Új hozzászólás Aktív témák
-
-
s.s.j.goku
tag
válasz
pmheros #42313 üzenetére
A proci vissza lett véve, úgy már próbáltam. nem segitett, egy CMOS-t tolok otthon majd.
Illetve olvasgattam vissza hogy papirral kicsit megcsiszolni a ramok lábait.
Lehet azt is megpróbálom , esetleg adok neki kis plusz feszkót ahogy ajánlod.
Azt nem tudom milyen a Bios , a legfrissebb van e fent. Még azt megnézem.
Köszi a hozzászólást remélem segit. -
válasz
pmheros #42222 üzenetére
Ja, tényleg, rossz képet tettem be.
Mindegy, a lényeg ugyanaz.Használtam már azt a lapot 1600-as DDR3-as ramokkal, azt tudom, h kezelte, de nem emlékszek már, h 1600-on vitte, vagy csak 1333-on (nem mintha lenne jelentősége), én örültem akkoriban, ha manual leírásával ellentétben vitte az 1600-asokat is gond nélkül.
Jó lenne megszabadulni a DDR2-es ramoktól, meg a csak ezt támogató laptól, de csak azon van 8pines CPU tápcsati, ezért nem tudtam hirtelen mit csináljak.
Mondjuk Gigabyteot sem értem, csinálnak egy csúcs lapot DDR3-as ramokkal, és akkor lehagynak róla egy olyan extra csatlakozót, ami a hasonló chipesetes lapjaikon meg ott van.Mondjuk most megnéztem a Q9650-es processzor 95W-os TDP-jű, lehet ezért gondolták úgy, h ha ennek elég a 4 pines táp, akkor nincs szükség 8pinesre, ennél nagyobb processzort akkoriban még nem ismertek ezekhez a lapokhoz. (leszámítva a QX-es processzorokat)
-
BlasioX
újonc
válasz
pmheros #42114 üzenetére
Köszönöm a gyors reakciót.
Az, hogy a proci nem szolgálja ki kellőképp majd a kártyát, ez a gyakorlatban jelentősebb / kevésbé jelentős teljesítmény csökkenést jelent (a kártya esetében) vagy valami mást?
Jövőre indokolt lesz egy új gépet összeraknom, de úgy gondoltam, hogy most ezzel kártyával még jól járok, mert tudom használni is, illetve jó lesz majd az újba is (egy darabig).
-
Zoli986
tag
-
robyg
senior tag
válasz
pmheros #41971 üzenetére
Na tehát sikerült 3.6-ra felhúznom a procit fesz emelés nélkül.
Tovább nem vittem mert a ramjaim 1600ok azokat meg nem akartam már tuningolni.
(Meg nem is tudtam volna mint kiderült mert a tápom eléggé a határán volt)Na szóval:
A Nuclearus MultiCore v2.0.0 proginál kb. 25%os volt a sebesség növekedés a procinál.
Az Intel BurnTest v2.5nél 37%os.Az AIDA64 Extreme Edition v3.20.2600 proginál:
A memória:
Olvasás: 24.42%
Írás: 18.87%
Másolás: 22.88%
Késleltetés: -11%CPU:
Queen: 20.01%
PhotoWorxx: 3.20%
Zlib: 20.02%
AES: 44.02%A fogyasztás tuning nélkül:
Üresjárat: 120W
Terhelve: 336W ; a proci:141-182W
Hőmérséklet:63-74 fok közöttTuningolva:
Üresjárat: 120W
Terhelve: 400W ebből a proci 220W
Hőmérséklet:67-74 fok között. Néha 80 fokra is felugrott.A procihoz külön van egy ZALMAN ZM-PCM1 kütyüm ami az alaplap fogyasztását méri.
Ebbe benne van a chipset,memória,cpu fogyasztása is.A hőmérsékletet a CoreTemp progival mértem.
Nem tudom hogy ezek az adatok mennyire valósak. 3d Markom sajna nincs azzal nem tudtam kipróbálni.
De van Battlefield3-am.
A gamet 1680*1050en nyomtam minden fullon kivéve a Texture Quality azt Highon hagytam (legalább egy másfél gigás vga kell hozzá hogy ezt ultrán lehessen hagyni)
Rush,Metro és 40es szeró volt.
Egyetlen egyszer se akadt meg a game. A játék beépített fps mérőjét használtam 70 képkocka alá nem ment le egyszer sem.
Itt a fogyasztásom 490W volt. Itt ment 80 fokra a proci 'hőmérője'. Ja az összes fogyasztásmérős mérésbe nincs benne a monitorom.
A tápom pedig 500W-os FPS. 85%os hatásfok mellett 425W-ott tud leadni.
Tehát kicsit megterheltem a tápot.
A lapomon is éreztem hogy nyomja a hőt mint állat jól mondtátok ez a lap kevés egy négymagos procihoz.
Hiba van vízhűtés a cpun,vgán meg a chipsetemen.
Hosszú távon ez lap szerintem nem bírná.A konklúzióm:
Nekem nem ér meg ennyit hogy húzzam a gépemet a BF3 miatt (leginkább ezzel játszok).
Tununing nélkül is elviszi a gépem. Minimum 40FPS-el.
Igaz akkor a Shadow Qualityt Highra ; Antialiasing Deferredet 2*MSAA ; Anisotropic filtert pedig 8ra kell vissza vennem.Tehát csak három dolgot kell visszább vennem és lazán játszató game.
Amúgy se vagyok egy olyan FPS örült.Plussz a fogyasztásom is nagyon megnőtt a tápot meg a lapomat is kinzom vele nem kicsit.
Egy dolog a BF3hoz ez a fajta proci gyenge alapórajelen.
-
-
Töki bácsi
aktív tag
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pmheros #41670 üzenetére
Köszi! FAT32-re volt formázva. A GA-P35-DS4 rev. 2.1-en megy a DES.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pmheros #41657 üzenetére
Köszi pmheros, Jorus! Újratelepítettem a chipset drivert, de nem ajánlott fel eltávolítást, ellenben lecserélte az AHCI drivert, viszont nincs hibaüzenet.
Remélem most már jó lesz.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pmheros #41654 üzenetére
Köszi! A chipset drivert, hogy lehet eltávolítani? A telepítés végén hibát jelzett.
Nem Benchmarkolok. Egészségedre!Köszi sz.j! Eltávolítottam az AHCI driver, újraindítás után felrakta a drivereket, majd újraindítás után megint telepített, visszaállt az alap AHCI driver, a lemezek megint eltávolíthatók. A sebesség is jó.
Majd kiderül, hogy ez okozta a ntoskrnl.exe túlpörgését, ma is lefagyott a gép.
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
pmheros #41645 üzenetére
Köszi az infót.... A prociból sikerült már kihoznom 9x333-at is és szerintem még menne kicsit tovább is, de nem akarom feszegetni a határokat
.
Azért gondolkodom ezeknek a memóriáknak a beszerzésén, mert van 2x1 és 2x2 GB Corsair XMS2 memóriám, amit ha eladok (2x1 gb kb 4-5e + 2x2gb kb 9-10e), akkor plusz költség nélkül meg tudom venni az újat így 6GB helyett 8GB memóriám lesz... Tudom, hogy nem lesz érezhetően jobb a dolog, de ha ingyen megcsinálhatom, akkor miért ne?...és talán még a későbbiekben beleteszek majd egy Quad-ot, ha nem lesz elég a 3Ghz-en hajtható E4500...
-
jano_77
nagyúr
válasz
pmheros #41485 üzenetére
Ok
akkor ezt tekintve megnyugodtam.
Azt viszont továbbra sem értem és találok rá magyarázatot, hogy a BIOS-ban miért nem lehet semmit átállítani az alap értékekről!?
Bármit állítok is át, változtatok meg, default módban újraindul a gép.
Erre esetleg tud vki magyarázatot adni? Gomb elem cserélve lett, kondik állapota normális, nem púposak. Legfrissebb F14 BIOS van fent. -
sz.j
nagyúr
válasz
pmheros #41438 üzenetére
Ha visszaállítok mindent IDE-be, akkor ugyanezekkel a cuccokkal lejátssza a CD-t, ill. CD-ről bebootol, tehát szvsz ezek (kábel, optikai meghajtó) nagy valószínűséggel jók.
De itt van egy "érdekesség". Amikor a Win7-et telepítettem minden tökéletesen működött, azaz bebootolt a gép.....
-
jano_77
nagyúr
válasz
pmheros #41380 üzenetére
Megtörtént a "nagy" művelet, procit kicseréltem, fel is ismeri, hogy E5800, de vmiért a régi E2200 értékeivel bootolt be?!?
Ez vajon mitől lehet?
Proci cserénél a BIOS-t vissza kell állítani deafult-ba?
Nem értem miért 2.2GHz-en indult el, mikor elvileg az 5800 alapból 3.2GHz-en kellene, hogy menjen!?Tudna ebben vki vmi okosat mondani számomra? Esetleg elcsesztem vmit?
-
remington2
senior tag
válasz
pmheros #41358 üzenetére
Magára a problémára létezik valamilyen megoldás? Visszaolvasgattam, és többeknél jelentkezett ez. Bizonyára okkal csinálja ezt, bár nem látom be, mi értelme lenne 2x indulni, mintha a másodjára töltené be a tuning-konfigurációt (vissza nem állít semmit, tehát nem reseteli az értékeket). A szorzókkal + ram sebességgel + fsb-vel, és talán a feszültségekkel történő variálás megoldja? Valami nem tetszene neki, és az a baja?
-
jano_77
nagyúr
válasz
pmheros #41332 üzenetére
vissza tettem az elemet, újra rákötöttem a tápot illetve a TV-t, majd bekapcsoltam és elindult, pittyent - rögtön meg is örültem, de túl korai volt, mert abba sem hagyta a pittyegést!? Most folyamatosan monoton pittyegést ad ki magából, de kép továbbra sincs?!?
Ezt én nem értem, mi a szar lehet a géppel?!? -
jano_77
nagyúr
válasz
pmheros #41332 üzenetére
igazából ki volt húzva minden, plusz van a tápon egy plusz 0/1 kapcsoló, az is le volt kapcsolva, ki is vettem az elemet, de most azért megteszem újra.
Annyit próbáltam még az első elem eltávolítás előtt, hogy a CLR_CMOS tűpárt zártam rövidre csavarhúzóval - állítólag ugyan azt éri el ez a beavatkozás, mint az elem eltávolítás!?
Esetleg ekkor sérülhetett meg az alaplap?!?illetve még csináltam olyat, hogy csak az SSd volt felcsatlakozva miután frissítettem a firmware-t, majd win7 telepítő lemezzel indítottam el. Ekkor azonban már nem csinált semmit, nem volt semmi jel!?
Mást nem csináltam vele. -
jano_77
nagyúr
válasz
pmheros #41286 üzenetére
Pfúúú....sajnos keveset értettem abból, amit leírtál, de azért nagyon köszönöm.
Mindenesetre azt igen, hogy nem érdemes 4GB-os RAM-ot venni.
Ha jól tudom és emlékszem, akkor a mostani 2x1GB Super Talent ramjaim is pöckölhtőek valamelyest. Elképzelhető, hogy elegendő lenne akkor vennem még 2x1GB ST ramot és inkább venni egy erősebb procit?Amúgy megnéztem az ajánlott procis fórumot, de márciusi az utolsó hozzászólás. :-(
Nem nagyon pörög, nem tudom mikor kapok ott választ.Nézegetek most a neten DDR2-rs ram tesztet és ott pl azt írták, hogy általában nem a ram a szűk keresztmetszet, hanem sokkal inkább a proci és/vagy videókártya.
Azt írták, hogy a DDR2-800MHz-es ram teljesen megfelelő.Windows-al kapcsolatosan a 64bit-es rendszer miben jobb, érdemes felrakni, ha mondjuk a 4GB lenne a max a gépben?
-
Everlost
csendes tag
-
Everlost
csendes tag
válasz
pmheros #41216 üzenetére
Amikor elindítom a gépet a sokásos nemoria tszt meg ilyenek!Lát mindent ,winyot és meghajtót is!És mindeggyik féle procit is amit csak támogatni tud.A Win7 betőltése már csak egy sőtét képernyő és előről kezdi az egészet!
A boot-t meg arra értem hogy semmit ,azaz újra telepíteni se tudom mert ,úgyanazt csinálja akkor is csak tesztek és újra és újra
-
válasz
pmheros #41198 üzenetére
És megoldotta a CTRL+F1!!! Nagyon köszönöm, úristen nagyon baró vagy! Köszi szépen, nagyon hálás vagyok. Már ramcsere volt, mert kifagyasztotta az 1100-as ramokat 900-on is. Extrém performance level-t tolhatott nekik, meg subtiming-okat. És hogy erről az F1 buliról én még ossem hallottam!
Még 1x nagyon szépen köszönöm! (ne tudd meg itt mekkora anyázás, idegeskedés, miegymás volt már)
-
válasz
pmheros #41098 üzenetére
Értem!
Ok!
Ellenben találtam valamit, amit eddig nem vettem észre!
Éspedig a Sata port opcióit!
Nálam IDE módba van és állítolag ennek AHCI mód-ba kell lenni!
Csak azt is olvastam egy angol forumba, hogy ezt OP telepítés előtt kell átállítani!
Szerinted hozzá merjek nyúlni? -
-
-
pmheros
őstag
válasz
pmheros #40917 üzenetére
kicsit jobban megnéztem a linkelt képet és már sejtem hogy mi összefüggés van az asztalodon található 4 autós játék indítóikonja, és a tuningos kérdésed között.
Ehhez írnám most le a véleményemet:
-LC power táp: az is valami hogy elviszi a géped, nem hogy még tuningot is bírjon
-Green vinyó az 5400 -es fordulatával nem játékos gépbe való
-a mai játékos gépekbe bőven elég a 4GB -ram. Bár nevében a 1GB -os modulok ugyanolyan néven futnak, a borítás alatt lehet egészen más típusú memória chipek lapulnak. A különbözőség, a 4 modul terhével párosítva hátráltathatja tuningnál az elérhető eredményeket, valamint a stabilitást
-800 és az 1066MHz memória órajel között nincs játékokban érzékelhető különbség, de legalább fesszel kínálhatod rendesen szegényeket 2,1-2,2V környékén
-a játékaid futási sebességét elsősorban a VGA fogja meghatározni, ameddig az egy 5770 addig nem kell csodát várni. Nekem is volt, szerettem, de az már régen volt.
-a procid órajele ehhez a videókártyához egy jó párosítás. Olyan 500-600MHz -et még bele lehet tenni átlagban, de számot tevően nem leszel gyorsabb. Ha érzékelhető különbséget akarsz, akkor pl egy 4magos proci a Dirt2/3 -ban nagy segítség lenne.
Ha ezek ellenére mégis tuningra adnád a fejed akkor itt a PH! -n a Core 2 - Tuning -ba nézz be és olvasgass. -
sz.j
nagyúr
válasz
pmheros #40875 üzenetére
És miből gondolod azt, hogy nem használtam a keresőt?
A "kedves" hsz-d előtti keresésemre sajnos a "bootolás pendrive-ről" keresésre csak ezt dobta.Ha esetleg a beidézett hsz-ban lett volna a keresőszóra releváns szó is (pendrive!!!), gondolom a többivel együtt kidobta volna a kereső ...., úgy hogy erről ennyit.
Amúgy
- kezdettől fogva az a sorrend van nálam beállítva ami a képen is látható
- ugyanaz a pendrive a másik gépemen tökéletesen bootol -
Dracula
őstag
válasz
pmheros #40804 üzenetére
Köszi ezt és mindenkinek!
Váltani nem akarok most, akkor már megvárom a 4 évet. Most csak VGA lesz majd, ami jövő-biztosabb (tehát lehet, hogy még a 6950 utódját is kivárom, 7xxx széria?)... a proci csak kérdés volt.
A hétköznapi alkalmazások során túl sok is a proci, nem érzem lassúnak. (chat, internet, filmek...)
Üdv!
-
lajos001
aktív tag
válasz
pmheros #40840 üzenetére
Akkor tisztázni szeretnék valamit. Én eddig a stanby állapotból való indításról beszéltem, nem altatásból való ébresztésről. Elnézést, hogy nem fogalmaztam pontosan.
Ha leállítom a gépet (nem altatom, hibernálom), de nem áramtalanítom a WOL működik, bebootol a gép. Abban az esetben viszont, ha leállítás után áramtalanítom (mivel ez egy HTPC ezt rendszeresen megteszem), a WOL már nem működik.
Szerintem ekkor is működnie kellene, legalább is jó lenne. -
lajos001
aktív tag
válasz
pmheros #40838 üzenetére
Úgy látszik a program volt a hibás amivel próbálkoztam. Találtam egy másikat és azzal már ébreszthető.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a rám szánt időt.
Már csak egy gondom van vele, miért nem tudom ébreszteni áramtalanítás után? Ha elmegy a 230 utánna kézzel kell bekapcsolnom és csak ez után tudom ébreszteni programmal. Olyan mintha a memóriában tárolna valamit az ébresztéshez és áramtalanítással azt elveszti. Ez normális? Azt olvastam a MAC cím bele van égetve, annak nem kell áram, és az ébresztés a MAC segítségével történik.
Ezt még jó lenne megoldani..... -
_ak_
addikt
válasz
pmheros #40781 üzenetére
Van ilyen kábel és azt a 3 tű csatlakozót is megtaláltam, csak SPDIF IN néven fut és pont fordítva vannak a tűk. Erre rákötöttem, de semmi nyomát nem láttam annak, h működne a dolog. A manual szerint is ez bemeneti csatlakozó. Mást viszont nem találtam, ahová rá tudnám kötni.
Lehetséges, h pont a dq6-on nincs is spdif out?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged