- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
ruti
Közösségépítő
ugye-ugye mindig az első megérzésre kell hagyatkozni
-
FlasH-BacK
senior tag
Első tippem: külső mechanikai behatás: ha szállításkor nem az ülésen volt, vagy valami puhán, hanem padlón/csomagtartóban, akkor bőven érték mindenféle rezgések, hisz a jó magyar utak közel sem tökéletesek, az autó sem csillapít le minden rezgést. Mondjuk ezesetben szerintem nem próbálna, csak egyszer indulni, de nem ismerem annyira az indítási folyamatot.
Második tippem: túlhajtási/proci órajelállítási probléma. Ha volt húzva előtte, simán lehet hogy amiatt makacskodik. Cmos reset biztos hogy megfelelő volt? (a gombelem nincs lemerülve?)
Nekem akkor csinálta ezt, amikor régi bios volt benn, és az E8400-as procinak 266-os fsb-t akart adni a lap, amin a proci nem hajlandó elindulni. Mivel esetedben ezt az inkompatibilitást kizárhatjuk, valami más lehet a hiba oka. Mégis azt mondom, próbálj szerezni egy másik procit, lehetőleg ne négymagosat és ne 45nm-est, és azzal próbálj rá.
Plusz tipp, hogy tápot ráadod, bekapcsolod, hagyod hadd bénázzon kicsit, majd csak az alaplapon kapcsolod ki, a tápot hagyod rajta rendesen, és úgy kapcsolod vissza. Próbáld még resettel is. Ha nagyon nem megy, próbáld ram nélkül elindítani (nekem volt hogy a 965-ös Giga lapomat ez térítette észhez)..A próbát mindig a lehető legkevesebb rákötött komponenssel csináld: 1db ram modul, 1 vga, más nem is kell, így minimalizálódik a hibaforrások száma.
-
robyg
senior tag
Csövi.
A tápot ramot vgát egy másik gépbe próbáltad ki?
Nálam is volt ilyen próbléma de nekem kontakt hibája volt. Valószinű a szállítástól
Teljesen szedd szét a gépet majd újra rakd össze vgát ramokat procit kétszer háromszór tedd be.
A sata meg a tápkábeleket is húzd ki majd viszza. Mindenhol vinyónál dvd-romnál stb.Mintha most raknál össze egy új gépet.
Annak idején nekem ez segitett.
Ha nem fog így se működni akkor a hardvereket kellene letesztelned egy másik gépbe ha tudod.
Az uncsimnak egy ugyanilyen lapja volt csak a rev1.0ás.
Nála például a hang chipje meghalt. Azon kivül teljesenműködő képes a lapja.Az enyémnél meg a hálózati chipje sza..kodott de azóta jó.
Remélem tudtam segíteni valamenyit.
Ha van valami fejlemény irjál.
-
Pancsermeste
őstag
A tesztnek akkor van vége, ha leállítod...
"Állítottam most +10V feszt."
Ugye +0.1V-ra gondoltál?
Az is kérdés, hogy a menüből választottad ezt ki, vagy az eddigi értékhez képest adtál még + 0.1V-ot?
Ha csak +0.1V-ot adsz, akkor kapnak a RAM-ok 1.9V-ot.
Kingston-nak 800MHz; 5-5-5-15 időzítéssel 1.8V a feszültsége, 4-4-4 esetén 1.9V elég lehet, de biztosabb a 2.0V.
Nem tudom, pontosan milyen Geil RAM-od van, de valószínűleg annak alapból kell a 2.0V, tehát én mindenképpen +0.2V-ot adnék neki. -
Pancsermeste
őstag
Minek neked másik memória tesztelő program? A memteszt kimutatta a hibát... vagy most olyat keresel, ami nem mutatja ki??
Amúgy, ha normál használat mellett nincs hiba, akkor nem kell foglalkozni azzal, hogy a tesztprogi mit ír.
Sajnos különböző típusú RAM-oknál gyakran előfordul, hogy csak a nominálisnál alacsonyabb időzítéseken hajlandóak hiba nélkül együtt működni (vagy még úgy sem). -
Gorneck
legenda
Küldtem privit...két linkkel ahol annyi beállítást találsz mint állat...
De itt egy példa:
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2
High Speed Dram DLL Settings-----option 1
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,2
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------normal
V Core-----------------------------1.4V
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest