Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Lipton
őstag
Jogos, rég néztem már a saját BIOS-omban ezt a részt. Nálam nem pont ezt írja a BIOS-ban mint amit idéztem (azt egy DS3P manuáljából másoltam).
Itt azt írja, hogy ez engedélyezni a vincsiről minden írás és olvasási hiba jelentését, és figyelmeztet, ha az LMDC fel van installálva.
Ki és bekapcsolt állapotban is ugyanúgy látja az összes program a HDD smartját. -
Magyarul:
Ezt bekapcsolva a HD-ből kiolvashatóak a SMART értékek a megfelelő programmal.
Third party: harmadik személy, tehát se neked, se az alaplapnak (Gigabyte) nincs köze hozzá)
Megjegyzés:
Megfelelő program bármi, ami képes olvasni a SMART-ot. Az a Gigabyte speckó programot nem tudom honnan vetted. Ennek úgy kéne működnie, hogy engedélyezve lehet olvasni a SMART-ot, nem engedélyezve pedig nem lehet. -
DeadMeat
nagyúr
Nekem is bekell vallanom,h egyaltalan nincs hangja a lapomnak.Sot!Van 3 venti a hazban,2 12-es es 1 8-as,nameg 3 venti a radin is
de mind-mind 5V-rol jaratva,szal ha hozzateszem a fulem a hazhoz akkor talan hallom,de inkabb a szivattyu mormogasat erzem.
Szo ami szo nekem nem ciripel sipol ect a lap egyaltalan. -
bim
veterán
válasz
SzlobiG
üzenetére
nálam nincs hangja a lapnak.
bevallom zavarna is mert nálam nagyon hallhato lenne.
még az elején volt egy magasfrekvenciás hang.az sem ciripelés hanem inkább sipolás volt.de nem hangos hanem fülkarcolo volt.az is orthos alatt.de amiota 500-at toltam neki az is abba maradt.
-
Nortid
aktív tag
Nekem is ciripel néha, ahogy előttem is írták, a Stalker-ben, mikor reklámok vannak, és amikor options-ban vagyok... általában belerúgok és abbamarad

/ enermax 500W tápom van, lehet hogy az alaplapunk csak a közös? ... /
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
de ez pont akkor ciripel ha le van terhelve, de egyszer majd ha lesz időm akkor meghallgatom jobban hogy monnan jön a hang...
-
-
bim
veterán
válasz
péter007
üzenetére
nekem nem sistereg,cicereg,vinnyog.
nem értem ezt a szorzóvisszavevős dolgot mert ha jol emlékszem a throtling is az fsb-t veszi lejebb nem a szorzót.de lehet tévedek.
de jut eszembe hogy nekem is volt egy magasfrekvenciás hang,de miota megküldtem 500-al elnémult.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
meghalt a cincér.
-
péter007
senior tag
és neked nem sistereg a cucc?
teljes terhelés mellett nálam sistergő csikorgó hangot ad
és itt egy másik probléma: orthos alatt amikor elkezd sisteregni visszaveszi a d805-ös szorzóját 20-ról 14-re ami 3.4ghz esetében 2.66ghz ami pont az alapórajel
mit tegyek hogy ne vegye vissza a szorzót?
cpu-z és everest is kimutatja a dolgot úgyhogy a programhiba kizárható -
bim
veterán
nekem is rev1.-es a lapom.
nem azért kll neki a fesz mert az orajel nagyobb.hanem a plusz fsb miatt.
nekem sem igényelte a 6x510 a több feszt sokkal.de adtam neki.
a 7x500 nálam ezen a nem kevés feszen ment 1H orthos stabilan.és a 7x510 is.
ez nem azt jelenti hogy 1,5v-on nem állt fel a win.de igencsak instabil volt a cucc.
azért az 1 óra orthos 9-es prion meggyötri a procit.
persze minnél alacsonyabb feszel megy neki a 7x500 annál jobb.
-
ati2
őstag
Ugyanúgy, csak nem csinálsz raid array-t.
1. win telepítésnél floppyról
2. utólag mindig fel lehet rakni a másik drivert (csak át kell dugni a boot vinyót a megfelelő vezérlőre).
pl:
- boot ICH8(R) + jmicron driver telepítés
- boot jmicron + ICH8(R) driver telepítés
De sok érterme nincs, mert nem lesz gyorsabb a rendszer, csak az életveszélyes raid konfigban
-
ati2
őstag
Lehet a bios leállítja a gépet, ha smart hiba van, de ez csak feltételezés.
Az viszont biztos, hogy disabled-en simán olvassa az everest a smart értékeket mindkét vezérlővel. De ha felrakod a drivert akkor már nem látja a smart-ot, és tök mindegy mire van állítva a bios. -
stfx
aktív tag
Nem hasznalok raidet. Win installnal F6-al nem a raides hanem az achi-s drivert raktam fel.Aztan win alol raraktam az R1.17.17.00-es drivert. Nem kerdezett semmit hogy akarok e raidet vagy nem, de nem volt smart. Leuninstallaltam es akkor mar a windows se toltott be.A last know good configurationnal mar betotlott a win, ekkor felraktam a gigabyte oldalan levo 1.17.13.01-os drivert a setupjaval, de igy sincs smart.Nem tudom hogy erted hogy ide modban rakjam fel a drivert, azt hogy kell? Talaltam a driver application/jmide konyvtaraba egy jmide.cat es infet amit bemasoltam a system32 majd jobbgomb az inf-en es install, de semmi nem valtozott. pls help
-
Match
tag
Segitsetek! jraid.sys csak floppyrol akarja masolni, de nem masola be, mikor a windows filekat kezdi masolni a hardra. A RAID betoltesnel pedig sikeres volt. A pen-drive-t nem is olvassa. Segitsetek!
-
csapos2
addikt
Üdv mindenkinek!
Eljött az idő, hogy az öreg konfigomat nyugdíjazam. Ki is néztem magamnak egy E4300-as procikát, alá pedig egy DS3-at.
Mostanáig még csak nem is gondoltam a tuningra, így semmit - de szó szerint - nem tudok róla. Kérdezősködtem és kaptam egy ilyen választ: [link]. Ha az említett proci és alaplap kombó mellé 667-es RAM-okat veszek, elképzelhető, hogy nem lesz gondom az időzítéssel? Vagy, ha mégis, megoldhatóak lesznek a problémák, még egy olyannyira lámának is, mint én? -
kymco
veterán
Megoldódott a problémám... nem ébred már magától és az egérre sem a vistám. Az ''önmagától'' való boot-ért az integrált hálókártya egy alap(vista)beállítása volt a felelős...

[Szerkesztve] -
bim
veterán
jahh értem.
ezt már irtam régebben én is .nekem pl. +0,15 kellett ahhoz hogy stabil legyen 4/5 ben 1000-en (400/1000)
most 414/1038-on használom +0,15 +0,15-ben
be vagyok jelentkezve msn.-be
ujra szerk:nekem egy hibás indulás után jót tett egy default inditás és miután felállt a win. utána reboot.
most pl. ha szeretnék egy 6x500-at a 8x415 ből akkor nem menne.alapon kell neki egy ujrainditás és utána csont nélkül megy neki.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bim
veterán
ezt nem értem.

én 1000-ren adok neki 0.1V-t de ennyi is elég ahoz h 8 oráig orthos hiba nélkül fusson+bootoljon
ha orákig fut az orthos akkor gondolom bootol is a gép.vagy ez nem egyértelmű?
pls. nyomj egy screenshotot erről az orákig orthosrol.esetleg a lapod végső fsb.ről. jol mutatna gorni oldalán a táblázatba.
-
Termi16
őstag
Érdekes

Bios resetet még nem csináltam, nemtom ez megoldaná-e a problémát
De az a legfurcsább, hogy Szlobig ugyanilyen ds3-as lapban tesztelte a ramokat és neki -mint már írtam is- 900-on ment 5-5-5-15-ben. Ill vannak eredményei egy asus lappal is: [link]
Szerintetek érdemes visszavinni gariban a ramokat? -
Termi16
őstag
No memtest után vagyok, megnéztem egynként a modulokat is, és nem akart menni a tuning.
Ami ennél is érdekesebb, hogy aztán megnéztem metesttel a ramokat, és hibáztak, most már alapon használom, de még így is hibázik 20mp után.
Meg az előbb véletlen egyel odébb tettem az egyik ramot, így (gondolom) nem dualban ment és a memtest 4400mb sévszélt írt ki, most meg hogy dualban van csak vmi 3300 körül. Ez normális? Bár ahogy elnézem a ram hibás úgy, ahogy van.
Az egyébként ''normális'', hogy nekem az előző hynix 2*1gb 667-es memóm az első és harmadik slotban hinásan működött, a másodikba és a negyedikbe téve viszont tökéletes volt? ( a mostani veritechet mindkét verzióval próbáltam de sehogy sem jó) -
Termi16
őstag
Teljesen alap hűtés van mindenen, kivévr a procit, azon egy zalman 7000b-cu, amiről szépen megy a levegő a passzív bordára is. (megjegyzem, hogy annyira nem lehet meleg a házban, mert a vga csak egy s3trio, a proci magok meg 58°C-osak voltak max orthos alatt).
1 rammal? Az miért lenne jó? Mármint, még ha menne is, nekem mindenképp 2gb kéne.
Bár így kiderülne, ha a ram miatt nem megy. -
Muréna
őstag
válasz
Termi16
üzenetére
nah akkor mondom miket állits be:
FSB 450
proci fesz: 1.4V
ram fesz: 2.0V (ha nem megy akkor emelj még neki +0.1V-t)
ram multiplier: manuális: 2.00
ram időzités: 5-5-5-15-auto a többi
pci-e frequency: 100
mch 0.1V
fsb 0.1V
ha nem megy IGY se, akkor adj még +0.1V-t az fsb nek, ha igy se akkor adj az mch nak is,
ha pedig betootol akkor csökkentsd a feszt, ezzel azt nézed meg, hogy igazábol melyiknek kellett + feszt adni
sok sikert -
Termi16
őstag
Nahh próbálkoztam és sajnos nem megy a dolog

Proci eddig 1,2875V-on ment 2,8ghz-et, a ram meg 4-4-4-12 2.1-v-on 800at.
450-es fsb-t szerettem volna elérni.
Adtam a procinak 1,35V-ot, a Ramnak 2,2-t, fsb és chip kapott +0,2v, de nem ment, hallom hogy pörög a gép meg mintha menne minden, de nincs kép. Kikapcs-bekapcs után pedig kikapcsolja az manuálisan beálított fsb-t.
A proci nem lehet a ludas, mert 5-ös szorzóval is póbáltam, úgy sem volt jó. A ramról azt mondta Szlobig, hogy az ő giga ds3-as lapjában 2.1V-on ment 5-5-5-15-ös időzítéssel 900-on, szóval ezt nemtom, én 2.2V-ot is adtam neki az előbb. Sőt, még cl6-ban is próbáltam, úgy sem indult.
Szerintetek a lap nem bírja az fsb-t (ezt mondjuk kétlem), vagy a memó lesz a bűnös? -
Match
tag
DS3 REV 3.3 lapon valaki probalt sata 2 raid 0 ? Nekem nem akar mukodni.Felraktam a raid drivert is win telepiteskor.Nem masolja fel a drivert a floppyrol es az elso restart utan kekhalal.Ha valaki probalta mar es neki mukodik,legyen szives irja le A-Z-ig.Amugy 2 WD 160 Gb sata 2 hardal probalkozok.F6-nal veszi a lapot,kivalasztom a GBB363 raid controlert.De mikor kezdi masolni a win fajlokat a floppyrol nem masolja a jraid.sys fajlt.

-
Termi16
őstag
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k 3.5 512e SAS HDD ST6000NM0034
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de mind-mind 5V-rol jaratva,szal ha hozzateszem a fulem a hazhoz akkor talan hallom,de inkabb a szivattyu mormogasat erzem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://www.fantasylands.net/assets/images/gol51_311.gif)
![[kép] [kép]](http://www.fantasylands.net/assets/images/lt1501.jpg)