- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Norbi 72 #106222 üzenetére
Ezt láttam, csak az árával van a gondom... Ennyit nem szánnék rá. Ha igen, akkor a HK AVR-151-et már rég megvettem volna újonnan. Az a "baj" hogy hiába van itt ez a (gondolom) kiváló Denon 60-ért, úgyse használnám ki a tudását. Valószínű amire én használom az erősítőt arra az AVR 1803 is megfelelne.
Persze értem én, nem sokkal drágább és kevés ráfordítással, akkor már inkább a jobbat érdemes venni, de valahogy tényleg nem akarok ennyit kiadni. -
zolaas
senior tag
válasz
Norbi 72 #106004 üzenetére
Hali! HA jól emléxem neked Yamaha erősítőd lett.
Nos az lenne a kérdésem, h honna tudom meg, hogy az adott forrást hogyan játsza a gép? A kijelzőn csak a Cinema dsp felirat jelenik meg, mondjuk egy DTS hangsáv lejátszásakor. Mit kell ezen átllítani, h az eredeti hangsáv szóljon ne a vmilyen DSP? Remélem érthetően fogalmaztam. ( RX-V2065 egyébként a portéka) -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Norbi 72 #105997 üzenetére
Ezek nekem már meghaladják a költségvetést...
Ellenben találtam újabb versenyzőket:
PIONEER VSX-924-K - 130k
Yamaha RX-V 577 - 140k
Illetve a korábban említett Yamaha RX-V 775 - 150k (bár ez már lehet hogy nem is rendelhető...)A fentiek közül a Pioneer "csak" 6 ohm-os... Ha nem akarok precíziós épületbontást kivitelezni vele, akkor is hátrány a 8 ohm-al szemben?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #105997 üzenetére
Ezt a CA 351-est is érdemes lenne meghallgatni,egész jók sztereóban.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Norbi 72 #105992 üzenetére
Nem stúdiózni akarok vele. A sztereó hangfalpár, amit rákötnék 60-80k ársávban lenne. (a mostani egy Aiwa erősítős hi-fi meg a saját passzív hangfalai)
Két dologot szeretek a zenében:
1. Szépen különüljenek el a hangok egymástól, ne mosódjon össze, egymás "mögé" az összes hang. Legyen jól kivehető minden. (különböző gitárok egy időben)
2. A mély ne puffogjon, hanem feszesen "üssön" (pl lábdob)
3. Az összetett, kissé "zavarosabb" zenék is tisztán kivehetőek legyenek. (pl metál)Az 5.1-es hangfalakra nyilván többet kell majd áldoznom, de egyenlőre legyen meg az erősítő, mert szerintem már is jelentős előrelépés lesz a mostani technikám után.
De akkor tudnál ajánlai olyan típusokat, amikről köztidott, hogy jók és belecsúsznak a 100-1500k-es ársávba? (én az amazon szoktam sokszor figyelni, amikor keresek valamit, és ott nagyon sok elégedett Yamaha használó van)
-
sixer66
senior tag
válasz
Norbi 72 #105759 üzenetére
Előkerült egy a képen látható szett, ami jó pár évig pihent és tökéletesen működik, olyat szól, hogy lereppenti a hajamat. Szüleimnél van vidéken, nagy ritkán volt, hogy nyáron kivezették a kertbe a hangfalakat és szólt a dinom dánom
A képen látható komplett Pioneer sztereó szettel van és kompletten segítek nekik eladni.
Egy amerikai tervezés alapján lett megcsinálva maga a doboz, ami nem túl esztétikus így, de olyan mélyet szól azon a hatalmas "reflex" nyíláson vagy nem is tudom minek nevezzem. -
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #105746 üzenetére
Az a 924-es túl van árazva, 2 éve ennyiért vettem az LX60-at és köszönő viszonyban sincsenek.
Igaz nem kellett sem a 3D, sem a 4K
megj: anyaghasználatban kezdenek eldurvulni a gyártók. A középkategóriában még csak-csak, de alatta, lassan örülhetünk ha nem a teljes készülékház készül műanyagból.
Példának okáért ezért a 924-ért a régi 920-amat oda nem adtam volna, pedig talán már 50-ért sem lehetne eladni...
-
kabar
senior tag
-
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #105203 üzenetére
Nem tekintem érvnek, szempontnak azt, hogy sokan arra alkalmatlan környezetben vetítenek. Lehetne sorolni a példákat más területekről (nem megyünk F1-es autóval terepralizni), de felesleges, mindenki úgy élvez, ahogy tud. Én nem erőltetem itthon a vetítést, amíg nem sötétek a falak és a plafon, pedig megtehetném. Legyen kicsi, de szuper képminőségű!
Feleséget pedig jól kell választani!
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #105183 üzenetére
Nehezen fogom fel, miért van mindenki kiakadva attól, ha egy szobának nem vakító hófehérek a falai. Számomra pontosan az a borzasztó, méghozzá az elviselhetetlenséget megközelítő mértékben.
Szó sem volt feketéről, vagy hasonlóról, léteznek köztes színek, árnyalatok. Egyébként már az is sokat javít a vetített kép kontrasztján, ha a plafon vászonhoz közelebb eső harmadát festjük kevésbé visszaverőre. De remek példa Xtremetuning nappalija, aki járt nála, tudja, miről beszélek.
Nálam nincs állandó jelleggel vetítés, csak amikor tesztelésre, használatra kapok projektort. És pontosan a világos plafon és falak miatt nem erőltetem. Idén nyáron festeni fogok, egy ideje keresgélem a legkedvezőbb színt, ami kevés fényt ver vissza, de barátságos, kellemes életteret is biztosít. Szerencsére, kedves feleségem támogatja az ötletet, sőt, már korábban javasolta, vetítéstől függetlenül, a sötétebb, melegebb árnyalatokat.
Utána változni fog a tévézés vetítés jelenlegi aránya. -
Mooka-Miki
senior tag
válasz
Norbi 72 #105187 üzenetére
Neked is köszönöm a választ és azoknak is akik eddig szóra méltattak!
Viszont a reflexcsöves kérdéskör a frontokat érinti, nem a háttereket. Az a bajom, hogy amiről jobbakat olvasok és első reflexesek, azok szerintem erősen "overkill" kategóriát képviselnek az erősítőmhöz képest.
Ezért kérdezem, hogy ebben az alsó-alsó szegmensben ahol én élek számít-e ez ennyit, hogy itt rugózzak rajta?Szerk.: A végén úgy is a meghallgatás dönt, de nem akarok felesleges köröket futni, ezért inkább kérdezek.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Norbi 72 #105178 üzenetére
Ez most tőled azért "szokatlan", mert Te mindig az átalakítás, átfestés, átbútorozás, szétszerelés, átrendezés... stb. híve vagy.
Egyébként nem kripta színűre kell festeni a falat, mert a nappali az nem is arra való, de marha jó alternatívák léteznek már erre a célra. (amiről nekem sem volt tudomásom nagyon sokáig)Szerk.:
Amit én elsőnek írtam a fehér falakról (amiből kialakult ez a "csetepaté") az csak az én véleményemet tükrözi, nem pedig irány/útmutatás/javaslat/ajánlat. Abból kiindulva, hogy 2-3 napig vetítettem világosabb színű szobában és szemmel látható volt az eredmény a sötétebb színűre festett helyiségben. -
Dagidög
senior tag
válasz
Norbi 72 #105034 üzenetére
Nálam ez fel sem merült, a jelenlegi rendszer nagy hangerőn "túlszólja" a szobát, sok bele.
(#105037) mp54: Ezzel nem vitatkozom, csak hozzátettem a magamét. Ha lett volna benne több pozitívum, akkor a történet is annyival érdekesebb lehetett volna.
Már megint lemaradtam egy jó szubról.
Itt árulnak két Jamo SUB650 55-ért. Tényleg ennyire nehéz jó mélyládát találni használtan itthon? Már nagyon nem bírok magammal, tudtok mondani más használt piaci lehetőségeket?
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #105038 üzenetére
Szokatlan az Onkyo után, mi? Én mondjuk az NR906 felett is hagytam vagy 30cm helyet, de mindig tartottam tőle, hogy megnyekken mert az nagyon forró volt. Az NR818 nem volt olyan meleg, olyan kb mint a yami, szóval ez inkább a fejlődés, mintsem a gyártók közötti különbségek.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #105034 üzenetére
Múlt hétvégén voltam olyan helyen, ahol az egész HM motyó bent volt egy üvegszekrényben, erősítőn rajta a Blu-Ray lejátszó, és az üvegajtó az elején becsukva. Az üveg menet közben nem langyos, hanem meleg/forró volt. Erre szoktam azt mondani, hogy a kommersz cuccoknak jóval többet kell elviselni mint prémium társaiknak, mert azokat általában hozzáértőbbek veszik/használják. Persze ha az ajtó nyitva van előtte, akkor meg veszélyesebb, meg sérülékenyebb az ajtó meg a szekrény. Könnyebb lerúgni.
-
Dagidög
senior tag
válasz
Norbi 72 #104852 üzenetére
Bár igaz, amit írsz, én hoznék egy ellenpéldát: a 607-esem ~5 éve teszi a dolgát. Tény, hogy ezek a darabok klausztrofóbiásak, de ha nem szorítja be őket az ember, akkor meghálálják.
(#105032) mp54: A bíró karakterében számomra semmi szerethető nincs, így bennem elég vegyes érzetet keltett a film.
Bepótoltam hosszú idő után a Prometheust. A hangzásvilág tetszett, a film alapötlete nem rossz, de a kivitelezés elrontja az élményt.
-
Patice
nagyúr
válasz
Norbi 72 #104957 üzenetére
No, akkor egy kis beszámoló a mai nap délutánjáról:
Elvittem Norbihoz a teljes mostani front endemet, tele volt a hátizsákom minden jóval, mint a mikulásnak, Norbi nézett is, amikor elkezdtem kipakolni.
Először zenéltünk, bekötöttük a kis kockát (Cubox-i2ex) Volumio-val üzemeltetve, AQ Carbon USB-vel Bladelius DAC-ra kötve, ValhallA CuAgSS IC-vel Norbi új Yamaha házimozi erősítőjébe. A vezérlés helyi hálózaton keresztül ment, úgy hogy még egy hosszú LAN kábelt is vittem, hogy zenélésre tudjam fogni. A zenék egy mezei pendrive-on voltak, nem hálózaton (itthon hálóról/NAS-ról etetem.)
A Yamaha megmutatta, hogy szépen tud zenélni az amúgy mozis hangú Polk dobozokkal, számomra más világ volt a hangzás monitorokhoz szokott fülemnek, de örömmel konstatáltam, hogy bőven jobb bármelyik forrásnál ez a felállás, ami ma ott volt az állványon.
A mozi is hamar elindult, mert többek között én is kíváncsi voltam a 7.1-es hangzásra, meg a vetítős élményre. Forrásnak volt ott Popi A410 (Norbi, ugye jól emlékszem?), és blu-ray lejátszó is. Mindkettővel kipróbáltuk, a szokásos filmjelenetekkel.
Utána jött a HTPC-m, amivel a bekötés után sikerült egy kört bénáznom, hogy legyen Linux alól is HD hang, de egy kis Windows-os/Kodi-s/Aeon Nox-os kitérő után egy restart megoldotta a Linux problémát is és mehetett tovább a buli. (Ekkor már túl voltam én is két kör páleszen és egy sörön, még szerencse, hogy vonattal mentem.
--> Legolcsóbb tuning...)
Amíg itt volt Dunkel fórumtársunk is, addig sikerült a HTPC-met és a blu-ray lejátszót összevetni egyszerre bekötve, beüzemelve ugyan azzal a filmrészlettel, folyamatosan váltogatva a bemenetek között. Hajszálnyi, nem AB-zhető különbségek voltak csak, és megegyeztünk abban, hogy egy HTPC-ből simán kihozható olyan kép vetítőn is, mint egy asztali blu-ray lejátszóból, csak a HTPC le tudja játszani a 4K demo videót is.
Aztán a nap vége felé, már csak szórakozásból nézegettünk még pár kisfilmet, koncertet, stb. Közben még tudtunk beszélgetni a hangzás javítás lehetőségeiről, de az adott konfiguráció esetén már igen csak zsebbe nyúlós lesz bármelyik, de ahogy Norbit ismerem, nem fog sok idő eltelni addig.
A búcsú pálesz után összepakoltam a cuccaimat és kellemes élményekkel gazdagodva indultam hazafelé.
Köszönöm szépen a lehetőséget!
-
slick-adam
aktív tag
válasz
Norbi 72 #104982 üzenetére
X2000-esert nem kapnek sokat, joval tobbel kene kipotolnom, mint egy "okay" sztereo amp ara.
a hangfal szett is lassan all majd össze, ha meg egy 1000 euros erösitöre is el kell kezdenem gyüjteni... mehh
na jo eleg a rinya, en problemam.
lenyeg, hogy nem olyan egyszerü es gyors a helyes ut, mint gondoltam. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #104947 üzenetére
Én a Mission Mv-Ds háttérsugárzóra is azt mondtam anno, hogy tök jó ... bőven elég hátra.
Azóta átértékeltem pár dolgot.
Szerk.: Neked ugye a mozi a lényeg nem a sztereó? Front és a háttér kábelezésed közt kicsit nagy a kontraszt.
Mi indokolja, hogy a frontokhoz ennyivel jobb kábel kellett?
Nekem ha esetleg a Chord-ot majd véletlenül hossz miatt cserélnem kell, akkor Van Damme felé nézelődök. Dicsérik itt a többiek. Én még nem hallottam.
-
Bling95
őstag
válasz
Norbi 72 #104875 üzenetére
van 4 db sb-fs900 álló hangfal meg egy center
ezek mennek bele egy szintén panasonic SB-WA350 subwooferbe és onnan egy panasonic SA-HT900-be majd abból scar-al tvbe.
namost itt a kérdés az lenne ugye hogy a lejátszót ki lehet e küszöbölni, vagy cserélni valami modernebb dologra mert ugye dvd-t már nem nézünk de pl filmet hdmiről vagy telefonról zenét hallgatni annál inkább..
legkisebb mértékben sem értek ezekhez a dolgokhoz, de jólenne valahogy a mai igényekhez használhatóvá tenni a rendszert.
-
Kroland25
tag
válasz
Norbi 72 #104823 üzenetére
Reményeim szerint a 600-as Arcam-al elèrem azt a szintet ,hogy egy jó darabig nem cserélek igaz a pio lx76 és az lx85 is elég jól szerepelt kissebb térben..az Arcam-ra kíváncsi leszek mit nyújt ekkora térben
A következő lépés remélem pár a vetítés lesz..már meg van miből fog összeálni ez a projekt. .remélem nem lövök nagyon alá a hanghoz képest
-
Dorian
félisten
válasz
Norbi 72 #104774 üzenetére
Ha már kőlap, akkor sokkal inkább gránit. De még inkább ne csináltasson, mert drága és lutri, hogy jobb lesz vagy nem, esetleg semmi sem változik. Én simán rátettem a parkettára tüskéstől, mert lesz@rom, ha lesz rajta pár pötty, de ha nagyon félti, akkor tegyen alá fém alátétet.
-
agabe
addikt
válasz
Norbi 72 #104606 üzenetére
Az atmos demo ... az hangra is vonatkozik ? Ahhoz kellene valami processzor is... , de ha van ilyen es plafon hangszorok is hozza akkor en is meghallgatnam
, igaz en azt hiszem majd Auro-3D -re hajtok ha valamikor egyszer vegre lehet mar (proci es mondjuk 2db 7csatis regebbi nagyobb kategorias HM erosito vegfokkent hasznalataval elsore aztan majd meglatjuk), es ahhoz meg megfelelo hangfalrendszer (egyseges hangfalak korbe fentre is) kell majd, de atmost is meghallgatnam otthoni kornyezetben
)
-
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #104651 üzenetére
Szerintem ebben is van logika. De ezzel a hangsáv kifejezéssel még mindig barátkoznom kell.
Használd bátran a straight beállítást. Meg a Pure-t.
Mondjuk valaki a rádiót 9 csatornás sztereóban szokta hallgatni, a lemezjátszót meg pure-ban, a filmet meg straight ben. Ha a forrást beváltod, akkor már nem kell hangzást váltani. -
kabar
senior tag
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #104625 üzenetére
Nagyon jó gép nem vitás. Én hálózatba raktam az első pillanattól, és akkor azon el is érem. Nem fontos a scene használata, sőt ha lehet, az elején kerüld el az 1-2-3-4-gomb használatát!!! A
scene nem csak a bemenetválasztást, de a DSP programot, hangerőt, enhancer, adaptive DRC, HDMI kimenetet, mindent átállít az adott gomb alá elmentettre. Aztán meg az ember fia néz csak a lukon, hogy előbb még volt kép, most meg már nincsen meg miért is szól ez így. De olyan ez mint a törött csont, ha nem cseszteted nem fáj.
Bizony bizony. Az RX-A-kon van MM phono is. Meg a Village people-hoz van külön DSP. Úgy híják, hogy Mute. -
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #104622 üzenetére
A nemi identitásuk engem sem érdekel, nem is a Queen-t kritizáltam. De az a "zene" amit a fealusi srácok tolnak. Arra jó lett volna egy JVC vagy RFT, Thomson stb...
Akkor használd a kicsi távot. De én leginkább egyiket sem. Mobilalkalmazás, vagy a számítógépről. Sokkal kényelmesebb. Csak nem mindent érsz el. De arra meg ott van a táv meg a menu. A Scene gombokkal csak óvattal bánjál, különösen ha az előző tulaj már mentett rá beállításokat. Az is tud meglepetéseket okozni. -
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #104609 üzenetére
Én nem mennék, de adnék egy távirányítót próbára, hogy nálad is működik-e.
Még a hangszórók impedanciabeállításába is belenyúl a makró funkciója.Pedig nem is Yamahához készült makró, hanem egy régi Panasonic TV , Sony DVD-t kapcsolt be az erősítővel és állította be a hangerőt.
Village people? Remélem a tulaj visszakéri az erősítőt!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kerékpársportok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- ASUS ROG Ally
- Steam topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest