-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
LGLuke
őstag
válasz
gordonfreemN #5378 üzenetére
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #5378 üzenetére
Valami azt sejteti, hogy ezt a csatlakozást nehéz lesz összehozni a PWM-es ventivel...
-
erikke17
őstag
válasz
gordonfreemN #5374 üzenetére
Köszöntem a segitséged egy gondal kevesebb de még van egy csomó amire válasz kell ha érdekel akkor itt a tápos topicokban találsz kérdéseket.
-
Henk
veterán
válasz
gordonfreemN #5366 üzenetére
Egyedül a Scythe Slip Stream-et láttam eddig ekkora méretben ami ilyen keskeny lett volna.
-
LGLuke
őstag
válasz
gordonfreemN #5365 üzenetére
Olvastam az összes hozzászólásodat abban a topikban. Nagyon köszönöm az infókat.
Kereslek, ha nem működne!
Üdv! -
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN #4812 üzenetére
Meg figyelni kell a csapágyazásra ! Mert ugye nem mindegyik jó oda.
-
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN #4810 üzenetére
Nem az kell neked !
http://www.youtube.com/watch?v=uQ0ZGR1RNqQ
http://www.youtube.com/watch?v=lbrre2sDLfI&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=JrYiC9Xq8uw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Bhudtc2dTG8&feature=relatedEzek mind közeli hangok, de az utolsó kettőnél a dB érték is látszik.
Két dolog:
- maxon minden ventinek van hangja ezen a teljesítményszinten
- lehetőleg nem kell a ventiket maxon járatni, szabályozni kell őket, hogy feleslegesen ne zajongjanak -
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN #4808 üzenetére
NB-t meghalgattad ?
-
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN #4806 üzenetére
Akkor lehet hogy valami érintkezési gond volt a csatinál.
Lehet hogy van halkabb, de 3x annyiért és az sem harmad annyira halk.
Jutyubos hangmintákat hallgasd meg. Nekem a Noiseblocker Pro vagy Multiframe, meg a Scythe Slip Stream tűnt nagyon halknak. Az ottani hangok inkább túlerősítettek, a valóságban a zajosabb ventik sem olyan hangosak azért.
Ja, azt nem tudom, hogy melyik tud 70cfm-et... -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #4652 üzenetére
HI! Érdekes és különleges megoldás született! A coolink-et sikerült végül működésre bírni a tápban. terveztem egy ketyerét (akit érdekel, privátban szivesen leirom, de ez a topik nem a modding topik), és mikor be akartam kötni, történt egy kis baleset. Elvágódott az eredeti venti csatlakozása (2 pines) tőben. Idegeskedtem egy sort, majd ráforrasztottam a kábelt a molexes csati sarujára és láss csodát! Elindult az elektronikai csodaketyerém nélkül is! Beszaráss...
Amugy, van ettől a coolinktől halkabb venti (ami legalább szállít 70CFM-et)? ennek is csak a motorzaja kicsit zavaró kis fordulaton, olyan ciripelés de mélyebben. -
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN #4800 üzenetére
Computermode-ból.
-
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN #4773 üzenetére
Akkor egy halk PWM-es ventit keress.
Mondjuk egy ilyet ilyet. A másik jelöltem a Scythe Slip Stream PWM lenne. -
Henk
veterán
válasz
gordonfreemN #4696 üzenetére
Hát nekem sem mindegy, a Coolink azért halkabb azonos fordulaton és talán a légszállítása is jobb valamivel. Arról nem is beszélve, hogy fele annyiba kerül.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
gordonfreemN #4696 üzenetére
Hát nekem nagyon nem lenne mindegy., mivel nekem volt 3 fajta S-em is és mindnek olyan idegesítő motorhangja volt, hogy az félelmetes, még szabályozva is. De Te tudod.
És ugye árban is van köztük különbség. -
Henk
veterán
válasz
gordonfreemN #4688 üzenetére
Itt inkább az a gond, hogy nem tudom a ventikről melyiknek mekkora az indító fesz-e. A 800-as S-flex biztos nem indulna el a tápodban, de sok ventiről nem tudom ezt az értéket. Akkor viszont a Coolink halkabb is és nagyobb a légszállítása mint az S-nek.
Tomi_Sci: nem tudom mekkora az áramfelvétele de 2-vel biztos nem lenne gond. Szerintem még 3-al sem de nem vennék rá mérget. Nálam 2db Coolink 120p van egy potira kötve az megy simán.
-
Henk
veterán
válasz
gordonfreemN #4682 üzenetére
Hivatalosan 10% lehet az eltérés a régi és az új között, de szerintem elég lenne bele a 1201 is. A másik sem ment max-on soha azt mondtad. Nekem az 1200-es slip stream-nél a közel 70 CFM légszállítás egy kicsit sántít, meg csúszó csapágyas.
Tomi_Sci: egy potira akarod kötni a 3db AC-t?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #4685 üzenetére
És ennek a slip streamnek milyen a csúszócsapágya? teflonos vagy egy sima?
-
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN #4682 üzenetére
Szerintem az S-flex hangosabb, mint a Pro sorozatos NB. Scytheból a Slip Streamet venném.
De az 55CFM a 70 helyett elég durva, már 25% az eltérés, ezt nem vállalnám be. -
Henk
veterán
válasz
gordonfreemN #4679 üzenetére
Hát az utóbbi szemlátomás jóval kisebb feszen indul, ha ez volt a gond eddig akkor ez szerintem biztos elindul majd. Az eredeti ventiről egy légszállítást érdemes lenne kideríteni mert ez a Coolink "csak" 1200 rpm-es.
Milyen az a Noisebraker? -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #4679 üzenetére
Javítok, hátha valaki nem ismerné az elözményeket!
szóval chieftec cft 560A12C tápról van szó, és a régi eredeti ventijére értettem hogy sosem járt fullon a venti, bár ez tudom, nem jelent semmit.
-
válasz
gordonfreemN #4673 üzenetére
Tiszta véletlen nem Henk "bácsi" tesztjére gondolsz?
-
Henk
veterán
válasz
gordonfreemN #4667 üzenetére
Olvastam, de nagyon belebonyolódtál, én ilyen mélységben nem értek hozzá.
zsoleszdeb: Englide n. zero hydro 80 esetleg Coolink swif2 800 vagy 801. Mondjuk azt nem tudom ezt lehet e Debrecenben kapni.
-
Henk
veterán
válasz
gordonfreemN #4665 üzenetére
3 V-ra vissza tudja szabályozni de annyin nem indul el. Valahol 5,3 körül indul neki. Mondjuk akkor is mennie kéne nálad 5,7-el. Tápos topikban mint mondtak rá?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #4664 üzenetére
Üdv. Na lemértem a tápot terheletlen állapotában, mennyit ad ki aventinek és 5.7V-ot mutatott a multimeter. itt viszont megy a félarcúnak még 3 volt környékén is
-
Henk
veterán
válasz
gordonfreemN #4662 üzenetére
Hát gyárilag azért olyan ventivel szerelik amit nem tud leállítani egy bizonyos fordulat alá nem megy. Mástól is hallottam, hogy olyan ventit tett a tápba ami nem indul el neki egyből csak bizonyos használat után ahogy melegszik. Azt nem tudom mennyire ártalmas ez neki, de 5 év gariba belefér a Coolink-nél, ha meg addig elmegy akkor már a tápot is érdemes cserélni.
-
Henk
veterán
válasz
gordonfreemN #4659 üzenetére
Attól is lehet, hogy olyan kis fesz.-t ad a táp neki amin nem indul el a venti. Ahogy melegszik a táp úgy ad neki egyre többet és mikor eléri az indító fesz.-t akkor elkezdni pörgetni. De az lenne az igazi ha kimérnéd mennyi az annyi nehogy megsüljön a táp.
Én úgy tudom a fekete a test, sárga +12, zöld a ford. ellenőrzés és a kék a pwm.
Ha biztosra akarsz menni akkor a "milyen tápot" topikban kérdezd meg ott tuti tudják. -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #4659 üzenetére
A tápom chieftec cft560a12c ha valaki tud segítsen!
-
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN #4657 üzenetére
Hát persze, mert itt más a színkiosztás !
A zöld szál viszi a fordulatjelet, kék a PWM.
Na, a csati lábkiosztása a lényeg végül is nem a vezetékek színe, aszerint kösd be ! -
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN #4653 üzenetére
Ha a két venti merőleges egymásra, akkor lehet hogy a tápé elszívja a levegő egy részét.
De azért a prociventi erősebben szokott dolgozni, és inkább az kap több levegőt. De ki tudja... -
Monyesz
aktív tag
válasz
Háromlábú csatinál 12volton fog menni a venti, de látod a fordulatszámot, ennyi a különbség a kéteres bekötéshez képest. Hárompólusra PWM-es ventit kötve, az visszabutul, és 12v-on megy + fordulatjelzést kapsz.
Általában rosszul nem lehet bekötni, ha szabvány a csatlakozó és nem kókányolták meg. -
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN #4651 üzenetére
A sárga mindenképp a fordulatvisszajelzés !
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Amugy coolink swif2 12cm-es ventit tettem be. olyan jelenség létezik mikor a ventik kioltják egymást? mert nekem a táp és cpu hűtő között alig van pár mm, és félig letakarják egymást.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #4651 üzenetére
Olyan látszatra, mintha a táp ventije először jobbra aztán megáll, majd balra kezdene el forogni, aztán megáll végleg
Mert ugye most azz történt, hogy ami a tápba volt venti kicseréltem egy PWM-esre, de nem azért mert olyan kellett, hanem mert a venti ami nekem kellett sajna csak PWM-esbwn volt. a tápnak a venti csatija meg hát ilyen nagyon kicsi molex 2 pines, egy fekete és egy piros madzaggal -
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN #4649 üzenetére
Tökmind1 milyen venti, mert egyforma kell legyen a csatlakozás, különben állandó keveredés lenne.
Neten sokfelé meglelheted a kiosztást: a sárga a fordulatszám visszajelzés, a másik kettő ugye a tápról jövő piros(fesz) és fekete (föld). Ha PWM-es a csati, akkor a kék az alaplapi szabályzójelet viszi (ha esetleg nem kék, akkor úgy találod meg, hogy a sárga melletti szélső ez a szál). -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #4648 üzenetére
Na elvileg megvan, a sárga a 12V. Egyébként coolink swif2-ről lenne sz. remélem sikerül és nem ég szét semmi.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #4647 üzenetére
Ha esetleg fontos, azért érdekel, mert tápba teszek ventit, és a tápba 2pin-es a csatlakozó, igy a speed kábelt le kell hagynom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen TV-t vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Resident Evil Requiem - Amit a játékról tudni érdemes
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged