-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
MATEO6600 #29497 üzenetére
Vittem már párszor repülön gitárt, puhatokkal eddig mindig ingyen felengedték kézipoggyászként, de érdemes a biztonság kedvéért utánaolvasni az adott légitarsaság oldalán hogy mit írnak hangszerek szállításárol. Keménytokban viszont általánosan nem engedik kézipoggyászként felvinni a gitárt.
-
Moleman
addikt
-
nap
addikt
válasz
MATEO6600 #29268 üzenetére
Nekem mindegyik említett heveder volt/van.Ha költséghatékony módon akarod megoldani, akkor a Moleman által említett legegyszerűbb pánt a megfelelő. Ha a legjobbat akarod, akkor elmész egy szűcshöz/bőrdíszműveshez és vágatsz egy megfelelő hosszúságú és alakú bőrszíjat a megfelelő helyen kilukasztva.
Az első linkeden szereplő bőr, ha nem elég hosszú, akkor nyomja a válladat a toldásnál (nagyon extrém esetben elszakadhat). Ketteske, ha elöregszik a műanyag, hajlamos elpattanni. Mole ajánlata viszont rendszeresen visszahajlik, kigombolja magát amikor veszed a nyakadba a gitárt, ha nem figyelsz, hogy jól álljon. A puha, bélelt ugyanez, plusz magába szívja az izzadtságot. Van olyanom is, ahol elöl-hátul le lehet csatolni a hevedert, csak egy-egy kb 10 centis csökevény lóg a gombon. Na, olyat biztosan ne vegyél.
A legtöbb gitáromon nekem is a Moleman által említett legegyszerűbb heveder van. -
-
Moleman
addikt
válasz
MATEO6600 #27449 üzenetére
Nekem ezek közül van Classic Brown a Les Paulon, jó minőségű, sok színben volt. De javaslom, hogy gondold át, hogy biztosan kell-e bőr, nekem ugyanolyan élmény, mint a keménytok, évekig vágytam rá, aztán rájöttem, hogy használni már nem olyan jó, merev, és feleslegesen nehéz.
A sima 2000 ft-os gyöngyvászon pántjaimat most már többe nézem.
-
Kobe
veterán
válasz
MATEO6600 #27338 üzenetére
én is pont tegnap hasonlót, de nem jött be. Akkordozáshoz kerestem valamit, vettem 0.58ast, 0.73ast, 0.88ast, de valahogy egyedül a .58as dunlop jött be, igaz nem a sharp hanem a sima változat.
Non-akkordhoz meg a JP meg a Jazz 3Bár nem igazán értem egyelőre, hogy akkordozásnál a vékonyabb pengetőtől, amivel könynebben lehet "seperni" a húrokat, attól miért lesz a húroknak kicsit csörgősebb hangja (nem a normál, pengető miatti hangváltozásra gondolok, hanem ez ilyen beleér a bundba csörgős,....bár lehet csak a fűtés trükközött meg, és érik egy nyakállítás)
-
törölt tag
-
-
-
-
törölt tag
válasz
MATEO6600 #27341 üzenetére
Dara nálam csak normál éllel. Éles pengetővel soha nem működött vmiért.
Moleman: Hangosabban tok játszani vele, mint a jazz3-mal, ill. több magasat produkál, az se elhanyagolható.
Bár szeretem a nylont is (kellemesebb kézben tartani számomra), túlságosan tompa, brummogós hangot ad. -
válasz
MATEO6600 #27338 üzenetére
Nekem ebből az jön le, hogy nem tudsz rendesen pengetni. Ez tipikusan annak a jele amikor valaki nem fel le penget hanem "reszeli" a húrokat. Mert ugye normális esetben számít a szög ahogy tartod a húrnak a műanyagot. Ennyi erővel annak sincs értelme, hogy a pengető lapos
-
-
-
-
Moleman
addikt
válasz
MATEO6600 #25354 üzenetére
Na igen, az erősítőtől is sokminden függ, hogy mit tud az eq és mennyire széles sávú a hangszóró. De ha annyira tompán szól, multival is jó eséllyel ugyanúgy fog. Próbálj rátenni még valami magasemelős eq-t a programban.
Ha ki vagy békülve a kattintgatással, nem biztos, hogy érdemes multit venned. Az is kb ugyanazt tudja, csak a user interfész más, cserébe hordozható. A veszélyei ugyanazok: végtelen beállítási lehetőség, megszokod, hogy minden egy gombnyomásra van, a szurkálós Fender hangtól a Triple Rectifierig. Természetesen ez valahol fantasztikus dolog, a lehetőségek és a zajmentesség miatt stúdiómunkára biztosan Amplitube-ot használnék, de otthoni gyakorlásra a kevesebb néha tényleg több.
Én 4 hónap analóg pedálozás után jutottam el oda, hogy próbára már csak egy laptoptáska méretű pedálboarddal megyek, 1 kompresszor, 5 féle drive, 1 reverb, az is mindegy, hogy épp milyen erősítőt kapok, úgyis csak a tiszta csatornáját használom. Kívülről elég minimálnak tűnhet, de isten bizony több tanulás van mögötte, mint az összes erősítő- és pedálmodell kiismerése a gépen, mert abból kellett dolgozni, ami épp volt. Így most már tényleg a gitározással foglalkozom, mikor leülök, nem a céltalan hangszobrászattal. -
-
-
-
eeXaa
addikt
válasz
MATEO6600 #24953 üzenetére
Boss-ok kerülendők..
..én ZOOM-ból bármit ajánlok, a legjobb ár/érték arányú cuccok.
A Line6 cuccokból leginkább a HD szériából vmit. Mindenképpen előnyükre írható hogy szinte mindenféle ki-bemenet-el el vannak látva, ill. a dual effect mód is nagyon jól tud jönni, arról nem is beszélve, hogy komplett vokál, és basszus gitár szimulációk is vannak bennük, szvl elég univerzális cuccok... viszont az árazás is ehhez igazodik... sajnos..
Fontos hogy fejhallgatóval próbáld ki őket, esetleg ha van egy saját referenciád akkor egyértelműen azzal, és alacsony hangerőn, halkan... -
brickm
őstag
válasz
MATEO6600 #24953 üzenetére
Jobb ha kipróbálod. Azt vettem észre, hogy a Line6 cuccokban jó a high gain hangzás. Nekem az ilyen crunchos hangjai nem jöttek át egyáltalán. Digitech-nél pont fordítva van. A high gain része elég vastag. nem fogsz egyszerűen kikeverni ilyen középmetszett dolgot. persze nem lehetetlen, csak line6-en ezerszer egyszerűbb.
egy pod hd500as pl elég jó vétel lenne 80k körül. Azt PA ra kötve is elég jól lehet használni, fülessel is, PC-vel is, gondolom kombóval is.más:én meg egy gold top p90es gibsonnal szemezek épp. lehet megveszem karácsonyra az asszonynak...eszébe se jut soha gitározni akarni...úgyhogy jó lesz nekem miután kiörülte magát
-
MATEO6600
őstag
válasz
MATEO6600 #24867 üzenetére
Erre a kérdésemre még nem érkezett igazi válasz!
Sokat segítettek ugyan, de nem sikerült konkrétumra jutni.
Összefoglalva:
Videón hallható hangzásokban gondolkodok (metal), viszont szeretnék fejhallgatón ÉS erősítőn is játszani.
Na ezesetben mi kéne nekem?Nem audio interface, hanem Multi ugye? Azon belül is olyan, aminek 2 kimenete van: 1 a fejhallgatóra 1 pedig erősítőre.
Egyelőre ezt szeretném letisztázni, mielőtt a konkrét modellre térnék rá.
-
jettison
tag
válasz
MATEO6600 #24880 üzenetére
Nem. A szoftveres modellezést nem fejhallgatóra találták ki. A modellezés során a pickup által generált nyers jelet a hangkártya digitalizálja. Majd innentől lehet a különböző elemeket szimulálni, aminek mind hatása van az általad érzékelt hangra, úgymint pedálok, előerősítők, effekt loopba kötött dolgok, végfok, láda, mikrofon, helyiség nagysága/jellege, stb. Ez mind kell ahhoz, hogy a végén egy közel lineáris megjelenítőn (fejhallgató, hifi rendszer, házimozi, akármi) megkapd a térben elhelyezett gitárhangot.
Ha te a gitárerősítődre szeretnéd kivezetni a jelet, akkor értelemszerűen nincs mindenre szükséged. Hogy mire van szükséged és mire nincs, az attól függ, milyen bemeneteid vannak a gitárerősítődön. Ha modellezni szeretnél és az a lényeg, hogy más is hallja, aki a szobában van, akkor talán a legegyszerűbb, ha egy hifi erősítőre és egypár jó hangfalra kötöd rá a hangkártyád vonalkimenetét.
Ugyanez megvan multieffekteken is. Van olyan kimenet, amit lineáris megjelenítőkre terveznek és van olyan, amin nincs pl. láda szimuláció, és a gitárerősítőd gitárbemenetébe tudod bedugni.
-
Moleman
addikt
válasz
MATEO6600 #24876 üzenetére
Így van, ami érhető is, mert a modellezett hangzásban már benne van a hangláda- és mikrofonszimuláció is. Próbálkoztam ezek kikapcsolásával, de úgy rosszabbul szólt erősítőn. Szerintem semmi baj nincs ezzel, gyakorlásra tökéletes.
A multieffekteknek is legalább 2 kimenete van általában, egy az erősítőhöz, egy pedig a fejhallgatónak.
-
brickm
őstag
válasz
MATEO6600 #24873 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem működik a marshallal, természetesen tud vonaljelet kiadni. Azt mondtam, hogy nem ezt fogod hallani.
Alapvetően a modellezést lineáris, vagy ahhoz közelítő megjelenítésre képes eszközökre tervezték.
Na a marshall előfok-végfok, meg a hangszórója minden csak nem lineárisra hasonlító.A leglineárisabb cucc az egész láncban a végfok.
A fejhallgatók érdemi része linearitásra törekszik, kivétel a csúfolmányok... mert ugyebár k rva menő ha 10x nagyobb basszust ad a fülesed a szomszédénál, csak éppen az nem feltétlen jelenti azt, hogy eredetiséghűen adja elő a hallgatni kívánt tartalmat.a gitárhangszórók zöme középkiemel.
Ez meg annak köszönhető hogy aránylag magasra helyezik a rezonancia frekvenciáját, ahol az XC megközelítőleg egyenlő XL-el, ami megközelítőleg egyenlő R-el. -
Moleman
addikt
válasz
MATEO6600 #24873 üzenetére
Ki tudod küldeni minden további nélkül az erősítőre, vagy a gitárbemeneten, vagy az aux inputon. Nekem eddig minden erősítőn a gitárbemenet vált be.
A PC hangszórót is használhatod, ha komolyabb fajta, régen Genius 5.1-en zenéltem, de mára már eléggé megfáradt szegény.
-
brickm
őstag
válasz
MATEO6600 #24867 üzenetére
Én ha most vennék, biztos Focusrite-ot vennék. Jó áron adják.
De abból a kis marshallból nem ezt fogod hallani, mivel egy kis hangszórója van, ez a videó meg alapból PAN-rámázva van a térben, még ha minimálisan is, de van. Fejhallgatóval lehetne ugyan ezt megcsinálni simán.
BIAS FX-et most vedd meg majdnem féláron van, 100dollár helyett 60. -
Eastman
addikt
válasz
MATEO6600 #23650 üzenetére
Személyesen kettő embert ismerek aki teljesen panaszmentes lett gerincműtét után. Kb. 2000-es merítésből. Persze lehet, hogy Dave is a gyógyultak szerencsés piciny százalékába esik. Nem láttam a leleteit.
Kínzóan szr ám a történet.
Visszakanyarodva a Flying V-re, ez a töktermesztő kamaszkorom legnagyobb ikonja. Úgyhogy like!
-
kemotox
addikt
válasz
MATEO6600 #23359 üzenetére
Dehogy, van egy csomó preset, amivel elvan az ember szerintem akár örökké is. Ugyanúgy lehet tekerni, mintha előtte lenne a kombó. Aztán ha belemélyül jobban akkor saját maga összerakhatja a setupokat erősítővel, ládával, pedálokkal, mindennel. De csak a presetekkel is tök jól el lehet lenni.
-
törölt tag
-
Moleman
addikt
-
brickm
őstag
válasz
MATEO6600 #23052 üzenetére
A hangerőszabályzódban nincs rugó, amennyiben a hagyományos passzív potméteres állítási lehetőséged van.
Annak végállása van, amibe beleütközik a kis karocska, ha megerőltetik, vagy friss forrasztás után tekergetik akkor szokott a középlamella megemelkedni, így át tud siklani felette.
lamellaHa van ingerenciád szedd le a kupakját és kicsit hajlíts a lamellán, ha valami értelmes potméter persze , ha nem az, akkor cserélheted ki a fenébe 250ft egy olcsóságos poti.
A húros témára meg, hát, ehhez látni kéne a dolgot, sokminden engedheti a húrfeszítést.
Elsőkörben szerintem engedd le a húrt, és nézz alá, a nut mit mutat, lehet bekopott és válla van, amire vagy felakad a húr, vagy nem, vagy nem mindig ugyan azon a pontos fekszik fel.
Ha nem, nézd meg a hidat, nem ott van-e a baj.
Ha nem ezek, akkor hangolókulcs, ott is lehet többminden. Lehet rosszul felcsévélt húr, elcsúsznak egymáson, vagy nem jól van befűzve a lyukba és visszalazul. De a fogaskerekek is meglazulhattak. ...
Érdemes új húrral kipróbálni, másik kulcsra feltekerve, ha az nem engedi el, akkor kulccsere. -
atomeec
senior tag
válasz
MATEO6600 #23052 üzenetére
A hangszedő rugója simán lehet garanciás, direktben nem is hiszem, hogy el lehetne törni csavarozással. Az elhangolódással kapcsolatban mindenképp nézd át a gitárt, hogy mi okozhatja (a kulcs, a hídnál valami, vagy esetleg csak a nyereg). Nem volt még gondom gitárral, ez csak a hirtelen véleményem, de talán értelmes
-
-
Moleman
addikt
válasz
MATEO6600 #22588 üzenetére
Olyan hangkártya kell, aminek van natív ASIO drivere, anélkül csak szenvedés, asio4all ide vagy oda. A 13 éves Audigy-m 16 ms valós késést tudott, ez szerintem teljesen jó, a külső UR22-m most 14-et hoz, 128 mintás bufferrel. Baja nem lesz tőle, évekig gitároztam így. Ha az asztali megoldásokban hiszel, 10 ezer körül ma is lehet kapni ilyen Audigy reinkarnációt PCIe foglalattal, nem kételkedem benne, hogy ugyanolyan jó ma is.
Anno a CPU volt a szűk keresztmetszet, DAW-ot már nem bírt el a P4, csak standalone effektet, ma már ilyen probléma nincs, a 4.5 éves i5 notebookom már kényelmesen elég a feladatra.A hangfalnak sem lehet baja, ha gépen effektezel, mert a programokban már hangfalszimuláció is van, "kész" hangot kapsz kifelé.
-
BluEyes
őstag
válasz
MATEO6600 #22586 üzenetére
1. Kösd rá, jólessz.
2. Nem érted a problémát. Ez nem régi-új kérdés. Régen is volt ami jó volt valakinek, meg a maiak közül is van ami szar pl. nekem. Én még nem tudtam értelmeset alkotni integrálttal, van aki meg boldog vele. Aztán gépcsere, alaplapcsere, OS váltás, oszt lehet vakarózni megint, hogy jó lesz-e. Az én usb kártyám meg állandó ezek közben.
3. Színpad mérete például. -
kemotox
addikt
válasz
MATEO6600 #22588 üzenetére
Ez a freki átvivős dolog azért nem olyan gáz szerintem. Azon múlik, hogy milyen bika procival vannak megáldva ezek a kütyük, milyen jól tudják a konverziót megoldani. Gondolom az egészen olcsó cuccoktól kezdve vannak csillagászati áron megkapható vezetéknélküli rendszerek is. Meg arra is kell gondolni, hogy lauikus zenekedvelőknek játszik az ember koncerten, nem hangokat elemző profi zenészeknek, vagy ilyesmi.
-
nap
addikt
válasz
MATEO6600 #22586 üzenetére
a) Nem erre való. Ne is várj tőle jó eredményt.
Ha már mindenáron ezzel a hangfallal akarod terrorizálni a környezetedet, akkor inkább valami multit köss elé.b) Ugyanúgy késnek, mint régen.
c) A rádiós kihagy egy csomó frekvenciát, mint az mp3. A kábelesen átjön minden.
-
brickm
őstag
válasz
MATEO6600 #21364 üzenetére
A berakás helyén ki kell venni az anyagot a fogólapból, ami ezáltal gyengül. Arról nem is beszélve, hogy ragasztó kerül a jelútba. Én ahol lehet hanyagolom a berakás használatát. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk egy delux rózsafa, vagy dió fogólapban, esetleg egy mahagóni lapban elég igénytelenül mutat egy beragasztott rombusz\négyzet\karika, akárki akármit mondjon. Ezzel szemben egy igényes tengeri kagylóhéja, már mindjárt mástészta. [link] A fogólap szélén viszont érdemes hagyni jelölést.
"Használja azt egyáltalán vki?"
Kérdésedre válaszolva, igen, én.
Amúgy meg váltogass 4-5 féle menzúrájú gitárt és máris lesz értelme. Mondjuk egy 700mm-es meg egy bariton között nyilván nincs akkora eltérés, hogy feltétlenül kelljen, de egy 700 vs 624-en már el lehet csúszni a sötétben. -
Eastman
addikt
válasz
MATEO6600 #20800 üzenetére
Az a fontos, hogy esténként az öledbe veszed és örömmel játszol rajta! A többi meg majd jön amikor lesz rá időd. Meggyőződésem, hogy sosem késő elkezdeni igazán gitározni.
(Persze reális célokkal!) Nekem pl. egy célom van vele, hogy a Johnny Be Good-ot tisztességesen, dögösen és "bugyilecsúszósan" eljátszam, mert az az über alles nálam a BTTF óta. Pedig nem tűnik nagy dolognak, csak hát azt a stenket belerakni ami oda és ott kell... Minden más ami jön vele az csak plusz öröm számomra.
Annyi, hogy az eddig kitaposott úttal jönnek a dalocskák, a saját elképzelések is. Az viszont nagyon jó érzés amikor sokáig csiszolgatja az ember az ötleteit és egy napon a kezei alatt összeáll a kép. Azt nevezem igazi önálló tanulásnak. Mikor az addigi ismereteidet ötvözve újat alkotsz. Akkor szó szerint magadtól tanulsz.
-
brickm
őstag
válasz
MATEO6600 #20795 üzenetére
Nem ellenére van a taboknak, hanem arra akar rámutatni, hogy semmit nem ér az a "tudás" amivel csak tabokat tudtok kiolvasni.
Arró nem is beszélve, hogy egy csomó tab hibás, hiányos stb.
Valamelyik nap kerestem egy tabot (kivételesen, kiváncsiságból, mert amúgy vagy zongora kottából, vagy hallás után játszok) konkrétan ezt:
http://tabs.ultimate-guitar.com/p/paul_mccartney/let_me_roll_it_tab.htmHallgasd meg az eredeti számot, majd játszd el ezzel, sok sikert!
jaj előbbi hozzászólásomnál van pár elírás, bocs, sötétben írtam. De meg lehet azért érteni.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
MATEO6600 #20800 üzenetére
Jó az a Riffezés, élvezetes is, valamennyire fejleszt is, igazándiból ha élvezed csináld ezt.
De egy idő után megragadsz egy szinten, és nagyon sok szám lesz amit nem fogsz tudni eljátszani. Jó lenne a tab ha jól lenne megírva.
De ha maradni akarsz a taboknál akkor ilyesmikkel érdemesebb mahinálni. -
kemotox
addikt
válasz
Az úgy konkrét hozzállás... Ha nem vagy hajlandó energiát fektetni a dologba, akkor nem fog menni, de hát sok sikert. Én is pont így kezdtem amúgy. Napi 10 perc riffelgetés. Sok-sok év alatt nem jutottam sehova. Komolyan mondom. Először általános iskolásként fogtam gitárt a kezemben. Azóta leérettségiztem, megcsináltam egy technikusit, és lassan egyetemmel is végzek. Kb 2 éve, hogy elkezdtem skálákat meg egyéb finomságokat tanulni. Az utóbbi egy évben többet fejlődtem, mint előtte összesen. Már kezd összeállni a kép, pont úgy, ahogy E bácsi írta. A zene is ugyanúgy építőelemekből épül fel, mint sok minden más. Rengeteg hallani ezt a közhelyet. És nagyon is igaz.
Én kb hetente összesen 40 gitározok. Amikor épp kedvem szottyan, nagyon minimális hobbiszinten. Te ha napi 20 percet nekiállsz tanulgatni, szerintem fél év alatt behozol. Kérlek felejtsd el ezt a fostos hozzállást, mert nagyon káros. Hidd el, néhány hónap alatt megtanulod az alapokat, onnantól kezdve tényleg érdekes és szórakoztató lesz új dolgokat tanulni, meg összerakni amit tanultál. Ha megtanultad a betűket, onnantól kezdve alkothatsz szavakat. Ha mennek a szavak, már mondatokat is tudsz csinálni. Egyszer kell csak belelendülni, és baromi gyorsan fog menni a tanulás. Ha megy az angol ajánlom a justinguitar.com oldalt, nekem nagyon bejött.
Ha meg csak kifogásokat keresel, akkor inkább add el a gitárt. Nem akarásnak nyögés a vége vagy mi. Vagy csinálod rendesen, vagy fos lesz az egész. Én már bánom, hogy nem kezdtem el az unalmas részét rágcsálgatni mindjárt az elején. Nem vészes egyáltalán amúgy. Hamar meg lehet tanulni.
Bobrooney: "És én is így 8 év után jöttem rá, arra amit Eastman írt hogy való igaz. Pár akkor skála, esetleg alap rnr riffekkel is mocskos izgalmas lehet a gityó játék, valamint ha meghallod a dalt "ja bázze ez az" azt már játszod is.
Megértem az álláspontodat de rájöttem h elszalasztott 8 év volt ez."PONTOSAN!!
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ezzel az volt helyzet, hogy elmentem fröccsözni múltkor, a tulaj faszi húrozott 1 JS Ibanezt, majd elővett egy Boss multit, rákötötte bulis hangszóróira majd játszott vagy 30 ilyen jellegű riffet de abból 25 iszonyat szarul szólt, pontatlan és hamis. Igazándiból a pultos csajnak feszített vele, de végig nyomta a fb-ot a telefonján, így ez nem jött be.
És én is így 8 év után jöttem rá, arra amit Eastman írt hogy való igaz. Pár akkor skála, esetleg alap rnr riffekkel is mocskos izgalmas lehet a gityó játék, valamint ha meghallod a dalt "ja bázze ez az" azt már játszod is.
Megértem az álláspontodat de rájöttem h elszalasztott 8 év volt ez.És számomra egy nagyon is motivációs videó: A guy practices guitar for 100 days (sweep picking)
-
Eastman
addikt
válasz
MATEO6600 #20789 üzenetére
"...a tabot is mutatja (mert én csak abból értek)."
Bocs, de ez a baj. Bemagolhatsz száz dalt, száz tabot, de a dolog lényegét azzal nem érted meg. Próbáld az akkordokat és a hozzájuk tartozó skálákat együtt megtanulni. Először a dúr és moll akkordpárokat és a skáláik összefüggéseit. Ha ezeket az alapokat kipipálod, nem kell majd egyetlen egy dalt sem bemagolnod, mert pontosan tudni és hallani fogod, hogy az ujjaidat melyik következő hangra kell tenned.
Kicsit magasra tetted magadnak a lécet a SwChOMine-al. Hangról hangra megtanulva nem fogod érezni, hanem agyalsz rajta folyamatosan közben, és szerintem ez a módszer kudarchoz vezet. Az elején próbáld csak a dal akkordjait játszani, mintha ritmusgitáros lennél Slash mögött. Aztán az akkordbontásokat, föl-le, ha kell random sorrendben a húrokon. Fülelj, hogy mi hangzik jól, miközben az ujjaid ugyan ott maradnak, ugyan azt az akkordot fogják mozdulatlanul (lásd Felkelő nap háza.) Majd az akkordokhoz tartozó skálákat, amik akár egyenként megkereshetők a neten és végigjátszható velük a gitárnyak. Észre fogod venni, hogy szottul logikus és összefüggő az egész. Egy-egy dal szerkezete is. Majdnem mindegyik szabályrendszerek keretein belül marad és ritka a "véletlen" hang. Játssz a dalok alá bármit, bármilyen hangsort az adott hangnemben maradva és élvezd! Gitár-játék.
Innen kvázi "visszanézve" fogsz ráérezni, és fogod perfektül megtanulni a Sweet Child O' Mine-t.
-
brickm
őstag
válasz
MATEO6600 #20779 üzenetére
Az oké,hogy a szoftveres hangolás jó...jó ez tény,hiszen a hangolók nagyrésze szoftveres... Csak a telefonod mikrofonja nem képes a megfelelő tartományt meg dinamikát meg frekvenciasűrűséget kezelni,ami kéne a gitárnak. A csiptetős hangolók olcsók és otthonra jók.nyilván a sziget feszten ne használd,mert a mély búgások befolyásolják a testen át ...mivel az attól rezeg.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Én sem gondolom túl lekezelőnek az említett hozzászólást, de persze nem vagyunk egyformák. Én is inkább azt mondanám, hogy az jön le a hozzászólásból, hogy sokminden van amit az ember addig nem tud amíg meg nem próbálja maga is megcsinálni. Persze az nem árt, ha van hozzá némi instrukció, hogy az általában előforduló hibákat nem kövesse el az ember. Húrláb állítgatással elvileg nem fogsz maradandó károsodást okozni a hardverben, szóval ha nem sikerül a megfelelő eredményt elérni, vagy éppen a jelenlegi helyzeten rontani sikerül is hangszerész még ki tudja hozni belőle a maximumot valószínűleg, szóval szerintem bátran nekiállhatsz, ez persze saját vélemény és tapasztalat.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Gitár - híd beállítása (magyarul)
Gitár - híd beállítása tremolós rendszernél
Tök érthető módon írja le, hogy mit érdemes nézni, mi mit csinál.
(Basszusgitárosként a tremolós részhez nem tudok hozzászólni.)
-
BluEyes
őstag
válasz
MATEO6600 #20768 üzenetére
a híd állításhoz én nem értek
Ahogy sok egyéb dologhoz sem. A jó hír az, hogy a gitár beállítása pofonegyszerű mondjuk a Mars-szonda célbajuttatásához képest. Menni fog neked is.
Vegyél egy hangolót, ahogy azt folyó év augusztus 4-én már részletesen kitárgyaltuk itt. Ne kelljen már megen végigmenni ezen a dolgon. -
BluEyes
őstag
válasz
MATEO6600 #20760 üzenetére
Tuner mindenképp kellene.
És igen, valami rendszert kellene vinni a tanulási folyamatba. Érdemes a technikákat megnézni oktató videókon, majd valamelyik kedvenc gitárosod videóit már azzal a szándékkal kezdjed figyelni, hogy ő vajon élesben hogyan oldja meg ezeket a dolgokat.
Nyújtások, és a vibrato legnagyobb királya Gary Moore, őt nagyon ajánlom tanulmányozni, főleg mert érthetően gitározik. Nála nincs kormozás, minden hang úgy van megfogva és megpengetve, mintha az lenne a legfontosabb hang azon a napon. Itt 2'50-nél mindjárt gyönyörű és haláltiszta nyújtások [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro - M4 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest