- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #26046 üzenetére
Köszi, én is...
Már a 20. teljes ki-be kapcsnál járok és eddig minden OK.
(azért megvárom a 30-at is, biztos, ami bizonytalan...)
A bios-ban vissza állítottam a sata port 0-3 native mode-ot disabledre (alap) és a cpu vcore-t is normalra - maradjon csak 1.17500V-on a fesz ha már ennyit ad alapból a lap, minek emeljem azért, mert másnak meg 1.22500V-ot ad...
(a core temp szerint a vid amúgy is csak 1.0625V)
Most a biosban az új vinyó ide 0 masterben jön fel, szerintem ez jó, a régit majd átdugom egy másik sárga csatiba és az lesz majd az ide 2-es... aztán format...Na, meglett a 30 ki-bekapcs is...minden OK.
Most szétszedem és adok a másik vinyónak...
- Alex -
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #26046 üzenetére
Köszi, én is...
Már a 20. teljes ki-be kapcsnál járok és eddig minden OK.
(azért megvárom a 30-at is, biztos, ami bizonytalan...)A bios-ban vissza állítottam a sata port 0-3 native mode-ot disabledre (alap) és a cpu vcore-t is normalra - maradjon csak 1.17500V-on a fesz ha már ennyit ad alapból a lap, minek emeljem azért, mert másnak meg 1.22500V-ot ad...
(a core temp szerint a vid amúgy is csak 1.0625V)Most a biosban az új vinyó ide 0 masterben jön fel, szerintem ez jó, a régit majd átdugom egy másik sárga csatiba és az lesz majd az ide 2-es... aztán format...
- Alex -
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #25994 üzenetére
Szia!
Eljutotam végre a gépemhez is... (a két hónapos kislányomtól ez kész csoda
)
"régi" vinyó lehúz, új ráköt (cselesen a 0-as sárga csatira csakhogy következetesek legyünk, biosban fesz minden normalon, alap beállítások, stb...)
Win XP SP3 integrated cd be, 2 partíció létrehoz, gyors ntfs format a c: -nek, win fel...
netről letöltött vezérlők telepít...Most vagy már 10x újraindítottam a gépet és simán bootol, rendesen betölti a rendszert...
Az ujraindítást nem "újraindítás"-ként értem, hanem gép leállít vár 30-40 mp és power gomb...
Jó lenne ha csak télleg az op miatt nem indult volna el, mert akkor format (persze nem gyors hanem rendes) a régi vinyónak és enjoy....
Megvárok még 20-30 ki-bekapcsot és majd megírom, hogy minden okés-e vagy megy a levesbe...
Köszönöm az eddigi tanácsokat:
- Alex -
-
törölt tag
válasz
Gorneck #25999 üzenetére
CL5-ön minden alap, egyedül a cpu kap 1.45V-ot. CL4-ben megpróbáltam a RAM-nak +0.3 és +0.4V-ot adni, de nem segített, az MCM-nek adtam +0.1V-ot, de így sem lett jobb. Viszont ha 2db modul marad a gépben akkor minden működik alapon. Fura helyzet! Azt hiszem elpasszolom a 4 modult és veszek 2öt, de nem tudom egyátalán megéri-e a befektetést a CL5-ről CL4-re áttérés.
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #25992 üzenetére
Ok.
Hazamegyek és leformázom a teljes vinyót, majd újra létrehozok 2 particiót és az elsőre feltolom a win xp-t és megnézem....
Majd szólok, addig is Thx.
(a ramok az adatlapomon, sztem . bírnia kéne..., 3600-on orthos, everest stab. teszt nem jelzett hibát, sőt próbáltam az occt-vel is az is ment 1 órát..., vista alatt 3dmark vantage is simán futott...)- Alex -
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #25990 üzenetére
Szia!
Az MIT: Kép így nézett ki (és vitte simán fesz.emelés nélkül a 3600-ot is).
Most az alján a Cpu Voltage Control át lett állítva Normal-ról 1.22500V-ra, alatta a normal cpu vcore (kék szöveg) maradt változatlanul 1.17500V.
CPUZ-ben eddig terhelés alatt 1.12V-ot mutatott, most 1.168V-ot mutat, tehát valamit emelt, de nem hiszem Én sem, hogy a procival lenne a baj, mivel a Core Temp a VID-re 1.0625V-ot ír neki, a bios meg alapon ott, ahol a hőt és a ventik ford. számát is írja 1.14V-ot mutat.
Szerinted érdemes esetleg win telepítő lemezről megszüntetni a két particiót és teljesen újraformázni a vinyót? Az Ipon-nál azt mondták, hogy 2-3 hét mire bevizsgálják de addig akkor nem megy a vállalkozásom, mivel munkára van a gép...
csere lapot nem kötelesek adni???
- Alex -
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #25979 üzenetére
A fesz értékeket nem win alatt értettem, hanem a bios mutatja a normal vcore alatt, hogy 1.17500V (másoknak, sokaknak meg ugye 1.22500V)
Most fogtam és manuálisan beállítottam a VCore értékét 1.22500V-ra.... (ettől függetlenül a lap alatta 1.17500V-ot mutat de szoftveresen cpuz-ben már felment terhelés alatt 1.15-1.16V-ra)
Ez esetleg okozhatja, hogy indul-nem indul?
Szomorú vagyok, a "lila" gsata csatiban sem indult el reggel a gép, este mikor át lett dugva simán idult egymás után vagy 9-szer....
(az, hogy sokat állt reggelig valamit befolyásolhat? a hiba úgy jelentkezik, hogy marha sokáig csak a fehér "logo" képernyő van és ilyenkor már nem találja a hdd-t)
- Alex -
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #25948 üzenetére
Két particióra van osztva a vinyó, az elsőn egy xp, a másodikon egy vista (32bit) van.
Az alaplap és proci csere előtt lementettem mindent a gépről, és megpróbáltam egy "trükkel" úgy kicserélni a lapot és a cpu-t, hogy ne kelljen rendszereket telepíteni.....ezt most nem részletezem de a lényeg, hogy nem jött be és volt fix mbr és fix boot is....
Aztán "csak" egy gyor formázás volt a c-nek majd újra xp -rá (a giga oldaláról az új chipset drivereket tettem fel az xp után), majd xp alól szintén gyors format a d-nek és arra meg a vista ment fel...
Esetleg kellene egy teljes format és újra particionálás?
Eztán jött a hol indul, hol nem... (már azon is gondolkoztam, hogy esetleg a chipset drivereket rosszul tettem volna fel?)
Az Everestben láttál valami nem "odaillőt" ?
Lehet az kever be...sárga-hdd; lila-odd felállást próbáld ki.
Pontosan?
(a sárga - satás - csatiba a hdd-t hajól sejtem, a lilába meg az optikait? - de az széles kábellel csatlakozik a lapra) vagy egészen mást...?Más: az normális, hogy a lap 1.22500V helyett csak 1.17500V-ot ad alapon a procinak?
- Alex -
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #25938 üzenetére
Amikor simán a sárga csatiba volt bedugva a sata kábel (abból is a 0-ba), akkor péld. 10 indulásból 1-2 alkalommal nem indult el a gép. Addig jutott, hogy non system disk.... Ilyenkor ha belementem a biosba, ott nem láttam a hdd-t csak az optikai-t, tehát ahol az ide 0 master egy samsung hdd-t látot, ott nem volt semmi, ezért írtam, hogy a bios-ban sem látszik a vinyó. amikor meg indult a gép, minden klafa volt...
Okoz valamit (sebeség csökkenés, megbízhatóság, bármi), hogy a gsatára van most dugva ha esetleg így marad? (a szervízes azt mondta, hogy ha ilyen indul-nem indul, nem biztos, hogy cserélik a lapot...)
Azt nem nézted, hogy az LG nélkül nem menne e rendesen az inteles csatiba?!
Mind1, ezek szerint, hogy melyik sárga csatiba dugom a sata kábelt (0-5)?
- Alex -
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #25854 üzenetére
Na, átdugtam...
Az xp-m simán elindult, a másik partición lévő vista meg telepített valamit induláskor...
Azóta már 5x újraindítottam a gépet és eddig megy (lila csatiban, ami elvileg gsata)...
Nyomtam egy Everest Report-ot, látsz benne valami "végzetes anomáliát"?
A bios-ban így most ide 4 masterben jön fel a vinyó...
Amúgy ez mi: Sata Port0-3 Native Mode (mert nálam Enabled)?- Alex -
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #25909 üzenetére
Pedig elég hasonló a bios-szal. Anno 6000+-szal teszteltem, realtemp is azt mutatta. Viszont annak mintha kéne a lap megadása. Vagy keverem valamivel?
Eddig ment 3,6GHz-en, 450x8-cal, memók 540-en, hiba nélkül. Tehát nem FSB a hiba. Ezek fényében van valami tipped még? 3,6-on 9X szorzóval is OK. Konfignak lenne max a 4 GHz? -
katt777
félisten
válasz
Gorneck #25903 üzenetére
Vörös skorpióról jókat hallottam, bár most inkább valami izmos VGA-ra gyűjtök. megnézem 8X szorzóval, ha úgy is kevés lesz a fesz., akkor hanyagolom, szükségem van rá, amíg bagóért vehetk majd QX9750-et.
P00By: CF nélkül azért elvagyok, elég csak visszagondolni a tapasztalataimra.
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #25898 üzenetére
Energiatakarékos módban dolgozom, tuti nem fagy le 1-5% procihasználattal. Hosszú tömörítés, videokódolás is OK, pedig az terhel rendesen.
Az anyag különben sem vész el...
Mivel hűtötted az 1.36V-os procit? Pedig a HTX 2 nem rossz!
Jé, a szorzót eszembe sem jutott most visszavenni.Vagy ha FSB már itt nem OK, amúgy sem lesz extra fesz. nélkül?
P00By: Igen, más is javasolta, lehet, várok addig. Egyrészt rühellem a CF-t, másrészt mégis motoszkál bennem a kisördög, hogy hátha 1x jó lesz...
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #25872 üzenetére
Én is totál stabil vagyok, de ha fejbe vágnak, biztos kibillenek.
Inkább legyen elméletileg instabil, minthogy elégessem a procit. Csak azért érdekes lett volna a fennen hirdetett 4,3 GHz körüli tuning-értékek valóságtartalmát ellenőrizni. Persze, valamennyire így is sikerült. Nem veszek azért vízhűtést, hogy hátha megy még 2-300MHz-et a proci.
Ha mégis előfordulna valami hiba (ami azóta sem), akkor majd visszaveszem. Csak nem az EP35-DS3 a hunyó... vagy mégis?
Egyszer talán majd EX38 lesz...
-
katt777
félisten
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #25854 üzenetére
Mennek a vinyók de 15-ből 1cer nem...
A bios igen így néz ki, azzal a kivétellel, hogy olvastam az alaplapi füzetben, hogy az xp-hez át kell állítani "Sata Port0-3 Native Mode"-t Enabled-re, alapon ugye disabled de már mind a két variációval ki lett próbálva és néha akkor is csak nem indul...
Nincs tuning...
Estére kipróbálom, hogy átdugom a kábelt a raides (lila) csatiba és majd jelzek, hogy mi a helyzet...
Köszönöm addig is.
- Alex -
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #25852 üzenetére
Kéne egy kis segítség.
Megvannak az 1066-os RAM-ok, eddig jó. 4GHz-en pont 1068-on mennének (mennek is) 2,4-es szorzóval. Viszont ahhoz, hogy Orthos/Prime ne akadjon ki, már 1,29V-ot kellett adnom a procinak (viszont ezt is csak 1,215-nek ismeri fel max a CPU-Z), amitől a proci már 60, a magok pedig 75°C fölé hevülnek, hiába tekerem maximumra a TX2-t.
Na most nekem elég furcsa, hogy 3,7-ig megy a proci fesz-emelés nélkül, utána meg ekkora kakaó kéne neki pár 100 MHz-ért. RAM-okra, MCH-ra tettem 0,1V-ot, nem segített, FSB-re 0,1V-ot téve kék halál. Ramokat fix CL5-re tettem, mert tudniuk kell 1066-on (kisebb FSB-vel, nagyobb szorzóval nincs is gond), csak az apróbb beállítások vannak auto-n.
Most egyszerűen nem tud többet a procim, vagy milyen apróságot kéne állítanom?
4GHz jó lenne a RAM-ok kihasználása miatt (amúgy a hiba 3,8 és 3,9 GHz-en is jelentkezik). Amúgy ezen megy most 1,268V-tal (CPU-Z 1,232), mert Orthos-t és Prime-ot kivéve semmi gondja semmivel. -
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #25851 üzenetére
És ha most működni fog a raides csatiban (csak estére tudom kipróbálni), akkor hibás az inteles alaplapi vezérlő vagy csak simán nem komp. valami valamivel és ne is törjem magam a garival...?
(megnéztem pontosan, a vinyó 250-es 8 megás sata 2-es)
Valamit állítani kell a biosban, hogy a raid-be lesz dugva vagy nem?
- Alex -
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #25810 üzenetére
nekem is vista .
gombnyomástol 52sec.
WD 250-es sata2-es vinya. élményindex 5,9pontot adott rá.
kicsit sokallom mert volt itt logoutos cikkben hogy 36-41sec között volt a bootidő.bár fingom sincs mitől mérte.
neked mennyi pontot ad a raptorra az élmény index?
smart be van kapcsolva. -
anonymus89
addikt
válasz
Gorneck #25669 üzenetére
Csak úgy hirtelen ha netezek vagy egyszerűen most a letöltés ment és mikor visszakapcsoltam a monitort akkro már lefagyott.
Nem tudom, hogy az alaplap mindíg 40°C fölött van az normális??
a proci még játék után is 35 körül mozog.
De itt egy kép általánosságban ilyen: http://www.kepfeltoltes.hu/view/080506/h_m_rs_klet_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Esetleg írnál ramtesztelő progikat??? nem tudom a super pi jó-e tesztelésre???
azt már futattam.. -
anonymus89
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Villanyszerelés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Android szakmai topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest