- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
Ezeket a flash chip-eket sajnos nem ismerem (EEPROM-nál leragadtam), de gondolom ezeknek az adatvonala is 100 ohm körüli ellenállással van felfűzve az adat bus-ra, tehát ha az egyiket rövidrezárjuk, akkor lebénul a BUS, így a másik se tud kommunikálni.
Most nézem... van itt vmi HOLD kivezetés is... ezzel talán lehetne vmit kezdeni... -
Pancsermeste
őstag
Köszi az infót!
Bár, remélem, soha se lesz szükségem rá!
Ezt a chip-et nem ismerem, de az 5-ös, 6-os láb az EPROM-ok adatvonala szokott lenni. (scl, sda) Ha az adat BUS-t összezárjuk, nem tud kommunikálni a rendszerrel, viszont a másik chip se! Lehet, hogy pont azt a pillanatot kell eltalálni a rövidzár felengedésénél, amikor úgy dönt, hogy megpróbál a backup bios chip-el kommunikálni. Esetleg lehetne finomítani a dolgon úgy, hogy egy 100 ohm-os ellenállással kötjük össze a két lábat, így talán lebénítható a main bios úgy, hogy maga az adat bus nem áll le.
Ez persze csak találgatás, lehet teljesen másról van szó! -
Devid_81
félisten
nekem semmi változás, van amikor be sem kapcsol, legalább lenne egy feles cpu-m kicsekkolni mi a gond...ámbár ilyet cpu nem okozhat sztem.
Akkor garizás?Csak éppen alapórajelen úgy csinál mintha menne, közben meg van amikor egy ctrl-alt-deltől is elszáll örökre....
Az előbb oda jutottam, hogy visszaállítottam úgy ahogy legutóbb ment (4GHz) és csak ki és bekapcsolt egyfolytában 8 percig vártam rá, hátha visszaállítja magát defaultra de semmi -
Qru
MODERÁTOR
Az nem gond, mert fogtam egy kisfejű csavart így egyáltalán nem lógott ki/túl a felfogatáson. Rászorítottam a csavart, aztán beakasztottam a slotba, a másik oldalon szépen rözítettem a gyári megoldás szerint. Nem ez volt a gond, hanem hogy maga a hűtő fém kerete egyvonlaban van a hosszú PCI-E slot-tal. Nem a gyári rögzítő lóg oda.
Szerencsére nem vettem meg.Előtte kiakartam próbálni, mert sejtettem, hogy gond lesz (bár én attól féltem a vga kondimod miatt nem fog elférni de
egyáltalán nem fér el a kártyától). Haver Blitz Formulájában persze röhögve elfér, mert ott a harmadik slot a hosszú PCI-E slot nem a második mint nálam (bár nála is a kiscsavaros megoldás kellett).
kanmajom: Bios-ból tuningolja, az a tuti sztem.
-
llax
senior tag
EP35-DS3R - E6600 (ideiglenesen) - 2* Kingmax 1GB/1066
Mint írtam, 800-as RAM órajelnél mindent alapra lehet állítani (FSB-t úgy is lehet emelni kb. 400-ig)...
A garancia is érdekes kérdés: a P35-ös chipset "hivatalosan" max. 800MHz DDR2-es RAM órajelet támogat, ott viszont nincs semmi gond. Tuningra meg nincs garancia.
De a jelenlegi beállításokkal meg nekem nincs gondom: alig melegszik, stabilan megy... -
llax
senior tag
Sehogy nem megy 1066-on...
NB fesz. emelése nélkül megy akár a 400-as FSB is (333-on használom), de a RAM-ot 1066-ra állítom, kezdődnek a gondok FSB-től, CPU órajeltől függetlenül... 800-on nincs semmi gond, de az 1066 nem megy... Csak MCH +0,3V-tal, de így még egyszer sem volt gond, RAM feszt. 2V-ról visszábbvettem 1,9V-ra, de így is jónak tűnik...2db. Kingmax 1GB/1066-os mudul van benne... Néhány *10 hsz.-el ezelőtt foglalkoztunk ezzel a problémámmal.
Elindul a gép, Memtest86, Prime, Orthos nem jelez hibát, de 1066-on kisebb fesszel fagyogat a Win, meg indításkor (5-10-ből 1*) elkezd ki-be kapcsolgatni és vissazáll 800-ra...Mod.:
Kipróbáltam a RAM-ot 1200-on is. Így már a Memtest86 jelezget hibát, viszont nincs ki-bekapcsolgatás, alapra visszaállás. Így a RAM elvileg bírja az 1066-ot, az NB bírná az 1200-at is... De alapfeszen nem...További mod.:
Az a gyanúm ezzel kapcsolatban, hogy nagyon "alulfeszel" az NB tápáramköre. Már csak abból is erre merek következtetni, hogy +0,3V-al sincs vészes melegedés... -
llax
senior tag
Az NB hőmérsékletet én mérem, az egyik majdnem középen lévő borda tövénél, arra az időre leállítom a CPU ventit.
+0,3V nélkül nem megy az 1066-os RAM 1066-on. +0,2-vel is rendetlenkedik, +0,3-mal hibátlanul megy. A ram feszültségét azóta visszavettem 1,9V-ra, úgy is hibátlanul megy, de ha az NB-től veszek el feszt., sz@rakodik az egész... -
Qru
MODERÁTOR
Na ezaz, ettől félek, hogy megint az van, mint az előző DS4-el, a heatpipe körbemelegít. Viszont ugye a HP a melegebb felől szállítja a hőt a hűvösebb részek felé. Tehát megtapizom a bordákat még 1x ha otthon leszek. Elvileg a hűvösebb rész a melegedő, mert onnan van elszállítva a hő. Persze ha az ember hajtja a rendszet akkor minden meleg, mert már nincs hova vezetni a hőt.
-
llax
senior tag
Külön ilyen opció valóban nincs. A CPU energiatakarékossági opcióit kell kikapcsolni és akkor kikapcsol a DES is.
Tuning nélkül, vagy minimáltuninggal maradhat bekapcsolva. De ha túl magas FSB mellet, 6x-os szorzóval kevés a csökkentett fesz. a CPU-nak, akkor ki kell kapcsolni.
-
Mankó
veterán
Prime blenddel teszteltem 1 óra 20 percet ment hiba nélkül. Utána meglestem egy sorozatrészt, és amikor becsuktam a mediaplayer classicot, akkor kék halál és utána reset.
2*1Gb nálam 1 óra prime-ot kibírt 1200on is, együtt nem akarnak menni, max alapon.
Hát nagyon úgy néz ki, hogy ha 4 gigát akarok, akkor 2*2Gb lesz, vagy kiveszek 2 Gb-t s akkor menni fog a tuning is. -
Mankó
veterán
Úgy 2 perc múlva kidobott a prime.
De olyan mindegy, mert így is kék halál és fagyi, s csak a media player classic ment.
2 modullal nekem sincs semmi gondom, a 4 okoz itt gondot.
Vagy 2 Gb ram lesz, vagy 2*2 mert a 4 modullal szinte lehetetlen normálisan tuningolni esetemben. Már mindent kipróbáltam, s teljesen mindegy, hogy a prime stabil, előbb-utóbb valaminél úgyis reset van. -
sz.j
nagyúr
A gép az stabil, az utóbbi két-három hétben vagy 20-30 stabil primét futtattam ..... és most is egy ilyen beállításon megy a gép.
Asusos driverem viszont van, az EN 8600GT Silent kártyáé.
Na akkor megprobálom újrarakni, remélem, hogy ez megoldja a gondot.Addig is köszi a segítséget.
-
Tuja1
aktív tag
szóval a képen amit belinkeltél.
Felül, Helyi kapcsolat van. Nálam itt van a vezeték nélküli Kapcsolat.Megnyitottam és kikaptam a pipákat.
1000 Köszönet
Úgy bootol a rendszer mint, még 1× sem
Ahol neked az ADSL van ott van az Én kapcsolatom neve, ami a vezetékesen jön. ua mint nálad. (pppoe wan miniport....stb)
Itt nem állítottam el semmit viszont látom, hogy itt is lehet IP címet adni és lehet ezzel nem tudott mit kezdeni az XP, hogy honnan is nézze ki a 2 kapcsolat közül a beállításokat, holott mind2 egy és ua a kapcsolat gyakorlatilag
a lényeg, hogy müxik!!
Még 1× Köszönöm!
-
HunChaos
aktív tag
-
Bordoi
őstag
Igen rev.2.1-es és ugyanaz a BIOS.
Amikor kínlódott az előző, az istenért nem akartam elhinni, hogy nem mnnek a ramok.
Felidegeltem magam, elmentem egy barátomhoz akinek EP35-DS3 rev.2.1-e van és kipróbáltam a ramokat, csont nélkül hasított.
Utánna vettem meg a másik lapot, csak a rosszat még most volt időm visszavinni. -
bim
veterán
nem rajtam mult semmi.én leadtam a lapot dobozba visszacsomizva minden kiegészitőjével.ők visszaküldték csak a lapot és kaptam helyette egy rev2-es ds4-et.most van egy rev.1-es dobozom minden kiegészitővel és van egy rev2-es lapom hátlap és minden nélkül.
szerinted ezt hogy fogom eladni?
ráadásul alig megy.még a 400-at sem tudom stabilizálni.lara: köszi a jótanácsot de szerinted mennyi pénzem maradt a vga után?
szerk:a lap tök uj, csak harmatosan teljesit...
-
-
old gray
addikt
Csak 1db hdd-m van. Tudom, hogy raid módban nincs lehetőség smart adatok kinyerésére, u.akkor sem a régi sem az új rendszernél nem használtam raidet. Vagy az egész azon múlik, hogy a vez. prg raid-es vagy sem?
Kissé homály van nálam ezen a téren, most vettem meg az 1. sata cuccom......
-
-
_ak_
addikt
-
bim
veterán
az a király hogy tegnap este fél gépemet kölcsön adtam...
szóval most ami biztosra működő alkatrész a gépemben az csak a proci ami itthon van.de délelőtt akkor honom alá csapom a lapot és átballagok haveromhoz a gépem másik feléhez.
legkorábban ugyis hétfőn tudom beadni gariztatni.amit most irtatok azt mindent ujra ki fogok probálni.
köszönök minden tanácsot. -
bim
veterán
nem probáltam meg benne mert nem az enyém volt és jöttek érte.nem akartam kinyirni.
asztalon sem indult el.viszont egész csendes a quadhoz adott intel hütő.
ha nem teszek bele memot akkor el kellene jutnom a biosig?
amugy bármit teszek ugyanazt csinálja.felpörög-leáll.mindezt a végtelneségig. -
bim
veterán
pci-s vga-t használtam kényszerből.eladtam a gts-em és addig egy kemény ati rage proval hasitok mig megveszem a 4850-et. haverom 7600gt kariját én adtam el és gondoltam hogy amig nem jönnek érte betolom és nem guvad meg a szemem a 60hz-től.
de nem nyomtam cmos cleart. csak simán ráinditottam.egy hosszu sip majd elhallgatott.azota felpörögnek a ventik majd leáll.
memok jok.7600gt jo.proci gondolom jo.táp jo.ati rage pro jo.-lap halott.....tobi:legariztatom és meglátom.nem volt bajom a lappal.remélem megjavitják.nem tudom mennyire javitható a bios.gondolom más nem nyiffanhatott ki..
-
twine
veterán
Hogyne lenne gyanus! 486 DX2/66 óta építek gépet magamnak! miután megvettem a deszkát ezeknél a homoszexuálisoknál, utánna láttam a "régi" aláírásodat, és még kérdeztem is priviben mi is volt a bajod? Akkor abban maradtunk, hogy reméljük nem lesz garis problémám! Sajnos lett...írtam itt is, megkukásodott az alaplapi hangom! Hétfőn egy lehasznált szar Lapot akartak rámsózni!Persze nem hoztam el! A mai deszka, amit elhoztam fényévekkel jobban néz ki( nincsenek rajta a csavar nyomok, és az USB csatlakozók sem tünnek használtnak(legalábbis nem agyonhasználtak) Szerencsére az első és egyetlen alkatrészem amit ott vetttem! ha megvolna még az aláírásod,így folytatnám:
Többé én sem -
elfelejtette
veterán
Ok, csak indok nélkül nem igazán lettem okosabb. Raktam össze pár gépet, de mindnél úgy kalkuláltam a többi alkatrész árával, hogy legalább a DS3 beleférjen, nem nagyon ismerem ezt a tipust, azért is kérdeztelek meg titeket, mert már nem nagyon tudom semmin se megspórolni azt a 3.5k-t, hacsak nem FSP PNF tápot teszek a GreenPower helyett!
Üdv. -
Sgor
tag
Bocs, az adataimnál van!
Cpu, Nb, Vga ezekre tuti megy víz, a többire meg szeretném tudni, hogy érdemes-e?
Fölöslegesen nem akarom bonyolítani a rendszert( csövezés), és plussz ellenállást sem szeretnék, ha nem nyerek vele semmit!
Agyon húzva sem lesz a rendszer, csak szolídan!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EAFC 25
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged