Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
roseben
tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Igazad van. Megakadtam a 'megunt holmikon' és eszembe se jutott, hogy keresni lehet rajtuk, így nem is vettem figyelembe a kiszámolós részt. Csak az eladási árak összértékét néztem nem a különbözetet a bekerülés és az esetleges haszonnal eladás között. Késő van.
-
krono.
tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Hát akkor biztos attól a 4 forinttól lesz bukó neki az üzlet.

az államnak azért jó, mert ott nincs adóelkerülés
Nekem is az a jó, én sem adócsalok, más se csaljon. -
krono.
tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Vagy szimplán egyszerűbb volt ezt előadni, mint azt, hogy a piacos néni elcsalná az adót.

SumUp-nál 2% tranzakciónként a díj, és tudtommal a drágábbak közé tartozik... -
Jadro
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Ne legyenek illúzióid, abban a banánban már benne van a kártyás fizetés ára is. Egyszerűen hiába fizetsz te KP-val, ha a többség kártyázik. Ezt a kereskedő szépen bele is teszi az árba és igen neked is benne van. Ő nem a te érdekeidet nézi, attól ne tarts, szóval ne emiatt fizess készpénzzel. Amennyiben neked ez így kényelmesebb, akkor persze hajrá.
-
Dare2Live
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
Meg ügyfélszám, születési idő... telepítik a banki appot, felhívják a kpt, hogy regelni szeretnék. Végigmegy az elkérik az adatokat, mikor született check, kiküldik a regelt telefonszámra az SMSt a koddal végigmegy a reg és kész.
Tökéletes plda ez az újlenyomat, MFA... kényelmetlen vonalnak. Aztán amikor visznek mindent akkor megy a sírás. A bank meg kiröhög. És joggal.
De én elengedtem ahogy a lapos föld, chemtrail, nincs globális felmelegedés miattunk.... vonalat is.
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Biztosan nem, gondold végig, készpénz ki-beszállítása (te is láttál pénzszállító autót már, de az is pénz, hogyha egy kisboltos bemegy a bankba és ott befizeti), számolása (munkaidő, tehát bérbe kerül), sérültek cseréje (csak ez ~4milliárd/év, ez pontosan kiszámolható), bankjegykiadók fenntartása... Nagyon nincs az ingyen
-
L4D1K
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
Nem akarok nagyon bele wau , de:
Nem az lenne a normalis, hogy bankartyas illetve KP-s fizetes vagy epp tranzakcio pont ugyanannyiba (semmibe sem) kerul? Es most nagyon off-topic, de az allam szereperol akinek kutya kotelessege lenne ennek a lehetoseget megteremteni? Pont ugyanolyan ver ciki penzt kerni egy ATM kp felvetelert, mint buntetni a cegeket a POS terminal dijakkal es az atlag embert az tranzakcios dijakkal.
Bocsi - tudom bilibe log a kezem.
-
slice14
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Sokat ér a 2FA egy védelem nélküli eszközön. Simán feloldja és megnézi az sms-t.
-
fatal`
titán
válasz
csabyka666
üzenetére
És szerinted a készpénzzel mit csinálnak? Beviszik a bankba. Sokkal drágább kezelni, mint a tranzakciós illeték.
-
Dare2Live
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
Így hirtelen:
Első körben jelszót cserélnek emial címeden.
Második körben mindent ami jelszó emlékeztetőt email címre küld. Ha telóra megy kétlépcsősnek SMS/push... azzal sincs gond.
Harmadik körben indul a személyes adatok megszerzése. Nem csak emailt nézik végig mindent. Ha megvan emailben, hogy hol bankolsz, édesanyád neve, mikor születtél, számlaszám az főnyeremény lehet
banki appot telepíteni, regelni...
Ez nekem saját esetben tavasszal gond nélkül végigment.
Visznek mindent ami bankszámládon, értékpapírszámládon van. Ha sec rendszernek feltűnik akkor rácsörögnek a telószámra, hogy biztos e.
Ha fel lehet adott banknál venni gyorskölcsönt természetesen azt is viszik.Természetesen senki se kényszerít. És szó se róla nagy kényelmetlen ség odaérinteni az ujjad... te rendelkezel a saját dolgaid felett. őőő ops...
-
válasz
csabyka666
üzenetére
ennyivel tudok segíteni a kisebb boltoknak, éttermeknek, hogy ne vonjanak tőlük még plusz pénzt tranzakciónként
Éves szinten a készpénzhasználat a MNB becslése szerint 100 milliárdba kerül, vagyis fejenként 10e Ft minden állampolgárra
Ezt te is "fizeted". -
válasz
csabyka666
üzenetére
Akkor keverem a S10e telefonnal, mert azzal szereztem, de végül elvetettem.
-
fatal`
titán
válasz
csabyka666
üzenetére
ennyivel tudok segíteni a kisebb boltoknak, éttermeknek, hogy ne vonjanak tőlük még plusz pénzt tranzakciónként
A készpénzhasználattal maximum az adócsalásban/pénzmosásban segítesz. -
Dare2Live
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
Hogy jött ide a párkapcsolat? Nem arról van szó, hogy akikben megbízol pl párkapcsolat... ne tudja feloldani.
Attól függ mire használod. Email van? Abban személyes pl banki, születési... adatok? Fizetsz vele? Banki app?...
-
gulb
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
Bocs de amiket irtal neked nem kell ilyen telefon inkabb egy tarcsazosat vegyel otthonral azzal nem lesz gondod semmi..jesszum kod nelkul hasznalni telefont ,2025ben...
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Ne rendítsen el, mert a telefonok nagy részénél így lehetséges, az S10-nél is.
-
gretzky77
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Attól, hogy párkapcsolatban jelkódos még nem jelent semmit! Mivel rengeteg adat, bankkártya és egyebek vannak már digitalizálva a telefonokon így pl kötelező! Ettől még feleségem fel tudja oldani ha akarja.

zolka95 : a ragasztás sztem az IP védettség miatt is van!
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Pont ezért választottam a 7a-t, akkumulátorral együtt megveszem a hátlapot. Előző telefonomban pixel 3a, környéken senki nem vállalt felelősséget, hogy elrepedhet a kijelző akkumulátor csere közben.
-
válasz
csabyka666
üzenetére
De gond, mert az akkumulátort kell cserélni bennük a közeljövőben , mert 6-7 széria problémás ez ügyben. A 6-os széria szerintem kiadott béta teszt volt, a 7-es utána lévők már jobbak voltak. Készülve az akkumulátor cserére, 6-7 szériának a kijelző felől tudod bontani, de a 7a-t hátlap felől tudod, én biztos 7a, vagy frissebb telefont néznék.
-
slice14
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Még feloldási mintám sincs, se kód, se ujjlenyomat.
Az már biztonságos.
-
ugyes
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Kinézet. Pl. zárolási képernyőn megjelenő adatok. Hálózati meghajtóhoz való csatlakozás. A tárcsázó se lett jobb. Nem világvége, csak bosszantó.
-
ugyes
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
S10e-ről váltottam P9P-re. Az első 3 hónap nagyon nehéz volt. Több dologra sikerült megoldást találni, néhányra nem. Szolgáltatásokban visszalépésnek fogod érezni a Pixelt.
Fotózásban és akkumulátoridőben előrelépés, utóbbinál azért kell 1 hónap, hogy beálljon. -
válasz
csabyka666
üzenetére
S24-S25 vagy 8a-9a vonalról választanék.
Korosak ezek a Pro verziók, én a fiatalabb a készülékek közül válogatnék, S10 után az "a" modellek kamerái is előre lepések lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% Akku
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Ezt te is "fizeted".

Csepy