, ha benne van az, hogy HUNDUB vagy HUN vagy egyéb dolog. Gondolom alapból angolul indul el.
2. Keress egy hangsáv váltó gombot a távirányítón, azzal tuti tudnod kell váltani, ha több hangsávot tartalmaz a film. Mondjuk ha elárulnod, hogy mit szeretnél nézni és milyen lejátszóval, az sokat segítene. -
törölt tag
UPC: igy nem lesz "rejtett korlát" Matávnál nincs, UPC-nél van de csak 300 giga felet érvényesül 3 havonta, jobb tévéminőség, későbbiekben müködig szolgáltatói kártyaolvasóval és kártyával így kiváltható a beltéri (nemrégtől)job beltéri és felvételi lehetőség. Matávnál ha nem kábees akor rosszabb a képminőség, igy akadozhat is akár.
Mp54: digi müholdas alapból kilőve.Nem mondd nekem hogy jó.
Nehogy 60 cm. es tányérról alacsony decibellel ócsak beléri+szoftverrel csodát várj.
-
Dorian
félisten
Haveromtól most kaptam megbízást mozierősítő - hangfalszett kombóra, használtan 150-200 közt. Vakarom is a fejem, mert ennyiből nem lesz egyszerű.
Vedd figyelembe, hogy akit nem érdekel annyira a hangminőség, mint minket, annak sokkal többet adhat a sokpontegy-érzés, filmek alatt, mint az egyébként minőségibb sztereó. -
Impressa
őstag
Jó ez a tapéta, amit Tamoo írt. 2005-ben volt szerencsém felrakni ilyet Gödöllőn. Ragasztóba kell áztatni, utána fel kell hordani a falra, és várni vele kb. 2-3 órát.
Első benyomásra jónak tűnt a hangzás, de tesztelni kellett volna még, mert lehet elfogult voltam.De olvastam cikket itt
Hát nem tudom ez mennyire oldaná megy a visszhang problémát. -
Tamoo
nagyúr
Ez is érdekes lehet: "Folyékony textil tapéta"
Bár nem tudom mennyire jó ilyen célokra.Itt futottam bele először: [link]
Elméletileg vannak "hangszigetelő" tapéta szerűségek is. Gúglizz utána! De többnyire tényleg a paneleket, diffúzorokat ajánlják.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest