- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
A 6000-es széria úgy tudom ugyanezen stepping.
Elképzelhető, hogy tudhat ennyit, de azt megtalálni????
Egyébként egy db. ilyen proci még maradt a boltban. Itt a PH-n is megtalálható Jazzos.
Érdekes, mert előzőleg Brisbane procikat használtam, volt amelyiket tartósan 2900-on, de ez a Windsor mintha gyorsabb lenne. -
-
SzMhun
tag
Igen, visszaraktam én is és helyre állt a rend. A PhotoWorxx eredmény 10000-rel gyarapodott. Érdekes, hogy ami egy korábbi verzióban működik azt egy újabban sikerül elcseszni
Azért pár kérdésem még lenne:
Mi az az NB Azalia és SB600 Spread spectrum?
valamint
a Trfc1 for Dimm 3 = 105ns-re van alapból állítva a többi pedig 75-re ennek mi a jelentősége? (A memóriák a dimm3 és 4-ben szaladnak dual-ban.)Végül: érdemes e a többi memóriaidőzítési beállítással babrálni a "főbbeken" kívül, amitket a tesztprogramok is kiírnak (4-4-4-12). Pl van egy ami 26-ra van állítva?
Előre is köszi!
-
bnss
veterán
Persze, hogy jár hozzá, de épp ez dobja meg az árát egy "mezei" panelhez képest.
(#2191) diablo1984: én is így vagyok vele, 2 db Papst venti, 2 potméter, ha extra halk konfig kellene és máris helyben vagyok, mindez 7k-ból kijön (igaz, némi barkács kell a potméterekhez, de ez nem gond).
-
Borokafa
őstag
Igazából ideiglenesnek szántam, míg nem veszek valami jobbat. Aztán közben kiderült, hogy ehhez a procihoz meg elég is és hangja alig van.
A fene se érti, az előző Brisbane magos procimhoz azért kellet erősebb. Ez meg Windsor és alig melegszik
Valószínű az F3 stepping és az 1,2V alapfesz jótékony hatása lehet. -
Fel
addikt
Operát használok én is, és ezt a könyvtárat szoktam másolgatni, archiválni: C:\Documents and Settings\Felhasználó\Application Data\Opera\Opera\profile. Benne van minden kedvenc, minden elmentett kulcs (felhasználónév+jelszó)... a cache4 tartalmát törlöm.
Mindenkinek Boldog Karácsonyt!
-
bnss
veterán
Egyetértek azzal, hogy ha leeht, miért ne legyen légáramlat a ramok felé is. A két ünnep között szorítok egy kis időt és végre rendet kaom a házban, a BSII tápkábeleit el kellene rendeznem, nameg száműzni az egy szál IDE DVD-írót. OCZ memória hűtővel szemezek (bár nem létfontosságú), csak a hangjától tartok egy kicsit.
(#2119) diablo1984: eddig - kopp-kopp - nincs gondom az int. VGA-val, egyszer lepődtem meg, amikor a BIOS-ban pöttyök jelentek meg.
-
bnss
veterán
A 7500-ös zalman lehet, hogy jobb lenne memória hűtés szempontjából, bár szvsz nem sokat használna az a kis légmozgás. Ennyire melegszenek a valuek vagy az ultrák?
(#2116) diablo1984: eljön még az az idő, amikor jó áron kapunk ati kártyát.
Én kihúzom addig int. VGA-val, igazából nem is nekem lenne szükségem erős VGA-ra.
-
AtHoS
nagyúr
-
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha van rá lehetőséged próbáld ki a lapot F2-es vagy F3-as CPU-val is, most nem tudok linkelni (sőt januárig sem), de az előző CPU-m most egy ilyen lapban van, minden 7000 felett van, a késleltetés is jobb egy picit, 45 körül van.
Két hete volt szerencsém beüzemelni egy G1-es Sempron LE-1100-at, 80-100ns-os késleltetés, 4-5000 körüli eredmények Everestben... -
AtHoS
nagyúr
Ehh, kicsit eltévedtetetek.
Az Everest 2.5V-tal a memória feszültségét jelölte, de nem értékként, hanem megnevezésként. De mint írta is radix 1.89V-ot mutatott mellette az Everest.
Egyébként az 1. HSZ-vége felé a 4. pontban (ezt azthiszem valahogy nyomatékosítani kellene a hozzászólásban) írva is vagyon, hogy a memóriafesz elnevezése az Everest 4.10.1086-os verziójától kezdve megkapta a DIMM nevet a (igaz ez nem volt beleírva) 2.5V megnevezés helyett.Sajnos a memóriával kapcsolatban a felhasználók nagyon nagy része azt sem tudja mi az az órajel ill. aki tudja mi az, azok közül meg rengetegen azt hiszik, hogy ami rá van írva a modulra sebesség azon üzemel a memó bármilyen proci legyen is használva a lapban.
Pedig valahogy azt kellene tudatosítani az emberekben, hogy az bizony nem más, mint a gyártó által meghatározott feszültség mellett garantált működési sebesség.
Na mindegy. Végülis azért van a fórum, hogy a műszaki paraméterekben elveszett embereket rávezessék a tapasztaltabbak a megfelelő látásmódra.
-
diablo1984
veterán
hát mivelhogy jó árban el tudtam adni az x1950pro-s gigabyte karimat(30k) és az x800gto-m is elmegy, a kettőből kijön egy olyan dx10-es kari, amiben a látványjavitókat is nyugodtan bekapcsolhatom!
amúgy nem sűrűn játszom, de ha igen, akkor szeretem ha valami hasit és szép is!
Bon3ss: nézem a powercolor honlapját, te ezen a vf900-as zalmira emlékeztető hűtő van! hmmm, lehet annak már hangja is van, de az s1-nek el kellene hogy hűtse! de tetszik a gyári overclock, de főleg ha most 42-43k körül be lehet szerezni, akkor ha 40k alá esik, akkor rácsapok 1re!
-
diablo1984
veterán
llehet, hogy csak 4 geil-lel csinálja, nem tudom, 3db-al hibátlan! 2x2gb még horror áron van, igy eladom a fél dual kitet(mig értelmes összeget kapok érte) és marad 2gb! majd esetleg ha 2x512 value lesz a környéken eladó, akkor próba, hogy úgy jó-e és akkor meg lesz a dual 3gb-om!
AMD Power: thx
Bon3ss: én meg a jóárasitott, karácsonyi felármentes 3850-esre! te melyiket veszed, a 256 vagy az 512mb-ost? ha 4-5k különbség lenne a 2 között(bazároknál annyi) akkor elgondolkoznék nagyon.....de ha a bennem lakó elnyomott skót a felszinre tör, akkor a 256mb-os a jó választás...
-
higherping
csendes tag
A hét végén volt egy kis időm próbálkozni a konfiggal (BIOS-t mégsem frissítettem). Sikeresen életre keltettem az integrált hangot, sokkal jobb, mint a régi SB PCI kártyám hangja. A proci sebességét visszavettem 2,4 Ghz-re, ezt stabilan tartja, 2,6-nál volt néhány spontán restart, plusz feszt nem mertem adni a procinak, mert még a gyári hűtő van rajta.
4.20-as Everest stab tesztet csináltam, 60 C fölé nem ment a CPU és az alaplap sem.(mondjuk az egyes magok hőmérsékletét elég érdekesen méri a rendszer). A ramok az ajánlott 2,1V mennek, így most DDR800-on 4-4-4-12-ben.
Az északi híd bordája rendkívüli módon melegszik, ezen valahogy változtatni kellene még. -
gjoe
addikt
-
diablo1984
veterán
kissé off, de itt egy szem hó vagy eső sem hullott, de kib@sz hideg van!
mindenki: érdemes letiltani, mert nekem indult úgy is a lap, hogy az integrált vga-t is felismerte a windows, és az integrált lecsipte a maga kis részét a memóból is, szóval vesszen ha nincs rá szükség!
usb billentyűről hogy tudom bekapcsolni a cuccost?(abitnál gyárilag volt a jumper sz@rul felrakva, de ennél?)
-
AtHoS
nagyúr
Nem írtam, hogy 5 percig ment volna
csak azt, hogy ott érte el a maxot, onnan nem ment feljebb (persze lefelé sem)
FEEL-V házam van, elöl 1db 9cm-es venti, hátul 1db 8cm-es, procchűtő Noctua NH-U 12 1db 12cm-es ventivel. Oldallap a házon nincs fent
-
diablo1984
veterán
f4a bios, everes stress teszt alatt:
cpu: 51
mag1:44
mag2:40
alaplap:57fok(zalman legyezővel)
freezer 1800-at fordul a procin, hangtalan!ennyin beállt minden, tehát ezek a maxok! procos 244-es fsb-n megy, 1,375V mellett, és nincs melegedési gondom! jah nekem is birsalmám van a 4400+-osból 2800(11,5x244)-on hajtva!
-
higherping
csendes tag
Akkor a hozzászólásokból okulva meg sem próbálom az F5 biost felrakni. Így F3-al stabilnak tűnik a gép, a hőmérsékletek is elfogadhatóak a gyári hűtővel is. Este csinálok stab tesztet. Nem tudom, hogy gondot okoz-e majd, de csak trial Everestem van
.
Azt viszont nem értem, hogy egy ilyen neves cég miért nem képes bugmentes biost készíteni ennyi idő alatt. -
gjoe
addikt
Na csináltam egyet.
Nekem F5 Bios van fenn.Indítás előtt
CPU1 37
CPU2 35
Alalplap 40Everest 9perc35 nél leállt (75nél van beállítva riasztás(ezt meddig lehet még növelni??))
Cpu1 58
CPU2 56
Alaplap 75Bár a házam hűtése nem egy csoda csak 1db 12es venti van.
Valszeg nem a procik termelik ezt a nagy hőt. -
AtHoS
nagyúr
"kivancsi lennek masoknal mi a helyzet ezugybe ???"
Az eddigi hozzászólások alapján rajtad kívül senkinél nem lépett föl ilyen jelenség. Én F3-as BIOS-t nem használtam, de F4a és F5 BIOS-al nálam nem volt probléma hőmérséklet ügyileg sem, pedig húzva vagyon a proci.
ssolitude: Nem adnak hozzá TV kimenetes panelt, de...
-
diablo1984
veterán
nem tudom, most németben vagyok és hp notiról gépelek, de nekem otthon a gép 1,375V-om magy(tunning mindenek felett
) és a fesz minimálist inog aahogy nézem, +-0,005-öt....
tápod nem lehet, hogy sz@rozik veled?
amúgy az én procim 1,3Von alapból sem megy hibátlanul....ez ilyen fesszerető procos!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- LED világítás a lakásban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- E-roller topik
- BestBuy topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest