- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
redglobe
csendes tag
-
kenand
veterán
válasz
Bernyó84 #42167 üzenetére
Szia!
Általában működik, indul is, de módosítás nélkül-általában- nincs SSE 4.1 és Speedstepping sem, tehát az órajel folyamatosan a max érték, max throttlingot lehet beállítani.
Nem nagy ügy a módosítás, de ha rákeresel vannak honlapok "kész" módosított BIOS-sal a legtöbb alaplaphoz. (Bios mod fórum és egy orosz lap is, ott SLIC módozat is van, ha kell)(#42168)
Én is rátettem az utaolsó gyárit, el is indiult, de CPUID-vel lehetett látni, hogy nincs SSE 4.1 támogatás, és a processzor órajel is állandóan a maximális értéken ment. Mivel kicsit overclockoltuk, így jobban melegedett. Mod után az órajel a túlhajtott 3000 és 2400 között ingadozik, kevésbé melegedik a CPU.A belinkelt CPUID-s képen is pont a 6x szorzós 2400-as csökkentett órajel van elcsípve.
(5420-as 2.5 Ghz-s CPU FSB emeléssel 2.4-3G Hz-en megy) -
-
looser
addikt
válasz
Bernyó84 #42133 üzenetére
Ahogy elnézem, sokkal nem lenne gyorsabb, de nagy változások és vásárlások is történtek már szimpla birtoklási vágyból, szóval szerintem adhatsz neki egy esélyt, ha gondolod :-)
Ja, és kevesebbet fogyaszt :-)A microcode update-et ennek alapján csináltam meg. Sokkal egyszerűbb, mint amilyennek tűnik, de azért vagy két órát elszórakoztam vele, nem akartam gallyra vágni az alaplapot :-)
-
hamazsa
csendes tag
válasz
Bernyó84 #41745 üzenetére
Köszönöm a segítséget és a tanácsadást, de inkább nem bajlódom ezzel... bármit csinálok, ez a 2 márka nem fog összeférni... én is csak azért voltam értetlen, mert megtévesztett a KingMax matrica a Nanya ramokon... fölösleges vele többet foglalkoznom és titeket sem túráztatlak legalább
Szerzek rendes ramokat és remélhetőleg nem lesz ilyen gondom.
Még egyszer köszönöm szépen a segítséget!
-
hamazsa
csendes tag
válasz
Bernyó84 #41742 üzenetére
Elmesélem akkor a ramok történetét, mert lehet szerepük lehet a problémámban...
Nekem ez a 2db Nanya ram van a gépemben már 2008 óta amikor meglett a gép és igazából mai napig teljesen jól teljesít... sokat játszok tehát tudom, hogy nincs probléma velük. Múlthéten rendeltem magamnak egy KingMax DDR2 2GB 800mhz-es Ramot, amit betettem a Nanyák közé és azok voltak a szituációk amik most is. Nem indul a gép, csak fekete kép és restart 10mp-ként... vagy elindul de 4GB-ből csak 2-t kezel... azonban kivettem az egyik 1gb-os modult és bent hagytam a 2gb-osat és a másik 1gb-osat... volt olyan hogy 3gb de csak 2-t használ, akkor változtattam a sorrenden és utána 3gb volt és annyit is használt... gyanakvó lettem, hogy nem-e a ramnak van baja és kicseréltem az egyik 1gb-osat a másikkal ami nem volt benne a gépben és ugyanúgy elindult 3gb-al és annyit is kezelt...
Eszembe jutott, hogy egyik haveromnak a gépében ugyancsak 2db 1gb-os DDR2 Kingmax ram van elmentem hozzá, kicseréltem a 2gb-os modult a 2db 1gb-osra, gondolván hogy így már biztosan szinkronban lesznek, ha esetleg az lett volna a probléma... megint csattantam egy nagyot mert így sem tudom kihasználni őket. A következő tervem az lesz, hogy a Nanya márkájú ramokat elviszem neki, hazahozom a 2GB-os modulomat amit múlthéten rendeltem és beteszem a 2 valódi kingmax mellé... ha az sem lesz jó...... jön a fejsze
-
hamazsa
csendes tag
válasz
Bernyó84 #41738 üzenetére
Értem, de szerintem kibújt a szög a zsákból... ugyan az időzítések ugyanazok, de a márka koránt sem... pedig a kingmaxos matrica rajta virít, de az Everest kimutatta, hogy valójában valami "Nanya" márkájú Ramok vannak a birtokomban, a másik 2 viszont valóban KingMax...
Van egy 2GB-os DDR2 KingMaxom is... úgy szerinted összeférnének, hogy belerakok 2x1gb KingMax és egy 1x2GB KingMax ramot? Tehát nem 4 modul hanem csak 3..?
-
hamazsa
csendes tag
válasz
Bernyó84 #41736 üzenetére
Nem igazán tudom mit jelent az "időzítés" a ramoknál, de ha elmondod akkor utánanézek!
F7 volt rajta, de amikor vettem "új" procit akkor kellett az F9 az E0-stepping miatt... látom van fent egy F10a béta bios is. Próbálkozzak vele? Vagy tegyek fel egy régebbi F4 / F5-öt?
Amúgy ennek az adatlapnak a 4GB-ot mindenképp kezelnie kell szóval nem értem mi lehet a gond...
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bernyó84 #41727 üzenetére
Próbáld meg csak 1 db DDR2 modullal abban a két slot valamelyikében (vagy egymás után mindkettőben), ahol most a nem működő 1GB-os memók vannak.
Ha így sem indul, akkor tartok tőle, hogy MOBO hiba lesz. Elég egy rossz vagy KH-s forrasztási kötés a CPU foglalat - északi hid - memoria foglalat között.
Az is lehet, hogy megfeszül a lap (ami ugye valamennyire természetes is) de ez is elősegíti az ilyen hiba kialakulását. Érdemes ilyenkor kivenni a lapot a házból, és asztalon összerakva kipróbálni.
Persze nem akarlak ezzel ijesztgetni, lehet más is a baj, pl. BIOS beállítások... de reset után elvileg jónak kellene lennie, szóval nekem nincs más ötletem. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Bernyó84 #41721 üzenetére
Több winchester is van a gépben?
Pendrive-ot ugye kihúztad?
Ha több vinyó is van a gépben, akkor nem csak a boot sorrend a lényeg, hanem a vinyóknál is meg kell határozni az elsődlegest.
Ha most IDE módban van, akkor az nem lehet, hogy anno AHCI módban lett telepítve? Mert akkor most is AHCI-be kell kapcsolni.Nekem úgy rémlik, hogy P35C-DS3R -nél is van DES talán 2.1 revíziótól. (de ebben nem vagyok biztos)
De nézd meg, mi van a lapra írva.Ja bocs, látom a lapra is ez van írva. Akkor pedig tuti P35C-DS3R.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bernyó84 #41707 üzenetére
Itt van sz.j írása.
Sztem így a legegyszerűbb és biztonságosabb. -
pmheros
őstag
válasz
Bernyó84 #41702 üzenetére
nekem e4400 -es volt anno, annak 302*10=3020MHz volt a vége (egészséges fesz mellett). Ez mellett a legmagasabb osztóval max 1280 -at ment volna ddr3 ram, ha akkoriban lett volna olyanom.
Én a ddr3 -nak az előnyét az olcsóbbságában látom, nem a teljesítmény előnyében, mert ez utóbbi nem igazán észlelhető.
-
ricky731
tag
válasz
Bernyó84 #41692 üzenetére
Eleg jonak tunik ez az uj BIOS van rajt egy par uj dolog. Meg en inkabb emiatt az I/O dolog miatt raktam fel de eddig jonak tunik. Hat igen tuningnal eleg haklisak tudnak lenni a dolgok(alaplap, proci, ram). Nekem is F10 volt fenn amiota megvettem, igaz engem annyira nem izgatott a tuning mert en beallitottam 8*400ra az E8400asomat es azota is ugy van/volt. Adtam neki egy kis plussz feszt meg PCI 100hz re aztan kesz.
-
pmheros
őstag
válasz
Bernyó84 #41644 üzenetére
333 -as processzor oldali fsb mellett fog a lapodban az (1600 -os) ram 1333 -at menni !
Nálam is így van, ez a memória osztásból következik. Magasabb osztó(szorzó) nincs! Ahhoz hogy 1600 -on járasd a memót, 400 -on kell menjen a cpu. (E4500 -nak 200 -as az alapértelmezett fsb -je)Többünknek van/volt 2x 4GB ddr3 p35 -ös giga lapban, és eddig mind ment.
-
robotjatek
tag
válasz
Bernyó84 #39994 üzenetére
Próbáltam lejjebb venni az időzítést, 4-5-5-15ön bármilyen feszen kékhalál, még 2,2V-on is, többet pedig nem voltam hajlandó adni nekik. Órajelemelésre szintén ilyen "kedvezően" reagáltak, 844MHz effektív órajel volt a maximum stabil beállítás, ami barátok között is kevés, főleg 2,1V-on... Vettem volna inkább 1066os Kingmaxot, de a fene se gondolta volna
-
Telefunen
őstag
válasz
Bernyó84 #14931 üzenetére
Nem, sőt szvsz. talán a korábbi reviziók alkatrészeivel spóroltak a legkevésbé (egyébként is, USB így is annyi van mint a szemét, COM és LTP portra viszont bármikor szükséged lehet). Ráadársul mintha a C-s lapok közül a rev2-esek keményen alulfeszelnék a memóriát, míg a rev1.1-esek csak egy kicsit fölül. 1 szavazat az 1.1-re.
-
Chas01
tag
válasz
Bernyó84 #14929 üzenetére
Ha jól emléxem (mikor utoljára néztem) a különbség erősen szembetűnő: A hátsó panelen a rev1 még com és lpt portokat tartalmaz, míg a 2 már USB-ket az előzőek helyén. És ebből következik, hogy átalakítani sehogy nem, fogod.
szerk: De kövezzetek meg, ha valamit kihagytam volna! -
FefeeX
veterán
válasz
Bernyó84 #14851 üzenetére
Sajna előre nem lehet megmondani, mi merre meddig fogja jól bírni...
Nekem 2180-am van, de 3ghz-t stabilan csak 1,5V-on viszi, ami azért relative elég sok. Másnak meg majdnem alapfeszen megy 3ghz-t...
A gyári hűtőnek egyébként az 1,5V már sok esz valszeg, nekem azt még egész jól meghűti a zalmi... -
tal-garius
aktív tag
-
Gorneck
legenda
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest