Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
Gumi.hu mennyire ajánlott? Van náluk Quatrac pro+ jó áron.
-
MC Pite
veterán
A 16 meg a 17" (nyáron) is ennyi volt. 24 azért durva.
-
tibbike01
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Köszi, de ez elég sután nézne ki az Octavon, amúgy jó, meg olcsó. Most 252ezer ft csak a 4db Conti 4S gumi nekem...szerelés plusz 24ezer. Agyrém.
Ez meg lenne teljes téli szett 195ezerért, de nem tudom tárolni, kerékátrakást nem tudom megoldani, meg amúgy is a stressz, hogy mikortól legyen téli-nyári, nameg ha 2 szett van azt slipre hajtom, a 4S-t meg cserélem 4évente.
-
Biqci
aktív tag
Na, felraktam vissza a 4 évszakosat a nyári után. De azt vettem észre, hogy a szélein azért jobban kopott, pedig 2,2-2,3bar volt mindig bennük, tehát az ajánlott felett. Most megküldtem 2,5-tel, majd meglátjuk, de kemény lett rendesen...
-
Télire csatlakozom a 4S táborhoz egy igazán minőségi Goodride All Season Elite
Z-401 szettel.
Valójában a felnikre fájt a fogam, viszont egy 1922 DOT-os, még használható* szett abroncsot nem fogok kidobni, a nyáriak kuka érettek.
*2 gumi teljesen oké, 2 falun elmegy. Az egyik felni csúnya, a pereme erősen karcos, azt majd fel kell újítani mielőtt új gumit kapna.
-
hcs57
addikt
Ez segített döntenem: [link] A régi gumim 6 éves volt Michelin CC, kb 15 ezer km-t futott. Ehhez képest az új Hankook Kinergy 4s2 már nem csúszik, a blokkolásgátló működésbe lépett a mai nedves úton. Jól tapad, talán hangosabb, de ebben sem vagyok biztos.
-
polonic
félisten
Ésszel megyek alapból is. Nem racsing miatt vettem amúgy ilyen felnit. Hanem ilyen lesz alapból. Okés, gondoltam, hogy ezekre figyelni kell.
Peremvédős gumival lesz alapból, elvileg. -
polonic
félisten
Mennyire lesz szívás 225/40 R18-as kerékkel a hazai utak? Nagyon féljek tőle, hogy könnyen megsérül a felni is?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Csak egyben. Cserekor szolj a gumisbak, nehogy kitepje a szelepet.
-
BrandonXXV
aktív tag
TPMS szenzorral szerelt kerekeknél, külön lehet cserélni a szelepet?! Vagy csak egyben, szenzort?
-
holnap kerülnek fel a Lexus-ra a télik (Continental TS850p)
ezek közül választhattam:
- Nexen Winguard Sport 2 44.500-
- Pirelli Scorpion Winter 55.000-
- Bridgestone LM005 58.000-
- Coninental TS850P 60.000-ami számomra érdekes: a minta nagyon elvékonyodik a szélére, a teljes mintamélységgel rendelkező vastagsága a guminak kb egy 195-ös gumival egyezik meg (gondolom terhelve több?) hiszen oldalanként 1,5-2 centin a minta fele sem elérhető. amúgy középen 8,4mm mély a minta
-
alázógyík
addikt
Egy kis ízelítő, hogy tudjunk min csámcsogni.
Méret váltás miatt, 205/55R16-ról váltottam 225/45R17-re.
A 16-os is 4 évszakos volt, és most a 17 is az lett.
A legújabb tesztek alapján mertem megvenni egy igazi noname gumit, ami a közép mezőnyben végzett.
Minerva All Season Master lett, valami Belga cég. Tetszetős minta, és nagyon jó ár. 2 hete vettem meg, múlt héten szereltettem fel.Első tapasztalatok alapján szárazon igen jó tapadás, és igen halk, kevés rezgés jön át.
Franciaországból jött, INGYENES szállítással, 90K volt.
Ha 3-4 évet tud/bír, akkor best buy volt.
Ha nem, akkor tanuló pénz. ☺️ -
Khaosz55
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Ez még talán nyári guminak megfelelő idő. Amit néztem tetszett [link] 12 fok körül volt a váltópont nedves aszfalt esetén. Tehát 12 fok alatta fékezett jobban a 4S és téli nedves aszfalton mint a nyári. 7 fok a váltópont nedvesen téli-nyári között. Onnantól volt jobb a 4S. Száraz aszfalton meg 0 fokig a nyári még mindig jobb, de ritkán fordul elő száraz aszfalt.
-
diegho
nagyúr
Nos Qpro+ nincs raktáron sehol, van helyette sima Qpro, vagy 2-3 hét múlva lesz a + is. Szerintetek várjak, vagy vegyem a simát?
-
metrion
aktív tag
Jól fogalmaztam szerintem.
A lényeg az, hogy sajnos az új szériával nincs még tapasztalat. Viszont ha ez is 2 év után kikeményedik akkor már jövőre eladnám. Az egyik barátom most mutatta a 2022 év végi Kleber Krisalp HP3 gumijait az jó puha, de elvileg azokkal nincs is ez a gond... -
diegho
nagyúr
Na úgy néz ki nincs Quatrac Pro+ raktáron, csak sima. Egyelőre töröltettem a rendelést, mert nincs időm ezzel foglalkozni, megpróbálom máshol megrendelni.
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Az mennyire igaz, hogy kb 2 év után kőkemények lesznek a Hankook gumik? Most vettem Hankook Winter i*cept RS3 W462-t...
Ha igaz, mit ajánlanátok?
-
MC Pite
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Egy 16. és 21. hely, sose kerül így be a tesztbe: [G Fit 4S]
-
Piftuka
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
"Khaosz55: pontosan, ahogy mondod. Illetve ugye a teszteken új gumikat próbálnak ki, de mi van 1 vagy 2 szezon használat után?
"Az igazság valahol "félúton" van, ahogyan Qru is írta fentebb.
Több tesztet megnéz az ember, és az eredmények alapján szvsz az elmúlt évek profibb autóstesztjeinek tipikus főszereplői közül, az első ~10-12-14 helyen végzett, és legalább "megfelelő" minősítést kapott abroncsok bármelyike teljesen biztonságos a legtöbb felhasználó számára.
Feltételezve, hogy bármilyen autóra kerülnek is fel, annak tulajdonosa tapasztalt, és mindig az időjárási, és útviszonyoknak megfelelően közlekedik.
Mert egyébként tényleg érdekesek ezek a versenypályán, profi pilótával végzett tesztek, de gondoljunk csak bele...
Például olyan aquaplaning esetében, ahol a 18. helyen végzett abroncs már 86,7 km/h sebességnél felúszik, míg az 1. helyet kiérdemlő tesztgyőztes "csak" 92,3 km/h-nál, a gyakorlatban teljesen mindegy.
Mert ott már olyan ömlő esőről, és útviszonyokról beszélünk, ahol a biztonságos haladási sebesség a ~40-50 km/h-hoz van közelebb, mint a 100-hoz. És annak megfelelően közlekedve ott és akkor talán még a teszt 24. helyezettje sem úszna fel.
Hasonló a dolog a féktávokkal. Természetesen nem akarom elbagatellizálni az autópályán haladást szimuláló féktesztet, de hogy a tesztgyőztes és a féktesztben mondjuk a 15. helyezett abroncs féktávja között 4-5 méter különbség van, annak szvsz nincsen különösebb jelentősége.
Különösen nem a városi tipikus ~20-40 km/h-ás sebességgel, körültekintő közlekedés mellett.
A nem körültekintő autós pedig az összesített első helyezett abroncson közlekedve is elüthet bárkit, lecsúszhat, nekimehet bárminek.
Szerintem ennek megfelelően érdemes választania mindenkinek.
Én például a maximalizmusom miatt kerestem a dobogósok közül, és a pénztárcámat is figyelembe véve választottam végül a "Hankook Kinergy 4S2 XL"-t. (98W lett végül.)
Viszont tényleg úgy gondolom, hogy annál akár egy szignifikánsan olcsóbb, és/vagy alacsonyabb kategóriába sorolt szett is megfelelt volna.
Például a Laufenn G Fit 4S.
(Csak egyszerűen az nem jutott eszembe, amikor keresgéltem, a tesztekben pedig valamilyen okból nem szerepeltetik.)
-
KLIOS
aktív tag
Michelin primacy 4+ jövő nyárra megrendelve.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
diegho
nagyúr
válasz
diegho
üzenetére
Helyesbítek, nem vehetek mindent, mert a Continental 100H-ban adta ki a ASC2-t
hát ez mekkora szar már na...
Szóval igazából 5 gumi van:
- Hankook 4S2 ~47k
- Vredesten Quatrac Pro+ ~50k
- Pirelli SF2 ~55k
- Goodyear Vector3 ~58k - 5k promó
- Michelin CC2 ~63k - 5k promóEbből a listából kell választani, a tesztek alapján a Quatrac Pro(+) az SF2 és a Vector 3 eléggé együtt mozognak, hol melyik van előrébb a 4S2 nagyban függ a mérettől, a CC2 egyértelműen a legjobb, de a sok kopással kapcsolatos probléma miatt nem venném nyugodt szívvel. Tehát a középső hármasból kell választani, ami nálam azt jelenti, hogy Quatrac Pro+. Vegyem, vagy inkább más legyen?
-
diegho
nagyúr
No lassan csak kéne venni egy 4S szetted a Kugára és nem nyárival járni, bár az időjárás még nem indokolja a cserét, de legyen meg. Csekkoltam és nem kell XL, tehát a 225/60 R18 100V szerepel a plaketten, pedig gyárilag 104V-vel szerelték, így konkrétan bármit is vehetek, tehát fogalmam sincs mi lesz
-
Szia!
Megmarta a lakkot a tisztítószer (erre szerintem Ti is rájöttetek).
Ha az enyém lenne, várnék vele, hátha lekopik/tompul a használattal, esővel, mosással. A teljes felújítás nagyon drága, kb. 20-30-40 ezer Ft darabonként. Persze ha csak egy db felni járt így, akkor megérheti.
Aránylag puha a bevonat rajta, a polírozással csak csínján. Érdemes lenne szakértőnek megmutatni: pl. DeWheels Kft. -
N_A_S
veterán
Sziasztok! Sógorom járt pórul egy felni tisztítás alkalmával. Ráfújta a tisztítót és utána kézi gőzölővel akarta lemosni. Ki lehet ezt polírozni? Vagy mit lehet vele tenni szerintetek? Ha házilag nem lehet megoldani akkor tudtok esetleg valakit ajánlani BP-n aki foglalkozik evvel?
-
_flamer
aktív tag
Sziasztok! Valakinek van esetleg tapasztalata Hankook Winter icept Evo RS3 téli gumival kapcsolatban?
-
válasz
Ádám16
üzenetére
Próbálkozni érdemes, de számíts rá, hogy jönnek majd nyomott árajánlatokkal.
Nagy kereslet március végétől május közepéig lesz rá.Mennyit ér? Mennyire kopott? (Látatlanban 80-100 e. Ft tavasszal.)*
*Szerk: akkor már 2,5 éves lesz, szóval inkább 70-90 e.
Nem éri meg kopott gumi venni, a szerelés arra is ugyanannyiba kerül, ez 18-as szettnél kb. 20 e. Ft. -
hcs57
addikt
Az SX4 Sedanra ezt rendeltem:

-
tboldi
nagyúr
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Én nemzettől függetlenül még megemlíteném a GM-et is, az Alfában az M32-es váltó vonyít, a WagonR-ben meg a vellany olvaszt.

-
Ádám16
addikt
Megjöttek a CC2-k, jó frissek, 2334 a DOT.

Felniből egy ezüst színű Rotor lesz [link] , viszont szerelt kerékként adja el csak a tulaj.
A gumik: Bridgetone Potenza Sport 225/40 R18 92Y DOT 4421, egy szezont futottak.Érdemes tél előtt használt nyárigumi eladásával próbálkozni, vagy ilyenkor nyomottabbak az árak, és várjak tavaszig?
Illetve abban segítenétek, hogy mennyiért lehet eladni ezt a gumiszettet?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zsombe
üzenetére
Az a bajom, hogy sok tesztben nem írják le pl, hogy mekkora tempóra lassítanak le. Csomó tesztben nem az állóra fékezést nézik, hanem a pl 80-20-ra vagy 90-ről 10 km/h-ra. Pedig az utolsó pár centin borulhat az amúgy általuk deklarált sorrend. Nekem pl csak a 0-ra fékezési adat releváns. Nem az érdekel, hogy hány méter után ütöm el 10 km/h-val Mórickát hanem, hogy hány méteren belül tudok megállni.
-
Zsombe
senior tag
Persze, ebben igazad van. Csak a tesztekkel kicsit mindig az a bajom, hogy a körülményeket nem írják le (pl. melyik gumit tesztelik először, mennyire melegszik közben az aszfalt, vagy mennyire gumizódik fel a pálya mire a 10. gumit tesztelik, mert ezek mind mind befolyásoló tényezők).
Én a Toyota gyári szerelésű Falkenjével jártam hasonlóan, bár nem kutya szaladt ki elém, hanem M3-ason, kissé taknyos időben bevágtak elém, majd abban a pillanatban elkezdett befékezni a sor. Padlófékeztem és imádkoztam, mert csak a vészfékasszisztens dolgozott, de a Falken nem.
Szezon végén adtam is el és lett helyette BS Potenza Sport. -
MC Pite
veterán
válasz
Zsombe
üzenetére
Tyrereviews (is) a hankookot magasabbra pozícionálja mint a Yokohamát. https://www.tyrereviews.com/Tyre/
Mért értékek.
wet
Hankook Kinergy 4S2 42,7m+50,8m+49,5m 143/3=47,6m
Nexen N Blue 4 Season 48,8m+50,3m+50,4m 149,5/3=49,8m
Yokohama BluEarth 4S AW21 52,4+52,1+52,9m 157,4/3= 52,4mSzárazon
Hankook Kinergy 4S2 42+41,1+41,3 124,4/3=41,46m
Nexen N Blue 4 Season 41,9+39,2+42,3 123,4/3=41,13
Yokohama BluEarth 4S AW21 44+45,6+42,9 132,5/3= 44,16mValóban nem egy kategória.
De nem mondanám magasabbnak, főleg hankooktól.
A nexent szoktuk ajánlani 4 évszakosból az aljának kb. A Quadraxer2 nem nagy referencia, hisz az gyakorlatilag egy téligumi (tesztek és amit vezettem az alapján is). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zsombe
üzenetére
kevésbé tükrözi a hétköznapi használat során mutatott teljesítményét.
Pedig pont nem a hétköznapi használat (dugóban araszolás/autópályán fix tempós haladás) ad erre választ de még egy-egy combosabb kanyargás sem annyira. Egy (akár teszben szimulált) vészfékezés sokkal többet elmond(ana) róla. Pl tökre elégedett voltam az 4 éves Bridgestone 4S gumimmal, amíg ki nem futott elém egy kutya. Fékeztem és abs daráláson kívül nem történt kb semmi. Szerencsére nem ütöttem el a kutyát de amint hazaértem rendeltem is meg a CC-t.
-
Zsombe
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Hankookot biztos nem választanék, már csak a kopás és öregedés miatt sem. Nexen pedig nagyobb méretben kevésbé jó ahogy olvastam.
Amúgy meglepődnél (és hülyének nézel
), de a Yokohama nem a fent említett két márkával egy árkategória, hanem sokkal magasabb.Majd ha lesz legalább 5 ezer kilométeres futásom megosztom a tapasztalatokat. Egyelőre amit tapasztalok, hogy simán hozza a másik autón lévő Kléber Quadraxer 2-es szintjét. Sőt ugyanolyan tempóval véve a körforgalmakat, autópálya le-felhajtókat sem érzek különbséget a BS Potenza Sport és e között. Tény, hogy nem határon autózok, de azért dinamikusan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite Megkímélt állapot 100% akkumulátor
- Motorola Edge 50 Pro 512GB Black Beauty Karcmentes állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(szintén vidék, nem leszek törzsvásárló ott
)

A lényeg az, hogy sajnos az új szériával nincs még tapasztalat. Viszont ha ez is 2 év után kikeményedik akkor már jövőre eladnám. Az egyik barátom most mutatta a 2022 év végi Kleber Krisalp HP3 gumijait az jó puha, de elvileg azokkal nincs is ez a gond...

Szezon végén adtam is el és lett helyette BS Potenza Sport.