Hirdetés
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
válasz
miningboy
üzenetére
Nézd meg Aris tesztjét is, ő is el kezdett mostanában ventiket tesztelni. Bár most éppen teljesen be van halva az oldala.
Arctic P14 PWM PST CO Review - Hardware Busters
Arctic P12 PWM PST Fan Review – The BEST budget (and not only) fan! (youtube.com)Használtam, használok P14-et (most éppen kiszereltem őket), szerintem tűrhető hangjuk van az árukhoz képest, ha választani kell a 140-es többet hoz, nagyobb teljesítmény alacsonyabb fordulaton. Nekem 600-700-as fordulat bőven elég volt radiátoron.
A drágább Bionix viszont be is rezonál 850-950 között.
-
Floyd80
addikt
válasz
Floyd80
üzenetére
Sokat nem volt a gépben a Pure Wings 3, ez a closed loop motor for persistent rpm annyit csinált, hogy fix fordulatra (pl. 800) állítva össze-vissza ugrált a sebesség, úgyhogy vissza is raktam a P14-et.
Ha jól értem, ezt nem is igazán lehet fixre rakni, ugyanakkor a sorozatból csak ennek van elfogadható pressure értéke.
Pure Wings 3 140mm PWM high-speed features a closed loop motor. This technology is comparable with the cruise control in cars. When working against resistance, for example a fan grill or radiator, fans spin slower as a result. The closed loop motor technology constantly monitors the current fan speed and increases it to the target rpm, if necessary. As a result, Pure Wings 3 140mm PWM high-speed always operates at the desired speed, no matter the resistance.
-
Floyd80
addikt
Sziasztok, Pure Wings 3 úgy látom még nem volt itt, hétvégén berakom, radin lesz, megírom milyen. Ez a high speed verzió magasabb pressure értékkel (2.44 ) és max 1800-as RPM-mel.
Tényleg puritán, dobozban négy csavar, nem harisnyázott kábel, rezgéscsillapító sincs persze.
-
Floyd80
addikt
válasz
newclass
üzenetére
Nekem is fehér H7-ben van most felül két Arctic P14 PWM PST, hátul meg fehér Bionix F140, annál szürke a keret belülről, de jól mutat fehér házban így is.
Hátulra slim Corsair AF120 is jól mutat, mert belesimul a házba, csak qrva drága.
Nincs az Artcic-kal bajom, de nem bírtam magammal és most jött meg BQ Light Wings 140 fehér csomag.
LIGHT WINGS WHITE | 140mm PWM Triple Pack néma essential Ventilátorok a be quiet!-től
-
Floyd80
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Amúgy nem biztos, hogy sokat nyernél vele, a kilógó két centi nem a bordákra megy, lehet nem lenne annyira hatékony mint amivel tervezték. Lásd mikor VGA-ra fújnak nagyobb ventikkel, de max. csendesebb lett, a hőfok meg nem lett jobb.
A Noctuának van ilyen 120/140-es kerete, de jó drága, 4-5 eFt.
Unboxing and Review of Noctua NA-SFMA1 Fan Mounting Adaptor | UnbxTech
Vásárlás: Noctua NA-SFMA1 Egyéb számítógép kiegészítő árak összehasonlítása, NA SFMA 1 boltok (arukereso.hu) -
Floyd80
addikt
Sziasztok, tegnap beüzemeltem egy Arctic F9 PWM-et, ami elvileg 150-1800 RPM, Asus Suite viszont 800-2000-re lőtte be, tehát már 800-nál kikapcsol. Pedig minden más ventit pontosan szokott bemérni, másik Arcticot is.
-
Floyd80
addikt
Egy nagyobb ház és radiátor venti teszt akit érdekel: (bár F-es ventiket nem tudom minek rakott radiátorra)
-
Floyd80
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez esetleg, de a gyártó honlapján nem látszik, hogy van ilyen termékük.
Storm T3 140 – 140mm PWM Case Fan
-
Floyd80
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A PC változatok szerintem 27-nél megállnak, Blacknoise-nak van 30-as ipari, de csak 120-asból.
Noctuának meg ami 3 centis, az 200-as ventis.
blacknoise.com - Blacknoise industrial fans
Esetleg itt nézz körül, de ez is 135-ös:
EBM Papst 5656S Axiális ventilátor 230 V/AC 240 m³/óra (H x Sz x Ma) 135 x 135 x 38 mm | Conrad -
Floyd80
addikt
válasz
Ruszki
üzenetére
Illetve még ez típus is jó: GAA1S2U
Sapphire R7 260X (100366-3L) Video Card Review - Page 3 Of 5 - Modders Inc (modders-inc.com)
The fan bundled is a 9-bladed 92mm Apistek PWM fan, a common graphic card OEM also used by MSI and PowerColor for their Twin Frozr IV and Turbo Duo video cards. This fan implements a dust-proof design with minimal exposed area for easier maintenance and longer life-span.
Aprón esetleg nézegesd meg hátha vannak ilyen kártyák (bár ilyen retro cuccokért is elkérnek 10-15 ezret), illetve az előző szériába is valószínű ilyen ventik vannak, HD 7790 stb.
-
Floyd80
addikt
válasz
Ruszki
üzenetére
Ez? MSI VGA hűtő ventilátor ÚJ 95mm R9 - HardverApró (hardverapro.hu)
Ja ez 95-ös...
-
Floyd80
addikt
válasz
Qtya123
üzenetére
Amíg be voltak szerelve, abban volt eltérés, hogy egyiket 1500-ra kalibrálta a lap, a másikat pl. 1580 körül, próbáld újra kalibrálni, amíg hasonló nem lesz. De fixre állítva nem lehetne eltérés, win alatt nincs program az alaplaphoz? Szerintem a BIOS fixre állítás nem az igazi.
Nálam pl. 600-ra állítva ennyi az eltérés 3 márka között:
Amúgy ilyennel találkoztál a hangjukat illetően? Az új házba lehet visszarakom a P14-et, már nem emlékszem volt-e ilyen vibrációs zaj.
-
Floyd80
addikt
válasz
DravenMoral
üzenetére
Igen, a különbség elhanyagolható, ha a házrácson történő levegő átjuttatást nézzük, akkor lehet hatékonyabb a pressure venti, talán a Silverstone írt is erről egy cikket anno.
Amúgy most vettem két slim verziót P14-esből radira, ez elég csendesre sikerült, valamivel kisebb teljesítménnyel a simánál, de a motor szerintem halkabb lett.
-
Floyd80
addikt
válasz
-FreaK-
üzenetére
Teljesen jók ár-értékarányban, a P-sek pressure (én radiátoron használom) az F-ek a flow ventik az Articnál (is).
F12 PWM PST | 120 mm 4-Pin Case Fan with PWM PST | ARCTIC -
Floyd80
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Van még az Nzxt Fan Controller, ha kapható valahol, abban elvileg szoftveresen állítható 3-pines is.
-
Floyd80
addikt
Sziasztok, egy 92-es venti milyen távolságból tud még hatékony lenni?
A baloldali VGA ventit az AIO csővel tudtam rögzíteni így 45 fokban, hogy hűtse a GPU melletti, baloldali VRM részt. Viszont az AIO-t áttettem előre, mert így lógatva a pumpa hangos volt valamiért. Így meg a 45 fokos rögzítés nem megy, párhuzamosan tudnám rögzíteni, de így lenne egy 4-5 centi a bordától. Attól még lefújja a hőt a bordáról vagy egy nagyobb ventit tegyek oda?
Kisebb chipset venti még beférne, de csak végső esetben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Grózi