- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hohocali
aktív tag
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #131528 üzenetére
Pontosan, a kemény rock-,metál élvezhetősége MA Gold-szinten (mert ez a műfaj olyan, hogy már egész alacsony szintű rendszereken is élvezhető, viszont felfelé haladva egyre kényesebb) megköveteli a minden műfajon jó erősítőt.
Ahogy Pityu mondta, ilyen a HTA, vagy az új Hivox (vagy Amp4valami) Utóbbi egyben jó példa is a témára, a korábbi Hivoxos erősítők pont ilyen műfajokon véreztek el, az "igényesebb" finomabb műfajokon jók voltak.Ja meg persze pont ebben a műfajban a rengetek a borzasztó rossz, igénytelen felvétel vagy keverés, ezeknél megint nem a hangfal vagy erősítő a hibás.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #131528 üzenetére
épp doom metállal járatom python1 HTA30asát a gr10esemen a PC mellett. nekem bejön. sztem nem a dómos GS GR szérián múlik a mettál.
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #131515 üzenetére
"amit keresel sztereó, zenei hangban, azt egyrészt nem egy középkategóriás házimozi erősítővel kell keresni, másrészt (finoman fogalmazva) a mi kategóriánk hangdobozai nem alkalmasak minden zenei stílus egyformán magas színvonalú interpretálására"
Ennek az első felével egyetértek, a másodikkal nagyon nem. A mi hangdobozaink simán alkalmasak erre, konkrétan a kemény rockmetálra biztosan. Erősítő viszont korlátoz rendesen.
-
Csabroncka
addikt
válasz
liszi70 #131511 üzenetére
Ehhez kapcsolódva>>
Nekem most ez az album jön be! -
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #131467 üzenetére
Átvitt értelemben.
GS10-ek voltak berakva frontnak. Kicsit sajnos alacsony az állványom, szerintem a magasabb 60 jobb teret tudna csinálni, ha lesz időm megcserélem. Elkövetkező hetekben még legalább háromszor ki kell pakolnom onnan az egész rendszert mire meglesz minden a nappaliban, szóval addig nem kezdem el "finomhangolni".
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #131401 üzenetére
"akik sokkal jobban értenek a témához, és ezt műszaki érvekkel, mérésekkel már sokszor bizonyították"
Ahogy pl. a VW-nél is mérték/bizonyították évekig a károsanyag-kibocsájtást a "szakemberek", aztán ....
.... csak egy (ellen) példa a mérések "hitelességére", ne köss bele, hogy "hogy jön ez ide" ....
Én inkább a saját szememnek/tapasztalatomnak hiszek, mint az akár "független" méréseknek, de örülök, hogy sikerült "érdemben" is hozzászólnod a témához ....
-
krichd1
addikt
válasz
liszi70 #131289 üzenetére
Amikor kezdtem a hangszóró kábelek próbálgatását főleg az olcsóbb kategóriákból, vagy már az annyira nem olcsó, de márkás, neves gyártók alsóbb kategóriás kábeleit, akkor mindig a 2*2,5mm-es villanykábel volt a referencia, ennek olyan 200Ft métere. Amúgy tényleg nem csak a SAL kábel volt rosszabb nálam, más kábelek is elbuktak. Akkor még Royd Minstrel-em volt, az sem egy drága hangdoboz, de már annak sem volt mindegy.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #131262 üzenetére
De ha nem akar másik készüléket, hanem a meglévőkből akarja kihozni a maximumot. Miért nem lehet ezt megérteni és elfogadni?
Maradva a mostani vitát kiváltó NAD M25 végfoknál és az ELAC FS 249.3 hangdobozoknál, mit vegyen helyettük, ami méterenként 1000 forintos kábelekkel nagyságrendekkel jobban fog szólni? Persze ahhoz el kellene adni ezeket, nyilván bukással, mert szinte kizárt, hogy ugyanannyiért sikerül, mint emennyiért vette. És ahhoz tudja hozzátenni a HiDiamond kábelek árát. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Az átkozott akusztika.
Elméletben javult az elhelyezésem meg minden, gyakorlatban meg szörnyen szól a lánc az előző kis lyukhoz képest....
Dobozok mögött egyébként akusztikai panel van a faliszőnyegen kívül, ezt odaraktam az oldalfalra is, de nem váltotta meg a világot. Tele kellene pakolnom az egész szobát, hogy megközelítsem az előzőben elért hangot.
Csak okulásként írom, hogy mennyit jelent, különböző képeket elnézve szerintem vannak itt páran akik a láncuk tudásának töredékét nem érték el az akusztika miatt, úgy hogy nem is tudnak róla.
(kábel káoszt ne nézzétek, még nem lett felrakva a csatorna) -
xtremetuning
addikt
válasz
"Azzal konkrétan az a baj, hogy annyiért már kategóriát léphetne készülékben vagy főleg hangdobozban, ami nagyságrendekkel nagyobb javulást eredményezhet. "
- azt gondolom, hogy középkategóriától felfelé, ez már nem feltétlenül igaz. Ott már kis előrelépésért is nagy árat kell fizetni. Ott már érdekes sakk parti lehet a kábel vs. készülék.
És nem, nem határozom meg a "középkategóriát"
-
Sefi84
senior tag
válasz
liszi70 #131041 üzenetére
Én biztos vagyok, hogy minden kábelnek meg van a saját hangja!
Az asszony nem tudja soha, hogy mit csinál a hifivel és erről fogalma sem volt...
Utólag sem tudta meg, mert neki minden kábel egyforma és mint mondtam 15 évente cseréli a cuccait, így soha nem derült volna ki, ha az asszony nem veszi észre a különbséget magától! -
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #131041 üzenetére
villanymérnök cimbik átjönnek, és kérdik, hogy is van ez a tápkábel kérdés, és hogy már előre röhögnek, hogy úgyse lesz difi, ne erőlködjek, majd leültetem, és kicserélem, akkor meg jön a hitetlenkedés.
ők legalább nem akarják bemagyarázni maguknak, hogy nem hallott difit. mert náluk meg az van, hogy agyuk azt akarja, hogy ne legyen difi. -
Sefi84
senior tag
válasz
liszi70 #131036 üzenetére
Ez így van!
Nekem is volt nem egyszer olyan esetem, hogy elektroműszerész és nagyon tanult műszaki ismerősöm, közölte, hogy a tápkábel nem változtat a hangon.
Adtam neki egy Siltech tápkábelt, hogy próbálja ki, azt mondta, hogy ki sem próbálja, mert nem lehet különbség, hisz csak áram megy át rajta.
Nagy nehezen bekötötte, mert alá akarta támasztani az igazát.
1 hétig meg sem mertem kérdezni, hogy mit halott vagy egyáltalán kipróbálta-e.
Felhívtam, hogy Mi a véleménye?"Nem, hogy Ő, de a felesége kérdezte meg tőle, hogy mit csinált a rendszerrel, mert olyan jó dinamikus és tiszta, azt hitte erősítőt cserélt (15 évente teszi, nem egy cserélgetős fajta azt hozzá kell tenni)
"
Ezután csak annyit kérdezett, hogy mennyivel jön és nem adja vissza, azóta sem tudtam olyan tápkábelt szerezni, de nála azóta is szolgálatban van
Nálam is megfordult minimum 15 féle az évek során és mindnek más a "hangja".
Házi-mozi erősítőben pedig, nehéz überelni az Arcamot, 30 erősítőm volt az elmúlt 10 évben, de mindig az a vége, hogy annál kötök ki.
Lágy, de mégis ütős, meleg (érzelmekkel teli) hangzása van, amit sok gyártó meg sem tud közelíteni...
Milliós erősítők persze igen, de maradjunk a földön árban, mert azt nem halandó fizetésből élő embereknek találták ki. -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #131034 üzenetére
A semminél több. A presszióról nem tudok nyilatkozni, mert a hallgató nem látja, mi történik a készülék háta mögött, a helyi illető pedig, ha korrekt és van olyan, meg sem szólal.
Nem kell túlzásokba esni, nem vérre megy. Csupán az a kérdés, van hatása a tápkábelnek a hangra, vagy nincs. Egyesek csípőből, mindenféle tapasztalás nélkül elutasítják a lehetőséget is. -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #131027 üzenetére
Miért kellene gyártókkal egyeztetni, ezt megmagyarázhatnád?! Honnan tudnák és mi közük ahhoz, hogy én, itthon milyen kábelekkel csatlakoztatom az erősítőmhöz a hangdobozokat?
Igen, a hangdoboz építők és a tuningolók tisztában vannak azzal, amit írtam. Legelőször onnan kaptam ezt a javaslatot.
Bemutatóteremben rendelkezésre áll többféle tápkábel, nem kell hazavinni, kínlódni a cserélgetéssel, csak fülelni kell. Ha a jóember hall vagy nem hall különbséget, az már tapasztalat, amivel korábban egyáltalán nem rendelkezett, csak a klaviatúra előtt okoskodott, kételkedett.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #130770 üzenetére
Nyugi, annyira nem "ciki a cikk" ....
(megjegyezném: Liszi70-től azért szívesen olvasnék pár "releváns tesztcikket", mert ez így olyan mint amit az ételkritikusok prezentálnak; a nagy részük főzni nem tud, ellenben enni igen, de véleményük mindig van az ételről ....
)
-
-
-
arcitec
addikt
válasz
liszi70 #129750 üzenetére
Egy másik probléma meg az lehet, mint pl nálam,hogy amikor azt véltem hallani, hogy nem az igazi , az a mostani hangzás érzethez már visszamenőleg ismételten nem reprodukálható és az akár kis eltérések megjegyezhetetlenek ... Az lenne a jó vakteszt, hogy egy adott ideig kellene végezni, nem csak egy alkalommal, hanem pl több napon keresztül ...
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #129129 üzenetére
Szimplán minden időmet a kisfiammal szeretném tölteni. És mivel így nem marad időm, amit egyébként nem is bánok, feleslegesen ne álljon a nappaliban, miközben játékokat is tehetek a helyére... ( oda is).
Nyilván, ha a gyermek már nem szeretne annyi időt tölteni velem, majd elgondolkozok újra, de az nem most lesz szvsz.
Jelenleg még eléggé apabubus.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #128808 üzenetére
Talán gipszkarton ... de nincs eldöntve. Atmos hangszórót bírja el.
Nem a lapok miatt aggódom elsősorban, hanem hogy ezeket fém tartószerkezettel, fém függesztőkkel szokták felrakni.(#128809) Cseneles: Köszi, ránéztem. Ez inkább csak betétnek jó ha jól értelmezem. Kicsit ódzkodok a kőzetgyapottól is.
-
-
rayoliviero
veterán
válasz
liszi70 #128064 üzenetére
Jól van na. Még írtak páran, aztán már megzavarodtam, hogy most melyik kell.
Azt megköszönném, ha megírnád az AVX-es eladó számát és nickjét, akinek lehet esetleg gyári tüskéje. Majd én próbálkozok kitartóan.
Tamoo: Tudom, Pásztor István. Tegnap írták priviben, csak még nem hívtam fel, mert hétvége van. Majd holnap.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #128007 üzenetére
valóban az M az nem metrikust jelent (bár gépészek igy használják a környezetemben) hanem ISO szerinti menetemelkedést.
na mindegy, lényeg, h bele kell próbálni, de magam részéről esélyesnek látom, hogy nem fog belemenni a superspike.
jelölési szabványok szeretnek igy röviditeni. pl nálunk B500 az betonacél 500N/mm2 szakítószilárdsággal-t jelent. vagy C mint concrete C16.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #128004 üzenetére
az M az a metrikus menetemelkedés. Hülye angolok gondolom nem ilyet használnak az MA subban, és gondolom a menet is fordítva emelkedik..
Ha igy van nem lesz jó a superspike egyik tüskéje se direktbe. talán kívül-belül mentes átalakító létezik, hogy M6ra fordítsa át, de sztem vegyen inkább sima nagy szilárdságú ángol szabványos csavart, és hegyeztesse ki esztergályossal.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
liszi70 #127965 üzenetére
OOohh, köszönöm a választ
Ejha ez nagyon jol hangzik.
Akkor a 3D élmény is fokozódik picit, remélhetőleg.
Szóval akkor jobb lehet a 3D élmény...
Egyre jobban várom hogy meg jöjjönUi. Az eladó engem is megnyugtatott, mert nekem is ez volt az elso kérdésem a hddt illetően.
-
-
rayoliviero
veterán
válasz
liszi70 #127767 üzenetére
Vagy 90-95 körül. Elvileg jó állapotban van.
Hány éves lehet ez a szub, mikor jelent meg? És meg voltál vele elégedve?
Még ezeket tudnám venni:
Yamaha YST-SW 300: 60 000 Ft.
Canton Chrono AS 525 SW: 40 000 Ft
Ragadozó: Köszi.
Ha az árazós topikban jársz és lesz időd, beárazod majd légyszi, amiket kérdeztem? Köszi előre is.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #127657 üzenetére
Vagy az olvasottak szűrése hozzáértőkre és
hülyékrebontva. Szebben fogalmazva kevésbé hozzáértő, de jó szándékú nickekre vagy hozzáértő és korrekten fogalmazóra, gonosz rosszindulatú törpék ellenében.Avatar alapján akár pár mp alatt is oldalakat lehet elolvasni szűrve a lényegi infókat. Igaz van prémium tagság, sőt már öngyilkosság is PH-n.
-
kabar
senior tag
válasz
liszi70 #127661 üzenetére
Ha elmegyek a haveromhoz, és zenét hallgatunk nála, a sztereóján, akkor nagyon elégedetlen vagyok. Ha arra gondolok, mennyiből jött ki neki a két hangfal, az erősítővel (csak a sztereó erősítő az 5,1-em új ára), meg arra, hogy nekem mikorra lenne ilyenem, akkor picit jobb. Ha valaki azt mondja, hogy nem zenei hangfal az ES, vagy neki nem tetszik a hangja, igaza van. De ha valaki kb pöcsözi akkor azt a tapasztalatlan fórumozók szempontjából erős félrevezetésnek tartom. Nem nekem fáj, mert én hallottam már sok más hangfallal, ismerem a gyengéit.
Ha nálam van egy új áron 200 ropis center, akkor látom, hogy van hova fejlődni, és rosszabb. Ha hozzáteszem az 5,1 árát, hogy kicsivel jobban szóljon, akkor meg általában kijön, hogy sokat kellene nagyon költeni, hogy számomra hallhatóan jobb legyen. Abból meg sok motoros cucc, meg kilométer kijön. De motorból is mindig van valami jobb... -
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #127661 üzenetére
"(Megjegyzem, én is elégedett vagyok.
)"
Nekem mikor milyen kedvem van.
Többnyire nem fórum olvasástól függ.
Bár most egyértelműen elégedetlen vagyok mert jópár hete a fele cucc dobozban. 4308-al hallgatok zenét és azért van hiányérzet. Ennek legyen fele valós fele pszichés. -
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #127644 üzenetére
"a kockázat és az ár elég nagy"
Nem hallottam még akinél rosszabb lett volna a végeredmény az eredetitől, ellenben az esetek túlnyomó részében sokkal jobb. Ha jól tudom kb. 20 papír egy hangfalpár tuningja, ebből nem veszel magasabb szintű hangfalat az biztos."a valós eredmény viszont kétséges, ellenőrizhetetlen, tesztelhetetlen"
A valós eredmény egyrészt hallható, másrészt mérve is vannak a hangfalak, nem csak ad-hoc "ahogy esik úgy puffan"Szóval nem tudom, hogy ezeket a rosszindulattal fűszerezett kijelentéseidet honnét veszed.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #127551 üzenetére
Nem kellene akkora vászonra vetítve sem. Láttam az említett Sony és a DreamVision 4K/UHD vetítőjét, többször átváltottunk 1080p-re és egy pillanatig nem kívántam meg a nagyobb felbontást. A mélyebb feketét és a magasabb kontrasztarányt viszont folyamatosan hiányoltam. Pedig ezekben a DreamVision kiemelkedőt nyújt, persze vetítők között, nem GT60-hoz hasonlítva. A natív, ANSI 17000:1 és a 0,006 cd/m2 fekete, vetítővel megközelíthetetlen.
-
Patice
nagyúr
válasz
liszi70 #127344 üzenetére
Úgy kellett volna, de nem úgy volt.
Alapvetően igyekszem én is lehetőleg minél jobban józanul vélekedni ezekről, és nem aszerint dönteni, hogy mi áll az árcédulán, vagy hogy mi van a termékre szitázva "márkának".
A placebo hatás nem küszöbölhető ki 100%-ig, meg a "megrendelés" sem, de enélkül tesztek sem lennének és új fejlesztések sem.
Bizonyos szint után nem lesz olcsó hús, csak híg
foslé... Csak jól kell összeválogatni a komponenseket. -
spiky03
veterán
válasz
liszi70 #127089 üzenetére
Természetesen nem vaktában venném.
Előtte meghallgatnám, hogy hallok-e egyáltalán változást, mert ha nem akkor jó úgy ahogy van.
Mondjuk még anno a 920-as Pion is hozott a Fapaci féle T3, amikor áthozta Dorian tesztre, akkor gondlom ezen is hozna valamit, csak más liga egy picit.
Akkor másra költöm azt a 10-est.
-
kezo0
addikt
válasz
liszi70 #127070 üzenetére
Köszi, én is így gondolom, de mindig jól jön a megerősítés.
Viszont a 2. és 3. kábel használatakor fellépő jelenséget akkor sem értem.
Most guberáltam itthon még két másik HDMI-kábelt, és ha azokkal csatlakoztatom a lejátszót az erősítőhöz, akkor is megszakad a HDMI CEC kapcsolat a tévé és erősítő között (ill. csak akkor hozható létre, ha a lejátszó bekapcsolt állapotban van). Szóval úgy néz ki, hogy 5 db kábel közül csak egy van, amelyiknek a használata nem váltja ki a nemkívánatos hatást... Márpedig azt nehéz elhinni, hogy a többi kábel valamilyen rejtélyes szempontból mind "hibás". -
devil-k
nagyúr
válasz
liszi70 #126621 üzenetére
Hallottad vagy láttad is az eredményt? Az ilyen mendemondákból alakulnak ki olyan dolgok, amik nem igazak. Egy középkategóriás fix vászon mondjuk már nagyon baráti áron megvásárolható.
Én addig nem vettem meg a vetítőt, amíg össze nem jött a vászonra való is. Inkább vártam még "x" hónapot. Azért vetítettem 1 hétig én is falra, mivel a vetítő és a vászon nem egyszerre jött. Ég és föld.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #126162 üzenetére
Az USA árakat nézve, a Sound & Vision szerint mindkettő 2499 dollár volt.
AVR-4520CI, AVR-4308CI.
Csak azt tudom elképzelni, hogy a Whathifi tesztjében eltévesztették az árát, vagy nem a megjelenéskori listaárat írták le.(#126159) Nemir Ombe
Régebben volt a német Denon honlapon ajánlott fogyasztói ár a kifutott modellek mellett is, egy ideje sajnos nincs. Azokat rendszeresen figyeltem, követtem. Ugyanazokat lehet olvasni az AREADVD tesztjeiben, tehát messze nem állja meg a helyét az, hogy a 4308 jóval drágább, mint a 4520. USA-ban azonos, 2499 dolláros listaáron futottak, Németországban 200 euróval volt drágább a 4520. -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #126160 üzenetére
A forint csak egy példa volt arra, hogy a font mennyire ingadozik. A dollárhoz képest is.
Mivel magyarázod, hogy az általam linkelt oldalon 2300-nak írják az árát?
Ahogy már írtam, vagy eurós vagy dolláros árakat hasonlítsunk össze, a fontot ebből a szempontból jobb kihagyni a számításból, mert igencsak megtévesztő, félrevezető.
Európában mindenhol máshol drágább volt a 4520, mint a 4308. -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #126155 üzenetére
Ha egy adott időpontban nézed a fontban megadott listaárakat, akkor valóban mindegy lehet. Azért csak lehet, mert UK-ban időnként meglepő árakat találnak ki, jelentősen eltérnek az USA-beli és az euróban megadottaktól.
Viszont egy 2007-es és egy 2012-es font árat hasonlítani felesleges, akkora árfolyam ingadozások lehetnek. Például tavaly karácsony táján 445 Ft volt a font, múlt héten 389.
Azért is furcsa a watthifi 2000 fontja, mert itt 2300 font, ami már közelít az euróshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tőzsde és gazdaság
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest