- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
-
Peak
addikt
válasz
ricsik #74534 üzenetére
ugyan ez van nálam is...
a sok logitech házimoziretteneten szocializálódót panelhuligán és dühöngő mindig megkérdezi, hogy hol a mély.
mondom mélyen, a tüdődben... nem érzed?
hiányolja a mosott szétkent lengős taknyos mélyeket
olyankor elküldöm a lakás túlvégébe a konyhába, hogy nézze meg tán az ablakban az üvegtáblát hogy remegna ott a mély
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #74528 üzenetére
Miért ne lehetne? Ha koncerten érzed, hogy túlzás, akkor az a beállítás filmeknél is túlzás, legalábbis a hangmérnök eredeti szándéka szerint. Hiszen ugyanaz az erősítő végzi a dolgát.
Más kérdés ha valaki a túlzott mélyeket szereti. (Tudom, hogy Te igen, mert beszéltük személyesen)
Én a beméréshez képest subra +3dB-t adok, nekem egyrészt elég, másrészt dinamikus jeleneteknél így is dübörög a lakás, rezeg a kanapé, úgyhogy merni sem mernék többet, szomszédaim így is nagyon szeretnek -
mivamma
senior tag
válasz
ricsik #74002 üzenetére
Nem olvastam vissza sokat bevallom, de akkor miért nem ebbe az irányba nézelődik a kolléga?
(#73997) adamssss: na itt már végképp elvesztettem a fonalat. Miért kell hdmi egy sztereó rendszerhez? Vagy 5.1-ben szeretnél házibulizni? Csak egy példa volt az irányra, lehet találni sokkal olcsóbbat is!
-
Toobee
veterán
válasz
ricsik #73909 üzenetére
Én is azt tapasztaltam, hogy kiváló cucc. Ezt írtam pár hete.
(#73913) Sefter: én mondjuk nem erről beszélek, én az M6-osról.
-
Sefter
veterán
válasz
ricsik #73435 üzenetére
nem fizetett eleget...
viccet félre téve, ebből látszik, hogy nem szubjektív teszt, mivel a tesztelőnek az MA féle hangzás jön be jobban (azokat magasztalja)...csak pl. mihez képest osztályozotta 10 pont a referencia értékű? akkor egy több milliós dynaudio/utopia/sonus..stb mennyit kapna 20 pontot a 10-ből ? ez az egész osztályozósdi vicc kategória szerintem...
Ja és nincs bajom az MA-val mielőtt kapnék a pofámra, csak nem értem az ilyen össze hasonlító teszteket... -
-
Valkűr
addikt
válasz
ricsik #73172 üzenetére
Én több mint elégedett vagyok vele ár érték arányban...Noha kellett egy kis átalakitás a C6-nál ami rengeteget dobott rajta, de mivel én anno 95 ezerben vettem párját, igy a rá költött 40-50 ezer ft nem volt sok ahhoz képest amennyit emelt a megszólalás minőségén. Szóval aki nem tervez nagyobb fejlesztést, de szeretne jobb hangot annak úgy gondolom ez a befektetés kiemelkedően jó értékkel bir.
-
nuke7
veterán
válasz
ricsik #73217 üzenetére
hát a kingrex amit találtam AVX-en az DDC, tehát ott kell még DAC is...
(#73221) bajnokpityu:
igen, most nem egészen világos, hogy milyen a rendszer... a cd lejátszó is digiten tolja az erősítőbe...
de akkor az meg nem egy sztereó erősítő, vagy egy ilyen felsőkategóriásról lenne szó, amiben már van beépített DAC..?(#73225) xtremetuning:
én azt vettem észre, hogy amíg nagy visszhang volt - csupasz falak szinte - addig a tv letakarása segített valamit.
De mióta nem verődik vissza semmi "szemből", nem igazán érzek változást a letakarással -
Dorian
félisten
válasz
ricsik #73172 üzenetére
Én tökre elégedett vagyok vele. Nem gondolom, hogy mindenkinek a vég nélküli fejlesztés kell, hogy a célja legyen.
Off:
Csajom gépére (Win 8.1) kell médiaplayer. 2 dolgot tudjon: betesz egy DVD-t, induljon el, film fájl esetén lehessen csatolni feliratot vagy választani a beágyazottak között. Ezen kívül minél primitívebb legyen az egész, ne kérdezzen, ne kelljen állítgatni, ill. semmi más (kép, hangminőség, kadencia) nem számít.
(VLC a DVD formátumnál hibát jelez, nem indítja, Win-t meg nem bírom beállítani, hogy DVD lemez esetén a Win médiaplayer induljon el automatikusan) -
törölt tag
válasz
ricsik #73172 üzenetére
Még a C szett is jobb a Salnál vagy kategóriatársaináál..
Jut eszembe: akkor mit szoljak én?Akár le is kophatnék ha a felszerelésemen múlna...
(de nem fogok ezt megigérem van akinek sajna van aki örül neki) de igyekszem pótolni a hiányosságot.. majndem egy onkyo egybeszett tulaj lettem de center és bal első nem szólt,, gondoltam ennyire mégse adom le.
anyira nem akarok pénzt kidobálni..
-
devil-k
nagyúr
válasz
ricsik #72399 üzenetére
Hasznos link!
Az valóban dühítő, amikor 1 filmhez 2-3 magyar szinkron is készül. A keresztapánál is kettő van, ebből az egyik borzasztóan f*s.
Bár ahogy Norbi is írta, mesénél és vígjátékoknál jók a szinkronok általában. Pl.: Adam Sandler magyar hangját jól eltalálták.
adamka36
Valóban jó munka lett, s nem az számít, hogy mennyiből hozták ki a filmet. A 12 rabszolgaságnál is jó munkát végeztek. -
robim
tag
válasz
ricsik #72311 üzenetére
Így van, a külső táp bármilyen lehet, mert többfajta dc csatlakozót adnak a konverterhez, illetve ami még érdekes, hogy moduláris (mármint a konverter).
(#72312) ricsik: nekem épp ez a bajom, hogy ahhoz már kicsit drága az a lineáris táp, hogy kipróbálás nélkül berendeljek egyet. Egyébként szép dobozban van, illene a házhoz, de akkoris...
-
Toobee
veterán
válasz
ricsik #71660 üzenetére
A legolcsóbb: superspikes.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ricsik #69736 üzenetére
Spx 800 listaára kb 300e, a ruby meg bő duplája. Két láncban igy viselkedtek. A két drót felépítésre totál különböző. Sőt nordost brahmánál se érte hang miatt a méterestől felfele a felárat, ezt is tesztelték mások.
Csak azért írtam, hogy ez a régi elmélet, h 120cm kell tápkábelnél,h legyen hatása, ez nem igaz. Ez később 150cm re módosult, de ugyanúgy nem igaz minden kábelre.
Aztán nyilván más márkáknál másik marketinges dolgozik, és meg lehet ideologizálni azt is. Vagy akár az is lehet, h más márkáknál tényleg jól jön a plusz hossz.
Mivel nem kell nekem méter fölötti hossz, ezért én mindig inkább vennék jobb kábelből rövidebbet, mint olcsobbol hosszabbat.
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #69711 üzenetére
Nálam az elosztótól fél méteren belül vannak a készülékek és a fali aljzat, tehát optimális lenne a rövid tápkábel, mégis 1,5-1,8 métereseket használok.
Nemrég Xtremetuning írta le tapasztalatait a tápkábelek hosszáról, hasonlítgatott egy kazalnyit és Ő sem venne rövidet. -
válasz
ricsik #69379 üzenetére
Basszus, ezt csúnyán benéztem, azt hittem az ár párra értendő! Köszönöm a felvilágosításod, akkor az új Jamo tárgytalan. Max 25 e ft-ig keresek, ezek szerint mostmár csak használtam.
Az általam linkelt CAT MBC 313 E-vel kapcsolatban van esetleg tapasztalat? Ha lehet alkudni, mondjuk egy 20-ast megérne? Tudom, hogy mindenki számára egyénileg más szólhat szépen, meg nem mind1 mire használja az ember, de általános tapasztalat van-e azzal a modellel kapcsolatban? Nekem egyébként elsősorban házimozira lesz használva majd a nyertes, néha zenére. A center és a hátsók már megvannak, 3000 ft-ért sikerült vennem egy magnat centert és 2 magnat surround-ot. Semmi extra, de annyit megértek, mert darabja megér minimum 3k-t, nem hogy a három egyben.
-
hétalvó
addikt
válasz
ricsik #69012 üzenetére
kicserelem a kabeleimet itthon es szamomra hallgathatatlan lesz a rendszerem.
nagyon nem hulyeseg ez a kabelezes. ha egyszer hallod a jobbat tobbet nem jo a regi.
masik megkozelites. feljebb akarsz lepni kicsit, eladsz valamit vagy cserelsz egy kabelt?!
es tenyleg van egy szint mikor mar azt mondjuk a kabelen mulik minden.azert egy kco subkabelnek es hozza egy fapaci t3-nak bele kell fernie a 160ezres sub koltsegvetesebe.
egyebkent a subkabel nagyon szubjektiv, kinek mi tetszik. bbeciek a pontos feszes melyet keresik, de van aki a bugos lengoset szereti, ezert van tobbfele kabel. tessek valogatni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ricsik #68992 üzenetére
"Túl ragadós a kollégák kábel maximalizmusa"
Néha nekem is van egy ilyen gyanúm.... rosszabb mint az influenza.
Boxer viszont tényleg szépen hozott rajta. Husky-t nem tudom ... az már tényleg nagyon drága. Kiderül... Kétlem, hogy jó ár/érték arányú fejlesztés.Többi komponenst tekintve nekem pl. nincs különösebben "elszállt" kábelezésem. Persze kiemelkedő hang sincs.
-
xtremetuning
addikt
válasz
ricsik #68608 üzenetére
Én is ezt magyarázom az ezüstözöttre neki, de nem akarja megérteni.
Amit én használok, az is teli ezüst....Egyébként képzeld el, egyáltalán nem gáz maxon. Épp ez a lényege a torzítatlanságnak...
Eddig -15-ön moziztunk és a nejem már azt is hangosnak tartotta. A nagyobb szubok és a Halcro óta ez felcsúszott -10 -8-ra és egyáltalán nem zavarja. -
bajnokpityu
félisten
válasz
ricsik #68593 üzenetére
én asszem értem,mire gondol. a mély energiáját érezzük elsősorban. ha gyorsabban indul el egy membrán, akkor erősebbnek hat, mintha hangosabb lenne. semmi köze a fizikához, inkább a hang észleléshez.
egyébként,ha lentebb tudod tekerni a subot, akkor az azért jó,mert minél kisebb kilengést produkál egy membrán, általában annál alacsonyabb a torzítása.
-
Rocko66
aktív tag
válasz
ricsik #68395 üzenetére
A terv amit írsz: PC VGA - HDMI - Erősítő. Erősítő - HDMI - TV.
A genius 5 hangszóróját az erősítő kimeneteire kötöm, a subot meg rcaval szinten az erősítőhöz kötöm.
Az erősítőt a digitális összeköttetés miatt veszem,ami ott tartok hogy lehet opticai vagy hdmi kábel.Haver ezt ajánlotta:
[link]Erről vélemény?
-
Valkűr
addikt
válasz
ricsik #67699 üzenetére
Igen egyet értek és én tudom! Csak kérdés, ha egyszer kihullik a kemény mag, ki marad? Mert ha keményen ragaszkodnánk ehhez a hozzáálláshoz, akkor senki sem jönne ide többet egy idő után. A házimozi mást jelenthet nálad, nálam, vagy épp a kérdező szemében. NA de mint írtam is nem vitaindító volt részemről, csak egy észrevétel. Nem akarok én senki szószólója lenni.
Csak fura volt olvasni, h ennyiért nincs jó, miközben sokan használtuk a NAd menőmanóját , sokan hallgattuk a kis Sonata dobozkát, és most meg nem ajánljuk miközben egy kezdőnek belefér a 60-ba és jobb mint a PC hang..
-
ricsik
őstag
válasz
ricsik #67678 üzenetére
Vagy esetleg az említett bögrék, de ennyiért azokból sem sűrű a választék: [link].
Amúgy ilyen rendszerekkel nincs tapasztalatunk, nem szokás házi mozival egy oldalon emlegetni.Tehát ha rendes mozit akarsz erősítővel és hangdobozokkal, akkor ki kell tolni az összeget, még ha használt piacot is nézzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged