-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxika2004
őstag
Ezt kérdeztem én is pár napja,
visszakeresheted a választ,
de a 548,-at 509 alattinak irták kb 409 ha lenne, kicsit több csati...
DE vigyázz a webshopokkal, boltokkal, ők is keverik rendesen
1 hete ezeken az onkyo-s számokon matekozom,
hát nem volt egy lángész aki kitalálta az tuti !!!Bár itt neked is azt fogják mondani, kb egyforma szar mind, vegyél használtan jobbat !
az 508 éri meg jobban használtan.
de csak már ha nálad van és jó...
ha nem akkor utána veszel ujat a legolcsobból,
és már nem is 70k ba került a legszarabb erősitőd hanem 150k-ba !!!! -
törölt tag
6 éves modell. Idézet a használatiból:
"A TX-SR 506 készülék automatikusan kiadja a HDMI kimenetén a hangjelet
ami a HDMI bemenetére érkezik. Csak a HDMI bemenetére érkező jeleket
képes kiadni a HDMI kimenetén, konverziót nem végez." Az audio tv out menüben tudod engedélyezni, és akkor megy a hang a tévére,de csak HDMI-ről mert ez a modell még nem végez konverziót..
Gombinyó: leszedi a jelet csak még HDMI 1.1 verziójú. -
-
jcage
tag
Már a 4 éves AVR-ek is képesek leszedni a hangot HDMI-ről. A legjobban és legegyszerűbben úgy lehet bekötni az eszközeit, hogy forrás -> AVR -> megjelenítő. Ő nagyon nem abban a kategóriában akar vásárolni, ahol lenne értelme a képminőség megtartása miatt az AVR-t kikerülni.
Szóval csak ezen a tv-be dugjunk mindent dolgon nevettem egyet, ennyi. No offense.Üdv,
J -
-
Toobee
veterán
-
BBéci
legenda
Nem arról van szó, hogy tévedhetetlen lennék, soha nem állítottam még hasonlót sem.
Amit írsz, az ellentmond a szabványnak és az általam évek során tapasztaltaknak. De topikok tucatjaiban, hozzászólások százaiban írják ugyanazt, amit én.
Mivel magyarázod, hogy az említett két csúcs LG tévé egyike sem adott ki 5.1-et, csak sztereót? -
BBéci
legenda
Idén két LG tévével próbáltam, külső forrásról csak sztereó hangot adtak ki.
A Yamaha RX-A2010 ugyanúgy megtévesztően jelzett, mint a Te Onkyód, de az Info megnyomásakor képernyőmenün jelenítette meg detektált jel adatait, még a bitrátát is.
Sajnos már nincs nálam, de nemsokára érkezik a 3020-as, azt elviszem hozzád és megvizsgáljuk, mit mutat.
A beillesztett táblázatban audiobemenet szerepel és nem HDMI!
Valamint csak Dolby Digital, nem pedig 5.1! Ugyanis Dolby Digital 2.0 megy ki optikain.
Ezt bizonyítja, hogy a Dolby Digital Plus-ból is Dolby Digital lesz. -
BBéci
legenda
Ez egy házimozi erősítős topik, minden idejárónak van tévéje és erősítője is.
Érdekes módon, csak néhanapján állítja valaki azt, amit Te, 3 év alatt összesen talán négyen vagytok. A többiek egybehangzóan állítják, amit én. Valamint a tévék kezelési könyve is ezt írja.
Ezek szerint vannak kivételek, de amíg saját szememmel nem láttam, fenntartom a kételkedés jogát!Mit mutat az erősítő kijelzője, amikor a távirányítójával sztereóra, vagy direct módra váltasz?
Mit mutat, amikor a TV saját médialejátszója küld ki 5.1 hangot? És amikor sztereót? -
BBéci
legenda
Az magától értetődő, hogy AUTO-ra állítjuk a kimenetet.
A kijelző bal oldalán a bemeneti jel formátumát mutatja: Dolby D. a jobboldalon a megszólaltatott csatornák kiosztása jelenik meg. Ha átkapcsolsz a távirányítón sztereóra, akkor a 3/2.1 helyett azt fogja mutatni, pedig a bemenő jel ugyanaz.
Ezt eljátszottam több konfigurációban, 7.1 hangokkal is.(#20770) Pendragon911
"jobb minőségben szóltak a zenék a TV-n keresztül bekötve, mint pl BD-t közvetlen erősítőbe kötve."
Ettől kezdve hitelét vesztette a egész. -
Pendragon911
aktív tag
Akkor nagyon úgy néz ki, hogy marad a jelenlegi beállítás, miszerint minden külső komponens (BD, IPTV) eszköz a TV-re van bekötve HDMI-vel és az eszközök hangja pedig optikával és koax kábellel vannak az erősítőbe kötve. Valójában így is sokkal minőségibb lett a hangja az előző Panasonic erősítőhöz képest, úgyhogy megleszek vele
Még tanulmányoznom kell a beállításokat, mert szombat óta még nem volt erre túl sok időm. Annyit viszont tegnap érszrevettem, ha elkezdem halkítani az erősítőt, akkor bizonyos szint után mintha elkezdené egyesével lekapcsolni a hangszórókat, majd hangosításkor pedig az előzővel fordított sorrendben visszakapcsolja őket és onnantól kezdve megint mindegyiket hallani. Ez mégis micsoda, létezik ilen vagy csak én figyeltem meg rosszul, majd még kipróbálom, hogy valóban kikapcsolja-e vagy csak nagyon lehalkítja, eddig egyszer figyeltem meg ezt a jelenséget, persze lehet, hogy hülyeségeket beszélek
-
törölt tag
"Második megoldás, hogy a tv-t kötöd optikával az erősítőbe. Ekkor a BD-ről érkező hangot a tv továbbküldi optikán az erősítőbe. Ezzel a megoldással a tv adást is hallgathatod az erősítőn."
Így sztereót fog csak kapni.
Az az LG modell csak kivétel lehet..(ha visszaolvastál..)Közben látom olvastad. Szerintem is LG "hiba"... próbáltam én is egy-kétszer, mindig sztereó jöt ki. Onkyo itt nem szól bele: azt irja ki amit kap.... És a volt Sonym is így jelezte a tuti 5.1-et. Szerintem azért mert az erősitő 6.1-es, Turbo73 javits ki ha tévedek de sztem a tied is 6.1-es. -
Patice
nagyúr
A felhasználói kézikönyv alapján (angol verzió, 67-68. oldal), ha az SP Config menüben a 4. pontban a "Subwoofer" résznél azt állítottad be, hogy "Yes", akkor a Crossover-nek lesz hatása a hangra (alul vágja, 100 Hz-től, ez az alapérték). Ha "No"-t választottad, akkor a frontok alapból "Large" beállítást kapnak, a többi csatornán állíthatod még, hogy akarsz-e vágást (10. lépés - Crossover frequency).
-
törölt tag
Egy ismerős Sony erősítője egy év pár hónap alatt tönkre ment a folyamatos túlmelegedés miatt. Simán tennék egy ventit, de nem az erősítő burkolatát vagdalnám, hanem a venti által fúvott levegőt (ami csak kintről szívhat levegőt!) pl gége csővel megvezetném az erősítő felé, oda, ahol a legjobban melegszik (trafó, végfok).
De már azt is meghálálná az erősítő, ha cserélnéd a levegőt körülötte... -
-
törölt tag
Hát ráengedsz egy 5.1 demót
Régen még mozikban is adták, a film előtt, a térhangzás szemléltetésére a DolbyLabs által kiadott hivatalos demókat. Volt helikopteres, meg olyanra is emlékszem, hogy indul egy gőzmozdony ... blabla, ésatöbbi.
Szal analóg módon, a füleddel, szvsz. -
BBéci
legenda
A zúgás okának kiderítését mindenképpen a kábelek kihúzogatásával kell kezdeni. Idézd elő a zúgást és úgy fogj hozzá!
A hang késése normálisnak mondható, minden rendszerben - nálam is - előfordul.
Amennyiben valóban leveszi az erősítőd HDMI-ről a hangot, akkor a koaxot elfelejtheted. Ha nem, akkor a tévébe direktben csatlakoztasd a boxot! -
törölt tag
Menüben kell kiválasztani és ugy lehet a frontot biampolni... De vizont csinján a beállitással mert nagyon hamar kilőheted a magashangsugárzókat...
Olyan hangok jöttek elő filmeknél, amiket eddig nem is hallottam!
Ez tetszett de remélem nem azért van mert annyira fals hangokat ad ki.. -
BBéci
legenda
Nincs értelme kettős erősítésnek, azok a Jamók ebben a topikban feketeseggűnek számítanak, soha, senkinek nem ajánljuk megvételre, attól nem fognak jobban szólni. Akitől vetted, most örül, veri a seggét a földhöz, hogy megszabadult tőlük.
Ne haragudj, ez az igazság. Számos lényegesen jobb hangdobozszettet javasoltak a többiek, de nem hallgattál senkire. Úgy kell Neked.(#19484) Peak
Mire szolgál? -
Toobee
veterán
Látom nagyon szeretnél olyan erősítőt, ami kezelni fogja a HDMI hangokat, meg konvertál ide-oda. Miért nem lépsz túl a legegyszerűbb, nyilvánvalóan neked nem megfelelő erősítőkön, és keresel olyat, ami kielégíti az igényeidet -megjegyzem 2012-ben abszolút ésszerűek-. Talán/biztos, hogy hozzá kell még toldani, de úgysem fél évre veszed. Számtalanszor jártam már úgy, hogy majd megelégszem az olcsóbbal, biztos megszeretem egy idő után. Hát nem így lett...
-
Rebell
senior tag
Ha nem használsz erősítőt, akkor, hogyan akarod lejátszani a Tv-n pl: a Blu-ray filmket ill. HD hangokat?
igazából a HDMI-is erősítővel, annyival vagy előrébb, hogy megspórolsz magadnak 1 pár db kábelt, és nem kell minden egyes lejátszó kábelét a TV-be kötni.Legalább is én így látom a HDMI kábel előnyét. De a nagyok nyugodtan megcáfolhatnak.
Viheted a hangot optikai kábelen is, de úgy tudom, hogy ott nincs, akkora sávszéle a kábelnek mint 1 HDMI kábelnek.
-
Gabor970
addikt
mit jelent a "normális ár" ??? Azt írd meg mik az igényeid, és mekkora összegig vagy hajlandó elmenni! Ezzel tudnak szerintem a fórumtársak mit kezdeni, azzal nem, hogy normális áron. Pl én azt gondolom, hogy kb 150e-180e Ft használtban gondolkodva a normális ár egy HM erősítőér. Ezért nincs 5.1 nálam, mert nem tudom megfizetni, olcsóbb meg nem elégítene ki. Ha írsz egy számot, biztos kapsz segítséget, hogy abból mi lenne a legmegfelelőbb.
-
BBéci
legenda
A régebbi erősítőkre jellemző, hogy nem alakítják digitálisra az analóg videojeleket. Azért nem mehet ki belőlük más HDMI-n, csak ami azon érkezett.
DVD-lejátszókon is szokott lenni HDMI kimenet, persze nem az ősrégieken és a gagyikon.
Fejből meg nem mondom, mire képes a 1508. Tanulmányozd valamelyik Denon honlapon! -
törölt tag
Csak épp annyi hogy ha a tévén nincs annyi bemenet, az erősitő váltja a csatornát.
Középkat. mindegyike fogad, csak a legbelépőbbek nem, főleg a régiek(pl Onkyo 307,Pio 420, Sony 500-ig és az emlitet Yamahák).
Ja és nem kell ovatosan, bátran kérdezz inkáb mint bevásárolj.mert nem mondtad hogy ez is kell neked...
-
Gabor970
addikt
ha a dvd-ből komponens analóg jel jön, akkor véleményem szerint egy olcsó kategóriás erősítőtől kár lenne jobb felskálázást várni, mint amit maguk a TV-k tudnak. Nyugodtan mehet a DVD komponens jele akár egyenesen a TV felé, és a hangot koax digitként az erősítőbe. Ha az RCA alatt a sárga kompozit videó átvitelt érted, akkor azt mindenképp kerülném, a komponens videojel átvitel lényegesen jobb.
-
törölt tag
Hogyne lenne ilyen: az alsó középosztály és az alatta levők jellegzetes tulajdonsága. Tehát: ahol nincs felskálázás, abban nincs videokonverter, így minden videojelet ugy kell továbbitani ahogy bemegy. Pl Onkyo 50x-nem nincs, de a 60x-nek már van, tehát pl. az 506 az a kompoziton kapott videojelet csak kompoziton adja le, a 606 már leadja HDMI-n is.
az 1080 konvertálás HDMI-n de a régebbi készülékeken (a 606-on is) komponensen is átment. Többi csatlakozó nem képes leadni 1080 sort. -
törölt tag
Hogyne lenne ilyen: az alsó középosztály és az alatta levők jellegzetes tulajdonsága. Tehát: ahol nincs felskálázás, abban nincs videokonverter, így minden videojelet ugy kell továbbitani ahogy bemegy. Pl Onkyo 50x-nem nincs, de a 60x-nek már van, tehát pl. az 508 az a kompoziton kapott videojelet csak kompoziton adja le, a 608 már leadja HDMI-n is.
az 1080 konvertálás HDMI-n de a régebbi készülékeken komponensen is átment. Többi catlakozó nem képes leadni 1080 sort. -
BBéci
legenda
Azt kell tudni a SAL termékekről, hogy a lehető legolcsóbb előállításra törekednek, hogy a kispénzűeknek is lehessen olyan cuccuk, ami messziről majdnem úgy néz ki, mint a minőségi darabok.
Szívem szerint erre a honlapra tennék fel mindent, amin az a három betű a márkajelzés, de részemről ebben nagy adag gonoszkodás is van. -
Jim-X
őstag
Ebben igazat kell adnom neked! Nem az aranyozás adja a legjob fényvisszaverő képességet (elég csak megnézni a nagy csillagásztávcsövek főtükrét, egy gramm arany sincs benne
)
Azt kell, hogy mondjam ez csak parasztvakítás, és jobban eladhatóvá teszi...
Én is biztos vagyok benne, hogy a minőséggel nincs gond, de ezzel az aranyozással kicsit még dobhatnak az árra
Písz
-
Dorian
félisten
Csak a csatit aranyozzák, a vezetőből kilépő fény kezelése miatt.
A Kácsás illető azt mondta, hogy persze krómozni is lehetne, de a kábel és csati gyártók az aranyozásra vannak ráállva, és így egyszerűbb, olcsóbb.Amúgy szerintem optikai átvitelnél a kábelnél fontosabb az eszközben lévő átalakító minősége. Laptopomban pl. ez botrányosan szar audio célra.
lancerboy:
TV hangjára bőven jó az az olcsó kácsás. -
Csabroncka
addikt
Lehet jobban jársz, ha első körben mondjuk elindítod sztereó rendszerben, és két frontot veszel ennyi pénzből a szobába akár még polc hangdoboz is jó, majd bővíted tovább és akár a sorrundok lehetnek belőlük később (én így tervezem).
Nem olvastam végig, pontosan milyen erősítőhöz is vennéd, de a belépőszinten is érdemes többet áldozni a hangfalakra.
A linkelt hangfalakat szerintem felejtsd el, mert nem leszel vele elégedett, talán egy kis kompromisszummal ezt>> -
törölt tag
Jól hallottad részben: a legtöbb tv sztereón küldi át a máshonnan kapott jelet az optikán, de a saját tuner, és a saját médiajátszót minden esetben a valós x.1-es jelet küldik amennyiben felismerik.
Igen. minden gyártó gyárt jó és rossz konsumer terméket: Yamaha, Onkyo.. Ha mondjuk 4 számjegyú vagy 6xx Vamahával jössz kkor azt mondom: vágj bele... Pio hangfal tényleg nagy rakás: eg éven belül többen vettek egybeszettet és egy-két héten belül kicserélték a hangdobozokat annyira gyenguszok voltak...
Ha hangfal upgrade-t be tudsz vállalni akkor 120 körül az Onkyo 5405 már vállalható.... vagy van ahol a 309-et Onkyo SKS álló csomagban árulják. De nem a 120 hanem a HD élvezethez a 600 is kevés ujonnan, ezért mondjuk: használtat ha lehet...
TCR: Régi B-s samsungok keverték le. De ha nem ismeri fel,pl LG-k néma marad.
-
BBéci
legenda
A tévék kiadják optikain 5.1-ben a saját tunerjeik és beépített médialejátszójuk hangját.
Aki mást állít annak nem szabad egy szavát sem elhinni.
A felsorolt márkák többségére senki nem mondott rosszat, valamit félreérhettél.
Az tény, hogy az olcsó Pioneer hangdobozok gagyik, de kínálnak olyat is, amire én is csak csorgatom a nyálamat. TAD.
120-ból tényleg csak rengeteg kompromisszumot követelő rendszert lehet venni. Ha visszaolvasol meglátod, sok hasonló kérdésre próbáltunk válaszolni. -
TazLeacher
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
A legjobb választás külön komponensekből összeállított rendszer, bd/dvd lejátszó, hm erősítő hangfalak, lehetőleg ne 5 pici egyforma műanyag dobozos legyen.
Használt piacon találsz jókat gombokért.
Tamoo linkelt pár napja egy nagyon jó ajánlatot, erősítő + 5.1 100ezerért.
Keress vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest