Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Betáblázta magát az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Macrodroid
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmarcell
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát, talán a második lehet a strat, az 1-3 az a két explorer, az utolsó a Slash LP, a negyedik meg a PRS.
Ugye a gitáros a szemével is hall, úgy könnyebb lenne…
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
1-3 nem igazán halottam érdemi különbséget, 4 kicsit vékonyabban szólt mint a többi az 5 meg teltebben.
Bármelyik alkalmas lenne lemezfelvételre és mire a mixben a helyére kerülne ez a kis különbség is elveszne.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A sok 'remastered'. Én meg direkt kerestem az eredeti/első kiadásokat az első 5 albumuknál. Egyedül a Master of Puppets-szel nem vagyok elégedett, ott talán jobb lenne valami remasterelt verzió, emlékeim szerint legalábbis kiegyensúlyozottabbnak tűnt. Az összes albumuk közül nekem a Kill 'em all (a Megaforce-os első kiadás) szól legjobban. A többibe inkább tudok valami miatt belekötni. Azt sem szeretem, ha patika szagúvá tesznek egy felvételt a stúdióban, különösen rock és metal műfajban.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
És itt az utolsó.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem vagyok egy nagy metallica fan, de hianyolom a so what cimu szamot.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Kis érdekesség. Az 50 leghallgatottabb Metallica-dal Spotify-on.
-
Goose-T
veterán
Jelentkeztem még valamikor október elején a bandámmal egy koncertlehetőségre az S8-ba, és tegnap jeleztek vissza, hogy mehetünk. Szóval akit érdekel egy kis élőzene, jöjjön el a koncertünkre december elsején az S8-ba! Lesz még két másik banda is, egyikről sem hallottam még, de az egyik Olaszországból jön. Gondolom ők sem hallottak még rólunk.

-
X2N
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Gain-ben van eltérés csövek között,(szkóppal gyönyörűen mérhető...) még típuson belül is(12AX7), csak az a baj hogy a Gain mennyisége a kapcsolástól is függ(munkapont beállító ellenállások, tápfeszültség), meg egyébként sincs értelme kimaxolni a gaint, mert legtöbb esetben nincs rá szükség mivel kaszkádba van több erősítő fokozat is kötve, nem kell akkora erősítés, mert túlvezérled a következő erősítő fokozatot, ezért is van minden erősítőben erősítő fokozatok között visszaosztva a jel...de ha már itt tartunk tudok ellenpéldát is mondani. A Matchless Spitfire-nél úgy lett megcsinálva az erősítő hogy az előfokcső két triódája párhuzamosan van bekötve, hogy még kevesebb legyen a bemeneti zaj és a lehető legnagyobb legyen erősítés(párhuzamosan kötött előfokoknak a bemeneti ellenállása is nagyobb), ez hajtja meg a végfokot, érdekes módon nem terjedt el ez a megoldás, a régebbi fenderekben is kaszkádba kötötték ezeket az erősítő fokozatokat, pedig szerintem nem szól annyira rosszul ez az erősítő...annyi előnye van a kaszkádba kötött fender-hez képest hogy a gitár jelének kevesebb kondenzátoron kell végigmennie illetve jobb jel/zaj aránya mint egy hasonló de hagyományosan kaszkádba kötött erősítőnek. Illetve aki hallott ilyet élőben az úgy írta le hogy elég vastagon szól

-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Más, de nem jobb, vagy rosszabb, és ez a lényeg. A mágnes magassággal, meg hangszedő magassággal, húrvastagsággal tudsz variálni kedvedre
, én kipróbáltam hogy pc-be dugva beállítottam hogy az összes húr azonos dB-el szóljon...valami Japán faszi videóbjában láttam, kb fél dB eltérés volt hangerőben egyes húrok közt, érdekesen szól az is
. Egy hangszóróval már nehezebb, hacsak nem állsz neki ládát is tervezni, vagy szobában ide-oda rakosgatni és figyelni az akusztikát, a jobbak nyitható/zárhatóak hátul, és ezzel is lehet variálni
Nekem a 4x12 B láda sajnos elég irányított hangot ad, kelletne a tetejére egy döntött láda és akkor meglenne a fullstack
.
Majd veszek 2db ilyen diffúzort a hangszórókhoz, kipróbálom A/B tesztben hogy ér-e valamit a magas hangokra, az ENGl-ládáknál nincs szövet ami tompítsa a magasakat mint a legtöbb ládánál, szemből a legtöbb hangszórónak elég fülsértő hangja van.
Ti tudjátok a gitár nyakán a hangokat fejből? Zenelmélettel annyira nem vagyok képben, állandóan a teknikákat gyakoroltam, de most nézegettem alap elméleti videókat, és ez a videó tök jól bemutatja hogy érdemes memorizálni a fogólapon a hangokat. Ez a H és B hang keverés is csak állítólag egy pap miatt volt aki annyira csúnyán írt hogy a B hang H-nak látszott...ha megnézitek a videót látjátok majd miért érdemes inkább B-t használni... -
fattyu
veterán
válasz
arnyekxxx
üzenetére
pontosan...
az összes állítása a felvett majd lejátszott hangra vonatkozik.részemről nincs difi humbi és humbi között (amíg nem olyan dolgokról beszélgetünk hogy az egyiket elfelejtették waxolni vagy nettó hibás)
nincs difi az erősítettt gitár hangjában, test anyag vagy fogólap anyag miatt.csövek: azt is megmondta ő is meg még sokan is hogy az ilyen meg olyan csövek között gain fokozatban igen lehet eltérés. de hangban ismételten nemhogy vakteszten de szkópon sem kimutatható difi van.
az hogy neked a kezedben hogy rezonál a gitár természetesen más lesz ilyen vagy olyan fa, annak nedvességtartalma, híd anyaga és tömege, napszéltevékenység és bármi függvényében.
de ez a felvett hangra jottányi icipici hatással sincs. ezt amugy kb clean hangra is állítom hogy így van. -
Ba cy lus
addikt
Ha az itthoni S270 és CV stratocaster közti különbséget nézem, az tuti nem kisebb, mint két hangszóró közti.

Annyira, de annyira más mind a bridge, mind a neck pozícióban lévő single coil és humbucker, noha elvileg mindegyik alnico 5 mágneses. Sőt, nem csak ez szól bele valószínűleg, de hogy végeredményben a két gitár nagyon más, nagyon más műfajokban domborít, az csak egy teljesen süketnek nem lenne nyilvánvaló.
Komolyan nem értem, mi a cél az ilyen félrevezető videókkal.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Mondjuk ezen a gitár összehasonlítós videón amit az előbb linkeltem még másnap is gondolkodtam hogy amit ő az "edge of breakup" torzítás-nak nevez az már nálam masszívan az overdrive tartományban van, meg nem is értettem hogy nem hallom ki az ABCD gitár közül a gyengébb jelű singlecoil fendert, aztán most néztem újra a videót és abban a fenderben humbucker van...
Pedig az elején a tesztnek pont az volt a célja hogy a tonewood, és a pickup sem számít...így tényleg nehéz megmondani ennyi torzítással hogy melyik melyik... A PRS-re lettem volna kíváncsi melyik EMG pickup volt benne mert az sem szólt rosszul. -
arnyekxxx
veterán
A faszi mindig hozzáteszi, hogy ő a zúzósmetálhangmérnök szemszögéből beszél, zenészként lehet hogy tök más érzés az adott gitáron adott pickuppel játszani mint egy másikon, de ebből a végén a felvételen a hallgató nem igazán fog semmit hallani. Ha ládát vagy mikrofont cserélnek az alapjaiban megváltoztatja a hangzást.
-
X2N
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Gondolom mint hangmérnök azért ért hozzá, még ha nem is olyan stílusú zenékkel foglalkozik amiket én meghallgatok, az a baj hogy túl sok hülyeség kering mindenhol mai napig, hangteknikával(mert ugye ehhez ma már mindenki is ért...), erősítőkkel,(audiofilek), kapcsolatban is hasonló dolgot az interneten. Én bírom az ilyen megmondó embereket, általában sokan akik unják az állandó marketing bullshitet, meg a rengeteg idióta embert, ilyen stílusban tolják...de van videója amivel én sem értek egyet, például azzal amiben azt ecseteli hogy az elektroncsövek nem szólnak bele a hangba, nyilván beleszól, csak nem mindegy mit hasonlítunk mihez. Youtubon ilyen információkat megosztani meg eleve minek is a fele nem is ért hozzá..Sajnos azt kell mondjam bele szól nem is kicsit, minden egyes gyártó más paraméterekkel gyárt előfok és végfokcsöveket, és bizony vannak olyan előfokcsövek is pl amit nem tehetsz be erősítő fokozatba, hanem csak fázisfordítónak és erről sehol egy k.rva szó nem esik, csak megy az ajnározás meg a marketing, gyanútlan vásárló meg beteszi a V1 helyére és kapásból nem szól az erősítő, de úgy hogy a következő cső is tönkremegy...saját tapasztalat
, amit 10 év után tudtam meg hogy egy youtubos videóból hogy miért nem működött anno... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Remélem azt senki nem gondolja hogy ugyanúgy van legyártva egy orosz katonai meg egy szar 8eFt-os kínai cső. Nem is ugyanaz a cég gyártja, eltérő belső szerkezetű lesz, nem beszélve a minőségről, élettartam máshogy van tervezve, de még hangban sem ugyanaz...
Anno amikor még volt itthon is elektroncső gyártás, magyar mérnökök tudtak olyat tervezni ami az akkori amerikai elektroncsőgyártók termékét nagyságrendekkel felülmúlta...sajnos rendszerváltás után mindent elloptak, meg széthordtak.
Most dobta fel a youtube, mert keresgéltem SE végfokokat, egyszerűen elképesztő miket építenek ma...160W A osztályban triódával... -
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ő legalább 20 évnyi tapasztalattal oszt észt...
a stílusa lehet nem ízlik, de az idiótától oltári messze van. -
Moleman
addikt
Én egyet sem találtam el, az első kettőt és az utolsó kettőt felcseréltem a tisztánál.
Az OD meg teljesen esélytelen volt.De amúgy nem idegen a koncepció, mikor egyszer felvettem minden gitáromat, kiderült, hogy a Gibson LP-ban a Burstbucker Pro dettó ugyanúgy szól, mint az egyik koreai superstratom hídja. Még akkor is, ha tudom, melyik melyik.

-
X2N
őstag
Pontosan, ezért is mondom mindenkinek hogy a hangszedő legyen az utolsó amit upgradelnek, kivéve akkor ha zajos...
-
doc
nagyúr
En ugyan igencsak kezdo vagyok, de meglehetosen biztos vagyok abban, hogy ezek gitarok voltak.
Na, mit nyertem?
Amugy ebbol nagyon kijon szerintem az a lent emlegetett "1%", elkepesztoen kicsi a kulonbseg kozottuk. SOKKAL nagyobb kulonbseget jelent hangzasban az erosito, a hangszoro (nyilvan nem beszelve az ide-oda tekergetett potmeterekrol) mint az hogy pontosan milyen a gitar
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
A fender volt a legegyértelműbb nekem is az utolsó akkord után, csak annak van ilyen csilingelős magasa, a Gibson hangja meg picit fényesebb volt mint az SG-nek a jávor top miatt, a PRS-ről tudtam hogy elég kiegyensúlyozott hangja van, viszont nem sok ilyet hallhattam ilyet élőben úgyhogy számomra összekeverhető volt az SG-vel...
-
X2N
őstag
Ha már gitár hang összehasonlítás, itt egy videó, (OD hangnál más a sorrend) ti mire tippeltek melyik melyik gitár, én a tiszta hangnál a felét eltaláltam(Gibsont és a Fendert is) pedig még a hallásom se az igazi de ahogy olvasom a kommenteket sokan még ennyit se jó hallással.
-
X2N
őstag
Meg azért itt már beleszámít a tonewood/gitár szerkezete rendesen. Meg akaratlanul is máshogy játszik az ember eltérő gitáron így felvételen is nehéz lesz összehasonlítani. Szerintetek hányan mondanák meg hallás után hogy az adott hangszedőben kerámia mágnes, vagy alnico II,III,IV,V,VIII-van? Én a kerámiát kerülöm, annyira nem zenei a hangzása, Slash-nek a pickupja alnico II-es, egy olyan szettet kipróbálnék. Nekem most Alnico V-k vannak a Harley Bentonokban.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy otthon gyakorláshoz használni valamit az más, mint felvételről visszahallgatni: utóbbi a különbségek kihallhatóságában kisebb egyenlő viszonyban van előbbivel. Szóval nem is nagyon értem a felvétellel való érvelést (hacsak nem kizárólag arra van használva adott cucc), ez valami fordított konvergencia kritérium.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
"EGY FÉMKERESKEDELEMMEL FOGLALKOZÓ BALATON-FELVIDÉKI CÉG A TEVÉKENYSÉGI KÖRÉN BELÜL HASZNÁLHATJA A METALLICA NEVET MINDADDIG, AMÍG NEM SZERETNE EZZEL A NÉVVEL ZENEI TEVÉKENYSÉGET FOLYTATNI."
-
Moleman
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
És tényleg, most hogy mondod, nekem is beugrott.

15+ éve, mikor még csak a Squier stratom és a Frontman 25 kombóm volt, csak úgy lehetett bármilyen overdrive-ot kicsiholni belőle, hogy bridge + közép és letekert tone poti.
Azt mondjuk nem mondanám, hogy jól szólt, főleg nem mai füllel. 
-
doc
nagyúr
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Persze, a kerdes hogy ki hallja meg megbizhatoan azt az 1%-ot? Ha a vaktesztbol az jon ki hogy nem hallod, akkor minek erolkodni?
En azt vettem eszre hogy bizonyos dolgokban hallom az apro kulonbsegeket, masokban meg egyaltalan nem (ami sokak szerint pedig egyertelmuen ott van).
Raadasul itt bejon a "diminishing returns", van hogy ahhoz a plusz 1%-hoz dupla(tripla, stb)annyit kell fizetni, van akinek ez megeri, van akinek nem. -
Ba cy lus
addikt
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
nyilvan o sem ugy gondolta hogy a leggagyibb single coil es egy profi aktiv humbucker kozott nincs kulonbseg
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Siman elhiszem hogy egy jo kinai pickup vakteszten megveri a markasat (talan Goose-T rakott be pont ilyet par honapja, ott ez siman meg is volt). Ettol meg nem igaz hogy "nem szamit", nyilvan a kinai pickupok kozott is vannak sz@rok, illetve mondom, sokat lehet rajta hangolni egy EQ pedallal. Persze van az a kategoria is, amin az EQ nem segit (pl. eleve nagyon zajos, bizonyos frekikre nem tud normalisan reagalni, stb), szoval az nem igaz hogy "nem szamit", de az szerintem igen hogy sokkal kevesbe szamit, mint ahogy sokan azt misztifikaljak.
-
consono
nagyúr
válasz
Goose-T
üzenetére
Volt kollégám S520-asát próbáltam, az nyakilag tényleg más volt, de GRGR nyaka is teljesen más, mint a Fenderé, laposabb sokkal és nincs lakkozva, egyszerűen más.
Pickupban én is gondolkodtam az EMG-kben, ha már cserélek, megmaradna a mostani design, fel sem tűnne senkinek
doc: én nem is akarok ugyan olyan hangzást kihozni, mert akkor minek a két gitár?
Csak valami hiányzik az Ibanezből, ami a Fenderben megvan. -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"Pedig állítólag a pickup nem számít! :-D"
Szerintem senki nem allitotta hogy _nem_szamit_. Az teny hogy a megfelelo varazslatokkal (pl egy jo kis 10 savos EQ pedallal) kb ugyanolyan hangot ki lehet beloluk hozni, de ki a franc akar fel orat EQ-t tologatni minden gitarcsere utan?
Bar egy okos EQ (pl a Boss 200-asa) ezt meg tudja oldani.
En inkabb a pedalokkal varialok, a Schecterhez kell egy plusz boost/overdrive es jo hangja van, ugyan mashogy szol mint a SD, de ez nem is baj, van valasztek
-
Goose-T
veterán
válasz
consono
üzenetére
Ja, hát azok a legalja. Lőjél apróról bridge poziba valami használt metálosabb DiMarziót (lehetőleg F-spaced legyen), mondjuk X2N, Super Distortion, D-Activator vagy valami ilyesmi, aztán azzal érezni fogod a metált és a karaktert. Meg az erőt.
De már egy jobbféle Alis cucc is megdobja a gyáriakhoz képest.Nemrég keringett több EMG 81-60 szett gs-en 40-45 ezerért, lecsaptam az egyikre, az is nagyon jó vétel volt. Azóta már elkeltek sajnos.
Amúgy a GRGR-nek még nem is olyan jó a nyaka, az Ibanez is pozicionálja ezeket. Próbálj ki egyszer egy sima Wizard II vagy Wizard III nyakat, ami a régebbi és a mostani alap, nem Gio Ibanezeken van.
Egyébként a Gio-kban az ötállású kapcsoló is gagyibb, nem tudja azokat a hangokat, mint ami az eggyel magasabb kategóriás Ibikben van.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Én nekem szerencsére nincs tapasztalatom Ibanez hangszedőkkel
, de amit láttam róla, meg hallottam, mindenütt az jön át, hogy mehh kategória. Meglepő módon amúgy a Slash Epiphone gyári hangszedője csupán egy hajszálra vannak a Slash SD hangszedőktől, szinte minden tesztben azt írják, hogy olyan minimális a különbség, hogy az az upgrade nem éri meg.
-
doc
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
Quantumok vannak benne? Azok elegge khm... megosztoak

Pont most volt egy post valamelyik facebookos csoportban az Ibanez gyari pickupokrol, a commentek kozott MINDEN van, de szo szerint. Az egyik azt irja hogy a gyari pickupok kozul az Ibanez a legjobb, a masik hogy o eleve ugy vesz Ibanezt hogy a pickupcseret belekalkulalja az arba. Az egyik azt irja hogy tisztara jo de metalra nem, a masik hogy csak metalozni jok
Lehet hogy nagy a szoras, esetleg az evek alatt valtoztak, vagy ennyire szamit hogy mire kotod ra, nem tudom.
Mindesetre ezek a SD-ek tenyleg veszett jok
-
doc
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
A pickup is erdekes tema. Anno a Schecterbol azert vettem az Elite verziot mert azon 5 allasu a pickup selector, a sima Omenen a 3 allas nagyon keves volt (nem volt meg az a bizonyos 4. pozicio, ahol szep tiszta hangot tud produkalni). Metalozni imadtam a jo kis sotet hangjat, faszan szolt, na.
Aztan ugye meglett az Ibanez RG a Seymour Duncanekkel (ezek nyilvan nem a gyariak benne), es mikor aztan kesobb megint a Schecteren jatszottam, fura volt hogy mennyire erotlenek azok a pickupok, nem igazan "jon at" a metal, pedig elotte milyen jo volt
Persze leeht egy kicsit tekergetni a pedalokat/EQ-t, de fura, na. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Nekem pár hete a bridge + közép volt a nagy felfedezés teljesen visszatekert tone potival. És csak tegnap jöttem rá, hogy ez a DSL1 fej classic gain csatornáján (azt maxra kitekerve) is milyen iszonyat jól szól. De igazából a kis blackstar minivel sem rossz.

Egyébként ez egy vicc, hogy a DSL1 classic gain csatornája az egy szem volume potival mennyivel sokszínűbb, mint a dsl5 classic gain a két - gain és volume - potival.
-
consono
nagyúr
Érdekes dolog ez, mert hiába a Fender Strat, mégis inkább a GRGR-t veszem a kezembe. Valahogy a nyak meg a test miatt kényelmesebb. DE sajnos a Fendernek meg motiválóbb a hangja...
Tényleg. Ugyan az a téma is máshogy szól (nem a single meg a humbi különbségre gondolok). Egyszer teszek én is valami normális pickup setet a grigrigribe... -
Goose-T
veterán
RG 4ever!
Beletettem a DiMarziókat, sajnos a bridge pickupot meg kell fordítanom fizikálisan és a vezetékeit is át kell forrasztanom, mert 2-es pozícióban zajos. Ha megfordítanám csak a fázisát, akkor zajtalan lenne, de ellenfázisban lenne a két pickup, mert akkor a másik fázisú tekerccssel közösködne, aminek bár jó polaritású a mágnese, de rossz fázisban van. Ha csak a pickupot fordítanám meg, akkor zajos is lenne és ellenfázisban is lenne a másikkal. Ezekkel a humbuckerekkel csak a baj van.

Egyébként felhúroztam 10-46-osokkal, kellett feszíteni a nyakán és a rugókon is, de elképesztően jó lett. Alacsony a húrnyomás, semmi zörgés, és amit csak a nagyon jó gitárok tudnak: annyira rezonáns, hogy nagyon érzékenyen reagál a legato (hammer-on) játékra, nem halnak el a hangok. Ja és vettem ezt a TC Polytune Clip hangolót, ez is nagyon jó cucc. A gitár rezonanciáját is jól mutatja: picit hozzáérek a gitárhoz, már rezeg is az egész, és mutatja a Polytune az összes húrt.

-
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Jaja, tudom. Csak most volt a nagy felismerés, vagy beismerés vagy mi.
Az, hogy van egy hangszered még nem jelenti azt, hogy sztratós/leszpólos tökömtudja miken vagy. Nekem is volt 335 meg LP gityóm nem lettem az. Én szerintem maradok píáreszes meg fender sztratós. Najó, itt ezek az őrült fehér explórerek teljesen felborították az agyam. Meg a Revstar van még az agyamban egy pár éve már, P90-el. De ha a lakatlan szigetre melyiket vinnék a kérdés akkor a fender sztrat. Ez a többi csak ilyen hab a tortán című gitár. -
Moleman
addikt
válasz
consono
üzenetére
Nekem a legnagyobb felfedezés a hídi hangszedőt is tekerő alsó tone poti volt a straton, tök jól vissza lehet venni a túlzó magasakat. Mikor megvettem a mostani stratomat, azt is megcsináltattam ilyenre.
A tiszta nyak+közép nekem is kedvenc, de abban pont a sok magasat szeretem, ott nem szoktam tekergetni a tone-t.
-
Ba cy lus
addikt
Mióta megvan a classic vibe strato, az S270 nem sűrűn került a kezembe, kivéve, míg a cv hangszerésznél volt. Mondjuk nem is nagyon metálkodtam mostanában. Viszont, ami feltűnt: egy cv stratocasteren - és feltételezem, általában egy valamire való stratón - minden hangszedő és tekerentyű hasznos, ott nem alap, hogy a hídi vagy nyaki pickup a favorit, és az sem, hogy a tone poti maxra van tekerve.

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
kutyek
üzenetére
Mondjuk en szeretnek ilyen minosithetetlenul jatszani.
De ott azert meg nekem is feltunt, hogy nem annyira stimmelnek a hangok.
Nem hallottam, hogy allitolag panikbeteg, o is ember. Lehet, ez csak egy rossz pletyka. Azt meg megertem, ha nem hagyjak abba, nagy gepezet, nagy love, van bennuk meg, nehez lehet leallni.
Talan Lemmyrol olvastam, hogy rendkivul lampalazas volt mindig, masszivra kellett igya magat fellepes elott, hogy valahogy lekuzdje. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát a kettős gitárjáték első másfél perce en bloc gáz, de ahogy megszólalnak az elején (1:09:24), az minősíthetetlenül hamis. És itt a hajlított, kitartott hangoknál sokszor James is alacsony
persze erre valóban rátesz még egy lapáttal, amit utána Kirk művel (1:11:26-tól). Állítólag évek óta súlyos pánikbetegséggel küzd, retteg a fellépésektől, a tömegtől. Szép dolog szembenézni a démonainkkal, de előadóművészként azért nem kéne minden határon túl erőltetni, ha nincs olyan állapotban... -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem itt a probléma Kirk minősíthetetlen gitározása. Olyan nincs b*zmeg, hogy kiáll 50 ezer ember elé és így játszik, hát nem süllyed el szégyenében?
De igen, egy kicsit a gitár is hamis.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ezt en hallom csak hamisnak ket helyen is 1:11:35 és 38 kozott?
-
btraven
őstag
Érdemes megvenni ezt a Loog gitárt? [link]
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az ismeretlen forrásnal menj be a System settings/securityba, ott tudod engedélyezni hogy elinduljon
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nincs trükk, csinálni kell, törekedni a pontosságra, és minden nap gyakorolni tiszta/torzítatlan gitársounddal is, hogy a hibák jobban felszínre jöjjenek.
Mikor most pár hónapja stratocasterezni kezdtem, azért az jobban megmutatta a hibákat. És ugyanez volt akkor is, mikor csöves kombóval kezdtem gyakorolni, sőt tán még inkább. Bár nem ez volt a célom velük, a fejlődésemhez is hozzájárultak.
-
marcusa
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem egyszerűbb volt megtanulni mint számolgatni....

-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha jól emlékszem ugyanazok a hangok egy C dúrnál és A moll-nál csak más hangról indul:
Circle of Fifths néven van
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Azt hogy lehet kiszámolni, hogy egy adott dúr vagy moll skálának mi a parallel key-e (nem tudom magyarul hogy van)? Mint a C-dúr A-moll.
Vagy csak be kell biflázni és kész? Azt tudom, hogy a dúr skála hatodik fokáról indul ugyanaz a moll skála, de ugye most a parallel érdekel.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem rossz, pláne ahhoz képest, hogy először.
Egyébként jó kis doom metal íze lett így.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Elunom az életem közben (60 bpm)
Háromszoros speed, és még messze a vége.
-
Tibizzz
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
"a Metallicának van több olyan dala, ami nem csak zúzás,"
Az első 5 lemezük megvan kazettán. Még a 90-es években sokak halhattam, de aztán jött a DT Symphony x meg Threshold és társaik akik a kedvenc progressziv rockkomat játszották.
Meg a Vanden Plas LIVE -
Tibizzz
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Jó a Metallica. A Nothing benne van a NAGY kedvenceim között, olyan Wishbone ash szerű szám.

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Tibizzz
üzenetére
Más stílus. De azért a Metallicának van több olyan dala, ami nem csak zúzás, ők nem a Napalm Death.

Most csak egyet linkelek, nekem ez az egyik személyes kedvencem tőlük (szóval Metallica top3-ban benne van):
[link].
Az S&M-en ez az a szám - és talán az egyetlen -, amire azt mondom, hogy tényleg teljesebb lett: [link]. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Elsőre nem is kell több.
Mármint kevesebb.
-
Tibizzz
tag
Én ha már metal, akkor a BS-ot javaslom sokkal szebb dallamokkal operálnak, akkor még volt lelke a daloknak. Amúgy nem a stúdió lemezekből kell kiindulni mert ott sok a csalás, halhassunk inkább koncert felvételeket, ott kijönnek ám a hibák.

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Elsősorban az időérzéket, tehát a ritmusérzéket.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha akarsz egy jó technikai gyakorlatot, próbáld meg pl. a Master of Puppets első riffjeit 50 bpm mellett (nem csalva, hogy pl. nyolcadok helyett tizenhatodokat pengetünk stb.). Kicsit idegörlő ilyen lassan játszani, de ezzel is lehet fejlődni, nem véletlenül érezzük nehéznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HUN
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9850X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mostmár nem tudom megcsinálni az öntesztet.
, amit 10 év után tudtam meg hogy egy youtubos videóból hogy miért nem működött anno...
persze erre valóban rátesz még egy lapáttal, amit utána Kirk művel (1:11:26-tól). Állítólag évek óta súlyos pánikbetegséggel küzd, retteg a fellépésektől, a tömegtől. Szép dolog szembenézni a démonainkkal, de előadóművészként azért nem kéne minden határon túl erőltetni, ha nincs olyan állapotban...