Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
hehe.Ki lat valami furcsat a kepen? -
Gorneck
legenda
válasz
Vakegérke #4164 üzenetére
Nem is egyszer van olyan, hogy fórumos kollégák szakmabéliek vagy épp kezdők hívnak fel, ha problémájuk támadt...egyik uccsó kalandom, pont egy családapával volt kinek hol msn-en, hol telefonon ''osztottam az észt''...láss csodát simán megcibáltuk a fia gépét.
Azé ez jól esik néha, hogy ennyire bíznak az emberbe...Aszhem részben ki is érdemeltem...
Nahh ennyit az érzelgősségről. -
10GoBall
aktív tag
Számomra hasznos is és élvezetes is volt amit írtál. Félreértés ne essék, nem a lappal vívott harcod volt élvezetes, hanem a stílus. Gratula!
Magam részéről eleddig a Gigások közül egy lappal /DS4/ volt csak közelebbi kapcsolatom. Céges gép, egy 6300-val. Itt fsb 350-re téve,/ gyári hűtő/ és azóta így megy. Eddig nem bugzott. /még békebeli/
Magamnak elsőnek már inkább egy p5b-t vettem 6400-vel párosítva.. Kis mod után egyszer beállítva fsb 425-re /alapfeszen ez még elment/ azóta betonstabilan műxik. Ez sem bugzós fajta /szintén békebeli/
Cégre rászakad a bank, újabb gép ácsolás. Költséghatékony módon viszont ez megint p5b-s, már új korszakos. Okosságok rátelepítése után gond nélkül végzi dolgát. Bugzás egy szál sem.
Otthonra, most van összeeszkábálás alatt még egy c2d-s renszer, Hozzád hasonlóan e4300-val, garantált ''törzskönyvvel rendelkező, tenyészett fajta'' Netbújás után ehhez beszerválva egy DS3 /már újkorszakos/. Állítólag eztet jobban szeresse.
Meg kell valljam, első olvasatra, leszámítva az élvezetet, eléggé lehangolt amit írtál. Mivel felszabadul két satás vinyóm én is raidbe szereném kötni őket, lesz mellette két firkáló, ha tuner nem is, de hangkari elfoglalja, az egyetlen felhasználható pci-os helyet. Már látom, /köszönet érte/ hogy kapásból F11b lesz a kezdés. Azt megkérdezném, hogy a vinyókat a giga, vagy az inteles csatikba gyugtad? Íród megy rendesen?
ps: Lehet, hogy mégis békebelit kellett volna venni ebből a lapból is.
[Szerkesztve] -
Elhiszem neked, de lehet, hogy peches lapot fogtál ki. Nekem az S3-al (rev 1.0) minden pöccre ment elsőre, bár az is igaz, hogy nincs raid. Van egy TV tuner, egy hangkártya, egy X1950PRO, egy PATA és egy SATA vinyó, valamint egy DVD író a gépben. Ja és 2x1GB Kingmax Mars, meg 3 rendszerhűtő venti, ha ez utóbbi számít valamit. E mellett minden alapfeszen megy (normal), a proci meg 300-as fsb-vel 2700-on. Soha, egyetlen, hasonló buggal nem találkoztam, mint amivel te (előszőr F7-es, most meg F8-as bios, nincs újabb S3-hoz).
[Szerkesztve] -
-
bigbum
csendes tag
Árnyalom a képet:
Pár hete vagyok ds3 rev3.3 tulaj, és elég vegyesek a tapasztalataim.
Először is szögezzük le, az előző lapomban ( abit k8n-sli -socket939 ) egy AMD X2 4200 -t jóval barátságosabban lehetett tuningolni. Itt nem a %-os potenciálról beszélek, hanem egyszerűen ha ott valamit belőttem az ment és nem állt neki rejtélyes hülyeségeket csinálni másnap. Már 12 éve szenesítem a cpu-kat (az első még egy szépemlékű p133@166 volt), de ennyit alaplappal még nem szívtam.
Na akkor részletezem, végülis hátha valakinek ugyanazok a gondok jönnek elő:
Hazavitten a cuccot, e4300, 2x1 geil ultra, giga 7900gs VGA, 2x250 WD SATA2 RAID Edition rádug, összerak Big Typhoon beizzít, na mondom induljon a vaddisznó!
Hát baszott indulni. Nekiállt Loop-olni a post-nál (kikapcs-bekapcs mindörökre). Sebaj, BIOS reset. Naplopó bios reset: Ennél hülyébb helyen nem is lehetne a jumper, normális vga hűtőnél (nálam Zalman) elképzelhetetlen, hogy a kártya kivétele nélkül hozzá lehetne férni. Mondjuk ez legyen a legnagyobb probléma. Dugtam rá egy cd hangkábelt, és kivezettem a házból. Valahogy megéreztem, hogy szükség lesz a kis beavatkozásra. Elég gyakran lett is.
Bios resetnél tartottunk, a helyzet nem változik. Na mondom szart fogtam ki, de mielőtt nekiálltam volna a szétkapásnak, amire a Big Typhoon ''remek'' szerelhetőségének köszönhetően nemigen vágytam,
(off: Ki a faszom gondolta a Thermaltake-nél, hogy minden háztartásban szériatartozék a kanyarcsavarhúzó?)
kikaptam az egyik memót, hátha. Láss csodát, a kis szentem feléledt. Gyors bios update F9 -> F10. Másik memória vissza, gép indul, Memtest+ 1.65 vidáman lefut, én meg örültem, hogy megúsztam. WIN install másnapra halasztva. Eljött a reggel, s mondá isten legyen oprendszer. Valami Goauld lehetett, mert reggelre ugyanaz a helyzet fogadott: LOOP. No de a Rutin megvolt: Bios reset, mem ki, boot, optimized defaults, mem be, boot. Gyorsan adtam a Geil-eknek +0.3V-ot, végülis 2.1 van ráírva. Raid0 belőve, indulhat a Windows install. Tuning (és meglepődés) másnap.
Meglepett a lap, elsőre beindult. Mondom fasza, a memóriafesz volt a ludas. Francot! CPU-Z megtekint PCI-E melett apró megjegyzés: 1X. Restart, és ... LOOP. Rutinújraélesztés után megy minden. Itt jött be az egyik legérdekesebb tapasztalat. Ha hidegen indul a gép bootol, 1x-es Pci-e sebességgel, de újraindítani csak 2-3 perc járatás után szabad, akkor nem hülyül be az alaplap, és simán feláll hiba nélkül. Végigolvasgattam a netet PCI-E X1 bug után, megállapoítottam, hogy ezzel együtt tudok élni. Induljon a huzigálás. Első körben adtam a procinak 1,425-öt, megy amennyit megy. Ramok 1:1 -re belőve (ráérünk kinyírni őket, először lássuk, mit visz a proci). Meglepve tapasztaltam, hogy egész tűrhető kis 4300-ast fogtam ki 9x355 -ön még felált a windows, sőt napjainkban divatos kifejezéssel élve ''orthos-stabil'' volt. Modjuk hamar rájöttem, hogy az orthos-stabil és a stabil között van kb. 100MHZ. Nálam pl. ha 2db SuperPi 32M egymás mellett lefut, akkor stabil. 1 óra orthos meg szart sem jelent (talán mert nincs semmiféle lemezművelet). Na kiderítettük, hogy 1,425-ön 3100 körül szakad meg sikerszéria, több feszt (egyenlőre) nem kap, érje be ennyivel. Lássuk mit bír a memória. De csak másnap.
9x345 -ön indul a gép reggel, helyzet ugyanaz PCI-E x1, kávé, restart, PCI-E x16.
4 rövid óra elszállt, (a memtest nem kapkodja el) és máris megvan az optimum: 8x388 (3104), memóriák +0.4V-on 2,5x-ezve (970MHZ). Minden stabil, örülünk.
Átnyomtam 1,5óra DV anyagot - 4pass CCE - döbbenetes gyorsan végigment elégedettség: C2D + Raid0 = Atomkürt !!!
Jött még 4 óra Test Drive Unlimited éjfélig, aztán csicsi - boldog mosollyal a pofimon.
Kb. 3 napig nem is volt semmi gondom, de aztán egyszercsak visszakaptam LOOP effektust. Mit modjak, a környéken mindenki édasanyja erotikus szolgáltató BT -t nyitott.
Sok időm nem volt szöszmötölni, visszalőttem ahogy volt (éljen soká aki kitalálta a BIOS PROFILE mentést). 2 hétig így használtam, gond nélkül, igaz nem sokat ment. Kb egy hete volt, amikor újra elkezdett hülyülni. Hamar kiszámoltam, hogy ha minden tizedik nap ki kell vennem a memóriát az újraélesztéshez, az egy évben 30-40 memória ki-berakás, ami gyaníthatóan nem tesz jót az aranyozott érintkezőknek. No akkor hogyan tovább?
Gyanús lett nekem a memóriavezérlő, úgyhogy adtam a MCH-nak +0,1V-ot, és nekiláttam mindenféle fsb-n tesztelgetni. Láss csodát: a PCI-E x1 bug alacsonyabb fsb-ken teljesen eltűnt, de 380 fölött újra megjelent. MEGVAN A BIBI !
A genya lap alulfeszelte a chipsetet. 10-ből 1-szer és csak hidegen. - Könnyen kideríthető hiba, gyakori, mint a lottó ötös.
És akkor most jön a POÉN: Feltettem az F11b beta biost, és láss csodát: 3 napja minden úgy megy, ahogy kb 1 hónapja elképzeltem. 8x390 atomstabil (+20 MHZ az F10-hez képest), nincs PCI-E x1 bug, pöccre indul. Sőt a kíváncsiság kedvéért megnéztem hogy 9x390-en beindul-e a LOOP, hát nem. Felpörög minden, nem indul, de legalább nem nyírja ki az alkatrészeket. Sima Bios reset, nem kell kivenni a memóriát. Profil betölt, megy.
A vége happyend, de halandó ember beleőszült volna.
Még egy két szösszenet:
Gyaníthatóan, ha nincs a gépben RAID0, TV tuner, hangkátya és 2 db DVD író, akkor az alaplapnak nem okozott volna gondot chipset feszültségellátása.
DS3 + E4300 6x-os szorzó:
FSB szépen feltornázható +0.1 +0.1 -el kb. 450-ig - csak az alaplap végét vizsgálgattam, hogy tudjam.
DS3 + E4300 7x-es szorzó:
még 200Mhz-es FSB mellett is néha megfagyott a bios képernyő a max FSB kb. 350 utána se kép se hang. Arra gondoltam, csinálok 6300-at a 4300-ből szinkron memória hajtással. Nem jött be, gyaníthatóan az INTEL mesterségesen próbálta elejét venni.
DS3 + E4300 8x-os szorzó:
Ami a csövön kifér. Átlag 4300-nál ez lesz a nyerő.
DS3 + E4300 9x-es szorzó:
Olcsó ramhoz jó, de észerevehető az alacsonyabb FSB negatív hatása.
F11b bios: Csak jót tudok mondani, kicsit kitornázza a határokat, hiba eddig nálam nem volt. Ha nem sikerül elkúrni az F11 nagyon jó lehet. Nekem modjuk tuti ez a beta marad fenn, bevált. -
Vakegérke
félisten
Nem bírom ki...
Szóval, kedves GReddy, kioktatással vádolod Gorneck23 barátunkat. Elárulok valamit. Pont a Te modorod érdes, kioktató.
Jöttél, és azzal kezdted, hogy fujj, szemét lap, ilyesmi, mert ez a véleményed. Rendben, véleményed lehet, el is fogadjuk, de attól ez a lap még nem rosz. Ha kérdező üzemmódra kapcsoltál volna, a közösség segítőkészen kezeli problémádat.
Életkorodra is kár volt hivatkoznod. 56 évemmel bizonyára én vagyok az idősebb, mégsem öcsikézlek le, nem küldelek gyufáért. És ha eddig nem tudtad volna, még a gyerekektől is lehet néha tanulni. Talán nem számtechet, de a barátkozás művészetét, egymásra odafigyelést, nem ártást.
Olyan hangnemet használj, amilyent szeretnél, hogy használjanak veled szemben.
Ha bántóak voltak soraim, bocsánatodat kérem. Ártani semmiképp nem akartam. -
Gorneck
legenda
Arra nem is gondoltál, hogy a két maxtor nem szereti egymást? Te általános felhasználásról papolsz, majd kiderül, hogy raidről van szó. A másik, mi köze ahhoz a lapnak, hogy a fos maxtor vinyák nem hajlandóak bizonyos chipekkel együttműködni. Minden 965-ös lapot uazokkal a vezérlőkkel látják el. Persze kat megfelelően.
Ajánlom a Jmicron vezérlő kipróbálását is hátha azzal ok lesz a raid.
Olcsó szerverhez ajánlom a foxconn és intel lapjait.
Az oskolát meg kijártam...jahh már 4-5öt is...az ''osztálytársam'' pedig 12 éve foglalkozik sztechnikával, ha nem több szal egedtessék meg, hogy támaszkodhassak a véleményére. Én meg 3év foglalkozom Server/Pc fronton is az IBM termékeivel...legkomolyabb Blade Centertől uccsó fos Workstation-ig meg 10 éve sztechnikával...Egyébként nem vok 23.
[Szerkesztve] -
GReddy
tag
válasz
Gorneck #4124 üzenetére
Pedig nekem mindkettő finnyás. Jelenség a következő: Raid (ICH8R) mirrorban két db 250 Gb Maxtor SATA2. Lemegy a zikszpé install. Reboot. Kékhalál. A kékhal áll alapján mindkettő lemezhiba. Az egyikre azt mondja, hogy az MBR olvashatatlan, a másikra, hogy disk offline, ez utóbbi elkezdi újraépítgetni OFFline a tömböt, egy ideig szüttyög lehal, reboot, elölről az egész. Ez utóbbit a kábelcsere megoldotta. Az előbbit nem. Viszont a nevezett lapban megfordult egy WD Raptor 160as, jó volna, meg stabil, csak éppen bármilyen MÁSmilyen lemezt teszek mellé szépen lehal, Boot device errorral. (a RAID építésig el sem jut) A Samsungot belehajintom, és bárhogy konfigolhatom, bármit tehetek mellé, semmi baja. Úgyhogy óvatosan a kijelentésekkel, kedves Gorneck 23. Ha a huszonhárom a korod, akkor barátom én már öt éve gép előtt ültem, amikor te megszülettél! Bárkinek bármikor szívesen megmutizom ezt a két szutykot. (elvileg occó szerverek lennének webre, IISre meg ilyen marhaságokra) A jelenség egyébként a Maxtor oldalán le van írva, hogy bizony az új SATA2 lemezeik nem nagyon szeretnek bizonyos vezérlőket. Szaal nem az észt kéne osztani, meg az osztálytársakra támaszkodni, hanem mondjuk a GYÁRTÓ honlapján körülnézni, utána lehet fikázni. (A mondat folytatva van!)
-
Siriusb
veterán
válasz
horvathkrisz #4142 üzenetére
2 sata kábelt is felhasználtam a dobozból, mindkettő működik és szép sárga.
(Persze azt elismerem, hogy léteznek hibás kábelek.)
Nagyon jól hűt a Ninja, de ha jól emlékszem, a Rev B-t reszelgetni kell, hogy felmenjen. Keress rá a fórumban, volt már szó róla. -
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz #4143 üzenetére
Valszeg. Jó lenne elcsípni vmi tulajt konkrét eredményekkel...mert 300 feletti tuningot még nem láttam ilyen laptól.
Passzívan gondoltad?
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Amúgy E4300-ast szeretnék majd a G-s DS3-ba!
Szerintetek mennyit fog egy ilyen lapban menni?
Más: Huzva le tudja hüteni egy Ninja Plus rev.B? -
kugli81
aktív tag
Gorneck feladom
7x450 él everest olv. 7360 iras 8120 mas 6051 késl 72.3 sztem ez mar nem olyan rossz
-
válasz
horvathkrisz #4127 üzenetére
Mert akkor no tuning.
Inkább vegyél egy filléres videokarit ideiglenesen, akár használtan. 2k-ért már kapsz MX400-at. -
fanti
addikt
válasz
horvathkrisz #4111 üzenetére
Szia!
Én Gianninál vettem DS3 rev 3.3-at és egy 4300 C2D-t.
2 db 1Gigás 667-es Kingston memóval megy, és szintén Giannitól van egy MSI 7900GTO és egy Asus Silent Square Pro.
Tapasztalatok.
Minden stabil és gyors, az előző 3800X2-met lazán lemocskolja (az egy nforce4 ultrás gigabyte lapban volt) Alapon az E4300 kb a 4200+ és a 4400+ között van valahol.
Egy 20 fokos szobában a fenti hűtővel 22 fokig megy fel a cpuhő alapon.
Tuningolva 1.325-röl 1.38-ra emelve a procifeszt 9x335-ön hajtom, atomstabilan megy és persze bődületesen gyors, és orthos-al 4 óra futás után maximum 60 fokos úgy, hogy az Asus hűtöt kézzel minimumon járatom (900ford/perc). Ja, elég halk a gépem, ugyanis nincs benne házszellőztető venti, csak az enermax táp ventije van még, meg a 7900GTO-jé, de ezek igen halkak.
Tudom, hogy ez a 3Ghz nem egy nagy durranás tunig ügyileg, de egy stabil és halk gépem van, ami nekem iszonyú gyors! -
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz #4126 üzenetére
Én meg próbáltam mind2öt. Szal Giga.
Nem szereti annyira a tuningot és elég gyengus az a VGA. Képet ad oszt csók...jahh ha fontos a integrált VGA akkor nagyon nincs is más választásod, mint Giga.
[Szerkesztve] -
kugli81
aktív tag
NEkem is bejott a giga elosszor integraltast vettem most simat ds3 ,de sose eleg a tuningbol
Mindenkinek megz 3.2ghz-et a 6400-ese.Nekem fsb-töl fuggetlenul azaz 7x vagy 8x ra allitom 3.2nél hal meg...
-
Csipisz
tag
válasz
Ebben a topikban szerintem ne csodálkozz, ha sokan a GIGA-t fogják ajánlani.
Nekem nagyon bejött a DS3! -
kugli81
aktív tag
válasz
horvathkrisz #4127 üzenetére
Nekem g-s volt ezelott 2.8ghz et ment benne a 6400esem tehat annyira nem rossz
Most se megy sokkal jobban..csak picit -
kymco
veterán
válasz
Én a gigát jobban szeretem, de általában az Asus jobb felszereltségű.
-
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz #4123 üzenetére
Ha a kérdésed a két DS3as lapra irányul, akkor a ''G''-st kihagynám.
-
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz #4121 üzenetére
1. Attól még, hogy van rossz sata kábel, attól még nem ítélek el abszolút jól kezelhető lapot.
2. HDD-s dologra mit mondjak? Nálam tökéletesen működött eddig az összes sata+pata vinyó ami volt nálam. Haveromék többnyire seagate+maxtor vegyes felvágott HDD-ket adnak el és eddig egy Giga tulaj se reklamált.
De ettől ez mind igaz lehet...ez a véleménye ez van. Rossz kábelről a topikba is volt visszajelzés (talán az elsőbe, de van benne aszhem 6 kábel szal kit érdekel), de hdd finnyásságról semmi... -
horvathkrisz
addikt
Kukkantsatok be ide plz, hátha valaki tud segíteni! [link]
Köszi! -
Gorneck
legenda
válasz
Gianni, z0ty...stb szinte az össze bazáros hoz neked.
-
GReddy
tag
válasz
Ne akarjál ilyen lapot! Nagy sz@r... van kettő ilyen itt a cégnél, ugyanazokat a rejtélyes jelenségeket produkálják. Szeret eltűnni belőle a SATA winchi. Azaz bekapcsoláskor még látszik, a rendszer elkezd tölteni, majd közli egy idő után, (kékhal állal) hogy lemezhiba SUXXX. Mindkettőnél ugyanaz okozta a problémát, a szép sárga gyári sata kábel! DE MIRE RÁJÖTTEM!!!! Úgyhogy kb a yo! q...wa anyjukat! Plusz a SATA2 Maxtorok egyáltalán nem mennek ebben az alaplapban, CSAK SAMSUNGGAL STABIL!!!!!!!! Viszont a mostani ASUSok nagyon nagyon kulturáltak, szerintem egy osztályazonos ASUSsal jobban jársz. Én ugyan inkább AMD-zek, viszont az ASUS M2N SLI nagyon nagyon jó alaplap, és nem drágább! (AMD X2höz) Van itt egy-két (száz) gép, hidd el látom őket.
Üdv
Dzsí! -
horvathkrisz
addikt
Jó reggelt Srácok!
Nemsoká szeretnék venni egy E4300-as procit, és ilyen lapot szeretnék alá!
Ha valaki tudja, hogy hol ill. mennyiért lehet venni, legyenszíves leírni!
(priviben is jó)
Köszi!
üdv.: krisztián -
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #4104 üzenetére
játszottam ezzel a 2 feszel,és ugy néztem hogy minnél többet adok nekik annál stabilabb a gép.
kivéve az mch.-nál ha átléptem a +0,35-öt akkor nem indult el a lap.
még anno westnél olvastam hogy a giga az össz adhato feszek maximumát meghatározza.gondolom átléptem ezt a határt.az az igazság hogy az fsb.nél még lehetne mondjuk +0.5 is mert jelentősen javit a stabilitásán.
most 400/1000 nél is adtam 0.15-öt mindkettőnek mert stabilabbnak érzem a rendszert.és mintha a memonak se kellene anyi fesz az 500-hoz ha az mch és az fsb is kap egy kis kakaot.
szerintem érdemes vele picit játszogatni. -
kymco
veterán
Most vettem DS3-as alaplapot és két ''érdekességgel'' is találkoztam a napokban a használatával kapcsolatban.
1. Van benne egy kis E6400-as Core2 Duo... alapból 200 MHz-es FSB-vel ment, 1,6 GHz-en. Nem nagyon figyeltem rá, de egyszer megakadt a szemem a proci dobozán: 2,13 GHz..... Hogy is van ez? Rögtön be az alaplapi Biosba... fejszámolás, a 200 MHz-es FSB-t 266 MHz-re állítottam. És megy a dolog.
De hogyan nem ezt teszi alapból?
2. Vista-t használtam az előző Gigabyte-os alaplapommal is, és nagyon megszerettem az alvás funkciót. Itt is élnék vele, ha az egér mozgásra be nem indulna a gép folyamatosan... Pedig a BIOS-ban ki van kapcsolva a power on by mouse.
Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Gamescom 2025: Jubileumi csúcs-VGA-t villantott az ASUS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- EAFC 26
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 2400MHz DDR4 kit
- Asus strix B550-f bontatlan új..
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest