- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Berreh
tag
válasz
MATEO6600 #40128 üzenetére
Elvileg a keret közepén lévő csavarral majd' 1 centit lehet emelni/süllyeszteni, lehet, hogy óvatosan csavarlazítóval is megoldható, de sem a gitár festését, sem a hengszedőt nem kockáztatnám házi kísérletezéssel. Ettől függetlenül a nyakat is állíttasd be, valószínűleg ekkora ívre nincs szükség. A testnél a húrmagasság ugyanolyannak tűnik, mint a fejnél, így gondolom, ekkora görbület nem kell.
-
Berreh
tag
válasz
MATEO6600 #40121 üzenetére
Ahogy bendecko írja, gyanús, hogy a nyak nagyon homorú, azért vannak messze a nyaktól a húrok. A fej felől kellene a nyak oldalát fényképezni, és jó lenne, ha a nyakra sikerülne élesíteni. Ezenkívül talán a hangszedők lehetnek érdekesek, ahogy Te is írod, normál esetben nem lehetnek magasabban, mint a nyak. Nem ferdén vannak és fent akadtak a bemaráson, és ezért nem lehet leengedni?
A hidat nem lehet emelni? Fix vagy tremoló? -
cucka
addikt
válasz
MATEO6600 #39533 üzenetére
Én arra tippelek, hogy ilyen co-headliner lesznek, azért egy Megadeth nem az a szint, hogy sima előzenekarként kezeljék.
Youtube alapján sok jóra nem számítanék, innen messziről úgy látszik, Dave elég rottyon van. És ez nem a Rolling Stones, ahol belefér az, hogy Keith Richards fél percenként belepenget egyet a gitárba. -
-
-
cucka
addikt
válasz
MATEO6600 #39453 üzenetére
Az a kép a zászló alatt gyönyörű. Lecseréled a kis Marshallt egy rendes half stack-re és lényegében kész a szentély
Matt felületű gitárok egyik velejárója, hogy kifényesednek ott, ahol hozzáér a kezed játék közben. A kezedről odatapadt zsírt bármilyen enyhe zsíroldóval le tudod szedni, de szélmalomharc az egész, amikor tisztítod a ronggyal, egyben tovább polírozod a felületet.
-
-
MATEO6600
őstag
válasz
MATEO6600 #39428 üzenetére
Este már nem jött össze, de itt vannak a képek.
5 órát vonatoztam érte, de nem kicsit megérte, ez a karácsonyi ajándékom magamnak
Kis érdekesség, hogy 5 éve karácsonyra vettem az első gitárt (Jackson), ami ereditleg ez a BC Rich lett volna, de sehol nem volt eladó. Most így ennyi idő után végre összejött -
nap
addikt
válasz
MATEO6600 #39333 üzenetére
Régen is nehéz volt jó állapotút találni, mert a kilógó részek mágnesként vonzották a sérülést okozó tárgyakat. Ha együtt tudsz élni vele, hogy már nem kell a karcolásokkal vigyázni, (igazán nincs komolyabban megzúzva,) akkor ajándék annyiért.
Az biztos, hogy a bronze, meg platinum szériáknál sokkal jobb. -
-
Ear001
addikt
válasz
MATEO6600 #39124 üzenetére
Van hifis fórum, de mi a kérdés?
-
brickm
őstag
válasz
MATEO6600 #38553 üzenetére
Az attól függ. Van sok amibe tesznek egy relét a kimenetre, hogy késleltesse a hangszóró felcsatolását, míg feláll a táp Viszont ha ez összeég, ahogy a most nálam lébő kis csöves előfokos kombónál is, akkor sajnos koppan mindig. Illetve tápáramköri hiba kialakulására is is lehet következtetni, ha egyébként ezt új korában nem csinálta.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
MATEO6600 #38565 üzenetére
nem kapcsolós elosztót, valahova egy kapcsolót ami megszakítja a hangszóró vezetékét az erősítő után. Én kifurtam az előlapot és oda tettem de a fejem egy ezres volt a guberálótól szóval kicsit bátrabban merem szétfúrnifaragni mintha adott esetben pénzért még el lehete adni
-
arnyekxxx
veterán
válasz
MATEO6600 #38553 üzenetére
ha az ugyanilyen újkorában is pukkan akkor nincs benne gyárilag hangszóróvédelem, ha az új némán kapcsol ez meg pukkangat akkor rossz benne a koppanásgátló. Vén nyugatnémet fejet használok, ez is pukkantotta a hangszórókat amig nem tettem egy kapcsolót a hangszórókimenet elé.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
MATEO6600 #38468 üzenetére
Hát ha kibéleled minden faladat (padlót plafont is) belülről 20centi hangszigetelésre optimalizált közetgyapottal akkor jobban fogja tűrni a szomszéd a muzsikádat csak kell még bele egy második fal is, hogy ne vakarózással töltsd az időt gitározás helyett. Kb ez konyhanyelven a "szobát a szobában" amit NeoPampalini rt
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
MATEO6600 #38463 üzenetére
Most akkor soundproofing vagy acoustic treatment a cél? Nem mindegy...
Az akusztikus panelekkel a helyiség akusztikáján lehet javítani, basszuscsapdákkal, hangelnyelőkkel, satöbbi. De ettől még kifelé egyáltalán nem lesz halkabb.
Szerk.: a hangerő kifelé történő csökkentéséhez "szobát a szobában" kell építeni, gyakorlatilag egy komplett, hangszigetelt doboz, rugalmasan elszigetelve a padlótól, nagy meló. Ha minden jól megy, akkor így nagyjából -30 - -50dB csillapítást lehet elérni.
-
Alexios
veterán
-
Alexios
veterán
válasz
MATEO6600 #38329 üzenetére
De ezt se fogod kihajtani, vagy lehet én nem értem teljesen mit szeretnél
Mivel nem csöves erősítő, ezért kb tökmindegy, magasabb hangerőn sem fog jobban szólni, csak hangosabban(max picit jobban a hangszóró miatt, bár mintha a code-ban pont valami frfr cucc lenne, ahol még az sem)
Ráadásul az ilyen kiskombókba pont hogy szarabb hangszórókat raknak, azt hiszem a Line6 Spider V 30-ról hallottam youtube-on direct kimenet és mikrofonnal felvett összehasonlítás, és az előbbi tök korrekt, az utóbbi meg vállalhatatlanul fos.De lehet csak nekem nem világos mitől lenne jobb a Code25 mint az MG15 erre a célra
-
Alexios
veterán
válasz
MATEO6600 #38326 üzenetére
Értem mit szeretnél, de mivel alapvetően nem az erősítő hangzását szeretnéd hallani, szerintem tök fölösleges így azt venni. Akkor már valami monitor hangfal, az tud halk lenni, jól is szól, beledughatod a multiba és kész. Hiszen alapvetően ha jól értem így is kb. csak egy FRFR hangszórónak szeretnéd használni az erősítőt is, csak arra meg nem ez a legjobb megoldás.
Esetleg persze valami tényleges aktív hangfal is opció lehetne, az tud halk és baromi hangos is lenni ha szükség van rá. Az ilyen kis erősítőknek pont a hangszórói szoktak a gyenge pontjai lenni, az hogy honnan teszed rá az effektet majdnem mindegy -
bigrob
őstag
válasz
MATEO6600 #37687 üzenetére
Hali!
Én nem akarlak rábeszélni semmire, de van nálam 2 Deco Harley Benton amit megcsináltam és kicsit gitártúltengésben szenvedek..
(nem férek el a gitáros szekrényemben és ma is becsúszott egy új gitár..
)
Nem akarok keresni rajta, beszerzési áron megválnék tőle... Gyertek próbáljátok ki, az egyik egy SC-550 a másik pedig egy CST-24 HB. (A nyakpálcát takaró kis műanyag is már visszakerült csak a kép készítése után)
Bundokat síkoltam rajtuk, és a CST kapott egy madaras matricaszettet a pozíció jelölőkre.
Kb a kiszemelt gitárok árának feléért oda is adnám és most már minőségben ugyanazon a szinten lehetnek..Ugyanitt van egy elfekvő még garis Marshall MG15CF-em is..
-
törölt tag
válasz
MATEO6600 #37687 üzenetére
Mindegyiket? Ha ráérez, kelleni fog neki mind tuti
Vintage, Epi klasszikus LP forma, a vele járó dög nehéz és kényelmetlen dolgaival.
Az LTD dögös nagyon, kérdés, hogy meg bír-e barátkozni ezzel a rendkívül kényes színnel, nagyon gyorsan fényesedik.
Ibanez rendkívül kényelmes nyak, jól beállítható, alacsony húrnyomás (elvileg) De eléggé leharcolt a binding.
Cort, PRS Copy, a forma bejön nagyon.
Magamnak a Cort-ot venném, ha balos lenne. -
Moleman
addikt
válasz
MATEO6600 #37628 üzenetére
Nem szoktam hangszerrel utazni, de én se merném feladni, sok szörnyűséget olvastam, meg látom, hogy bánnak a feladott poggyászokkal. A figyelmetlen utastársak miatt jó lehet a keménytok, viszont ha azt az oldalát nézzük, hogy néha órákat kell sorban állni vele, kényelmesebb a hátadra kapni egy puhatokban. Vagy félkemény, de abból végképp nem lesz nagy választék.
-
Moleman
addikt
válasz
MATEO6600 #37626 üzenetére
Kérdés, hogy mekkora kockázatnak van kitéve a gitár, meg milyen felhasználásra kell.
Világ életemben keménytokra vágytam, végül a stratomhoz kaptam egy Fender tweed tokot, csodálatos érzés bárhol hozzáérni, kinyitni, bezárni, de dögnehéz. Tömegközlekedni rémálom vele, de az előző kocsim csomagtartójába is alig fért be (Almera N16).
A stratot leszámítva a mindennapokban egy olcsó Warwick puhatokkal jártam próbára (néha robogóval), vagy ha a Les Pault vittem, akkor annak a gyári puhatokjával. -
bot1978
senior tag
válasz
MATEO6600 #37586 üzenetére
analóg átjátszás mindig jelent kisebb nagyobb veszteséget, a digitális átjátszás kevésbé de ott meg a konverzió az ominózus pillanat, általában megtalálható a specifikációban, hogy az AD konverter milyen az effektben
(#37584) Alexios
Azt meg ne gondold, hogy a kereskedő egy fillért is bukik azon, hogy értékesít, ha semmi köze a gyártáshoz. A gyártóé minden veszteség és tuti biztos, hogy a kerskedő még olcsóbban szerzi be, a deco árnál is kevesebbért. Drága sportág a raktározás, senki nem akar bukni valami vacak tárolásán. Kiszórják a raktárból a selejtet.
-
Alexios
veterán
válasz
MATEO6600 #37581 üzenetére
Hát, attól függ milyen effektet akarsz. Nyilván erősítő modellezésre nem érdemes használnod, ha van reverb beépítve akkor az akár jó is lehet, de simán lehet hogy jobban tetszik egy másik fajta, ami a multidban van. Overdrive szintén nem igazán van beépítve(általában) erősítőkbe, vagy delay, chorus, akármi, szóval neked kell tudni milyen effektek érdekelnek
-
-
Aarpok
őstag
válasz
MATEO6600 #36927 üzenetére
Nem siettet senki sem nem?Meg majd az jön magától,hogy minél többet gyakorolsz és egyszer csak azt veszed észre már nem is kell odanézned.Jómagam is már régóta gitározom és még nekem is oda kell néznem párszor hol vagyok
Plusz nekem tiszta fekete gitárom van és jelölés csak a fogólap tetején van az érintők között semmi.
-
kemotox
addikt
válasz
MATEO6600 #36919 üzenetére
Nem "kell-e" kerdese szerintem. Ki fog alakulni egy ido utan magatol is. Egy picit azert talan erdemes eroltetni pl olyan gyakorlatokkal, hogy elkezdesz skalazni az elso bundon es mindig mesz feljebb szepen, odanezes nelkul persze. Ha mar annyira jo sz izommemoriad, hogy oda se kell nezni, akkor az azert a jatekot is elosegiti.
Brickm: haha, en is agyban fekve tolom, kozben meg kattog a metronom a fejem mellett
a te modszered kicsit hardcoreosabb mondjuk
-
llax
senior tag
-
Alexios
veterán
válasz
MATEO6600 #36919 üzenetére
Ha csak otthon akarsz játszani akkor kb mindegy. Koncerten nyilván nem fogod tudni viszont nézni végig. De szerintem egy idő után jön magától, pl próbálj olyan riffeket eljatszani amiket unalomig ismersz úgy hogy csak a fogolap oldalát nézed, vagy akár úgy hogy nem nézel oda.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
MATEO6600 #36915 üzenetére
Lefotóztam, hogy mit látok a gitárból, ha állva játszom.
én ennél hátrábbról látom a nyakat alapesetben, ha látni akarom a fogólapot akkor combbal kicsit kitolom a gitár alját és egy picit előre hajolok. nyilván akinek a nyakába fel van húzva a gitár az nem tud combbal rásegíteni viszont ha nagy a hasa akkor alapból láthatja a fogólapot
szóval ez egy sokváltozós játék, mindenkinek ki kell alakítani a neki kényelmes tartást.
-
Alexios
veterán
válasz
MATEO6600 #35924 üzenetére
Én nem vagyok benne biztos, hogy ez így működne, illetve a bt miatt eleve elég nagy lenne a késleltetés is már. iRig amúgy erre van kitalálva, de androidon nem tudom hogyan működik(régen egyáltalán nem működött), nekem ios-en amplitube/bias fx /garageband teljesen jól megy, csak egy lightning-usb átalakító kellett aztán bele lehet dugni az asztali interfacem
-
válasz
MATEO6600 #33532 üzenetére
Mekkora szégyen volt, hogy a Mr. Big-et még leköszönni se hagyták az előadásuk végén. Bár azt hozzá kell tennem, hogy egyáltalán nem tetszett a koncert, de így, hogy csak Billy Sheehan-t mutatta be az énekes és le is léptek, még félkarúbbnak tűnt az óriás.
Következett az Accept, ahol bár a zenekar híréhez méltóan jó showt nyomott le, annak is az utolsó szám után egyből benyomták a "rádiót" és már úgy búcsúztak el sebtében, hogy valami fos szólt a háttérben. A hangosítósát meg szanaszét lehetne szedni, mondjuk azt, hogy legalább hangos volt... kb a Mr. Big hangerejének a duplája. Leírom, ha valakit érdekelnek a részletek. -
arnyekxxx
veterán
válasz
MATEO6600 #33463 üzenetére
többféle soundal feljátszva tovább lehet "vastagítani" a hangzást. És persze nem kell 2 sávnál megállni, megehet mindkét oldalra ugyanaz többször is.
Azért az fontos, hogy aránylag pontos legyen a játék az egymásrajátszásnál, az apróbb eltérések jótékonyan kisimítják egymást de nagyobb potatlanságtól szétesik az egész.
-
brickm
őstag
válasz
MATEO6600 #33463 üzenetére
Nem feltétlen. Trükkös dolgok ezek. A legjobban azt tudom neked ajánlani, hogy hallgass pár road koncert videot. Ők úgy csinálják hogy a 2 gitár(eléggé máshogy szólnak, más a hangképük) Féloldalasra van panorámázva a sztereo képen. Amikor cska az egyikük játszik az egyik oldalon halkabb. A másik ugyan így. AAmikor ketten nyomják meg beáll a road hangzás.
Az In flames dettó.Ha 2 egyforma hangsávot veszel fel 100-100 arányba told ki két oldalra különben a köztes részek klippelni fognak. Ha meg addig húzod lefelé a masterjét a sávnak míg nem klippel halk lesz a vég remix.
HA eltérő beállításokat használsz panorámázhatsz 70-65 körül. játszhatsz a fázisokkal is, de azzal is könnyű halk remixet csinálni. -
-
Kobe
veterán
válasz
MATEO6600 #30693 üzenetére
mmint arra gondolsz hogy figyelem-e a fejlődést valamilyen formában ? természetesen
lehet én nézem rosszul, de aki speciel vajaskenyeret sem tud megkenni, az szerinted miért a mesterszakács döntőjére kell hogy gyúrjon először ?
nyílván sok szórakozás lehet abban, hogy az ember 2800x-adszorra is full hamisan és hibával teli módon tolja el a smoke on the watert, nekem az nem sok élményt ad....eljutok oda is majd idővel. Kellenek az alapok, ezen kár rugózni.
-
Alexios
veterán
válasz
MATEO6600 #30693 üzenetére
Van akit nem zavar, nekem is volt egy idoszakom amikor két órát egyhuzamban gyakoroltam egy nap szépen metronommal, terv szerint, lényegében csak technikai gyakorlatokat, és messze akkor fejlodtem a legtöbbet. Aztán egyszer megtört a szokás, és azóta se tudom ravenni magam, inkább csak dalokat tanulgatok már
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
MATEO6600 #30463 üzenetére
Oké, mondjuk annyi még, hogy én Win7-et használok (ja, és asztali gép, ha ez számít), az újabbakon nem tudom, mi a szitu. Semmi baj az alaplapi hangkártyával, legfeljebb a zaj. Má' nem a 2000-es évek elejét írjuk, amikor TÉNYLEG gáz volt egy alaplapi hangkeltő.
Max. amiatt vennék audio interface-t, ha mondjuk éneket is fel akarnék venni, mert azt egyelőre nem tudok, igaz, igény se nagyon volt rá eddig.
Amúgy az MS meg szopjon rollert, XP alatt simán ment egyszerre a hang ASIO-val meg pl. Youtube is, most már nem, mert állítólag ez a "helyes működés" (nyilván erre nincs nagyon szükség, de akkor is).
...most jöhet a popcorn!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
MATEO6600 #30074 üzenetére
Ezt a döntést rábízom az emberekre. Ha neked magyar szavaktól folyik ki az agyad a füleden és inkább _random_ angol szavakat keveresz egy magyar mondatba, akkor oké. Értelemszerűen a saját normáidnak felelj meg. A többieknek is felnőtt szüleik vannak, ők is eldöntik ügyesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EAFC 25
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest