Hirdetés
-
Mobilarena

Az összefoglaló átalakul, fontosabb infók a hajtás alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Kiskokó
veterán
Értem, köszönöm.
Megnézem majd. esetleg egy kis VGA tuning?
Milyen progival lenne értelme?
Gyári Duplahűtős a VGA csak bírná.
Lehet akkor a GTA azért állította gyárilag úgy ? mert mikor elinditottam elöször akkor a VGA ram 1500mb körül volt ... én állítgattam úgy be hogy 1800 körül lett. -
válasz
Gabe69
üzenetére
Az csak a Steamesekre vonatkozott, mert nekünk letöltött 60GB titkositott fájlt, amit a megjelenés napján lehetett kicsomagolni, amihez kellett még egyszer ennyi szabad hely.
Ha valaki most tölti le, akkor már csak 60GB kell neki, mert a Steam már egyből a kész fájlokat szedi le.
Sima dobozos DVDs telepitésnél természetesen megint csak a 60GB hely kell neki.
Szóval már nem kell aggódnod a szabad hely miatt, bőven elég lesz a 90GB!
-
Gabe69
tag
Most tervezem megvenni a játékot! Van az SSD-n 90 GB hely elég neki? Mert olvasgattam és valaki azt írja hogy 100 gB-ot is felrak!
-
Burt1793
veterán
Sziasztok!
Ez: 2014.0417.2226.38446 a catalyst verzióm, ma jön meg a játék. Ajánlott valami béta driver? 280x a kártya a gépben.
Köszi.
-
Hauptmann
veterán
válasz
CtiveR
üzenetére
Lesz.
'We have identified an issue where players with Windows usernames that include characters not found in the table at the bottom of this page will likely run into difficulties when attempting to download, install, or play GTAV. We are currently working on a fix for this issue.'
Az más kérdés, hogy nem ülniük kellene rajta, hanem küszöb alatt csúszva még tegnap kiadni.
-
Lord Myn
őstag
Így legyen ötösöm a lottón, tudtam, hogy nem lesz zökkenőmentes: a DVD-ket feltelepítette 1 óra alatt, de a muszáj-patch 1.06GB-nál tartott éjjel 1 körül, úgyhogy kikapcsoltam, reggel újraindítottam, amikor eljöttem munkába volt 2.08GB-nál, remélem este már ki tudom próbálni, de azért a f*sz ki van ez egésszel... Az első dobozos játék életemben (pedig van 100+), amit megvettem és nem tudtam vele aznap játszani.

-
Gawamatsu
senior tag
Üdv,
nem vagyok nagy hozzászóló, inkább olvasó, de ha már igénybe vettem a torrentes patchtöltést, megérdemlitek
.DVD-s verzió. A belső SATA DVD író nem ismerte fel a lemezeket. Egyiket se. Szerencsére van notihoz USBs külső író, azzal ment a telepítés. kb 1,5 óra alatt meg is volt. Utána a szokásos SC disconnect/reconnect, melyet sikeresen átugorhattam a feltöltött anyaggal.
Nagy köszönet érte.
A további 320Mb tényleg gyorsan jött, kb 7 perc alatt (UPC 30-as).Tapasztalatok:
A Benchmarkkal együtt elindult a Story Mode is, Mission Failed...Jó, akkor majd később.
Story mode.
A 7870-nel és i5-3570, 16Gb RAM-mal teljesen jó 1680*1050-ben.
1,3GB VRAM-ra saccolta a foglalást, majd minden High, Very High. Lag, eltűnő bokor, épület nincs,
de jól esne neki ha nem SATA3-as vinyón lenne, hanem talán SSD-n vagy SSHD-n. Kicsit sokat tölt menűből, menűbe.Az aszfalttal nem vagyok kibékülve és az autók mozgása is a légpárnás hajókéhoz hasonló, ráadásul mintha a testközéppontból fordulna a kocsi. Kissé zavaró még.
Szerintem a GTA4 ebben jobb, élvezhetőbb, vezethetőbb volt. Biztos megszokás kérdése, négyesben van sokszáz órám.4-es multiból kimaradtam sajna, az 5ösből nem kéne, így ha crew-ba felvennétek örülnék: Norbyte
-
CtiveR
tag
válasz
gedikart
üzenetére
Hali, ha steames változatot veszed akkor mielőtt leszeded figyeld melyik accountra szeded
mert ha tiedre veszed ő már nem tud vele játszani. Ismerősöd accountjával beléptek nálatok, leszeded majd egy külső hdd-vel szépen ugyan oda másoljátok a fájlokat. Elméletben ez működik, ha elindítod gondolkozik kicsit és menni fog.
Az, hogy fut e a gépén majd valamelyik zseni megmondja, de szerény véleményem szerint futni fog minimumon 
-
Cthulhu Dawn
őstag
GTX970 FHD, minden maxon, TXAA off, MSAA és reflection MSAA X4. Ahhoz, hogy mindkettő X8-on legyen már nem elég a 4 giga vram
. Igaz, ha csak az egyik is X8-on van már nincs elég FPS-em.Frames Per Second (Higher is better) Min, Max, Avg
Pass 0, 37.496159, 65.239494, 52.792454
Pass 1, 27.084764, 73.515625, 39.941612
Pass 2, 38.093330, 117.326729, 53.712982
Pass 3, 34.297260, 113.380287, 56.250412
Pass 4, 24.105295, 99.344925, 51.289547 -
Kelecar
aktív tag
Hali!
Telepítés után megy lemez nélkül? Mert eljöttem otthonról laptoppal de a dvdket nem hoztam. -
CtiveR
tag
válasz
Hauptmann
üzenetére
Na nemár... lesz ilyen patch hozzá?

Tegnap ezért elb@szhattam mindent a C meghajtómról
ha tudtam volna nem teszem..AthlonXP: Ahogy Hauptmann kolega írta kapcsold ki a limitet
Ha nem engedi menübe felrakni fullhd-ra indítsd el kissebb felbontásba, majd játékon belül próbáld felhúzni. Nálam így ment 
-
gedikart
aktív tag
Üdv. Ajándékba szeretném adni ismerősnek a GTA 5-öt.
A számítógépe: Intel Core i3-550 3.20Ghz, Kingston 4GB DDR3 1333Mhz, Gigabyte GV-N460OC-768I GTX460. A monitor natív felbontása 1440x900. Úgy tippelem, hogy minimálisra véve a grafikát (de maradva a natív felbontásnál) elfutna rajta a játék. Valaki meg tudná erősíteni?Másik kérdés a vásárlás: Dobozos vagy Steam változat? Ha Steam-et választom, akkor az én gépemre le tudom tölteni a telepítési fájlokat és azt átmásolni az ő gépére? Mivel csak ADSL van, így 1 napig töltené így is, viszont az ő gépét nem akarom 24 órán át bekapcsolva hagyni (és figyelni), így leszedném nálam a fájlokat. Működik így is? Köszi
-
Scholes9
nagyúr
Ha ékezetes karakter van a windows felhasználó névben csak az új user létrehozása a megoldás? Nincs vmi trükk h Anélkül is jó legyen?
bocs ha esetleg volt de rengeteg a hsz 
-
nubreed
nagyúr
válasz
Kiskokó
üzenetére
Ez alapján egy HD7870 -en high beállításokkal szépen fut FHD-ban. "I am getting around 60 fps on average with it varying between 48 and 68 fps. If I lower some some settings I can get it up to 80 fps without a major effect on the graphics quality."
Azért a HD7870-et hozom példának, mert a GTX660 mellet a 7870 szerepel a recommended követelménynél, naggyából egy szinten vannak.
-
Prosector
addikt
válasz
headhunter86
üzenetére
Ezt az oldalt nem is ismertem. Koszi.
-
kigyi_23
addikt
Azért azt vegyétek figyelembe, hogy nem véletlenül került bele a tiltás. Tehát, ha kikapcsolod azt a funkciót azzal olyan grafikai anomáliákba futhatsz bele ami a játékélmény rovására mehet. Továbbá esetleges indokolatlannak tűnő extra fps droppok és lassulások is előjöhetnek mivel a vram mennyisége amire szüksége van attól még ugyanannyi lesz csak nem fér el a vga memóriájában arról nem a játék tehet. Rettenetes mennyiségű textúrát kell kezelnie a rendszernek ennél a játéknál.
-
Dyno
veterán
Sziasztok!
Tegnap már nem volt időm próbálgatni, de nagy nehezen sikerült letöltenie a patch-t, majd csak este tudok játszani vele.
A kérdésem az lenne, hogy csak 1440*900-as a monitorom, r9 270x kártyám van elég tuningos, ahogy elnéztem a teszteket bírnia kéne fullon ezzel a felbontással, csak ugye probléma a 2gb vram láttam a beállítások között egy ignore suggested limit opciót, ha az on-ra kapcsolom, akkor túlléphetem a 2gb-os limitet?
(#17459) urban racer : Az hiszem itt is a válasz.

-
kigyi_23
addikt
-
Jani18
aktív tag
SC-on aki akar vegyen fel barátnak. link
-
Lenry
félisten
este 11-re sikerült felszenvedni, egy órát játszottam, és eddig nagyon bejön.
készültem a játékra hardverügyileg, de azért kicsit paráztam, hogy a csak ezért vásárolt GTX760 is kevés lesz, de meglepetésemre alapból nagyon maxközeli beállításokkal indult a játék (konfig az adatlapomon), pár dolgot még fentebb húztam és teljesen smooth (nem mértem fps-t)
egyedül a textúra maradt normal, de együtt tudok vele élni
alig várom, hogy vége legyen a munkaidőnek
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Valaki nem tudja, hogy Online-on a tutorial-t hogy lehet előcsalogatni, hogy teljesíteni tudjam? Az első indításkor Skip-eltem, de megcsinálnám.. Elméletileg kell ahhoz, hogy játékosokhoz tudjak csatlakozni?!

-
CJ3
senior tag
3 Gb os VGA elég a maxhoz vagy 4 Gb kell inkább?

Lehet vissza veszem a felbontást és akkor több grafikai beállítást tudok elérni

-
kigyi_23
addikt
Viszont egyértelmű az itt látott szenvedésekből a steam-es verzió előnye a letöltőkódosokkal szemben. Nagyon féltem a rendszertől főleg így induláskor, mert később már csak nagy frissítések kiadásakor lehet problémás, de a steam stabil és sok-sok éve jól működő rendszere hozta a formáját. A preload-kor leakadt kicsit, de akkor sem volt vészes talán 10 perc volt amikor teljesen leállt nálam a letöltés, de ennyi belefért.
-
Hokunda
senior tag
Nuuvemen készlethiány után körülbelül mennyi idő alatt raknak új kulcsokat?
-
htc07
addikt
válasz
Penge@Borisz
üzenetére
nem tudom milyen félárról beszéltek, még az EFLC se kapott semmi akciót pl. pár napja a nagy GTA leértékelésben.
Egyébként valakinek sikerült nonsteam játékként hozzáadni a játékot és elindítani?
-
headhunter86
senior tag
válasz
Prosector
üzenetére
30 óra minimum: http://howlongtobeat.com/game.php?id=4064
Csak az átvezetők 6 órát ölelnek fel.
-
Kiskokó
veterán
Hallo!
Na tegnap este sikerült 1 órát játszanom még! Allah Akhbar Westlake-nek

Nos akadna is rögtön egy két kérdésem.
Adott az I7 2600 és egy GTX 660 (pontos konfig adatlapomon)1600x900-on majdnem minden very Highon én ultrán van, 4xes meg Nvidia van bekapcsolva, Vsync most nem is tudom hirtelen.
Ilyen beállítások mellet is elég jól megy bár úgy látom mintha nem lenne tökéletes...
2Gb VGA ramból 1800 körül használ.
A VGA és a Proci jól bírják nem melegszenek. (CPU átlagba 50fok) (VGA - 60-65fok , 63%os ventillátor mellet))Nos a kérdésem az, hogy a játékban kb 40FPS az átlagom néhol 30-35 van ahol 50 körül.
Nekem nagyon úgy néz ki mintha valami FPS limit lenne bekapcsolva (és nem csak ennél a játéknál vettem észre)
Szerintetek lehet ebben valami vagy csak ennyire telik a VGA-tól?
az egy óra játék alatt a CPU 40%-nál nem volt jobban kihasználva de inkább a 30% volt az átlag!!Ötlet?
KöszönömAmúgy elsőre nem sok mindent tudtam még kitapasztalni.
A vezetés elég furi de szerintem szokható lesz, de a fizika... még a kocsik repülése... OK... de hogy egy álló autóba belemegyek majdnem csuma gázzal és kb mintha betonfalnak mennék...hát nem tudom.
Jó lenne egy magyarítás is bár angol felirattal is elelvagyok. -
Prosector
addikt
A single jatekido kb. mennyi lehet atlagos esetben?
-
westlake
félisten
Már fent van a szerveren a 60,6GB-os Steam mappa. Melóhelyen majd csinálok belőle torrentet. Kipróbálni sajnos nem tudom, mivel nincs Steam-es GTA5 kulcsom. Sajnos az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem működik. Talán ma még meglesz a teljes Social Club-os könyvtár is, azt is kiteszem majd. Ott már legalább a frissítésekkel sem kell szenvedni.
-
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
HD 5770 1GB VGA-val érdemes próbálkozni?
A CPU-val szerintem nem lenne gond, Xeon E5450 ami kb Q9650 szint + még egy kicsit meg is van cibálva 3.4ghz-re.
Láttam egy videót ahol ugyanez a VGA + C2D E7500 volt, ott az ember alatt nem töltődtek be a textúrák kb. Az inkább csak a 2 mag miatt van vagy lehet a gyengus VGA is? -
CtiveR
tag
válasz
Edem05
üzenetére
Akkor remélem a magyarosítást valamelyik európai nyelvre teszik rá, hogy stimmeljen is 
De soká lesz még munka vége
Daffchy: Nekem az online nem is akar menni
Bedobta, hogy legyen e tutorial vagy sem? Mondom legyen mutogassa el a lényeget mert nem nagyon néztem videókat míg nem jött ki
Van az elején egy autóverseny amit mindig megcsinálok és utána töltöget, töltölget majd kiírja nekem, hogy nem elérhető a rockstar szerver... és azért nem éri el mert a gépet ledobja a router
ilyenkor le tálcára és újracsatlakozás. Wifiről megy a cucc, megpróbálkozom ma kábellel mi a helyzet. Ez az autós mizéria után már lehet szabadon kóborolni? 
-
Daffchy
őstag
Akinek végre elindult és tud játszani, nem tapasztalt olyat, hogy random iszonyat laggjai vannak?
Felraktam a Béta drivert, de a lag nem szűnt meg, talán simábban fut, de a lag megmaradt.Maga a játék nagyon simán fut, ameddig nincs lag, de az 5 másodpercenként jön sajnos...

Más tapasztalt ilyet, ha igen van rá megoldás?
Konfig:
i7 3770K 4.6Ghz
AMD 290
8 GB RAMA netem 100-as és atomstabil, 2-3 ms pinggel, szóval ez nem lehet gond.

-
kigyi_23
addikt
Srácok kövezzetek meg, de nem tudom végigolvasni ezt a sok hsz-t
Tegnap délután 5-kor írtam még ide és kezdtem el játszani azóta 600 hsz.... paff.Amúgy játék tapasztalatok spoiler nélkül:
- A konfig ami a profilomban van viszi gond nélkül (ez nem meglepő azért annyira nem elavult gép még, ha a VGA-n kívül minden 3-4 éves vagy régebbi is benn).
- Single rész: Elején tartok, de nem problémás, hibát én nem tapasztaltam mivel konzolon nem toltam így maximális az élvezeti faktor.
Akik azt mondják csúnyácska hát így jártak én ennyit vártam tőle és meg is kaptam teljesen korrekt minőség ekkora városra ennyi élettel ez rendben van. A teljes photoreal itt nem játszik nálam már el is vinné negatívba az értékelést így sokkal jobb nálam az összkép. A hangulat amit teremt pont az a GTA-s amire szükség van ami megkülönbözteti a többi játéktól.- Online rész: Jobban fut mint a single hmm érdekes, de magasabb grafikai beállítások mellett is jobbnak tűnik ez furcsa. Nem tudom mennyien játszottunk tegnap online, de a crew-ból talán 2 embert láttam online a többieket nem találtam meg. Friendlisten lévőkkel tudok játszani gond nélkül, de a csoportból nem tudom miként működik az inv. és egyéb nyalánkságok, mert az nem jött össze. Esténként vagyok, ha valakinek van kedve felvehet _hun_damon néven vagyok regelve. (már nem tudom miért így lett írva a nevem régen, de gondolom karakter megkötések miatt)
Összességében nálam bejött a cucc több mint 5 óra röppent bele este ami nálam ritkaság számba megy hétköznap. Ez is mutatja az élmény lenyűgöző. A pénz hmm hát 1.5 milla esett le nekem az előrendelői bónuszba, de elkölteni online fegyvereken kívül semmire sem költöttem még ki kell tapasztalni mi merre.Akinek még nem töltötte le a rendszer fel a fejjel évekig el leszünk vele nem marad le semmiről

-
Edem05
őstag
válasz
CtiveR
üzenetére
Na jó megtaláltam! Csak kicsit el van cseszve.
Át kell állítani angolról, németre a nyelvet akkor kilométert ír már ha kijelölsz valamit a térképen. Hát ez csodás, köszönjük Rockstar! 
(#17430) sixpak: Nem szeretjük egymást, összevesztünk.
Meg ha már van választási lehetőség akkor inkább a kilométer kiírást választanám. -
RoMix85
aktív tag
Lemeze torrent működik vajon steames kulccsal?
nekem még mindíg nem megy a steames verzió

-
headhunter86
senior tag
Jelentkeztem a PH-s Crew-ba. Remélem bevesztek
Köszi.
Nickem ott is HeadHunter86. -
Edem05
őstag
Azt tudja valaki, hogy ha kijelölök egy waypoint-ot akkor miért mutatja mérföldbe? Nekem kilométerbe kellene. Hogy lehetne ezt átállítani?
-
STC Speed
őstag
Nálam lemez se kell a játékhoz,de jo h dobozost vettem

-
nubreed
nagyúr
-
CJ3
senior tag
GTA V User Music most pakoltam be a zenéket

70-80 fps a configommal de nem tom jobban beállitani a 2 Gb-os VGA miatt

-
Mr.Csizmás
titán
vedd meg nyugodtan, a patches sz*rakodás miatt úgyse lesz egyhamar game.
nekem a héten hosszabbított műszakom van, szóval tegnap este is csak annyi időm volt, hogy feltegyem, és utána nézzem a launchert, ahogy malmoz a patch letöltésével sikertelenül
ja és ékezetes usernevem van
kösz win8 
-
Landon
addikt
Valaki aki mar jatszik 1db GTX 980-on lenne szives megosztani a tapasztalatait?
Engem az erdekelne, hogy abszolut kimaxolva a grafikai opciokat, latotav es minden mas is, 1080p 2x vagy max 4x MSAA es reflections AA mellett, hogy fut a jatek? Johet PM-be is nyugodtan, ahogy kenyelmesebb.
En olyan 50-60FPS kozotti ertekekrol olvastam. Persze azt is jo lenne tudni, hogy 30FPS mellett is jol fut a jatek vagy mar mikrolaggol mint allat 50FPS alatt is mint az manapsag szokasos...Guru3D-s tesztnek nem ertem mi ertelme van mikor egy rakas opciot kikapcsoltak + lejebb vettek. Ez rendben is lenne de kimaxolt allapotban meg nem csinalt az illeto tesztet...
Koszonom!
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Hogy lehet küldetést elfogadni/találni/csinálni az online résznél?
-
nubreed
nagyúr
Előszőr is, én is köszönöm westlake-nek az kész update torrent fájlokat!

Még csak most szedtem le a torrenteket, gyönyörű gyorsan jönnek, gondolom sokan seedelik még mindig. Én is hagyom, hadd seedelje vissza, csak késő este tudom már csak kipróbálni remélem minden ok lesz.
Még az a kérdésem szükségem van a külön (szerk
362 MB-os patchre is? (Nekem a 7 dvd-s verzió van meg). -
jonnyjoker01
veterán
válasz
JackFeryll
üzenetére
"Bár volt rá idejük"
Szerintem már csak ezért is járna a pirospont automatikusan, hogy nem a GTA széria 19. részénél tartunk
. -
kigyi_23
addikt
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére
Nvidias az Asus ami az adatlapján van, elvileg 850m ha jól emlékszem amit abba pakolnak, de ez most így nem biztos

-
JackFeryll
őstag
Nagyon jó lett ez a GTA. Tegnap 10-12 órát játszottam vele pedig ennyit már tinédzser korom óta nem játszottam egyszerre. Jó a sztori, jók a karakterek, tele van megmosolyogtató szituációkkal.

Grafika elfogadható és sikerült optimalizálni is bár volt rá idejük így nem akkora pirospont mint amekkorát érne. -
DjDanee87
addikt
Köszi még1x Westlake a tegnapi segítségért! Hála neked este 9kor sikerült indítani a játékot (13 órakor kezdtem a telepítést
)Kicsit aggódtam, hogy bírni fogja-e szép grafikával a gépem fullHDban, mert a csúnyább GTA IV nagyon mikrolagos a vasammal. De pozitívan csalódtam a Rockstarban, sikerült sokkal szebb játékot csinálniuk, ami ráadásul ezerszer jobban is fut, mint a IV.
Több mint 3 éves i5 2500k és HD 7970 GHz Edition 6GB páros elég fullHDra.
-
wolf13
őstag
Azt tudja valaki , hogyan tudnék menni más által készített pl: stunt mapon?
Gondolok itt arra , hogy bemegyek a socialcubbon belül a GTA onlinra , és ott a Jobsra. Én úgy gondolom , itt amik megjelennek (és szűrhető) munkák , azt játékos készíti. Lehet ugye likeolni , és dislikeolni. Alul hozzá lehet adni a játékhoz. Ha ez megvan , játékon belül semmilyen opció alatt nem tudom indítani ezeket. Már próbáltam úgy is , hogy free rideba (bár nem tudom itt mi a neve) megkeresem a pontos helyét hátha ott látszik valami icon. Erre tud valaki megoldást ?
És még egy kérdést. Mikor elkezdődik az Online rész , mindig jön a telefon , hogy hívjam segítségül az NPC-t. Nem teszem , mert úgy sejtem , azokat a missiokat baráttal is meg lehet csinálni. Vagy tévedek , és itt is úgy van , mint a The Crewban, hogy van egy rész , amit egyedül kellene elérnem , és csak utána dobja be a 1-x játékossal játszató küldetéseket ?
Ékezetes név miatti bejelentkezési hibára gondolom nem jött még megoldás , sajnos ezért játszom még barát nélkül
Az új rendszergazdai fiók létrehozása sajnos fafejség' miatt nem jöhetett szóba.Válaszokat előre is köszönöm
-
.LnB
titán
Na mára helyreállt már a letöltés? Vagy még mindig halott ügy?
-
Penge@Borisz
tag
Hát amennyire fut most ez a játék (1 millió eladás csak a digitálisból egyetlen nap leforgása alatt), nem hiszem, hogy nyáron jelentősen engednének az árból. (Én legalábbis tartanám az induló összeget amíg tart a hájp.) Sanszosabb a téli akciózás, akkor talán hozzávágják az emberhez már féláron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Topik szabályok:
- Elemzés Milyen vasat rakjak a GTA V alá?
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De azért érdemes tesztelgetni mit és hogyan állít az ember, ha a játékmotor jól van megírva akkor viszonylag nagy túllépést is tolerál megfelelően.

Az, hogy fut e a gépén majd valamelyik zseni megmondja, de szerény véleményem szerint futni fog minimumon 
. Igaz, ha csak az egyik is X8-on van már nincs elég FPS-em.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akkor remélem a magyarosítást valamelyik európai nyelvre teszik rá, hogy stimmeljen is 

CactuS