- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #158147 üzenetére
A 4308-nak nem a végfok a gyenge pontja, hanem a HDMI bemenetet tartalmazó panel, de az sem a hőre érzékeny, hanem a feszültségtüskékre (pl. a LAN hálózat nincs védve leválasztó trafóval, és a proci direktbe kapja a jelet).
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #158140 üzenetére
Nemrégiben nézegettem én is egy 4308-at, cirka 100000-ért hozzá bírtam volna jutni, úgy, hogy a 4000-em elment volna 120-ba.
Erősen elgondolkodtam, de nem mertem meglépni, mert féltem az esetleges meghibásodástól.
Valóban nagyon régi darabok már ezek, és nem mertem megkockáztatni egy 100000-es számlát a Toteltől! -
Tamoo
nagyúr
válasz
A 4308 nem melegszik az átlaghoz viszonyítva. Pl. Az Arcam forró volt hozzá képest.
-
dave118
senior tag
válasz
Ezekkel szerintem együtt lehet élni, a hőtermelést lehet kezelni mindenféle laptop hűtőkkel (legrosszabb esetben rack szekrény), az 1000W pedig olyan dolog, hogy ahol fát vágnak hullik a forgács. Sosem néztem a villanyszámlát, ez nem az a hobbi ahol nagyon lehetne garasoskodni. Habár, ha ár/érték-et nézzük, egy régebbi vas mindig jobb. Pl egy 4308 is megkapható (már ha találni) pitiáner összegért ahhoz képest amit tud.
-
dave118
senior tag
válasz
bajnokpityu #158134 üzenetére
Nem fogok minden este sírva elaludni, mert valakinek más a véleménye, nem erről van szó. Csak sehol nem került elő az adott Denon típus. Mint írtam, lehetséges, hogy jobb, nem vitatom, csak jelen esetben senkit nem érdekel, mert nem ez volt a kérdés. A felsorolt 4 AVR közül szerintem érdemes a Pio-n elgondolkozni, ennyi. Az sem kérdés, hogy hányszor hasonlítottatok össze mit-mivel, mert a kérdező szempontjából -szerintem- irreleváns. De lehet, hogy tévedek és a te ajánlásodra mindent eldobva nekiáll 4308-at vadászi és talál egyet éveken belül, megveszi és boldog lesz vele és mindenki elérte a célját. Ahogy nekem a 76-al sikerült.
(#158132) BBéci : Hasznos, mert aki zenehallgatásra akar venni házimozi erősítőt, az ebből megtudja, hogy jobban jár egy Denonnal, mint Pioneeral.
Azért, azt remélem te is érzed, hogy ez a kijelentés a haladó topikban, ráadásul pont Tőled, elég meredek.
-
dave118
senior tag
válasz
bajnokpityu #158080 üzenetére
Tehát amiért létezik a 76-nál jobb AVR zenén ezért a 76 szar zenén? Nem igazán értem a hozzászólásodat, kolléga felsorolásában meg sem fordult a 4308. Nekem nem volt szerencsém a szóban forgó Denon-hoz, de neked elhiszem, hogy jobb. Csak, jelen esetben lényegtelen.
Minden szempontból kikapott? A HDMI csatlakoztathatóságok terén is? -
gxyb
aktív tag
válasz
bajnokpityu #158097 üzenetére
Szia! Milyen dugókkal próbáltad? Barkácsoltál más fajta kábelt is?
-
powerup2
addikt
válasz
bajnokpityu #158104 üzenetére
Most jelenleg ilyet használok REAL CABLE SUB1801 egy elac 2070-es subhoz. Majd kéne valami jobb meg 2 sub lesz.
-
powerup2
addikt
válasz
bajnokpityu #158097 üzenetére
boxer felett mi alternativád lenne ?
-
BBéci
legenda
válasz
Mert a 4308 kivételesenj ól sikerült, megkockáztatom, azóta sem dobtak piacra annál jobb hangú Denon AVR-t.
-
mettek
addikt
válasz
Csakhogy dave nehogy ugy érezze hogy egy jó avr-e van..
Nem szeretem ezt az én hallottam a tiednél jobbat dumát. Mindennél van jobb. A lényeg hogy a tulaj elégedetten használja kulonben a világ pénze nem lesz elég a nirvanahoz.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #158069 üzenetére
Nem voltam ott, passz.
-
Hiccusz
csendes tag
válasz
bajnokpityu #157943 üzenetére
Ha az XMC-1 annyira AVM60 verő, magyarázd már meg nekem, légy kedves, miért van (bármilyen pillanatban) vagy egy tucat eladó XMC-1 a hifishark-on (jelenleg is 15), míg az Anthemből gyakorlatilag sosincs?
-
powerup2
addikt
válasz
bajnokpityu #157965 üzenetére
Majd hamarosan nézelődnőm kell erősítők terén mert áttérek procira
aztán nézem a piaci kinálatot
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #157937 üzenetére
Annyit lehetett kihozni belőle. Arról nem tehetnek, hogy az Anthemnek olyan a hangja, amilyen. Viszont pocsék akusztika mellett még kevésbé élvezhető, azért nem érdemes behurcolkodni egy szállodába.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #157943 üzenetére
oké
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #157928 üzenetére
Nem rosszak a Himnuszok, de lehet ugyanannyi pénzért - szerintem - jobb hangot kapni. Azok rajonganak értük, akiknek előtte vacakabb volt.
Ismét elismerem az ARC kiválóságát, az is sok pluszt adhat egy akusztikailag tré szobában. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #157928 üzenetére
Na igen, de sajnos a "normális szoba" sokaknak nem osztályrésze, így előkerülnek a nem-szubtartományba eső, de lakberendezéssel még nem kezelhető problémák, amiken bizony javítanak a mérés után okosan elhelyezett akusztikai megoldások.
Ill. a kriptás megjegyzésem enyhe irónia, láthatjuk a topikokba feltett full csupasz falú szobák tömkelegét. -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #157826 üzenetére
A szakértelmüket nem akarom minősíteni. Kis pénz kis foci....
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #157820 üzenetére
csodálkoztam is volna, ha mást mondanál
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #157752 üzenetére
Mintha ez ilyen egyszerű lenne... Ehhez minimum végfok és processzor kell... Ami nem kevés pénz..
-
Quetz
őstag
válasz
bajnokpityu #157752 üzenetére
Ezzel két probléma van, egyrészt ahogy írod: "valódi szimmetrikus" eszközök kellenek, és jó része amik rendelkeznek XLR csatlakozással, nem azok.
Másrészt én nem hifizek, csak zenét hallgatok. Nem tökéletes, de azért elég jó minőségben.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #157700 üzenetére
Volt nálam Focal 7xx szett, szerettem, élveztem vele a filmeket. Sztereó zenét kevésbé, de az árát akkor is megérte.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
bajnokpityu #157616 üzenetére
Ez is olyan 2 értelmű, amit írsz.
Az ötlet jó, de az eszköz szar lenne hozzá? -
válasz
bajnokpityu #157550 üzenetére
+1
Teljesen egyet értek az írásod második felévelAz első feléhez pedig csak ezt írnám!
Ide most jöttem fel nem olyan régen, de egyből le lettem oltva, hogy telefonról a zenehallgatás a legalja, meg az közelében sincs az audiofilhez és a 100000-es tápkábel nem ördögtől való stb...mintha ezeket nem tudnám! De egy szóval nem is említettem, hogy ilyen hangzásra vágyok és azt sem, hogy ezzel a megoldással azt fogok kapni! Egyszerűen azt mondtam, hogy per pill nekem ez bőven elég, és ebből kezdődött az egész!Gyakorlatilag úgy éreztem, hogy menjek a p@csába innen, mert nekem nincs 200K-s NAS-om nem úgy hallgatom a zenét ezért tiszta hülye vagyok, és különben is mit keresek a sz@r rendszeremmel itt, mert ez a HALADÓ SZINT és nem az oviban vagyunk🤣🤣🤣
Na mindegy nem szokásom vitát kirobbantani, távol áll tőlem!
Én befejeztem ezzel tényleg ezt a témát -
migabi24
nagyúr
válasz
bajnokpityu #156971 üzenetére
Ez nagyon igaz, én is ilyen hitetlen voltam amíg nem tapasztaltam meg a saját fülemmel ezeket a misztikus dolgokat
-
arcitec
addikt
válasz
bajnokpityu #156913 üzenetére
Ezért a mondatért mindenkitől elnézést kérek,aki min 4 mm2 drága kábelt,vagy vastagabbat vett a 220V-ra, rosszul sikerült megfogalmazás: "A többi parasztköltés"
Az ezen mondaton kívüli vélemény, nyilván valóan fizika és nyilván valóan igaz..
-
dhcodoki
senior tag
válasz
bajnokpityu #156160 üzenetére
Házasítottam a Logan hangsugárzó szettem Crown meghajtással. Egész pontosan a center, a surround és az atmos csatornákat. A frontokra maradt egy sztereó végfok, mert időnként (igaz egyre ritkábban) zenét hallgatok. Sztereón egyszerűen elvérzett a Crown. Nem volt elég zenei, nincs mit ragozni rajta.
Ha a zenehallgatás felett a mozi teljes mértékben átveszi az uralmat, megy az apróba a sztereó végfok. Semmi negatívum nem jön ki a rendszerből akkor, ha minden csatorna PA-val van meghajtva és mozizunk. Nyilván egy kicsit másabb, de semmivel sem rosszabb. Sőt!Én úgy gondolom, ha valaki nappaliba mozizik, akkor oda vegye meg a zongoralakk szettet, csillivilli meghajtással, vezérléssel, motoros vászonnal. A kényelmes kanapé, enyhén sötét tónusú falak és a dohányzóasztalra letett borocska, söröcske, üdítőcske sem maradhat el. Hiszen pontosan ez az, ami a kompromisszum megkötésben segítségünkre lesz.
Viszont, aki moziszobát épít, az erősen gondolkodjon el a PA vonalon, mert oda az való. Mellette AT vászon, sötét falak, kényelmes fotelek és komoly akusztika kezelés. Ez esetben nem szükséges kompromisszumot kötni semmivel.Teljesen felesleges nekimenni a PA vonalnak, vagy a zongoralakknak, esetleg világos falaknak. Motoros vászonnak, túlárazott kábelezésnek és még sorolhatnám. Mindegyiknek meg van a helye, csak tudni kell beilleszteni, alkalmazni.
* fontos: mindegyik felállást példaértékű szintre lehet emelni, melyre 10-ből 10-en 10 pontot adnának.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #156156 üzenetére
Mit használtál?
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #156154 üzenetére
Újabb aranyköpés Pityutól...
-
powerup2
addikt
válasz
bajnokpityu #156065 üzenetére
Nekem Aria az Anthemmel van hajtva fényévekkel jobb mint yamahán. Én ajánlani tudom az Anthemet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #156072 üzenetére
Ez az 50Hz-es alsó freki még jó is lenne nekem. Ezek elvannak viszonylag kis szobában is?
Csak így is sok a doboz itthon és kevés a lóvé. -
Mosqu!to
addikt
válasz
bajnokpityu #156069 üzenetére
Értem, és milyen forrásról szólnának jobban, mint az árkategóriájában található többi doboz? 1-1 esetben még egyet is értenék, de mivel több dobozt több erősítőn próbáltunk, és az Aria mindenhol mutatta a hibáit, így nem igazán tudom elképzelni, hogy milyen felállásban tudna brillírozni.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
bajnokpityu #156065 üzenetére
Miért, mit csináltak ők másképp, mint bármilyen másik helyszín? Kipróbáltuk több erősítővel, több kábellel, a magas-közép tartomány és a térérzet elég jó tudott lenni, de a mélye iszonyú volt a konkurenciához képest. Persze lehet, hogy valaki épp ezt szereti, de nekem kiábrándító volt.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #156048 üzenetére
Nem akarom tovább habosítani a témát, úgyhogy nem reagálok többet
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #156046 üzenetére
én csak leírtam, amit gondolok, amennyire lehetséges, tényekkel alátámasztva mindenféle érzelem bevitele nélkül. nem tudom ettől miért vagyok habzószájú. de hát nem vagyunk egyformák.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #156034 üzenetére
az a te bajod
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #156034 üzenetére
Vagy szereti az ember, vagy nem, ízlés dolga, én is az utóbbiak közé tartozom. Ha annyira szuper lenne, az eladott hangsugárzók sokkal nagyobb hányadát tennék ki, nem lennének elenyésző kisebbségben.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #156032 üzenetére
Én meg az összeset a sztatikus ML mögé...
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #156019 üzenetére
Akkor egyszer hallgass meg egy goldeneart. Szerintem van olyan jó, mint egy Elac, Martin Logan Motion, de kedvezőbb áron. Ugyanolyan Air Motion magasat használ, mint a Monitor Gold, vagy akármilyen Elac/Logan. Szerintem méltatlanul kevés figyelmet kap.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
bajnokpityu #156023 üzenetére
Nemrég végigjártam a Bp-en található bemutatótermeket a Gold 200 árkategóriájában, és nekem is nagyon tetszett, de nekem az AudioSolutions Overture 204f jobban bejött.
Mindazonáltal ezek a dobozok meg már rég túlnyúlnak a kérdező 500k-s költségkeretén
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #156019 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #156017 üzenetére
Conceptes időkben sokáig csorgattam a nyálam az Ikonra, hogy az milyen jó lenne. Amíg meg nem hallgattam.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
bajnokpityu #155967 üzenetére
Az ARC Genesis most jött ki, s az is csak akkor tud fázist állitani a szubon, ha Anthem STR erősítő van a láncba kötve.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #155899 üzenetére
Tudom, a Marantz processzorokon is.
Azt írtam, hogy kétféle XLR nincs ugyanazon a készüléken, ezért nem összehasonlíthatóak. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #155893 üzenetére
Miből van mindkettő? Melyiken?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #155869 üzenetére
Hát izé... fényes hangú erősítő sztem bármivel sem jó
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #155869 üzenetére
Egyetértek. Nem válogatós, többnyire mindennel vállalható a hangja, de azért egy fényes hangú cuccal sok tud lenni annak aki erre érzékeny.
Én egyébként nem mondanám dögös hangúnak a GS-t. Azt előbb rámondom egy Quadral-ra (kicsit általánosítok). Persze ki mit ért ezalatt.
(#155870) WaterWave: Sztereóról van szó.
-
Rick4
félisten
válasz
bajnokpityu #155843 üzenetére
Ezért mondtam, hogy hívd fel őket..
Ja, értem, tehát ha otthon Stewie Wondert hallgatok a 2M-s rendszeremel, és 3 sarokkal arrébb bekapcsolja valaki a porszívót, akkor már hallható, ahogy Stewie hangja megbicsaklik?
Ha a tápból egy 1-2%-os hálózati szinuszgörbe torzulás miatt annyival másabb módon jönnek ki az elektronok, hogy az hallható, az rossz készülék, rossz táp. Egész biztos vagyok benne, hogy ennek a dolognak annyi háttere van, hogy egy vaktesztet már nem merne komoly tétért senki se bevállalni. Azzal is lyukra futottam, sok éve bedobtam a privátban acsarkodóknak 150 ezres tétet, 10 alkalmoból elég 3x eltalálnia, az én "gagyi" 15m-es hdmi kábelemen keresztül megy a jel, vagy az ő csodakábelén, mégse vállalta egyik sem... -
Rick4
félisten
válasz
bajnokpityu #155838 üzenetére
Belső képem nincs, garis a cucc, nyilván nem bontom széjjel, de gondolom a kvázi szinuszos cuccokkal nem menne a kazán keringetőszivattyúja, ezzel meg megy, kipróbáltam.
Tőlük meg tudod kérdezni, miféle motyó ez,a második lesz a 600W-os: [link], korrektek, telefonon is tudnak felvilágosítást nyújtani, kérdezz rá, mert én se tudok, mi van belül, csak azt tudom, hogy működik ahogy kell.
BBéci: Igen, ahogy írod: ezért veszünk valós szinuszost...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #155836 üzenetére
A kvázi szinuszos szünetmentes csak áramszünetkor kapcsol át akksis üzemmódra, szóval alapból csak "átenged". Persze ezek lényegesen olcsóbbak... de pc-hez irodába jó. De ott sem mindegyik tápegység tolerálja a kvázi szinuszt.
-
Rick4
félisten
válasz
bajnokpityu #155836 üzenetére
Jaaa, Az előző kérdésre válaszomban a lényegi rész a "42 ezres ár" volt, a kérdésben meg nem fejtetted ki, hogy nálad a 42 ezer, az 500W, vagy a 45 perc van-e közös nevezőn a terheléssel..
Nem néztem jelalakot, de ha ez valós szinusz, márpedig az, te pedig kvázi szinuszról beszélsz, szerintem még mindig nem értjük egymást.
-
Rick4
félisten
válasz
bajnokpityu #155834 üzenetére
Feltennéd ismét a kérdést úgy, hogy meg is tudjam válaszolni?
-
arcitec
addikt
válasz
bajnokpityu #155679 üzenetére
-
arcitec
addikt
válasz
bajnokpityu #155677 üzenetére
Akkor most melyik a fém és melyik a műanyag házas...
Mert hogy nem azt írtad,hogy azt itthoni műanyag és bliszter csomagolásban volt? Mert az enyém az eredeti SVS gyári doboz csomagolásban volt .. Meg is van .. de majd megnézem. Gyári matricával stb .. -
arcitec
addikt
válasz
bajnokpityu #155675 üzenetére
Ezt nem értem: itthon meg ugyanoda fut be a rendeles. Mi a konkrét itthoni eladó.
Itthon hazai forgalmazótól gyári dobozban, különböző csavarokkal szerszámmal stb.. ha minden igaz, de majd megnézem, emlékeim szerint nem volt az ótvar..(mint csomagolás)
Amazon-on ezt látom : [link]
60EUR -
arcitec
addikt
válasz
bajnokpityu #155673 üzenetére
Mert itthon , hol szerezted be, na most direkt megnézem az enyém miféle.
Az nem lehet, hogy fejlesztettek?
Apropó, annó hallottam olyat is , hogy a másolat akár jobb mint az eredeti ... -
arcitec
addikt
válasz
bajnokpityu #155322 üzenetére
Honnan adják fél áron? Mert az amazonon is kb 20-22 eft , ráadásul azt hallottam,. hogy az Amazonon is bele lehet futni hamisítványba. Hivatalos forgalmazók mondták ( nem ezen téma) , hogy olyannyira ügyesen hamisítanak mára, hogy nagyítóval kell összevetniük ( akár ) , hogy felismerjék a hamisat...
-
öhhöm
csendes tag
válasz
bajnokpityu #155264 üzenetére
Igen, tudom, hogy ez az általános vélekedés, de az egyéni ízlés is befolyásoló tényező lehet.
-
Tonyka 2
tag
válasz
bajnokpityu #155246 üzenetére
Akkor újra meg kell látogassalak valamikor........
-
Tonyka 2
tag
válasz
bajnokpityu #155233 üzenetére
Én hallottam is, igazán remek láda.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #155233 üzenetére
Gyári építés, vagy KIT-ből?
-
arcitec
addikt
válasz
bajnokpityu #155231 üzenetére
Miféle , SVS? Milyen mélynyomó alá került. Nekem az SVS SB-2000 azzal megy. Nagyon jó.
-
Tonyka 2
tag
válasz
bajnokpityu #155228 üzenetére
Ahogy mondtam egyéni szoc.
A 99% azért erős, sztem a magassági dolgoknál kifejezetten előnyös, az összes többinél hátrányos. Filmenként ez milyen százalék az meg tök változó. Magas a fül fölé 10-20cm-vel is ad magassági érzetet, csak szűkebben. Mondjuk úgy az elszálló repülő távolabbinak érződik 60-90cm elhelyezésnél, ez tagadhatatlanul pozitív, főképp ha szinkronban van a képi anyaggal. Viszont vannak esetek amikor meg kifejezetten hátrányos ez. Szóval ki ki vérmérséklet szerint. Csak arra akartam rávilágítani, h holmi ajánlás miatt nem kell egyből úgy cselekedni. Érdemes megnézni az érme másik oldalát is, már csak esély gyanánt is. Nem elvetni azonnal mert ki tudja kibe mi lakozik. Voltam olyan fórumtársnál aki ajánlás szerint cselekedett, aztán mondtam próbálja már ki másképp is. Utána pár nappal jött, h bizony neki lejjebb jobban tetszik. Volt ellenpélda is, szóval érdemes gyakorlati szinten próbálkozni. Ez a mondandóm dióhéjban.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #155190 üzenetére
Vannak bennfentes információim, elhiheted, hogy tény, amit leírtam. Természetesen ahány importőr, annyiféle árrés.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #155192 üzenetére
Csupán a kisker vs nagyker ár témára hoztam fel egy példát konkrét számokkal. Látom átjött a lényeg
De kérdésedre válaszolva, egyrészt a A 880A pedig teljesen más márka. Az volt az elképzelése hogy nagy mennyiségben árulja a termékeket, és nagyker áron. Szimplán kihagyta a kisker láncot. A németek vették, mint a cukrot, a fent írt árakon is. Illetve már többért, mert azóta már többször emeltek árat ott is. Német hifi fórumon volt hogy tőlem kértek segítséget, mert nem akarták elhinni az itteni árakat. Azt hitték átverés. Volt osztrák fórumtárs, aki két kombival jött szedegre (nyilván többedmagával). Volt olyan svéd, aki repülőn vitt haza 3 vagy 4 pár M3 párt. Még így is megérte neki. Mondhatnám az M1S-t is, ami itt 100.00 forint volt, kint meg 1000 euró. De ez itt nagyon off.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #155190 üzenetére
Mikor ATC árulta a Swansokat, egy M3 volt 250.000 forint. Ez nagyjából nagyker ár volt. Ugye az ő elképzelése az volt, hogy nagyker ár környékén árul, kiskereskedőket kihagyva. Jól felbosszantva ezzel éveken keresztül a nyugati disztribútort. Szal egy M3 volt 250k, német ára meg volt 2000 euró. Az M6 dobozt lehetett 400.000 forintért megvenni, mikor kint 4600 euró volt a párja. Mindezt úgy, hogy a németek sokkal nagyobb tételben vásároltak és eleve jobb árat kaptak a gyártól. Persze vannak márkák, amire nincs ekkora árrés, de ez is jól mutatja, mekkorát kaszálnak a házimozis / hifis termékeken.
-
Goblin12
őstag
válasz
bajnokpityu #155137 üzenetére
Mit jelent nálad a kezeletlen szoba?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #155098 üzenetére
Gyors autó mellékúton is gyors. De attól még egy versenypályán sokkal gyorsabb.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #155096 üzenetére
Ki tudja, mennyivel szólna jobban az a méregdrága cucc egy akusztikailag optimalizált helyiségben? Valamennyivel biztosan és a rendbetétel ára a cuccokénak töredéke lenne.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #155094 üzenetére
"Az akusztikailag kezelt szoba bármilyen szintű berendezéshez ugyanannyira "illik", és ugyanannyira hoz is"
Tehát minden szintű-árú rendszer egyik fontos eleme, és minden szintű-árú rendszer hangján ugyanúgy javít a rendbetétele.
(Az akusztikailag kezelt szoba nem egyenlő a tökéleletes akusztikával)
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #155091 üzenetére
Nem azt írtam, amit, ahogyan értelmezted.
-
powerup2
addikt
válasz
bajnokpityu #154750 üzenetére
hát azért sok ember használja őket és aztán a tesztek is tudom azokat nem kell annyira komolyan venni én megfogom hallgatni őket amint lesz időm a munka mellett meg hát időpont is kell oda
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #154485 üzenetére
Na, a Normával nem próbáltam kettős kábelezést.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #154481 üzenetére
Pont olyan csekély pozitívumra gondoltam.
-
denesdr
addikt
válasz
bajnokpityu #154408 üzenetére
Semmi gond, tény, hogy én sem fogtam vissza magam a kábelek méltatásánál.
Ha esetleg írnál egy-két szót, hogy te milyennek hallod az olcsóbb Nordostokat, lehet segítene felfedezni azt valamit bennük. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
bajnokpityu #154403 üzenetére
Ennek semmi köze a topik haladó mivoltához.
Ha így lenne rengetegen nem járnának ide. -
denesdr
addikt
válasz
bajnokpityu #154401 üzenetére
Mint írtam, én nem adtam ki pénzt semmilyen termékükre, én nem hallom azt a csodát a kábelekkel kapcsolatban amiről általában írkálnak. Lehet botfülem van, de legalább nem kell hitelt felvennem egy összekötő kábel miatt.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #154258 üzenetére
Ez végülis megvalósult?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #154258 üzenetére
Minimum 90 %-ban üzleti fogás, vegyen a jónép új erősítőt, hangsugárzókat. Ugyanez a helyzet az UHD-val.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #154159 üzenetére
Tisztább, pontosabb, megfogottabb lett a hang a szubszonikus szűrőtől.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
bajnokpityu #154133 üzenetére
Segítő szánékkal:
Fogj egy eszközt, talán legalkalmasabb egy minőségi füles, mely jó mélyre le tud menni. Játssz le 10Hz-es hangot. Határozottan hallani fogsz valamit. De ha jól megfigyeled, akkor hallhatod, hogy az bőven 10Hz felett van. Ez csupán zaj, amit a készüléked présel ki magából kínszenvedésében.
Erre bizonyíték, ha elkezded emelni a frekvenciát mondjuk kettesével. Ha tényleg jó fülest használsz, akkor 1-2 lépésen belül eltűnik a zaj és átveszi a helyét a néma csend. Majd tovább növelve a frekit, előjön a mélyből az a bizonyos várva várt hang.Befejeztem. Nem mosolygok.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
bajnokpityu #154128 üzenetére
Dehogy keltem a feszkót. Csak megmosolyogtat, hogy azt írod, hogy a 10Hz-et bőven ki lehet hallani. Kíváncsi lennék melyik az az eszköz, amin tesztelted és, hogy az valóban 10Hz-es hang volt-e, ami a hangsugárzóból kijött. Mert azt sanszosnak tartom. De legyen. Elfogadom.
(amúgy a hangsugárzóknak sem tesz jót, ezen tartományban való járatás, így csak óvatosan.)
-
mettek
addikt
válasz
bajnokpityu #154128 üzenetére
Az nem gond hogy a t12 35herztől kepes értelmes hangnyomást kipréselni magából?
-
dhcodoki
senior tag
válasz
bajnokpityu #154104 üzenetére
"10Hz bőven hallható"
Szted hány filmben, hány rendszerben és hány rendszer beállításban fektetnek hangsúlyt a 10Hz-es hang precizitásába?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #154096 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetéretek.
(#154097) dhcodoki
Nem, ez óriási tévedés! -
Borisz76
nagyúr
válasz
bajnokpityu #154107 üzenetére
Ízlés és hobbi dolga...
Nem hobbim a kocsmázás, sört, bort nem iszom.
Néha ha kell / lehet akkor Jagermaister.Autó sem érdekel túlzottan....vigyen el A-ból B-be és lehetőleg ne álljon meg alattam...
Na jó azért ne legyen roncs....sajátomat évente 5-6 alkalommal takarítom.
Nem érdekel, hogy koszos e vagy sem.PC - nekem ez a hobbim - legyen jó gyors , erős és minél halkabb.
Hang nálam összefügg a PC-vel mivel arról filmezem, játszom.
Legyen jobb mint a régi Szokol rádió....de pénzem sem lenne sokkal komolyabbra mint ami most van.
Ami van az pedig az 5 éves külföldi munkám hozadéka, itthon esélyem se lett volna ezekre.
Adatlapomon szinte minden fel van tüntetve.Ebből csak annyit akartam kihozni, hogy nem vagyunk egyformák és mindenkinek más a fontos.
Erre áldoz agyagilag annyit amennyit tud vagy akar.Lehet itt ajánlgatni 300-400-500 Eft-s berendezéseket ha valakit nem is érdekel vagy max egy 100 Eft-t szán a dologra.
-
mettek
addikt
válasz
bajnokpityu #154104 üzenetére
Nem is téged kell, mindenki magának veszi.
Amikor lrcseréltem a 12nsd-t t12-re akkor annyit tapaaztaltam hogy kb eltűnt a mély a számomra elvárt értelemben. Feszes lett, kimért de óriási űrt hagyott maga után az svs. Ezután jött az elac 2070 amiben megvolt az erő, tetdzett is de ez is elment akkor a komplett rendszerrel. Most hogy újra építettem úgy döntöttem h refis svs lesz mert a 12nsd él bennem a legjobb emlékekkel. De ez csak ízlés kérdése. Nem ia akarok senkit meggyőzni, mindenki azt használ amit akar.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
bajnokpityu #154101 üzenetére
Inkább a hallható tartomány felől kéne közelítened, nem?? 10hz-en mit és miért vizsgálsz??
-
-KP-
addikt
válasz
Nem?
PB-2000 CEA 2010 Results (2 meter RMS)
20Hz 103.8 dB
25Hz 107.6 dB
31.5Hz 109.6 dB
40Hz 110.1 dB
50Hz 110.5 dB
63Hz 111.5 dBSB-2000 CEA 2010 Results (2 meter RMS)
20Hz 92.1 dB
25Hz 97.1 dB
31.5Hz 102.8 dB
40Hz 108.3 dB
50Hz 108.9 dB
63Hz 109.2 dBPl. itt is látszik. Pb2000 20hz-en majdnem 12db-t, 25-ön 10, 30hz-en 7db-t ver az sb2000-re, 40hz-től viszont már alig van különbség. 6dB különbség a második darab szub. 20hz-en akkorát szól a pb2000,mint 3 darab sb2000. Szóval akkor miért is nem erős? Ugyanaz az erősítő, ugyanaz a hangszóró elvileg. Csak az egyik reflex, a másik meg egy böszme reflex.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
bajnokpityu #154098 üzenetére
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Lehet, hogy hirtelen esik, de alul általában tovább kitart a reflexes.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #154078 üzenetére
Talán van olyan, például a DALI SUB K-14 F, de nem annyira pontos és száraz, mint az azonos kategóriájú zártak.
Tehát véleményem, tapasztalatom szerint egyértelműen a zárt szubládák hangja pontosabb, megfogottabb, gyorsabb, részletezőbb.
Ezeket 4 kivételével én teszteltem, valamint másik 30-40 darabot, amikről nyomtatott sajtóban jelentek meg cikkeim. -
dhcodoki
senior tag
válasz
bajnokpityu #154078 üzenetére
Ha nyitnom kellene reflexes irányba, akkor ez lenne az első, amit kipróbálnék otthoni körülmények között:
[link]Csak mert nemrég hallottam ilyet párban és igen meggyőző. Illetve egy másik jblpro élményem is volt, de az nem házimozi területen, viszont szorosan kapcsolódott a filmes szakmához. Konkrétan egy (talán 15*10m) termet hangosítottak be és vihart idéztek elő, ahol a mennydörgésen kívül rengeteg effekt volt jelen, mely a szubokat dolgoztatta. Sajnos azok pontos típusát nem tudtam meglesni.
Ezen úton indulnék, mert ez számomra még megfizethető. (Ebből adódóan ez még tuti messze a csúcstól.)*kicsit drágább a PB2000-nél, mert passzív, de messze jobb
-
dhcodoki
senior tag
válasz
bajnokpityu #154063 üzenetére
Miért is? Hogyan is?
-
renatto
őstag
válasz
bajnokpityu #153700 üzenetére
Ezt az Atmosra is érted, vagyis hogy az otthoni egyik sem az akkor?
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #153563 üzenetére
NCore 500-as modulokkal volt szerelve? Érdekes, amit én hallottam, az teljesen zajmentes volt, és egy Sonus faber Aida-t hajtott, igen meggyőzően.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #153356 üzenetére
Pont erről próbálok írni,amint be jön a képletbe egy magasabb szintű fejlesztés elengedhetetlen a processzor/végfok.
Nálad sem játszik AVR megoldás,mivel azon a szinten ahol te mozogsz,mondhatjuk azt,hogy lepkefing.ADenon és emotiva difit meg egy jó processzor,hangsugárzó tudja eltolni pozitív irányba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen program, ami...?
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged