- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
palesz53
senior tag
válasz
VoidXs #148191 üzenetére
Ó, hogyne, mérési jkv-k alapján kell kábelt venni. :-D
Inkább meghallgatás az adott rendszerben. Mintha vmiért mindig figyelmen kívül hagynád, hogy a kép, a hang az első, és nem vmiféle száraz adat.
Persze, Te képviseled az egyik oldalt, nincs ezzel semmi gond, csak a vakhit az, ami érthetetlen sokszor. -
Yocee
aktív tag
válasz
VoidXs #148180 üzenetére
De a fenti az Top Middle nek van elhelyezve, a fejem felett, vagy előtte, attól függ hogy a fotelban, vagy a kanapén ülök. Ezt már nem helyezem át Top Back nek, hogy elöl lehessen a TF. Mondtad már, hogy nem natív, de vicces volt, ahogy az autót ott is hallottam, átsuhanni.
Az a fura, hogy az erősítő a Front High csatornát a Top al akarja cserélgetni, tehát beköthetem azt is, de vagy az egyik szólna, vagy a másik, és azt ő dönti el, de nem tudim, hogy mikor és mi alapján. -
GâLî
tag
válasz
VoidXs #148168 üzenetére
Bekapcsolt állapotban, bármiféle bemenet csatlakoztatása nélkül produkálta ezt eddig az összes LSR305 / 308 amit hallottam és a "LSR 305 / 308 hissing" is elég sok találatot ad. Nem hangos, oda kell tenned a füled a magas elé hogy halld, és mint mondtam a nappali alapzajba elvész így nem csodálom hogy keveseknek tűnt csak fel
-
törölt tag
válasz
VoidXs #148160 üzenetére
Nem az általad használt eszközökről, hanem általánosságban PA hangsugárzókról írtam. Egy 20m magas Line Array rendszert nem tudsz süketszobában mérni, mert nem létezik ekkora süketszoba. A mérési feltételek és módszerek szabványosítva vannak, tehát nem szubjektív kérdésről van szó és nem is hasonlít a HiFi/házimozi esetleges, misztifikált történéseire.
Gate vs window... mindkettő nyílászáró, még műszaki értelemben is.
-
törölt tag
válasz
VoidXs #148148 üzenetére
A késleltetés korrigálása nem késleltetéssel történik? A gate nem előre kiszámított és definiált szűrő?
A terem akusztikája szerintem nem azon múlik, milyen módszerrel mérik.
Egy komplex mérési folyamatban sokféle mérőjelet alkalmazunk. És itt most korrekt akusztikai és átviteli mérésre tessék gondolni, ne valami fapados mozis cucc saját, lebutított módszerére!
A PA hangsugárzókat nem süketszobában, hanem szabadtéren riggelve szokták mérni. Az így kapott adatok létfontosságúak a rendszer beállításához, de nem akarlak kimozdítani a hitedből.
-
jaszy76
aktív tag
válasz
VoidXs #148154 üzenetére
Elhiszem, ezért is kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok, mert nekem semmi.
Még az is lehet, hogy nem jobbat hallok, hanem csak mást. Fene tudja. Ma délután lesz egy kis nyugalmam otthon, tervezem, hogy kísérletezgetek még vele.szerk.: vagy hagyom az egészet a fenébe, és zenét hallgatok.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #148120 üzenetére
Valami egészen más diagrammot vártam, konkrétan torzításit!
Amit beillesztettél diagram, nem %-os arányban adja meg a torzítást, - bár nem is értem, hol látsz te ezen a diagrammon torzítást, de biztos úgy van ahogy mondod. Nekem túl sok "vonal" és nem lehet tudni, melyik mit is takar.
Csak azért kértem egy %-os torzítási diagrammot legyen mondjuk 10-24.000kHz, vagy ami van ( anonim, bármelyik lehet ), hogy össze tudjam hasonlítani egy mozi torzítását a sajátommal, persze csak ha nem fáradtság.
" Moziban nincs közeli mérés, és egyébként nem is alkalmas a terem zajainak kiszűrésére. "
A mondat első részét elfogadom, ez nyilván a te szakmád, de a második részt nem igazán értem miért írtad, mert pl. közeltéri stúdió monitorok pont arról szólnak, hogy közeltér kizárja - na jó nem teljesen - a lehallgatóhelyiség válaszát, hogy azt halljuk ami a felvételen van, ne a stúdiót, szobát.
-
törölt tag
válasz
VoidXs #148143 üzenetére
Megint más malomban őrlünk.
Az általad bemutatott ábrán egy késleltetés eredményét látjuk (delay after correction).
A kapuzás és az "ablakozás" technikailag ugyanaz az eljárás, egy megadott intervallumon kívüli jeleket vágja, szűri időben, vagy frekvenciában, vagy jelszintben kezelve.
Mitől lesz egy rózsazajos mérés pontatlan? Egyszerűen más paramétereket mutat meg, mint a kapuzott, impulzus válasz. Egyik sem jobb a másiknál, hanem másra valók. Ha arra vagy kíváncsi, a néző mit hall a székében visszaverődésekkel, reflexiókkal együtt, a rózsazajos mérés eredménye sokkal beszédesebb lehet.
A nagyobb Pro Audio hangsugárzó gyártók (JBL, EV, Meyer, L Acoustics, d&b, CC) rendszeresen közzé adják termékeik pontos, részletes mérési eredményeit, ezeket pedig sok PA processzorban és szoftverben megtalálod, vagy feltöltheted presetként minden típushoz. Ezek nélkül nem lehetne rendszereket tervezni.
-
törölt tag
válasz
VoidXs #148137 üzenetére
Nekem ez egy kicsit fapados fázistolásnak, késleltetésnek tűnik.
A rózsazajjal végzett mérésnek is van értelme, csak tudni kell, mire jó. A kapuzott ("ablakozott") mérésnek nincs sok értelme komplex akusztikai válasz mérése esetén és hát egy moziban leginkább erre vagyunk kíváncsiak, nem a hangsugárzók saját átvitelére, hiszen azt a gyárban már megvizsgálták, dokumentálták, beállították, paramétereit elmentették a processzorokban. Ez utóbbi bizonyára kevés magyar moziban érhető el ma, de a fejlettebb filmszínházakban és a profi PA technikában már évek óta elterjedt szolgáltatás.
-
törölt tag
válasz
VoidXs #148120 üzenetére
"Moziban nincs közeli mérés, és egyébként nem is alkalmas a terem zajainak kiszűrésére. Impulzusválaszt néznek, ez azt jelenti, hogy az eredmény sok függőleges kiemelkedés, a legmagasabbtól balra a torzítás, jobbra a visszaverődések, és ezeket lehet szűrni, de közel sem ilyen egyszerű, mert a visszhang is torzul, illetve az oszlopoknak van szoknyája, ami belelóg másik oszlopba... Ennél közelebb nem kerülhetsz a hangszóró süketszobai értékeihez vagy a terem meghatározásához, illetve ez a mérés a fázisokat is kimutatja."
Ezt elolvastam párszor, de még mindig nem értem.
A közeltéri mérés miért nem alkalmas a terem "zajainak" elfedésére? Használják, használjuk, de persze több utas hangsugárzónál nem egyszerű összehozni.
Minden akusztikai és átviteli mérés impulzusválaszt vizsgál. Ennek ellenére nem világos, mit értesz az alatt, hogy "balra a torzítás, jobbra a visszaverődések, és ezeket lehet szűrni".
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #148112 üzenetére
Több kérdésem is lenne!
Jellemzően mennyi az a torzítás amit a mozikban mérni lehet?
Csak kiváncsiságból egy diagrammot be tudnál szúrni?
Másik ami még érdekelne a mérési technika.
A közelmikrofonozott mérés során (pár cm) kapott eredmény a szoba, terem adottságait, tulajdonságait nem rögzíti.
A hallgatási pontban, területen mért viszont igen.
Ha az utóbbiból kivonjuk az előbbit megkaphatjuk a helyiség "hangját" , válaszát jól gondolom?
Ha igen, azzal sokkal egyszerűbb kezdeni valamit, mint más módszerrel nem?
-
kelna91
senior tag
válasz
VoidXs #148098 üzenetére
Az Atmos dekódolást az AVR végzi, a forrás mindegy, amíg tud bitstreamelni. PC-n a lejátszótól függ ez a képesség, az általam ajánlott MPC-HC mindent tud.
Értem, tehát ha a passzív rendszer mellett döntök, akkor kell AVR és van Atmos, ha viszont aktív hangszórókat használok, akkor ki lehet hagyni az AVR-t, de valószínűleg nem lesz Atmos, vagy legalábbis nem mostanában, cserébe viszont sokkal jobb hangminőséget kapok, ahogy fentebb írtad. Szóval akár JBL LSR305-ökből is építhetnék egy 5.0-ás rendszert. Elgondolkodtató.Az R-25C egy nagyon rossz center. Romlani fog az egység, de inkább RP-250C legyen az, alig kerül többe, sőt, néhol semmivel.
A 250-es nem jöhet szóba, mert portolt, és hátul van a lyuka, márpedig falra fog kerülni. Mégpedig a kijelző fölé, ami talán nem túl ideális, de sajnos nem tudom máshogy megoldani. Esetleg felrakhatok egy polcot a falra, és arra a centert, de úgy is közel lenne a falhoz. Miért olyan rossz az R-25C?Ugyanakkorák a hangszórók, majdnem mindenben megegyeznek.
A portzaj általában a reflexcsövekre jellemző, nem csak Klipsch-ek esetében, viszont a hangnyomás-fétisük miatt itt elég gyakori. Olyan, mint a fingás, nincs rá jobb szó, mert konkrétan az átáramló levegő zaja. Az R-110SW már szinte tökéletesen megoldja ezt a problémát, egyszerűen azzal, hogy a reflex egy lapos téglalap. Mondjuk az ára dupla, de a minősége is.
Igen, így már értem, ilyet hallottam már. -
kelna91
senior tag
válasz
VoidXs #148092 üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek! Máris tanultam pár fontos dolgot. A HDMI-összeköttetés működni fog. Viszont: Egy gyors kereséssel nem találtam Atmos-képes hangkártyát, és a szoftveres támogatásban sem vagyok biztos. Ezek szerint nem is tudnék Atmos hangot PC-n lejátszani, csak BD-lejátszón?
-KP-: Mi a baj a Klipsch-sel? Nem tudom, hogyan maradhatott ki, természetesen nem akarom kihagyni a centert sem. A Klipsch R-25C-re gondoltam.
VoidXs: Arra gondolsz, hogy az AVR-t ki lehetne hagyni, és csak aktív hangszórókból kiépíteni a rendszert? Ez sem tűnik rossz ötletnek. Más: Mi az a portzaj? Ez jellemző a Klipsch subokra?
-
Hohocali
aktív tag
válasz
VoidXs #148084 üzenetére
Értem és logikus. Lehet, hogy csak az én tudatomba épült be az említett divat miatt a kék=gagyi képlet.
Én sokkal szívesebben látok más színű LED-et pl. a készülékeken.
Az én szobámban is LED világítás van két oldalt végighúzva felül, egy fehér LED-sor fővilágításnak, egy dupla RGB LED-sor hangulatvilágításnak. Javaslom, fontold meg, hogy RGB-t teszel, így váltogathatod a színeket. -
Hohocali
aktív tag
válasz
VoidXs #147908 üzenetére
A HDMI2.0 szabvány plafonja 18Gbps. Ha efölött nem megy valami (2.0 csatoló esetén), az nem(csak) a kábel hibája.
Az mondjuk érdekes, amit az Rtings ír a TV-mről:
"Update 12/08/2016: With the newest firmware update (04.30.19) there has been the addition of a HDR gaming mode. In this mode the HDR input lag is lower, and should be fine for HDR gaming. Note that although the TV accepts a 4k @ 60Hz @ 4:4:4 + HDR signal, it can't accurately display the chroma subsampling in any HDR mode, even with the 'PC' icon selected."
Hogyan tudja fogadni azt a jelet? -
törölt tag
válasz
VoidXs #147816 üzenetére
Kezd olyan érzésem lenni, hogy szex közben folyamatosan méricskéljük a csaj mellbőségét, szorításának erejét, mozdulatainak vektorát, illetve videóra is rögzítjük a produkciót, hogy utólag is ellenőrizhessük a hitelességet. Csak közben magáról az élvezetről feledkezünk meg, amiért az egészet elkezdtük.
"...zenei az, amin szívesen hallgatsz zenét."
Tehát a "zenei" azt jelenti, hogy "jó"? -
-
törölt tag
válasz
VoidXs #147795 üzenetére
A hifizés mint szenvedély/hobbi, arra hivatott, hogy az érzékszerveinket kényeztesse...
Létezik egy megmagyarázhatatlan milliő minden hobbiba...
Sokan régi autókat gyűjtenek, mások képesek kemény összegeket kiadni egy festményre, vagy akár egy parfümre, a lista végtelen...
Lehet itt ahogy te fogalmaztál egyszer "lerombolni a vudut", vagy "lerombolni más világát", de ennyi erővel bármilyen hobbit le lehet húzni..A közelmúltban egyik kollégám vett egy 20 éves BMW-t, persze mindenki elkezdte, a "benzinzabáló" dumát.
Ő is tudta ezt amikor megvette, de neki az a kocsi kellett..
Tegnap elmentem hozzá, és éppen jó kedvel, a fiával takarították.. (jó volt látni, mennyire örültek neki).
Pedig tényleg egy benzintemető..A másik dolog meg, hogy többször hivatkozol a felesleges pénzköltésre...
Igazad is van, viszont mindenki el tudja dönteni, hogy mire akar költeni, vagy mire nem...
Sokszor mentem én is az itt jelenlévők tanácsai után, és egy fillért sem bántam meg... -
törölt tag
válasz
VoidXs #147788 üzenetére
Most már keverjük a készülékek elektromos és a hang fizikai paramétereit, így elkeveredünk. A térhatás stabilitását, a színpad méretét a készülékek melyik paraméteréhez kötnéd? Az áthallás nem elégséges válasz. Ha a hang jellemzőiről beszélünk, akkor pedig azt javaslom, próbálj készíteni egy jó minőségű, sok sávos hangfelvételt kizárólag műszerek segítségével, belehallgatás nélkül! Csúnyán felsültek már néhányan ezzel. Az ember nem hagyható ki a folyamatból, nem lehet mindent gépesíteni és a hangminőség sem frekvenciaválaszból és wattokból áll, ez csak az előszoba.
Mi számít bizonyítéknak, ami elfogadható cáfolatot jelent a szubjektív vélemény ellen? Nem az a végső cél, hogy a fülünknek tetszetős legyen a produkció? Vagy inkább építsünk mások által elismert rendszereket? Számomra fura lenne, de tudjuk, hogy a többség sajnos nem hisz a saját fülének (mint írod, Te sem), sokkal inkább hallgat a médiára, kereskedőkre, megmondó emberekre, gyártókra, vagy valamilyen műszerre. Ültess le egymás mellé 3 embert egy szobában és fél óra zenehallgatás után kérdezd meg a véleményüket! Kisebb csoda szükséges ahhoz, hogy egyformán értékeljék a produkciót, mert folyamatosan dolgoznak az előítéleteik, emlékeik, megszokásaik. Ezeket pedig garantáltan nem tudod mérni.
-
törölt tag
válasz
VoidXs #147781 üzenetére
A hang egy elég egyszerű fizikai jelenség, de a hangzás jóval komplexebb. Pár sorban nehéz lenne kifejteni a véleményem, de pl. a mikrodinamikai viselkedés és a térhatás nehezen érhető tetten a készülékek mérési adataiban, a szubjektív hangminőség pedig néha a mérési adatokkal totálisan szembe megy. A korrekt mérés egy információ, amit tudni kell használni, de a végső választ a fülünk adja meg (már ha merünk hallgatni rá). Ha nem így lenne, mindenki ugyanúgy vélekedne egy-egy konkrét produkcióról, készülékről, márpedig ez nagyon nem így van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
VoidXs #147765 üzenetére
elképzelésem sincs milyen lehet a jó hang szerinted, ha a képről ilyen magabiztosan nyilatkozol. sejtem, hiszen eq fontosabb mint fázis, dirac elrotja az impulzust, a mélyet,stb..
minden nvidia kimeneti frekije hibás valamennyire, tehát megmegakad a mozgás, ugrik a kép, stb..
és az is fajin, amikor mérve is és szemre is különböző a kimenő szin különböző driveren...
-
Ejelhar
senior tag
válasz
VoidXs #147731 üzenetére
Reménykedjünk, még ez is jobb lenne mint a semmi.
Csak én kételkedem, mert ha létezne kalapos Ő és Ű betű a fontkészletben, akkor azt jelenítené meg (a latin-1 és latin-2 kódkészletben e két betűnek ugyanaz a kódja). Ha viszont kihagyja, akkor még ilyen sincs. Valszeg csak az angol ABC betűit ismeri, vagyis ékezet nélkülire kell lecserélni mindet, ha nincs más fontkészlet a setupban. -
ctrlaltdel13
őstag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
VoidXs #147614 üzenetére
Nem tudom, mire írtad ezeket, de HiFi kereskedőkről volt szó, nem vállalat csoportokról. A Samsung és a Sony nagyjából mindent gyárt, ami elektronika, még sincs olyan kereskedő, aki a teljes kínálatukat lefedné. A JBL kommersz és Pro termékeinek semmi közük egymáshoz, csak a név azonos.
-
Snoop-y
veterán
válasz
VoidXs #147617 üzenetére
Akar ugy is. Illetve emlitetted ,hogy adott csucs erositok helyett ajanlanal mast olcsobbat etc.
A jelenlegi konfigbol az erosito teljesen kuka (meg anno orokolve lett)
A hangfalakat bar oregek majdnem ujkori allopotuak nem nagyon bantanam meg a regi idok hangfalgyartasat idezik az en fulemnek nagyon szepen szolnak.
500K penzem van az upgrade mutatvanyra kb
-
zsoika
addikt
válasz
VoidXs #147550 üzenetére
Érdeklődnék, hogy mi az a szint vagy összeg aminél már megéri egy ilyen általad preferált szettet összerakni?
Gondolok itt arra, hogy nálam egy Sony STR DN1040 -es(használtan 70eFt) van szolgálatban és egy mini M8S II.(12eFT) androidos lejátszó LE+Kodi futtatva.
Sz.gépem van D1 hangkártyával...szóval az a rész "kvázi" ingyen van. A 12eFt -os MP-t eladhatom, de az csak 12eFt nyereség. Miért kell 4db a Crown XLS 1002-ből és nincs ezekből kisebb, úgymond szobába valóbb?
A 4db belekerülne majd 500eFt-ba.Lacinál a lejátszó-sz.gép ára és az AVR- 4db Crown XLS 1002 állna szemben.....a kábelek és a hsz szettet meg kell venni. Mennyi a nyereség ? Kb. 500eFT ? Jól számolok?
A mélyládát is Crown XLS 1002 hajtaná, vagy az marad aktív? -
virkir
veterán
válasz
VoidXs #147602 üzenetére
Egyet árulj el. Ha annyira jó hangminőségűek lennének a PA berendezések akkor vajon miért nincsenek sehol a HiFi kereskedők árlistájában, csak a "profi" hangosítással foglalkozóknál.
És igen a profi technika soha nem a hangminőséget helyezi tervezéskor, gyártáskor az elsődleges szempontnak, hanem a tartósságot, esetleg a teljesítményt. -
törölt tag
válasz
VoidXs #147585 üzenetére
Nagyon másként látjuk a témát. EQ-val szintet (?) állítani eléggé nyakatekert megoldásnak tűnik. Ezt inkább a hangsugárzó tervezésénél, gyártásánál célszerű elvégezni. Az a probléma, hogy a komolyabb kiemelések és kioltások mögött mindig komplex jelenség áll, nem csak a hangnyomásban jelentkezik a hiba. Ezek egy mezei szűrővel nem orvosolhatóak, maximum a jelenség felszínét vakargathatod. Egy átviteli hibáktól hemzsegő rendszert EQ-val kalapálni halottnak a csók, tehát szerintem rossz irány. Persze tudom, hogy a felületes infók miatt sokan azt gondolják, a hangminőség egyenlő a lineáris frekvenciaválasszal, de sajnos tévednek. Ez csak egy paraméter a sok közül.
A fantomtáp a kondenzátor mikrofonok előfeszítésére szolgál, egyéb eszközökben nem tesz kárt, mivel csak egy "virtuális" áramot generál, de leginkább még azt sem.
-
válasz
VoidXs #147585 üzenetére
Vagy kibírod, hogy ne kakaskodj BBécivel, ne tegyél rá megjegyzéseket, jópofának gondoltakat sem, vagy tiltva leszel. A topik és a kulturált fórumozás a fontos, nem a véleményed egy másik fórumozóról. És bele se kezdj a nem látsz személyeskedést körbe, se a "bezzeg ő" körbe, ne nézzük már hülyének egymást.
Rendben?
(nyilván visszafelé, azaz BBécitől is elvárt ugyanez)
-
törölt tag
válasz
VoidXs #147577 üzenetére
Mégis mihez kell 100 pont? Azt gondolom, ahol nem elég 6-8 EQ beavatkozási pont, ott nem érdemes fokozni a szűrőzést. Az AVR-ek korlátját nem a szűrőpontok számában látom, hanem a végtelenségig lebutított algoritmusban és minimális paraméterezhetőségben. Olyan esetem is volt már néhány, mikor a manuálisan beállított frekvencia a valóságban 20 %-kal odébb került.
"a REW csak közvetlen jelet mér (kivéve, ha hülyén van ablakozva)"
Ez alatt mit értesz?"A stúdiós cuccok eszement drágák, például azért, mert még azt is túlélik, ha rájuk küldöd a fantomtápot"
A fantomtáp nem szokott megölni semmilyen készüléket, pont így van kitalálva. Hogy kinek mi a drága, az nyilván szubjektív, de biztos vagyok benne, hogy Pro cuccokból egyszerűbb és olcsóbb megoldások léteznek, mint a kommersz világban és a lila köd sem csípi a szemünket telepítés közben. -
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #147573 üzenetére
jó de mit tud a minidsp, amit az ARC vagy a DIRAC pl. nem csinál meg magától egy receiveren/procin? Ha most azokról beszélsz, akik az alap fapad audysseys és egyéb régebbi alap fapad mérőrendszerük mellé vettek minidsp-t hát lelked rajta.De szerintem nem jó példa. Az YPAO is egyre jobb, az audyssey is, igaz ott még mindig úgy érdemes ha meg van a pro licensz. Ezekből a legújabb iterációk mellé már nem biztos, hogy kell a minidsp a régebbiek mellé meg tuti sicher, hogy igen. De pl. az ARC már nagyon régóta becsületesen teszi a dolgát. Ahogy a Dirac is. Persze nyilván nem tökéletes az se, de mi az? Jó, ezek nem találhatóak meg olcsó receiverekben, de egy használt Anthem egyáltalán nem horror ár. Na mindegy lépjünk ezen túl.
Szóval ez az EQ Apo tudja kezelni a Rew mérések által generált fájlokat. Ok. Csatornák hangerejét kiméred mikrofonnal és beállítod eq apo-val, ok. Ránéztem neten, egész okos cuccnak tűnik. A késleltetést is itt adod meg akkor gondolom.
De akkor hogy pakolok rá még egy diracot, illetve minek, ha van már rew mérésem meg mindezt beállítottam? néztem a weboldalt, 650 eurós a licensz, a warezt most hagyjuk.
Asus Xonar helyett nem érdmesebb akkor már valami komolyabb stúdiós hangkártya, ami még jobb hangminőséggel rendelkezik?
Ha meg lesz a dedikált htpc lehet bepróbálom ezt a dolgot amúgy. Akár csak mókának használt piacról veszek egy kártyát, max később eladom. Bár minőségi jack rca kábel híján vagyok..
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #147550 üzenetére
tehát egy hangkártyát használnál sokcsatornás kimenetként direktbe a crownokra? mi végezné pontosan a dekódolást? milyen szoftver? hol adom meg a hangfalak távolságát,hangerőszintjét, hogy a szobakorrekció közben a jobb fajta erősítők által bemért dolgokat ne is említsem. Nem kötekedés, tényleg érdekel.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
VoidXs #147521 üzenetére
"Amiben a tudomány nem hisz, az nem működik."
Ez most komoly? A "tudomány" és a "hit" egy mondatban...De helyettesítsünk a "hit" helyére más szót, mondjuk "ismer" / "bizonyít" / "állít"? A tudomány úgy működik, hogy a "zsenik" megfigyelik a környezetüket, és megpróbálják leírni. A tudomány mindig áll egy "szinten", azaz van amit ismer, és amit nem. Amit nem ismer, az nem jelenti azt, hogy nem létezik, stb. Konkrét példa : 500 évvel ezelőtt nem létezett elektromágneses hullám, mert az "ember tudománya" nem ismerte?
"Egyszerűen rossz látni, hogy nagyon sok esetben, amikor valakihez megyek házimozit beállítani, sokszor a vagyonának akkora részét tolta bele, hogy már a WC is alig működik, a vakolat omlik, kint rohad a Lada, stb."
Látszik, hogy nagyon fiatal vagy, Te tényleg azt hiszed, hogy az általad említett egyének nem fogják majd valami másra elb@szni a pénzüket ugyanilyen értelmetlenül? Ez egy emberi tulajdonság, van aki tudja kezelni ezt (a pénzt), van aki nem. Aki nem, azzal ugyse tudsz mit kezdeni...(#147533) adamsfamily : a fiatalság része ez, nincs gyereked, nem ismerős ez? Ők a tök alap dolgokat is jobban tudják, mint az idősebbek...
De visszagondolva én is ilyen voltam...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
VoidXs #147555 üzenetére
Értem, a baráti körömben sajnos nimcs ennyire hozzaerto ember.
Es ha nem akarok projit, és fontos a 4k,akkor mindjárt drágább lenne, mint az eddig elkoltott összeg?
Mindenesetre én köszönöm a faradozasod, de lehet maradnék a mostani vudumnal
Ha ezt valakinel megtudnam hallgatni, akár nálad vagy ismerős korodben, akkor tudnék viszonyítani.MasterMark: az tényleg egy jó hangkartya
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
VoidXs #147550 üzenetére
Köszönöm az időd.
Jól hangzik amit irsz anyagilag.
De alapvető dolgokat nem osztottam meg veled.
Kövér disznó vagyok, tehat mindent tudni kell irányítani a hires francia agyamrol.
Pc alap nem opció, mert a zajra nagyon allergiás vagyok.
A napokban azért hivtam ki a klíma szerelőt, mert berezonal a klima swing lapátja
Szóval a PC-t azért csereltem evekkel ezelőtt laptopra, mert nem birtam elviselni a ventilátor hangját.
A projektort nem tudom agyon fekve konyokolve nézni, pont ezért nem vettem.
Korábban volt asus xonar d2es hangkartyam, nem mondom hogy rossz hangja volt, valóban tetszett, de mar akkor is bajban voltam azzal hogy mindig fel kellett kelni ahhoz hogy iranyitsam...Szóval ez mind nem technika gond, hanem az én lustaságom.
No meg a létező legfontosabb érv a pc ellen szamomra, hogy tök hülye vagyok ahhoz hogy ilyet belojjek.
De a faradozasod nagyra értékelem, de a lustaság felegeszseg
ctrlaltdel13: a kolléga írta hogy olcsóbban kintudja hozni amit itthon hallik látok...
Q:
nah jovanna, ennek is van igazság alapja -
Nemir Ombe
addikt
válasz
VoidXs #147536 üzenetére
Bár ismerem Laci rendszerét, azt is tudom mit és mennyiért vett, de ezt majd ő leírja, ha akarja, mivel nem vagyok rá felhatalmazva..... de addig is kb. 1.8-2M Ft-ból Te mit raknál össze, ami jobb, mint ami az "átlag" júzereknek sikerül (AVR, 5.1 hsz, 4K BD + kábelek).... természetesen új árakon ....
(szerk: de gyors vagy Elvtárs
)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
VoidXs #147536 üzenetére
OLED65B7V
Cambridge Audio cxuhd
Cambridge Audio cxr200
Dune hd 4k duo
Elac teljes 260as termek család kivéve center.
Elac 2070 szub.
Oehlbach blue air 4 kábel.
Oehlbach NF214 szub es rca kabel
4 egyedi specko tápkábel.(15 ezer darabja)
Inakustik hdmi [kép]
Ez mellett vsn két profigold hdmi, 10 ezer volt darabja
Nemir Ombe : nem merem osszeszamolni -
Steady74
addikt
válasz
VoidXs #147527 üzenetére
Fura dolog a hobbi... múltkor jövök ki az egyik legnagyobb horgász áruházból, előttem egy srác 30 ezret hagyott a boltban. Ahogy mentem utána látom lyukas a pólója, beszáll egy szétrohadt Daewoo Matizba...
Saját véleményem, hogy amíg nincs saját lakásom berendezve, nincs legalább 1 éves megélhetést biztosító pénz a számlánkon, amig a gyerekek tanulását és sportját támogatom, addig barmilyen hobbira elkölteni vagyonokot a világ legfeleslegesebb dolga. De legalább pörög a gazdaság
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
VoidXs #147532 üzenetére
Kérlek ne "finomhangolj", hanem (akkor legyen konkrét a dolog) pl. Elvtársunk miként kaphatna ugyanilyen vagy jobb hangot annak a feléért, amit ráköltött .... tipusok, árak egyebek ....
#147534 ELACielvtárs:
Na most akkor + vagy - ....? Mert ugye fő a "határozottság" .... -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
VoidXs #147527 üzenetére
Értem, és ha az általad vázolt élet körülmény nem all fenn, akkor is úgy érzed érdemes felnyitni az ember szemét ...
Rendben ezt el is fogadom, de ha a munkahelyeden olyan munkát végzel ami ellene megy talán az egyik legfontosabb értékiteletednek, akkor az nem álszent?
Hangsúlyozom nem szemelyeskedek, és nem akarlak megbantani, csak szeretném megérteni - mint egy hat éves gyerek - honnan van ez a hatalmas igazságerzet.
Amivel nincsen baj, mert különbözőek vagyunk, más az ertekrendunk, mások az elveink es ettől szép az élet. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
VoidXs #147524 üzenetére
"olcsóbb, de minőségi cuccra"
Távol álljon tőlem, hogy belefollyak ebbe a "parttalan vitába", de az idézett részt tényleg kifejthetnéd részletesebben szerintem sokan imába foglanák a neved, ha valóban rudsz ilyet. Bár én azt látom, hogy a gyártók még mindig nem hülyék és olcsóbban (sajnos) nem ad senki jobbat, mint a konkurencia (a túlárazott szir-sz@rokat most ne vegyük ide)....
#147522 ELACielvtárs:
Ezt már megbeszéltük, Te vagy az "elrettentő példa" ....DDD
-
törölt tag
válasz
VoidXs #147521 üzenetére
Lehet bármekkora szakértelmed, de miért érzed magad feljogosítva, hogy bárkinek ilyen megnyílvánulást tegyél??
" Egy két perces teszttel le tudom törni minden vuduba vetett hited örökre."
Most elvonatkoztatva a szakmai kérdésektől, nem érzed, hogy emberileg nem feltétlenül helyénvaló?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
VoidXs #147524 üzenetére
Ezt is értem, és a szándék még talán becsülendő is lehetne , de...
Az érdek elbir az egész univerzummal, mint ahogy az emberiség múltja ezt bizonyítja...
Neked mi érdeked fűződik ehhez?Ha már nálam majdnem minden mágja, akkor mondjuk leirnad a kedvemért hogy mit mire cseréljek le?
Nekem sem ellenségem a pénzem, és ha olcsóbban tudok ilyen hangú, képű rendszert össze rakni, isten bizony a megsporolt különbséget megfelezem veled -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
VoidXs #147521 üzenetére
Értem amit gondolsz de miért érzed kuldetesednek letorni a vudu hívők szarvat?
Isten bizony nem kritizallak, még gondolat szinten sem, hanem nem tudok elmenni szótlanul amellett hogy bárki barmit vél valósnak, - de lehet hogy bekepzeli akár - azt mindenképp meg kell cáfolni.
El sem tudom képzelni mit tudnál 'művelni' egy templombanAz meg hogy háromszor annyiba került a rendszerem, kizárólag az en hulyesegem volt, amiért nem hallgattam rájuk már az elején, ugye Nemir Ombe?!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
VoidXs #147518 üzenetére
Hát, én azért ezzel nagyon nem értek ám egyet!
Tudom, nem is nekem írtad, és semmi közöm hozzá!
Én sokat köszönhetően BBeci tanacsainak.
Azt viszont nagyon nem értem miért vagy a felkent papja BBeci bármilyen nemű megcafolasanak.
Nem serteskent írom amit írok, de amiben te nem hiszel, vagy balgasagnak tartod, érdekes az még is működik/működhet .
Az meg hogy egy tanács után valaki mennyit költ a rendszerére, az sem BBéci hibája.
Egy tanácsot az ember megfogad vagy nem, de attól nem célszerű kritizálni, szerintem. -
törölt tag
válasz
VoidXs #147482 üzenetére
Hallgatási pontban mérve még stúdiókban is nehezen jön össze ilyen tűrésű átvitel, lakószobában nagyjából soha. EQ-val ki lehet kalapálni az átvitelt (és ezzel széttekergetni a fázismenetet), de ha 10 cm-rel odébb teszed a fejed, vagy a mikrofont, máris borul minden. Ezért problémás az elektronikus korrekció önmagában.
-
törölt tag
válasz
VoidXs #147477 üzenetére
Az ember egészen fura hangzáshoz is képes hozzászokni. A hangnyomásban mért +/- 3 dB tűrés otthoni körülmények között már igen szép eredmény, a legtöbb rendszer nem tudja teljesíteni, mégis elégedetten használják őket.
Torzítást az akusztika is képes okozni, pl. egy izmos kioltás, vagy magas utózengés által, ezek könnyen kezelhetők. Az elektronikusan keletkező torzítással házilag valóban nem sokat lehet kezdeni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #147472 üzenetére
Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a frekvenciaválasz rendbetételével - az x görbét most hagyjuk, mert az szvsz. lakószobába nem való - még nem fejeződik be az akusztika javítása, ill. ekkor még csak kb. a felénél tartunk, mert a fáziskorrekció, csak ezután következhet.
A kérdésem arra irányult, hogy egy méréssel ez nem valósítható meg, nyilván szükség van egy második kiszállásra, mérésre a csillapítókkal, diffúzorokkal már "rendbetett" akusztikájú helyiségben. Ilyenkor hogy alakulnak a árak. egyáltalán volt-e már példa arra, hogy második mérés a fázismenet rendbetétele végett jött létre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest