- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #13564 üzenetére
Ja, bocs elnéztem. Lassan megértem, hogy egy huszassal nagyobbat akarsz, mint a "referencia". Amúgy a belső átmérő mért mérvadó. Ha már fel tudsz szerelni a 230-as helyre az már pozitív, azaz több mint a semmi. 230 mm-es meg van az első említett linkben [link] A lyuktávolságok többé, kevésbé szabványosak, úgyhogy a "230"-nak nevezettek felmennek. Vagy csak egyszerűen nincs bármennyi hely, hogy egy asszimetrikus kialakítású nem fér el?
-
Bacusuz
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #13559 üzenetére
És hőfokban mennyit hozott a gyári ventikhez képst?
Ha nem vagyok indiszkrét? -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #13559 üzenetére
Adalék: a gyári és a saját. [link]
-
eszakas
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #13557 üzenetére
Nagyon jól néz ki
!. A Noctua ugyan olyan légszállítású? Ha nem akkor az torlaszthat neki? Jó lett volna ha nagyítható a kép a felfogatást megnéztem volna közelebbről.
-
mufi
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #13547 üzenetére
Statikus nyomas az gondolom jobb ertek mivel az ND-H14-nek eleg suru bordaja van...?
-
sanyek2
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #13553 üzenetére
Itt megintcsak a külső méretű ventik adatait látom.
230x200x30mm Szé x Ma x Mé Belső átmérő kb 19-es.
Egyszerűen nm létezik amit keresek?! -
mufi
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #13155 üzenetére
Hm, akkor ez jobb mint a TR venti?
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13490 üzenetére
Volt, érezhetően mozog a levegő ha beteszem a kezem
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13478 üzenetére
Köszönöm !
igen a kép tetején a jó megoldás (im second work..) aztán most felraktam simán csavarokkal és így is jó (célnak megfelel) , mert ugye nekem van 12 -es és 14-es felfogatási pont is a gépház oldalsó lemezén...(#13479) h1mpi: köszi tökéletesen megfelelő, meg nem is látszik mivel faltól 5cm-re van (lemértem most) az asztal tetején (sarokba)
/nem látja a kutya sem, a többi venti meg Blue LED -es és mind átlátszó CM/
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13476 üzenetére
Akkor megint amit csináltam egy nagy Fake mi ?
Nah vagy ígyhagyom... vagy megcsinálom ahogy mondod !
/ez a gumis rögzítés nem valami "merev" és könnyen mozog / mozgatható a venti maga , de viszont semmi rezonancia vagy hangja (csendse és megy szépen../L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13474 üzenetére
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13429 üzenetére
Találtam egy jó ventit: [link]
90 a CFM értéke és csak 19 dBA mellé. Szerintem erre cserélem a gyári első ventiket, mert majdnem kétszer annyi levegőt tolnak be és csak 2 dBA-el több. Vélemény? -
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13429 üzenetére
Köszi megnézegetem őket! Nekem a lapon 4 venti csatlakozó van, mindegyik 4 pines. Ha rádugok 3 pines ventit tudom szabályozni a biosból. Fordítva nem próbáltam én se, mert nincs 3 pines alaplapi csatim.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13422 üzenetére
Köszönöm válaszod !
Igen, majd szépen kitapasztalom és meglátom / eldöntöm, hogy érdemes-e ott ventit tartani vagy felesleges
/a héten kiderül/L
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13391 üzenetére
Köszi a sok jó ötletet. Úgy döntöttem hátra is veszek egy 14 cm-es Vipert, hogy egyformák legyenek a ventik.
Oldalra viszont nem teszek, mert félek, hogy vissza tolja a forró levegőt a vga-ra, szívót meg azért nem, mert úgy gondolom, hogy az meg elszívná a front ventik által benyomott friss levegőt. A gyári ledes front ventiket fogom kicserélni valami olyan front ventire, ami 12 cm-es és 3 pines (nem kell pwm-es és ledes se, mert a ház venti szabályzójára van kötve). Ha még erre van valami jó ötlet szívesen veszem. -
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13387 üzenetére
Ez jó ötlet! De a Y elosztó is jó lehet? Mert a Noctuahoz van egy
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13377 üzenetére
Most nézem, hogy ez 4 pines, de a ház venti szabályzója 3 pines. Valami hasonló erős 3 pines? Azon is gondolkozom, hogy ha a két Viper bekerül a házba, akkor mindenhova az kellene, hogy ne legyen csicsa az egész.. Csak akkor mit csinálok ezzel a Noctuaval?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13382 üzenetére
én 3ezer-ér vettem Postával terhelt végösszegként
első kép megint: [link] (HAF-912 Plus gyártói oldalról) , am. AeroCool Modern-V amire lenne kötve és ez lenne a 4.-ik FAN rajt így full kilenne használva az is.L
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13379 üzenetére
Akkor meg kell cserélnem a ventiket a radin. No mind1 jövőhéten úgyis lapcsere, akkor nekiállok
Ha a vga-ra fújom a levegőt oldalról, nem tolom vissza rá a meleget?
Mert például a classi az oldalfalra nyomja kifelé?! -
MaxxDamage
félisten
válasz
erről mi a véleményed ? [link] /oldalra egy Noctua NF-P14 FLX lesz az ábra szerint/ -felül 20 -as van , elöl 20-as , hátsó 12-es (mind Blue LED CM) 20dB(A) alatti -
Az oldalsó venti azért nem LED -es , mert nem látszik... (közel a fal mellett van a gépház asztal tetején)
ez már régebbi kép, de ott van most is a PC [link] (meg a PC se így néz már ki)L
-
h1mpi
félisten
válasz
Ez tetszik köszi
most 5 befújó és csak 1 szívó van.... Akkor oldalra két szívót rakjak??
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13374 üzenetére
-
mouzrr
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #13371 üzenetére
a 28 dB elég hangosnak tűnik a többihez képest
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13371 üzenetére
Ha rendel én is kérek 2 db-ot és akkor már olcsóbb is
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13365 üzenetére
Ezért ajánlottam sk oldalát. Ott van egy szuper hűtő 2K alatt.
-
marquuard
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #13351 üzenetére
Ha Molex-szel csatlakoztatom, úgy is él az automata ventilátorszabályzás?
-
Bacusuz
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #13270 üzenetére
én is az előbbivel küldöm az sp120 párnak
full loadnál 2700rpm-et pörögnek -
PainKiller13
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #13247 üzenetére
Ez is tudja a 300at.
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13180 üzenetére
Köszi ez korrekt válasz
-
Sanki
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #13172 üzenetére
Na az fantasztikus.
Esetleg külföldről lehet rendelni? Hogy keressék rá?(#13173) Burt1793: a ventilátor miatt kellene, hogy fel tudjam fogatni, de ha winyót is lehet bele tenni az se baj.
-
Sanki
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #13167 üzenetére
Akkor így már világos, csak nem tudtam, hogy kompatibilis a 4pines csatlakozó a 3 pinessel.
Már csak azt kell kideríteni, hogy árulnak e ilyet Debrecenben.(#13168) PainKiller13: Köszi.
Meg lenne még 1 kérdésem.
[Ehhez] hasonló "átalakítóra" lenne szükségem, mármint amibe a ventilátort bele tudom csavarni és betenni az 5.25"-ös slotokba előre a gépbe. (Cooler Master Centurion RC590 gépházam van) Nem szükséges, ha nem tudok bele winyót tenni, csak a ventilátort fogja meg. Van ennek valami speciális neve? Mert próbáltam rákeresni, de nem jártam sikerrel. -
Sanki
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #13164 üzenetére
Igen, ilyen a csatlakozója mind a 3 ventilátornak. De a honlap azt írja, hogy 4 pines, akkor az arra céloz, hogy a molex csatlakozóról kapja az áramot?
-
Sanki
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #13162 üzenetére
Ahogy elnézem ezen csak 4 pines csatlakozók vannak, nekem meg mind a 3 ventilátor 3 pines, feleslegesen meg átalakítóra nem szeretnék költeni. De azért köszi.
(#13161) PainKiller13: Már szétnéztem néhány oldalon, de azért még tovább nézelődök, hátha lesz valami tetszetős.
[Ez] egyszerre 3 ventilátort szabályozna?
-
smiti
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #13144 üzenetére
Elég vastag az árcédulája, azért ennyiért van jobb venti, sőt még olcsóbban is.
Lehet mégis rendelek ilyen NANOXIA DEEP SILENCE 140 - 1400-at.
-
smiti
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #13142 üzenetére
Sajnos messze nem 18db szerintem.
A CPU hűtőn lévő venti 1500-n nem ad olyan hangot mint ezek a Fractalok 1000-n.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13096 üzenetére
Köszi !
Gondolom a 36 dB(A) -t a 14cm -re max. fordulaton értik.. ?(meg ahogy nézem 4tűs , kérdés, hogy molex 4-es vagy 4-es pwm ?)/4-es PWM gyártói oldal szerint/
csak a 3pin -es játszik a ventivezérlő miatt(ez lesz az új: [link]) - a lényeg a 20dB(A) körüli zajszint (21-22 is lehet) és Piros LED -es , 1db 12-es , 14-es , 20-as /ha 1-ik átlátszó keretes akkor legyen mind az , ha fekete akkor legyen mind az
/ CoolerMaster FAN) és 3pin -es legyen, mert ventivezérlőre kötném hozzá , a HAF912 Plus házba elől van egy 20-as RED LED ami marad /többi helyre megy amit vennék/ ebbe ha tudsz segíteni azt megköszönném)
Jelenlegi InterStore -ból nézett össz ára futárral: 12.409 HUF /3db venti+futár díja/ kedvezőbb áron is megszerezhető Magyarországon ? (SK-ba csak 20% az áfa)pl.
továbbá általad linkelt nem 14-es hanem 12cm-es [link] és én a 14cm-est szeretném beépíteni, mert a max. beépíthető fontos számomra (volt már ott 12cm-es FAN)L
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12869 üzenetére
Olvasgattam a kereket kicsit gyengébb
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12869 üzenetére
Szóval azt mondod a kerek az nem sokkal marad el a belinkelt 14cm es től?
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12867 üzenetére
Azt írták valahol hogy hangos de nem akarom elhinni
és akkor előre beszívónak meg felülre kiszívónak meg ezt néztem [link]
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12864 üzenetére
a linkelt noctua felsorolásnál úgy látom ház ventinek ez kapta a legtöbb csillagot [link]
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12859 üzenetére
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12825 üzenetére
Nekem most úgy van hogy a biosban lehet a ventiket szabályozni 50%/75%/100% én 75% ra állítottam minden ventilátort az 800 as fordulat,és ugye az alaplapom 3pines csatlakozású,nem tudom jól tudom e de a 4pines csatlakozású képes változtatni a sebességet autómatikusan ugye?
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12823 üzenetére
12cm es fractal densing nek kisebb a légmozgatása mint az én 12cm es cooler masteromnak.lehet ki választok 3 noctuát szabályzósat és meg veszem.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12818 üzenetére
Na lehet ha beruházok tényleg minőségre kéne ,neked vannak noctua ventijeid sőt ha jól emlékszem a házad is olyan mint az enyém,melyiket ajánlanád ezek közül,szabályozható legyen és ugye nekem 2db 14cm es meg egy darab 12cm es kéne. [link]
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Jó sok ventilátorod van,én nem akarok sokat költeni rá max 15EFt mind a 4 ventire ugye tápba is kell akkor kell a gépbe 3 darab csak kicserélem mindet hogy azonosak legyenek,csak ugye vagy olyan hatékony kell mint a gyári vagy hatékonyabb csak ne legyen hangosabb nyáron bírja a strapát.A noctuát tudom hogy j de azért tényleg szép pénzeket kell leszurkolni plusz szállítási díj meg akkor még kell a tápba is egy venti nem akarok túl költekezni,nem tudom merjek e cserélni annyi márka van már meg keveredtem az nanoxia ról ís vagy 2 hete hallottam először.
Nézegettem még ezeket is
140mm
[link]120mm
[link] -
Pityu.
nagyúr
válasz
Na most azt írták az egyik oldalon ezek gagyik nem minőségiek,pedig az artic cooling az márka,ennyit írnak hangra Noise Level: 0.3 Sone
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12811 üzenetére
Találtam egy ilyen ventiti is [link] hangról adatot nem találtam
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #12797 üzenetére
Szép darab, de már "hangos"
Hátsó marad a gyári 120mm -es CM (fekete)
Többi az meg az említett CM 200-as RED LED (1db) és 140-es CM RED LED (1db)(#12800) neko18: szerintem is !
L
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12811 üzenetére
Hát nem tudom amit anno nanoxiant kinéztem azok nem rosszak,tudják ugyan azt mint a mostani gyáriak csak halkabban gondolom a nyár sem lenne nekik gond,már bele vagyok zavarodva ebbe a zaj dologba is mert az első az nem zajos szerintem a felsőben nem vagyok biztos azt tudom hogy azt zsíroztam,a hátsónak van egy kis cicergő hangja,a tápnak meg néha van néha nincs olyan fura hangja de mintha egy állandó morajló hangja lenne.
-
PainKiller13
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12809 üzenetére
Lesz most ellenállás, viszont nem biztos, hogy működne úgy, a lényeg hogy egy csatlakozóra kötöm mindet, és jólenne ha azonos indító fesz kéne mindnek mert akkor egyszerre indulna mind.
Antec TrueQuiet 120-ra írja google a 7v inditó feszt, de már jópárra írta amiről utána kiderült hogy mégsem annyi. Az a baj youtubeon sincs minden ventiről vidi
Emellett ugye a paramétereit is figyelnem kell mert a levegőt is szállítsa, keveset is fogyasszon mert nem köthetek nagy fogyasztásúakat egy csatira, csak nagyon kicsiket.
-
PainKiller13
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12798 üzenetére
Ez a Rajintek jónak tűnik, google 7V indítási feszt ír, ami tökéletes lenne nekem, viszont azért jólenne tutira tudni, mivel nem olcsó, főleg ha a 2ezer szállítást hozzávesszük a merlinből.
Most nézem youtubeon vidit hogy már 4 volton elindul, nemtudom miért ír h*lyeséget a google...
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12804 üzenetére
Ez sem drága [link]
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12802 üzenetére
Találtam még ilyeneket is [link]
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12802 üzenetére
Az a baj hogy akkora a kínálat már itt is hogy nehéz a döntés,ilyen golflabda mintásat azt hiszem még a sharkoon is csinált
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12798 üzenetére
5 Volton már 770-et forog.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12792 üzenetére
Ez kb olyasmi teljesítményű mint a gyári?Csak nekem 3 pines kéne
-
PainKiller13
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12794 üzenetére
Köszi, scytheből nincs olyan amilyet keresek, sajnos 4 volton már elindul mind, nekem olyan kéne ami 6 volt alatt nem indul el.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #12789 üzenetére
Van egy mégjobb !
Felső pozicióba rakható 2db 120mm -es párba vagy 1db 200mm -es (melyik a jobb / hatékonyabb?)
CM HAF-912-Plus házba CH FAN dukál nem ?
pl. felső 200mm-es [link] , oldalsó 140mm-es [link] , hátsó helyre nemtom, hogy passzol-e a 140mm-es, mert gyárilag ha minden igaz akkor 120mm-es CM van beépítve (fekete) , vagy cserélem 120-as RED LED CM [link] -re vagy 140mm-es RED LED -re [link] /csak a 120mm-es RED cucc merlinnél nem kapható... és nem akarnék x helyre száll. költséget fizetni +ba ..pff.L
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Szerinted én meg merjem venni a kinézett 3db ventilátort?Nekem a szín az mindegy a feketéhez minden jól
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Köszi, majd még eldöntöm, hogy mi is legyen, am Phanteks van kékbe is a 140mm-ből [link] az lenne a legjobb ha gyártana 120mm-t is
és akkor mindet cserélhetném ilyenre és az összhatás / összkép csodás lenne
, de a kék LED -es is tökéletes darab amit linkeltél !
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #12787 üzenetére
Köszönöm válaszod !
Márka OK , de a color sajnos nem nyerő
(Blue és RED érdekelne) van am. 2db Nexus-om (fehér átlátszó) és 2db gyári Cooler Master -em (120mm fekete és 200mm RED LED) , 1db Scythe 120mm -es fekete , ezeket cserélném ha találnék , ha nem akkor max marad, oldalsó venti helyre menne a 140mm-es többi 120 -as.Ezt kapásból megvenném, ha lenne kékbe vagy pírosba (házam LED-e és első 20cm-es FAN RED LED -es így ehez kéne a RED FAN , vagy BLUE, mert a gépház / hardverek többsége BLUE) [link] , [link] , de nincs
[link]
L
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12782 üzenetére
Mindegy először a ház ventiket akarom csendesíteni aztán meg hallom hogy a táphoz nyúljak e vagy ne.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12779 üzenetére
Már írtam ott a fórumban de találtam 1500ft ért pont olyan ventilátort boltban mint ami a tápban van,tehát csak egy kis szöszölés lenne ez rádugós ventivel van ellátva és azt is tudom egy darab tűvel hogy lehet forrasztás mentesen meg csinálni a ventit itt az első képen látszik a venti [link]
itt a venti [link]
Azt mondják a legnagyobb para ami lehet az hogyha a két ventilátor drót végei nem ugyanazok,na de ha a tipus ugyan az az sem gáz,csak gondolkodtam ennél csendesebb ventibe de ugye légszállítás akkor a legkissebb feszültség meg ilyenek stimmelése kell
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12777 üzenetére
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12773 üzenetére
Nekem a ház ventik 800 as fordulaton mennek így csendesek,de mondjuk a múltkor a felsőt kenni kellett,na meg a hátsónak is van egy pici alap zaja így 800 on is,Most azt mondod a tápodban nincs venti?Mert az még ok hogy a cpu hűtőn nincs mert az lehet vízhűtés is de venti nélküli tápot én még nem láttam.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12768 üzenetére
tehát akkor 120mm ből akármelyiket a linkeltek közül,de a 140mm ből a másodikat az 1400 fordulatosat.Akkor azt mondod jobb lesz mint a gyári?A gyáriak maxon már zajosak nekem.
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12763 üzenetére
Úgy nézem akkor hogy az a ventilátor lesz a jó választás ami 44,03cfm felett teljesít,és vagy 19db a teljesítménye hangra de leginkább kisebb.
Ilyen szerintem nincs is a gépben [link] mert mindegyik tudja az 1200 es fordulatot ez meg 1000 res fordulatú venti és a model száma sem az.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12763 üzenetére
Annyit tudok hogy a felső ventilátornak meg az alsó ventilátornak ahogy írtam a tipus száma ugyan az tehát annyiban különbözik a kettő hogy az egyik világítós,ugyan úgy 19db úgy tudom mind kettő akkor lehet a légszállítás is ugyanaz.
-
eszakas
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12647 üzenetére
A h100i romlott el, és tönkretette a ventiket is 2db Viper és 2db más fajta volt rátéve a Viperek közül az egyek teljesen tönkrement a másik alacsonyabb fordulaton üzemképes maradt.
-
eszakas
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12643 üzenetére
Nekem is volt Akasa Viper PWM 140mm csak elromlott egyszerre kettő
a H100i tette tönkre. A teljes teljesítményére ritkán volt szükség. Az aláírásban szereplő VGA-t hűtötte.
-
válasz
Glaz-dozfhut #12643 üzenetére
Igazából most egy ilyen van a házamban, és kicsit zavar a 18dB: Silverstone AP181
Ehhez képest a 15 dB nem tűnik sokkal kevesebbnek, ezért kérdeztem a lehetőségekről.
-
zibo73
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #12638 üzenetére
Nekem ilyen van.
Jól teszi a dolgát. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12636 üzenetére
ja igen tényleg bár nem konkrétan házzal kapcsolatos hanem hűtés hogy ha ugye ki iktatok egy darab ventilátort ami fölül van,de egyenlőre szét kaptam megzsíroztam a cuccot úgyhogy újból üzemel.De majd átnézem a házammal kapcsolatos fórumot,köszi.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12634 üzenetére
Ok látom de szerintem ventilátorokról itt is beszélhetek,mert nem a házzal van gondom,vagy nem a ház témájában írtam,
-
Henk
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #12597 üzenetére
Kár, hogy ezt nem minden házba lehet befújóra rögzíteni, mondjuk a ház elejébe. Mint ahogy az AC pro ventiket sem.
-
PainKiller13
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12599 üzenetére
Azthiszem beruházok 4 db-ra, annyi fog kelleni az új házba, az adatai alapján nemnagyon lőhetek mellé.
-
PainKiller13
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12597 üzenetére
Nekem nagyon tetszik, esetleg tapasztalat van róla? Swif2-1201 vagy 120P-n gondolkodtam eddig, most fog megjönni a merc alpha ház, abba szeretnék ventiket.
-
norbalia87
tag
válasz
Glaz-dozfhut #12583 üzenetére
Nagyon szepen koszontem a segitseged, most neztem meg, es tevedtem. Amit a hazhoz kaptam ventit (normal meret) az is befer a vga es az oldal koze siman. ugyhogy barmilyen ventik johetnek a hazba
A haz oldala plexi, ugyhogy elkepzelheto a haz oldalaba szintelen venti? Elolre oldalra nem szamit, csak legyenek halkak -
szricsi_0917
tag
válasz
Glaz-dozfhut #12579 üzenetére
Rendben köszi a segítséget.
-
szricsi_0917
tag
válasz
Glaz-dozfhut #12577 üzenetére
Nem ezek a ventik a szempontok mert ami benne van nagyon gyengék minden szempontból
Erősebbnek mindenképp erősebb kell, de azért ne legyen zavaróan hangos sem.
A konfig hozzá:
I5 4570
Gtx770/R9 280x (ha lesz)
1db ssd
1db Wd blueEddig ezeket néztem [link] éshttp://ipon.hu/webshop/product/noctua_nf_p12_1300rpm/30119
-
Burt1793
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #12572 üzenetére
A bluechipes adatlapnál hivatalos weboldalnak ez van megadva. Tehát szerintem ez pwm-es, ha nem, akkor nem veszem meg.
-
Burt1793
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #12570 üzenetére
Oké, köszi. Nem tudom, hogy az ashura bordája venti nélkül mennyit bírna az i7 2600k-ból, nem játszom vele, általában 1,6ghz-en ketyeg. De amúgy jót tesz a ház belsejében az a 14 centis venti, olyan mint egy középső házventi, hűti a hdd-ket is.
[link] -
Burt1793
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #12568 üzenetére
Oké, akkor ketté oszthatom egy Y elágazással a cpu fan connectort ennek a noctuának és az ashura alap 14 cm-es ventijének?
-
Burt1793
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #12565 üzenetére
Változott a terv, ha ezt rákötöm a cpu connectorra egy Y elosztóval az ashura alap ventilátora mellé, akkor a cpu connectornak se lesz baja, mivel az 24 W-ot bír, ez a venti meg csak 1,44W-os és gondolom az ashura ventije s olyan nagy fogyasztó. Így egy ütt tudom szabályozni ezt a két hasonló ventilátort. Az ashura is 400-1300rpm-es, ez a noctua is kb.
Ez így működhet?
A bluechip oldalán írják, hogy jár gyári Y elosztó, ami 4 pines, így minden klafa. -
Burt1793
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #12565 üzenetére
Alaplapról már nem is tudnám szabályozni, mert csak a chassis fan connectorral tudok házventit szabályozni az alaplapról, amiből csak egy db van, mint már írtam, ezt ketté is osztottam. Tehát az alaplapon lenne az első kettő ventilátor, hátra meg a pwn nélküli NFS12AFLX-et gondoltam, amit a tápra vagy az alaplap pwr fan connectorára kötnék. Így biztosan nem kell pwm-es. Nekem a halkság a fontos. Szabályozni se nagyon akarom, rárakom a 700 rpm-es ellenállást és úgy marad 3 évig.
Erre tökéletes ez a ventilátor?
-
Burt1793
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #12560 üzenetére
Jó, csak az biztos alaplapfüggő. Bár ez az alaplap amikor kijött elég jónak számított.
Köszi a válaszokat. -
Burt1793
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #12556 üzenetére
Oké nekem az rpm kijelzés pontossága nem fontos. Annyi a lényeg, hogy biztosítsatok arról, hogy, ha 2 950 rpm-es és egy 1200 rpm-es 12 cm ventilátort egy aljzatra kötök egy p8p67-m alaplapon, akkor nem lesz túlterhelve és nem gyullad ki az egész.
Tehát biztonságosan bírni fogja? Mert ha igen, akkor veszek még egy Y elosztót (mivel 1 db már van) és akkor minden ok.
Amúgy így is (az egyik 950rpmes venti nem pörög) 27 fokosak a hdd-k. -
Henk
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #12556 üzenetére
Csakhogy én nem beépítve próbáltam. Simán a kezembe volt előlapi szabályzóról vezéreltem. Ez beépítve még romlani fog de biztos, hogy a lapátok megtört kialakítása miatt van. A Viper meg úgy emlékszem még magasabb fordulatra képes, ott lesz orkán hang teljes fordulaton.
-
diegho
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #12515 üzenetére
Nekem volt 6 ventis 11000 rpm-es ventim. Coolink 111+ hűtőn volt. Nem tudom a légszállítását, de azt tudom, hogy a gyári értékénél jóval gyorsabban ment valamiért. Azt a ventit letettem egy 4x4-es szoba sarkába és a másik sarokban átrendezte az A4-es lapokat. A hangja akkora volt, hogy 2 becsukott ajtó és kb 10m távolságból is hangosnak számított. Természetesen lecseréltem rajta a ventit, de azért na...
-
Henk
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #12513 üzenetére
Hát ez a dupla venti elég beteg egy megoldás. Mondjuk ezek nem egy átlag pc-be valók 3000 rpm feletti fordulattal.
-
Henk
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #12511 üzenetére
Az egyik oldalon azt írják, hogy átlagos fogyasztású ventikkel köthető alaplapra is mert ennyit elbír a lap. Én inkább úgy gondoltam, hogy vannak speciális előlapi szabályzók amik egy ágon akár 30 W-ot is bírnak. De ha egy ágra ráköt 9 db ventit akkor mondjuk a maradék 3 ágon még mit tervez a delikvens?
-
Henk
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #12505 üzenetére
9 az nagyon sok, azt nem tudom hogyan gondolták el. Swiftech-nek van olyan pwm-es elosztója, hogy max. 8 ventit tudsz rákötni és egy vezetéket kell mondjuk a cpu fan csatira dugni viszont erről csak a pwm jelet veszi. A tápot meg egy külön molex szolgáltatja, az egy jó megoldás.
-
baboss
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12508 üzenetére
Köszönöm.
-
baboss
őstag
válasz
Nézegettem egy ventit.A led a csökkentett feszültséget a venti elektronikájából kapja,a 4 lednek a vezeték oda fut be,tehát 1 ventinél 4 helyen kellene megszakítanom és kivezetnem a vezetéket a kapcsolóhoz.A veti közepén a 4 vezetéket kellene megszakítani és párhuzamosítani,ezt 4 ventin kellene megcsinálni.A takaró mögött összelehetne kötni a vezetékeket és onnét már 2 szál vezeték mehetne a kapcsolóhoz.Nem kis munka lesz,ha jó az elgondolásom.
-
Algol
senior tag
válasz
Az alaplapi ventilátor csatlakozók maximális terhelhetőségét általában az alaplap kézikönyvéven (User's Manual) megadják.
Például egy régebbi Asus alaplapon, amin 3 ventilátorcsatlakozó van, maximum 740 mA-t, azaz 8,88 wattot írnak foglalatonként.
-
Henk
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #12502 üzenetére
Nekem a legtöbb 5 db AC venti volt a cpu fan csatin. Egy darabig használtam minden gond nélkül de aztán rájöttem, hogy egy előlapi szabályzó sokkal hasznosabb megoldás. Mondjuk az sem mindegy, hogy milyen fajta venti van rákötve, elég eltérő lehet a fogyasztásuk.
-
Killer01
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12500 üzenetére
4 ventinél többet szvsz nem egészséges rákötni egy alaplapi venti foglalatra...
-
konci79
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12480 üzenetére
Végülis ua. a kettő,csak az egyik led-es,nem?
Szerk: a ledes kicsit nagyobb nyomással kicsit több levegőt mozgat.Akkor így jó lehet?Szer2: igen,akkor megrendelem,aztán ha nem jó kivágom
-
konci79
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12475 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest