- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pr0bi
senior tag
-
buci30
addikt
válasz
Toobee #32405 üzenetére
Ez 5.1 nem de:
Audio #1
ID : 1
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Codec ID : 2000
Duration : 1h 43mn
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 448 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 330 MiB (24%)
Alignment : Split accross interleaves
Interleave, duration : 40 ms (1.00 video frame)
Interleave, preload duration : 500 ms -
buci30
addikt
válasz
Toobee #32403 üzenetére
Akkor csak en voltam a .... egesz vegig akkor sorry mindenkinek :-( De miert nem tesznek? Ac3 5.1 az is 5.1 es azt hittem azt is kerdezitek :-(
De miert kinzom magam? Marmint ,h nem eredetit nezek?
Kett dolog: egy az anyagi resze, masik meg ,h erre felle nincs olyan gyors nett h lehesen aranyt tartani :-D Amugy en is csak Blu-ray-t neznek max Dvd-t. -
buci30
addikt
válasz
Toobee #32401 üzenetére
Nincs használati de találtam angolt netten ,de nincs benne semmi ami ide kéne nekem.
Azt nem értem ha most itt ez a külső kártya ey elvileg azért van mert 5.1be viszi át a hangot.
De a film is 5.1 az okés.Tehát akkor azt nem értettem vagyis azt kérdeztem az elején ,hogy akkor hova kell állítanom az erősítőt?
De azt mondták ,hogy ez egyik se az mert annak alapból be kell ugrania
Innentől én se értem minek kéne lennie?
Vagy ha már avi a film és úgy van rajta 5.1 akkor így jó vagy akkor is be kellene ugrania magától valaminek ez kavart be...
Mert PS3-nál nem lehet állítani tény ott beadja ha DTS hang van és kész.
Akkor itt lehet azért nem mert nem eredeti DVD formátum hanem DVDRip vagy BDRip a film mondjuk?
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #32368 üzenetére
(#32368) Toobee Hát, egy ötletem még van, de a helység szimmetriát nem tudom megoldani. Mindjárt firkantok valamit. Amúgy az kevésbé érdekel, ha a szekrényt nem tudom kinyitni, vagy csak kompromisszumokkal, de az gáz, ha a kutyáknak is útban van. A kis mopsz lefejelte a múltkor, mikor kiparancsoltam a nappaliból. A nagy 48kg 90cm+ marmagassággal, ha ő benézi az már neccesebb.
Szilveszterkor csak ő tört poharat (3 db), mert a dohányzóasztal felett csóválta a farkát.
(#32370) Ed Parker Szegénykéne van elég amibe bele kell törődjön. Be kell áldoznom valamit.
(#32373) BBéci Hát nincs is értékelhető színpadkép. Nemsoká lesz még egy változat, aztán ha ígéretes, akkor kivitelezzük.
-
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #31717 üzenetére
A sima vagy a csavart bordás kábel?
Nem tőled, mama nyomta ezt 3-4 napja, meg a spori akivel úszni járok.
Nils Lofgren - Keith Don't Go meg volt ma már?
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #31713 üzenetére
Nem adja. Határidős melóm van (kettő), plusz délelőtt van egy pesti túrám, majd 7-re kutyasuli. A reggeli sportfoglalkozásról nem is beszélve, bár lehet skippelem, megtámadott valami kór.
Beldenből kétféle is volt, melyiket kaptad?
UPA már a nappaliban, de még a dobozban pihen, nálad van amivel etetni kéne.
A 484-es Onkyo-nak max a sub pre-out-ját tudnám rákötni.
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #31662 üzenetére
(#31662) Toobee A VdH hangszórókábel szerintem nagyon jót tett mindkét felállásnak. Érdekes, hogy az Emo-val ma is megvolt a báz, de jól szól, de nem éreztem ég és földnek a Rotel-hez képes, mint anno az XDA-val. Holnap remélem okosabbak lesztek, sajna én nem tudok jelen lenni.
A HDMI vs koax engem is meglepett. A VdH-ra szerintem van jó konstrukció, ami nem is áll messze a Bártfay árától.
(#31677) Tamoo Én is fennakadtam kicsit, mert nálam nem lesz más opció, mint a HDMI. Érdekes lehet még, hogy a diszkrét ATI kártya tud-e jobbat, mint a Trinity alapú cucc.
(#31679) bajnokpityu Popi gyári HDMI-je jó cucc, az Nvidia zsugák képminőségénél pedig van jobb (bár a mai zsugákat nem ismerem, régebben ATI jobbat tudott).
(#31682) bajnokpityu Azért adhatnál az Emo párosnak egy esélyt, szívesen látlak.
(#31683) Toobee Moziban szvsz nem lesz hiba. Holnap egy USB-s megoldást is kipróbálhatnátok... csak mert az is elmaradt ma.
(#31686) BBéci Nagyjából 15-20K körül mennek a 2x2-2x2,5m-ek. Ennyit szerintem ér.
(#31695) Toobee Vedd rá Gábort, hogy vigye azt is.
Báz, de kár, hogy a holnapot ki kell hagynom...
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #31662 üzenetére
Ízlés dolga, nekem a CS122 nem tetszett, de még a D352 sem. A fölötte lévők már igen (Revolution, Revelation, Inspiration), de azokat drágállom, tehát VdH kilőve. Használtan, féláron jók lennének!
(#31684) zolaas
Az átalakítást a lehető legrosszabb ötletnek tartom, inkább próbáld ki a KáCsa-féléket! -
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #31678 üzenetére
Nem magamnak csinálom meg. Van most is kivezetésem, csak gondoltam hátha ki lehetne hozni többet is a dologból. Már kaptam rá ajánlatokat, de korántsem olcsó mulatság ha relatíve komoly kábelből akarja az ember.
Szóval egyértelműen fölé kellene lőni a mostaninak, nem egy helyben toporogni. Aztán kiderülne van-e értelme az egésznek vagy nincs.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #31662 üzenetére
Na ez számomra is érdekes, mert a koax-ot terveztem hdmi-re cserélni. Bár most egy időre félretettem a dolgot. Ami fejlesztés lesz az az alaplapi koax kivezetés cseréje egy diy-ra. Még nincs meg pontosan hogy milyen lesz, egyeztetések folynak.
Elképzelhető, hogy hangban nem hoz majd semmit, de a remény hal meg utoljára. Egy próbát teszek vele.
-
anonym1s
őstag
-
Firestormhun
senior tag
válasz
Toobee #31328 üzenetére
Amiket eddig néztem:
- Denon AVR-1513 erősítő
- Dali Concept 5.0(C6+C1+center) szett használtanTV(Samsung ES7000) és jövendőbeli erősítő közé már van egy Hama highspeed(ARC, Ethernet, 3D) HDMI kábel. Erőlködőbe még menne egy IPTV set top box, valamint filmnézéshez egyelőre PC Radeon 7970 vga HDMI kimenete lenne használva.
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #30986 üzenetére
Ha nem lennék ennyire lusta és nem szorítana a cikkleadási határidő, megkeresném, mikor hoztam szóba legelőször a tápkábel témát. Aztán azokat a hozzászólásokat is, amikben durván savaztak, hogy micsoda baromságokat beszélek, mert a tápkábelnek nincs és nem is lehet hatása a hangzásra. Ezt állítólag egyetemi oktatók is megerősítették, bár sosem próbáltak egyetlen egyet sem kicserélni valami normálisra, de Ők tudják.
(#30992) Fail3D!
Ismered a mondást? Csöbörből vödörbe.(#30991) DVlad
Sürgősen felejtsd el mindegyik tavalyi (új) modellt, mert akkora visszalépés, amekkorára még nem volt példa a házimozi erősítők történetében. -
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #30986 üzenetére
Nem, a Rotel-nél valóban hallható különbség volt! A zavarszűrő nagyjából olyasmit hozott az Emo-n, mint a Rotel-nél a táp. Érdekes, hogy onnan az Emo-val táp oldalon nem volt feljebb, legalábbis Gábor ezt mondta (én ugye már leléptem) és neki jobb füle van, mint nekem, főleg, hogy a saját rendszerének minden rezdülését vágja.
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #30979 üzenetére
Igen, a párhuzamot már én is kifigyeltem, de ez az Emo jobb.
Nekem is nagyon tetszett, főleg, hogy hallható változásokat tudtunk előidézni mind a KZH8-al, mint a bikábelezéssel és a kis Rotel esetében a tápkábellel is. Nagyon jól muzsikált a végfokod, ha a 40W elég ami kijön belőle, akkor szerintem még sokáig ki fog szolgálni megelégedésedre.
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #30547 üzenetére
Toobee:
Az előbb csesztelek le vezetés közbeni netezésért. Úgy értettem, hogy ha lehet, érj ide vele és ne tekeredj fel a szalagkorlátra, vagy egy jóképű fára.
Tamoo: Jó az a Sinus Live kábel, szerintem sztereó rendszerben is megállja a helyét. Ha esetleg jársz Pesten a szerdai napon, beprotezsállak kis fülelésre, ahol pont két Sinus-t hallgatunk meg, egy pár szűz és egy pár bejáratott összehallgatása lesz. Meg AVA KZH8, még pár hangfalkábel, meg 1-2 eszköz még.
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #29835 üzenetére
Toobee: Nem, sajnos nem. Ráadásul Gábor azt mondja, hogy a honlapon úgy néz ki eltűnt a kábel szekció, valszeg az egész ágazatot felszámolja a TDK.
Emotiva Ic-ket tervezek vásárolni. Egyrészt Emotiva eszközökhöz kell, másrészt pedig simán megér 3500 Ft-ot, ha ne adj Isten mégsem úgy szól, ahogy várom. Mellettük szól, hogy vélhetően saját technikán tesztelték a saját kábelüket, a saját technika pedig igen jól sikeredett. Meglátjuk...
banokpityu: Értem az első mondatot, itt is van a kavar bennem. Így általánosítónak hat a kijelentés, miszerint aki azt állítja, hogy (egy adott) olcsó kábel tud úgy szólni mint a drága, az bemagyarázza magának, mert nincs pénze drágára, holott egy korántsem így van. A te példád a legjobb erre, hiszen te is tudsz konkrét drótot, ami a nagyságrendekkel drágábbat leszólta. Az első mondatot így megfogalmazva elentmondásosnak éreztem a hozzászólást. Ráadásul az én vesszőparipám ez, hogy nem minden arany ami fénylik, és van olyan olcsó kábel, ami ott tud lenni a drágák között. Nyilván ez bizonyos értékig és minőségig igaz, de igaz.
És a legbosszantóbb az egészben az, hogy nem ezeket a kábeleket ajánlgatják az okosok itt, hanem a csillivilli marhadrága portékát, holott sokak rendszerébe simán elég lehet a 2500 Ft-os IC is, ami jól szól. Nem is kell annyira elszaladni minőség tekintetében. Nekem az Emo-hoz 7 db IC kell majd. Ha nem durvulok is beleszaladhat 100-120K-ba a motyó. Ha "varázskábellel" oldom meg, akkor simán elspórolhatok az IC-k árán egy már emlegetett Nordost készüléklábat is, vagy bármi mást, amivel még hozzá tudok tenni a rendszerhez és előrébb jutottam.
-
cekkk
veterán
válasz
Toobee #29827 üzenetére
De látom te se értelmezel.
Nem azt mondtam, hogy NINCS a kábelek és ezek a dolgok között különbség hanem tényleg akkora van mint itt állítják és számszerűsítik? Egy vak teszten ahol tényleg kijönne akkora különbség?
Egy rendszerben ahol eddig csak 70 cigány muzsikus hallatszott a 100ból ott egy ilyen állvány után meg lesz mind a 100? Akitől loptam tudja -
tdd587
őstag
válasz
Toobee #29805 üzenetére
Az ötletem arra vonatkozott, hogy 57e forintot tegyél le a kereskedőnek és vidd haza pár napra. Rakd be a CD alá, aztán gondold végig, hogy mit jelentene számodra, ha lenne rendes állvány.
Aztán pénteken/hétfőn vidd vissza a kereskedőhöz és ennyi. Nem kell megvenni, nem kell egyezkedni asszonypajtással sem miatta, se semmit egyebet nem kell csinálni.
Őszintén csodálkozom, amikor olyan véleményeket olvasok itt (nem rád gondolok), hogy kábelek kapcsán értetlenkednek egyesek. Miközben letét ellenében el lehet hozni bármelyiket. Pont azért hoztam fel a nordost kúpokat, mert nagyon markáns hatása van, viszont akkora az egész, mint egy jól megtermett C-vitaminos doboz.
-
Patice
nagyúr
válasz
Toobee #29805 üzenetére
AVX-en van 3 db AC változat eladó. 33.000
TC-ből 1 db = 79.000... Kemény...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest