- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Humbucker #31674 üzenetére
Meg annyit érdemes figyelembe venni hogy ha sima mikrofon vagy line bemenetbe mész most azonnal a gitárból és nem aktiv hangszedöd van akkor már ott elég sok magasat elvesztesz a pickup hangjából mert túl alacsony impedanciás a sima line meg mikrofon bemenet. Szóval ha veszel egy hangkártyát rendes hangszer bemenettel vagy egy DI box-ot akkor még jobb hangzást tudsz kihozni a szoftveres cuccokból.
-
-
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Humbucker #31403 üzenetére
Én csak 10-eset használok mert alap hangolásban tartom a gitárokat, pontosabban 10-46-os szettet egy Bo-El MC 6-on (floyd-os superstrat, 25,5") meg egy 10-56-os 7 húros szettet egy Ibanez UV777-en (szintén floyd-os superstrat, 25.5").
Viszont most nézem hogy Pillars of Creation hangolás a cél ami eredetileg egy 7 húros szám? Arra szerintem böven kevés lesz a 11-es húr, Ott attól fúggöen hogy milyen feszes húrok tetszenek 12-es vagy 13-asat nézegetnék. Ugye mégiscsak 7 húros hangolásról van szó ott egy 6 húros gitáron.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Humbucker #31399 üzenetére
Egyéni preferencia nagyrészt a nagyobb márkáknál. Nekem az Elixir vált be mert a bevonat miatt jóval tovább megtartja a hangját sima húrokhoz képest. Viszont acél húr ami miatt világosabb hangja van mint a sima nickel húroknak meg kicsit feszesebb is azonos hangoláson.
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #31027 üzenetére
Én most helytakarékossági és költséghatékonysági okokból egy Genius SP-HF1250B-t használok, de ez olcsóbb kategória.
A fórumok szerint a következő szint a Microlab Solo 6C, vagy a többiek által ajánlott fejhallgatós megoldás, én gitározáshoz Shure SRH-440-et használok, 940-es párnákkal.
-
kemotox
addikt
válasz
Hacsak nem flaccal vagy hasonlóval akarod tolni DAC-cal meg erősítővel, akkor szerintem elég egy jobb füles, oszt kezitcsonkolom. Ha meg még is, akkor nyugodtan tízszerezd be a büdzdsét
Esetleg egy hangkari. Lexicon Alphával pl egyértelműen jobban szólt a Balász Pali, mint az alaplapival.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Nekem egy Marathon MG 20 van, amit 5000-ért vettem rosszként és megjavítottam.
Mellé van egy VOX Amplug AC30-am.
Ha lenne most kis pénzmagom rá, akkor vennék 40k-ért egy Fender Mustang I V2 -t. Idén nem lesz belőle semmi.
-
Alexios
veterán
válasz
Humbucker #30986 üzenetére
Nem majmolásról volt szó, de ettől még az aktuális "divat" igenis hatással van lényegében minden zenekarra, nekik is vannak inspirációik, stb. Véletlenül lett a 80as években pl. 4 nagy thrash együttes amerikában? Véletlenül pont mindenki ugyan akkor találta ki a grunge-t a 90es években?
És lehetne folytatni. Ettől nem lesz rossz, de az aktuális divatnak igenis van hatása a legtöbb nagy együttesre is.
Bruce Dickinson pl. többször elmondta, hogy Ian Gillan volt rá a legnagyobb hatással, és az volt a célja, hogy úgy énekeljen mint ő. Ettől még az Iron Maiden nem egy Deep Purple cover band -
-
arnyekxxx
veterán
-
nagyArc
tag
válasz
Humbucker #30542 üzenetére
Inkább lebeszélnélek a nyakpálca állítgatásáról, mert ha széttrancsírozod a pálcát, akkor azt nem lesz olcsó megcsináltatni. De ha mindenképpen ezzel akarsz szórakozni, akkor tegyél egy kápót az 1. bundra, utána nyomd le az utolsó bundnál a húrt. Ekkor a 8. bundnál kicsit húzósan éppen be kell férnie egy bankkártyának a bund teteje és a húr közé. Vannak erre pontos számok is, de első közelítésben ez jó lesz. Ha nem így van, akkor kell egy kicsit tekerni a nyakpálcán. De inkább vidd vissza, ha továbbra is zörög. Egy nap azért kell arra, hogy beálljon a nyak az állítgatás után.
-
FockeWulf
tag
válasz
Humbucker #30534 üzenetére
Kérdés mennyire zörög? Nagyon hallható? Befullad a hang? Vagy csak kicsit zizeg? Erősítő mellett is hallani?
Kicsit engedj a nyakon, éppen egy gyenge negyed fordulatot. A húrláb csavarokon szintén egy negyedet, egyformán mindkettőn. Egy húrmagasságot is mérhetsz, a 12-es bund TETEJE és a húr alja között. Kb 2-2,5 mm kell a vastag E-húrnál, a vékonynál ugyanitt 1,5-2mm. Ha ettől nagyobb a mért érték akkor már ne emelj a húrlábon. -
-
-
arnyekxxx
veterán
-
-
FockeWulf
tag
válasz
Humbucker #30487 üzenetére
Ha üresen nem zörögtek be a húrok, lefogva is csak itt-ott erősebb pengetésnél, akkor az egyáltalán nem nagy gond, erősítőn úgy sem hallatszik, torzítva meg főleg nem. Hallottam olyanokat is hogy direkt leereszti annyira, hogy csak üresen ne zizegjen, az alacsony húrállás, ezáltal kényelem végett.
-
-
-
sanzik
senior tag
válasz
Humbucker #30481 üzenetére
Ilyenkor az szokott lenni, hogy majd felhívod őket jövőhéten és azt fogják mondani:
- Persze készen van már 2 hete, lehet jönni érte!Szóval nem igazán értem, hogy miért nem telefonáltál oda már rég. Vagy miért nem kaptál egy időpontot mikor leadtad, hogy mikor mehetsz érte...
-
-
-
Ragnar_
addikt
válasz
Humbucker #30348 üzenetére
A 7 húros pickupösszehasonlító dal se rossz.. Seymour Duncan 7-String Bridge Pickup Comparison- Metal
-
-
-
-
-
-
Szten Márs
nagyúr
-
brickm
őstag
válasz
Humbucker #30193 üzenetére
Akkor levzetem, ha van egy hangszer amit rendszeresen mondjuk heti 8-10-20 órában használnak 16évig, nyilván kopik a bundozás. De nem kettő. Hanem mind. Nyilván ez is történt, csak kettő
húrbund valamiért sokkal jobban elkopott. Nem tudom egymás mellett vannak-e pont, de pl rossz nyakbeállítás okozhatja, hogy a húr odaverődése jobban koptatja a bundot. Nyilván ezt nem azért érdemes megállapítani és megcisnálni, mert akkor 16év után neked nem az a két bund fog megint elkopni,meg nem is azért, mert annyira drága lenne 16évente bundot csiszoltatni, neadj isten cseréltetni, hanem mert okozhat a rossz nyakbeállítás egyéb zörejeket, kellemetlenségeket. De ezt csak látatlanban tippelem, lehet tényleg fát vágtak rajta. -
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Humbucker #30050 üzenetére
Ez erösen attól függ hogy hol zörög. Egyébként ha erösitön keresztül nem zavar akkor mindegy, én mindig úgy állítom a húrmagasságot hogy kicsit zörög de erösitön keresztül nem hallani. Ha a húr üresen zörög akkor a nut túl alacsony, ilyenkor csak a nut cseréje a megoldás mert már túl alacsonyra lett reszelve, ha az 1-12 bund között zörög akkor a nyakon érdemes állítani, ha a 12-24-ik bund között zörög akkor meg a hidnál érdemes magasabbra állítani a húrmagasságot.
A hangolókulcsoknak nincs befolyása a húrzörgésre hiszen a húr csak a hid es a nut között rezeg.
-
brickm
őstag
válasz
Humbucker #30050 üzenetére
És az elektromos gitárt erősítő nélkül fogod pengetni, hogy ez zavar? Cserélj húrt ha nem szűnik meg a hidad két oldalsó tőkecsavarján tekerj egy fordulatot kifelé. Ha ez sem segit meg kell nézni a nutban nincs e alámaródás. Azaz húrvályú. A kulcsok legvégső esetben zörögnek általában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged