- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rocko66
aktív tag
Tisztelt fórumtársak!
A segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy pioneer vsx423-as erősítő,8ohmos hangszórókal.Azt a beállítást sehol se találom,hogy milyen ellenállású hangszórót csatlakoztattam.(Az erősítő hátulján az szerepel,hogy 6-16ohmig).
Ezek szerint az erősítő beállítja magának a megfelelő ellenállás értéket?A másik kérdés,hogy azt a beállítást hol és milyen néven találom,amivel tudok egy mininum és egy maximum hangerő értéket megadni?
Köszi előre is a segítséget!
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok szakik!
Megvettem az alábbi RCA sub kábelt:
[link]Próbaképpen beledugtam a genius egyik RCA csatlakozójába,belemegy a csatlakozóba,de számomra elég stabiltalan,nem tudom beledugni/rászorítani rendesen.
Vagy én vagyok hülye,de én nem jöttem rá ez hogy csatlakozik rendesen,mert van egy csavarós része,de akkor is ugyan úgy lóg...
Köszi előre is! -
Rocko66
aktív tag
Sziasztok fórumtársak!
A hangfalkábel végeit be szoktátok ónozni,vagy csak simán megcsavarva bele az erősítőbe/hangfalba?
-
Rocko66
aktív tag
válasz
Norbi 72 #68901 üzenetére
Azt hiszem egy kicsit drága mulatság lenne,mert 30m kellene.
A két hátsó hangszórónak kell 10-10m.
Értem én,hogy miért mondtad a vastagabbat,de most elég a 1,5-ös bőven.
Mostanában nem tervezek nagyobb hangfalban!Kábel végeket forrasztani szoktátok,vagy csak simán megcsavarjátok és bele a csíptetőbe/tekerőbe?
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi hangfal szettet[link] tervezem összekötni egy pioneer vsx 425-ös erősítővel a digitális hang miatt.
A kérdés,hogy ehhez a hangfalhoz gyárilag elég vékony kábelek vannak sztem saccra 0,5mm,ek.
Mondjuk egy 1-es vagy egy 1,5-ös vezetékre érdemes lenne kicserélni?
Köszi előre is! -
Rocko66
aktív tag
Még 1 kérdés!
Az aktív mélynyomó sub csatlakozásához , és az erősítő sub csatlakozásához Rca kábel kell!
Információm szerint a genius hone theaterher kapott piros fehér rca kábel jó lesz.
Azt ajánlották hogy a fehér kábel résszel kössem össze.
Szerintetek jó így,vagy másik rcat vegyek?
Köszi előre is a segítséget! -
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Már kaptam választ a kérdésemre,de még egy kis megerősítés kellene:
Erősítő amit fogok venni:
Pioneer vsx423
A pcvel és a tvvel lesz összekötve 1.4es hdmivel.
A pc-ben található egy gtx 770vga ennek a kimenetére lenne csatlakoztatva az 1.4es hdmi ami az erősítőbe menne,onnan meg a tvbe hdmivel.Viszont a pcbe található egy asus xonar d1 hangkártya,ami ezek után fölöaleges lesz a pcbe.
Ezt a választ kaptam itt a fórumon,hogy jobb ha 1kábelen megy a hang meg a kép...
Egyik fórumtárs szerint elég jó a gtx 770ben lévő hangcip.Tapasztalat?
-
Rocko66
aktív tag
Erről vélemény?
http://www.netdepo.hu/pioneer-vsx-323-3-ev-garancia--4359.htmlFentebb írtam a szempontokat.
Tudja az 1.4es hdmit nekem bőven elég lenne..
Próbálok vmi jó árú használtat venni! -
Rocko66
aktív tag
válasz
ricsik #68395 üzenetére
A terv amit írsz: PC VGA - HDMI - Erősítő. Erősítő - HDMI - TV.
A genius 5 hangszóróját az erősítő kimeneteire kötöm, a subot meg rcaval szinten az erősítőhöz kötöm.
Az erősítőt a digitális összeköttetés miatt veszem,ami ott tartok hogy lehet opticai vagy hdmi kábel.Haver ezt ajánlotta:
[link]Erről vélemény?
-
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Lehet alap kérdés,de megkérdezem.
Kinéztem ezt az erősítőt magamnak:
http://www.edigital.hu/Erosito/Yamaha_HTR-2866_erosito_fekete-p357511.html?bid=&partner=10002A jelenlegi helyzet:
VGA kimenetéből a TV-bemenetébe megy a kép egy 1.4-es HDMI-n keresztül.
A hang egy genius hom theater 5050-el megy jack-el az asus xoner D1-es hangkariba.
A kérdés,hogy ha megveszem a fentebb linkelt erősítőt,akkor a bekötést,hogy kell megcsinálni,hogy a kép és a hang is átmenjen az erősítőn keresztül a tv-be?
Így jó szerintetek?
PC HDMI kimenet----> erősítő hdmi bemenet.
erősítő HDMI kimenet--> TV HDMI bemenet.Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ford topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest