Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Aktív témák
-
Pietrosz
addikt
EIST/C1E, érdemes ezeket bekapcsolva hagyni tuning esetén? Amikor nem alapfeszen tuningolok?
Tudom, hogy így nem működik a feszcsökkentés, de vajon történik-e más is ezen kívül?
Mert ha csak annyi az egész, hogy csökken a szorzó, akkor feleslegesnek látom használni. Futnak ilyenkor extra hlt parancsok vagy mittudomain?

-
Gorneck
legenda
Kirahhhh...
Annyira nem...olyan, mintha egy felnőttek számára nyitott oviba lennék...értelmi szintjük még azt se haladja meg...kb ebihal szinten lehet sacc per kb. Néha rohadt fárasztó tud lenni...
Még, ha tudnád, hogy bim-nél is voltam ramot tesztelni miközben, bent a cégnél ment a termelés!
Amógy meg radmin/dameware rulz...meg se kell mozdulni...néha sajna igen, de a mozgás az kell...
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
ballington
üzenetére
AB9-en nincs soros, ha jól emléxem...
Sztem ezzel el is dőlt a buli... -
Bile Demon
őstag
válasz
üzenetére
Ja igen, elfelejtettem a lényeget.

Szóval nem a tuning ellen beszélek, mert az jó dolog, csak ésszel. Érdemesebb egy db vinyóval kezdeni amin nem kár az adatokért és ha már megnyugtatóan stabil a rendszer akkor érdemes ráenghedni a 1.5TB fontos cuccot.
Csak így tovább
-
ballington
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
ha tudnád, h egy E4300 és 2x1gb 800+-os a-data extreme menne bele, melyik mellé tennéd a voksot? az ab9-hez van soros portos kártya? mert nekem kell a soros prot egy régi digit fényképező miatt.
mennyire melegszik a np az abiton és a gigán? mit értesz azon, h szebb hangú -
Muréna
őstag
Gorni:
7*460
mem multi: 2.0
mem timings: AUTO (5-4-4-12)
cpu voltage: normal
pci-e freki: 100
mch:+0.1V
fsb:normal
pci-e:normal
ennyi a stabil alap proci feszen..

-
tlac
nagyúr
válasz
üzenetére
megtaláltad, hogy hol van a strap...
kipróbáltam én is ezeket a beállításokat
először azt hittem, hogy csak a memória felszorzása miatt lesznek rosszabbak az értékek
de aztán 1:1-el is ugyanúgy rosszabb lett
sőt 266-hoz képest a 270 is mérhetően lassab, főleg a memória késleltetés
a tesztek alatt lekapcsoltam az enegiagazd. opciókat, hogy nem ugráljon össze-vissza semmi
minden időzítést kézzel beállítottam spd-re
ki kellene próbálni régebbi bios-szal is, mert már sokan próbáltuk megtaláni, hogy lehet-e sávszélvisszaesés, de ezt eddig még nem tapasztaltuk vagy csak nem vettük észre
[Szerkesztve] -
eldiaz
csendes tag
Hello emberek!Volna egy gondom,hátha vlki tud ebben segiteni van 1 ds4-es alaplapom már kb.fél éve(sajna nem tudom hogy hanyas verzio)és most elöjottek olyan problémák(nem tudom beazonositani hogy mi,alaplap vagy vinyo) néha qrvára leesik a két winyó közti másolási sebesség(2000kbyte/s,a rendszer is lassú lesz)és ha ujrainditom akkor jó lesz valameddig de aztán ujra...Elözmények:kb 1 hónapra rá hogy megvettem a az alaplapra rákötött hütő(gyári inteles)néha megállt és nem volt hajlandó elindulni(alaplap vinyogás,68 fokos proci,újrainditás után jó)ezért kénytelen voltam a tápra rádugni..ezután kb.1 hónapra az ominozus winyolassuság(két hete már ott tartott hogy ujrainditás után kb.2 percel már leesett a sebesség),átdugtam egy másik sataportba és a mai napig jó volt aztán megint csinálta
Ha vlkinek volt már hasonló vagy tudtok vlmi okosságot azt megköszöném 
A gépem
Alaplap:giga ds4,e6600,2*1gb kingmax,320gbWd,80gbSamsung
Ja és az eseménynaplóban ilyen bejegyzések vannak(átha vlki ebböl tud következtetni)
11: Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk1\D
5: Paritási hiba van a következőn: \Device\Ide\IdePort1.
51: Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk1\D) a lapozási művelet közben
[Szerkesztve] -
Bile Demon
őstag
válasz
üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy a vinyóidnak van fizikai értéke OK, van rá gari! Nem nagy gond.
De mit szólsz ahhoz, amit én könnyen el tudok képzelni, hogy egy kis instabilitás miatt, mondjuk READ vagy SEEK parancs helyett egy WRITE parancs megy valamelyik vinyónak, tán az is elég ha egy bitet eltéveszt az IDE driver a megfelelő helyen, ez nagyon eröltetett de nem zárható ki
de pl memória/proci tévesztés miatt a FAT megváltozik és úgy íródik vissza, az is finom.
Lehet hogy észre se veszed a hibát, de lehet hogy az 1.6TB adat között már most is van, ami megváltozott és erről nem is tudsz. Engem nagyon zavarna ennek a tudata is.
Én ezt már (vagyis csak hasonlót) megtapasztaltam ugyanis
Jókis VIA chipsetes ECS alaplap Athlonnal... Valahogy az IDE kezelése a lapnak kissssé megváltozott 3 éves korára. Lehet hogy sose volt tökéletes de akkor bukott ki igazán, amikor már 3-asával voltak a 80-as vinyók. Másolása közben CRC hibák lettek a tömörített fileokban, akadt bekockásodó film is. jobbnak láttam MINDENT kidobni mert leelenőrizni szinte lehetetlen. -
törölt tag
No akkor egy-két tapasztalat. Gondoltam, hogy cikket írok belőle a logouton, de aztán úgy voltam vele, nem vagyok én olyan fasza gyerek, hogy public cikk legyen abból, hogy sikerült kicsit tuningolnom...[link]
Szal Giga S3, Rev1, F8-as bios, E6400, Adata Extreme 800+, ramok első és harmadik slotban, rajta egy szájtek infiniti (nemtom hogy kell írni) szellős ház, léghűtés kvázi csúcsa. Na nézzük.
A gépet alapon összerakva a thermal monitor 23 fokot mutatott cpu hőmérsékletnek, hideg volt a szoba, stimmel. A szájtek hűtő jó választás volt, ultrahalk.
A számadatokat Everest 4-gyel teszteltem.
Proci alapon ezt tudja:
CPU [link]
FPU [link]
Mem [link]
Szinte mindegyik jobb 6400-as megy 3,2-t, de azért nem rontunk ajtóstól a házba, kezdjük 2,4-en, alapfeszen természetesen, ddr/fsb=3/2, a vicc kedvéért CAS4
CPU [link]
FPU [link]
Mem [link]
Valami nem kóser, emelkedett az FSB, tehát a DDR freq is, cas4, és mégis lejjebb ment a mem sávszél.
Itt úgy döntöttem, hogy mégiscsak ajtóstól a házba, lessük meg az FSB400-at, azaz 3,2-t alapfeszen. Itt ram-beállítási problémák voltak, és úgy éreztem, egy-két ember pofont érdemel a gigabyte-nál. A lap a neki nem tetsző beállításoknál ki-be kapcsolt folyamatosan. Ezzel nincs is semmi gond, csak éppen kinyírja a vinyókat. Namost van 1.6 tera helyem, rajta tisztesen sok adat egyrészt, másrészt az 5 vinya értéke alsó hangon 120 ropi. Én megértek mindent, de ez nagyon nem jó vicc, hgoy újraindulgat, akármi is van!
De jó, lássuk a 3200-as eredményeket, még mindig alapfeszen. A memókat visszavettem 1:1-re, a proci érdekelt.
CPU [link]
FPU [link]
Mem [link]
Szép jó, oké, nekem teljesítménybe ez már gyakorlatilag elég, mehetünk haza, dehát most jön a lényegi része, elkezdünk memóriaidőzítéseket álíltgatni, feszekkel játszani. Az A-Data ramok eddig 5-5-5-18-ban mentek végig, 2,2V-tal. Most megnéztem 4-4-4-12-ben, nem nagyon szerette, nem is nagyon kísérleteztem vele, úgy láttam, hogy a lényegi teljesítmény itt már nem az időzítésekben, hanem a MHz-ekben rejlik. A gép ki-be kapcsolgatása folyamatos probléma volt, sokszor alig tudtam visszahozni, mire rájöttünk Robi barátommal, hogy nem szereti a ram a 2.2-t. Visszavettem a feszt 2.1-re és sokkal simábban mentek a dolgok. Hát jó.
FSB400 után toljuk meg FSB450-re, próbábából, adtam a procinak 1.5 voltot, ramnak 2.1-et, fsb és mch +0.2-t kapot. Vacakolva, de elindult, felbootolt a win, de orthos alatt 5 másodperc alatt dobta a hibát. Nembaj, azért rögzítettünk everest eredményeket:
CPU [link]
FPU [link]
Itt mem értékeket nem csináltam, mert akkor nem érdekelt, utólag jó lett volna, összehasonlítani a mem teljesítményt a 2,4-es tuninggal, mindkettő DDR900. Namost FPU-ban még nem, de integer számolásban beértünk egy négymagos Xeont. Ronda
Viszont nekem stabil rendszer kell, és itt jön a végjáték. Csak-csak hibák voltak, mígnem bestabilizáltuk 420-as FSB-re. Állítgattunk, és hol betonstabilnak tűnt, hol elszállt azonnal. A proci menne kicsit tovább is, de én nem fűtöm 65 foknál tovább, meg egyenlőre ez bőven sok nekem. A RAM CAS5-ben tudna többet, mint 1050, ott stabil, de 1167-en azonnal lehal. Mire rájöttem, hogy az MCH borzasztóan feszérzékeny!
A végső beállítás tehát ez lett:
CPU [link]
FPU [link]
Mem [link]
A proci stabil volt 1,45V-tal itt, aztán máskor 1,47-tel nem. Namost ilyen nincs, tehát máshol van az ok. A memóriavezérlő hol +0.1-es, hol pedig +0.2-es állásban volt. Egy tized volt kell a boldogsághoz, +0.1-en már 410 körül hülyéskedni kezd, +0.2-vel elmegy 450-ig! Jelenleg a proci 1.43-mal stabil, ram 2.1V, FSB feszre a dolog érzéketlen.
Hőmérsékletek alapon:
Alaplap: erről nem tudunk konkrét adatot, az everest folyamatosan 40 fokot mutat, a BIOS-ban még nem láttam az értéket 35 felett.
Proci: 28 fok induláskor, hajtás és pár órás menet után nem áll vissza 32 alá
és terhelve pedig a proci 64-65 fokos, ekkor azért már köpi a meleget hátul.
Tesztelni az új OCCT-vel teszteltem, illetve orthossal. Amikor úgy éreztem, ez lesz a végső beállítás, akkor elindítottam egy Nero Vision kódolást, négy orthost, occt-t, egy filmet, egy winampot, levelezést, internetet, pasziánszt. Ez ment a gépen 8 órát, úgy döntöttem, hogy háromkilences stabilitást jelent a dolog. Ezt megismétlem majd egy 72 órás teszt keretében, ha lefut hiba nélkül, akkor kijelentem, hogy a rendszer stabil.
Röviden ennyi az én történetem, ha kérdés van, itten vagyok
Szerk: linkek...
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
A rev 2 és 3 van elb@szva, de ott a link a frissítésre nem kell izgulni...
-
Gorneck
legenda
válasz
ballington
üzenetére
Volt mindkettőm...elsőnek mindenképp tudnom kéne a többi beleszánt HW-ről...második sorba felszereltebb és szebb hangú lapnak tartom az AB9-et. DS3 viszont mindenképp kezelhetőbb és jobb tuningba...elrendezésben mind2 lap hagy maga után kívánnivalót...
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
Gorneck!
ha most kellene választanod a ds3 és az ab9 között, melyiket választanád? -
Pietrosz
addikt
S3-ra van értelme vdropp modot rakni? Egyáltalán mi értelme van? Segít tuningban?

-
qwertly
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Köszi
és a cd levö utility érdemes fogalkozni?Az mit tartalmaz
ill nekem 2GB kingmax memóriám van ezek 667 MHz menek fellehet öket húzni hogy 800MHz mennyek.Ehhez a 2GB érdemes még venni 1GB memót most úgyis olyan ''olcsó'' és el tudnám érni,hogy a 667 memóriák együtt müködjennek 800MHz müködö memóriákal. 
-
qwertly
addikt
Sziasztok én is egy ilyen alaplap tulaja lettem
.Holnap rakom össze e gépem az a kérdésem ha csak sata winyó van a gépen akor kell késziteni az nLite progival egy olyan telepitö cd amibe bele integrálom a sata driverét?Vagy az xp alapból fel ismeri.Köszi -
Draut_HeV
tag
Nyah, én megváltam a 4300-asomtól, és vettem egy 4400-asat. És lássatok csodát, teljesen stabilan megy 3.4 GHz-en.
Mindezt úgy, hogy a feszeket auto-n hagytam. Ekkor Everest szerint 1.39 V-ot kapott, ami a Biosban aztán manuális beállításnál 1.425 V-nak felel meg, de lehet, hogy ennél kevesebben is menne, de biztos, ami biztos egyenlőre. Mem szorzó 2.5x, így gyengusz Kingmax ramocskám kapja a 850 MHz-et alapfeszen, de úgy látszik, hogy bírja.
Valszeg memória miatt feljebb nem nagyon fogom tudni tornászni a procit (nem akarom levenni 2.0x-re a szorzót, mert az már túl kevés lenne), viszont ennyi pénzért szerintem igencsak korrekt az a 3.4 GHz, ami 70%-os OC.
-
Gorneck
legenda
válasz
robekri
üzenetére
Miért? Szépen elmented a tuning profilt és kedved szerint állítod, ez azé elég jó kis opsön...
Egyébként nálam egyszer csinálja...de mivel tudom a ram határait így van, hogy nem is csinálja ezt, mert legtöbb esetben a ram bazirgálása miatt van ez...ismerni kell a lapot és nincs gond.
Szal sztem nem gáz...alapon és 460on használom a gépet ugyanazon a ram beállításon...ilyenkor természetesen csak feltolom az FSB-t és beállítom a ram szorzót oszt csók...nincs dupla start.
Én így használom és nincs semmi gond...ésszel tudod ésszel nem minden indításnál állítgatni!

[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ballington
üzenetére
A többi is bírja 1333MHz-es buszsebességet, noha a gyártó ezt nem reklámozza és lehet tényleg van 1-2 Lkúrt példány ami nem de ez igen valószinűtlen.
Szóval nem kell a kardodba dőlnöd ha Rev 1-es kerül hozzád.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
ballington
üzenetére
3.3: 1333MHz FSB
én 3.3-as revíziót szeretnék venni, bízom benne, hogy bejön!
-
ballington
addikt
hy all!
csak kíváncsiságból mik a különbségek az egy modellen belüli revíziók között?
pl. 965P-DS3 rev1.0, 2.0, 3.3 vagy mik vannak
ez a lap tényleg jó?
mod: az 1.0-ról 2.0-rát megtaláltam
[Szerkesztve] -
Muréna
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
nemszoltam..

[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
tudja valaki, hogy mi ez a marvell-eeprom frissités-oltás?
ez csak rev 3.3-nál van?
ezexerint gyárilag elb@szott lapot rendeltem?
szerk.: [link]
[Szerkesztve] -
Muréna
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
más a chip a hangkarin illetve a hálokarin..
sztem az ilyen +fesz a lapnak, hogyha durva procit vagy vgat használ az embör
-
robekri
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Hogy mi??? AZ hogy BIOS állítgatásnál leáll bekapcsol leáll! Mindössze csak ennyi!!!!! (duál f@szom BIOS)
Nem jól fogalmaztam!!!! (elnézést uraim
)
Üdv.: Robe
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Oldalamon még kép is van...ehhh te még mindig nem olvastad át!!!!!
-
-
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Ja, a nyákon a sarokban, ahol a PCI csatik vannak.
-
horvathkrisz
addikt
-
robekri
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Tegnap hawer vett s3ban rev 1.0!

6400 meg is állt 3.36on a fasz 2x1 gig a-data 800+ (extrém) pedig 1050en cas5!
Közben meg cas4ben kellene ennyit mennie, ha jól tudom!
Ez a lap nyírja ám a vinyókat, ÁÁÁÁÁHHH!!!
(2x500+2x320 meg a 74es WD, vóót is feje Cerebellumnak
)
Üdv.: Robe
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Vegyél azt...mivel más már nagyon nem kapható...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
mindenesetre én mindenképp rev 3.3-ast veszek!
-
Helvir
tag
Azt hallottam, hogy a P965P-DS3 nagyon jó (ha nem a legjobb) tuninglap, ilyet szeretnék venni én is, csak lenne előtte két fontos kérdésem, kérlek válaszoljatok!
1: Mik a különbségek az alábbi két lap között? (egyéb tapasztalat is jöhet)
GIGABYTE P965P-DS3
GIGABYTE P965P-DS3P
2: Mi a különbség a fent említett lapok 1.0, 2.2 és 3.3-as revíziói között, számít-e, hogy melyiket veszem?
Előre is köszönöm, a hasznos tanácsokat!!!!

-
sakal83
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
rá szintén sajnos

-
sakal83
addikt
Egy kis segítség kellene:
Vettem egy e4400ast és egy 945p-s3-ast, összeraktam és a gép nem indult csak a venti felpörgött és leállt
ezután a procit beraktam, egy 965p-s3-as rendszerbe(egy hardver eleme sem az én gépemből való csak a proc), amiben 6400at használt a tulaja, és ugyanezt csinálta, kicseréltem a procit egy e4300ra, hátha a proci rossz, a helyzet ugyanaz mind a két lapban
mi lehet a probléma?
valakinél fordult már ilyen elő?
a 945ös lapban és a 965ösben is 6400as volt előtte a proci?
cmos resetet csináltam -
Gorneck
legenda
válasz
Strangerpro
üzenetére
9*300 igaz? Sztem 2,5-es vagy 3-as ram szorzó mellett 5-5-5-15-Auto (fentről lefele). Jahh és persze +0,2V mellett. Pcie: 100 legyen.
-
Gorneck
legenda
válasz
Strangerpro
üzenetére
Leht kéne adni feszt, pl a ramnak és a cpunak is...de inkább rám lesz a ludas. Szal mehet neki +0,2V.
-
Gorneck
legenda
válasz
Strangerpro
üzenetére
Milyen ram? Mekkora tuning? Milyen beállítások?
-
Strangerpro
tag
Sziasztok
Olyan gondom van, hogy a Gigabyte GA-965P-DS3 lapom, minden indításnál legalább 2x újra indul. És néha elfelejti a bios beállításokat. De ez 10 ből csak 1x.
4300 proci , kicsit meg van húzva, de a többi minden alapon!
Előre is kösz! -
DeadMeat
nagyúr
hat nem passziv a radim,szal kell ra a venti.Elmenne 1-el is ,csak rajta maradt a 3,lusta vgyok egyaltalan hozza nyulni is.A hazban meg elol-hatul egy-egy 12-es artic cooling L szerias venti 5 volton,a radin is azok vannak szinten 5V-rol.Hazmam chieftec dragon,kicsit korbehangszigetelve.Egyedulamit kihallasz a hazbol az a hdd-k seekelese,esa tapom, hangja (meghogy halk a hiper tipe-R 480)
Ha a hazbol meg kiveszem a ventiket,megfolnek bent a cuccaim,nem megy a gep napi 1-2 oranal tobbet uresjaratban,es mar igy is tobb mint 1 hete nem volt kikapcsolva.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Alkatrészt BESZÁMITOK! / ASUS TUF GAMING B550M-E alaplap Garancia: 2026.07.11
- ASRock X570 Phantom Gaming 4 Alaplap
- Eladó 2 x 8 GB Kingston Fury Beast RGB DDR5 6000MHz CL30 memória
- Gigabyte B85M -HD3 LGA 1150 Alaplap, garanciával!
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ProArt B760-Creator D4 Alaplap! LGA 1700
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ok-ok nem parázok csak láttam, hogy itt vagy a forumon gondoltam megkérdezem 

Mindezt úgy, hogy a feszeket auto-n hagytam. Ekkor Everest szerint 1.39 V-ot kapott, ami a Biosban aztán manuális beállításnál 1.425 V-nak felel meg, de lehet, hogy ennél kevesebben is menne, de biztos, ami biztos egyenlőre. Mem szorzó 2.5x, így gyengusz Kingmax ramocskám kapja a 850 MHz-et alapfeszen, de úgy látszik, hogy bírja.