- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
ha esetleg a sarga memoria slotok helyett a masik kettobe teszem a memoriakat hoz-e valami valtozast,mert ezek a memoriak a sargaban egyaltalan nem akarnak menni normalisan! 720Mhz-en 5 5 5 18-as idozitesekkel 2V-on dobaljak a hibat
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Gorneck #2984 üzenetére
Question 1: What is the difference between the 965p-ds3 and 965p-s3?
Response: Their is no difference except for the solid state capacitors on the ds3.
Question 2: Does not having the solid state capacitors on the s3 affect overclocking on core 2 duo.
Response: The solid state capacitors have no impact or bearing on the boards ability to overclock. The solid state capacitors are used for long term durability.
Question 3: When you say durability can u elaborate on that?
Response: By durability I mean the S3 board will last probably about 3-4 years. The DS3 will last 5+ years.
Question 4: The DS3 is shown to hit high FSB speeds above 400 easily. Can that be expected or attained on the S3?
Response: Again as I mentioned the boards are the same and we have reached those speeds in testing.
ennyit talaltam rola,ezt allitolag 1 giabbyte technikus mondta... -
tlac
nagyúr
egy részlet kimaradt:
létezik rev1 isés itt már nagyobb különbéség van az újabbakhoz viszonyítva
de, hogy még nagyobb legyen a káosz
rev1-es lapból is van C1 és C2-es is
a rev1 feletti lapokban elvileg már C2 van
tehát rev1 a rev2 között sokkal több különbség van, mint a rev2 és rev3.3 között -
Ronnydown
csendes tag
Everest CPU ID: [link]
Nálatok is ennyi a Core Voltage? Szerintem egy kicsit magas. Bios szerint a normal voltage ennél kevesebb!
Biosban AUTO-n van a System Voltage Control!!
Ez eist, c1e, tm2 be van kapcsolva....
[Szerkesztve] -
-
BPFeri
senior tag
#2970 .. kerestem az a bizonyos C1E -t.. megtaláltam .. erre próbáltam utalni.
Most (talán) stabil... igy:
7x460 , PCIe : 100Mhz, SPD Mult. : 2.00, SPD timing : AUTO, DDR2 Over Volt.: +0.3V, CPU Volt.: 3.1875V)
EZ IGY MOST INDUlL ( többször próbálva) ÉS A TESZTEK RENDBEN LEFUTNAK !
Kérdés CPU fesz..emeljen, vagy sem ?
F. -
Gorneck
legenda
c1e+tm2+eist az órajel és fesz felelős...450-460ig én nem kapcsoltam ki őket sőt felette sem...mivel addig működnek míg cpu fesz: normál, ha az emlékeim nem csalnak. Ezt úgy tudod megnézni, hogy cpuz szerint idle visszaveszi e a szorzót és a feszt.
Azt a kis englisss szösszenetet tomshw-ről szedtem...én pl fixálni szoktam a PCI-E-t...szal nem kell 100%-nak venni...
[Szerkesztve] -
BPFeri
senior tag
@Gorneck !
Hegesztem a BIOS -t ''lapod'' és korábbi instrukcióid alapján.
Kérdés: azt írod.. Disable ''C1E''.. na ezt hol találom ??
+ azt is írod ''Set PCI freq... 100Mhz '' de utána azt hogy ( ''Auto'' for DS3.. ) akkor most melyik legyen ?
a ''CPU voltage'' .. most 3.1875V .. adjak többet vagy elég a CPU 7x460 -áll !!
F.
[Szerkesztve] -
válasz
Termi16 #2954 üzenetére
nekem is ez a venti van
úgy dugd be mint ha csak 3pin-es lenne az alaplapi csati /szal a 4. különálló pin csati legyen szabad/
a fanmute-t nem kell hozzá mivel hőmérséklet függvényébe változik a fordulatszám /legalábbis kéne/, ha azt letekered akkor több voltot fog adni a feleslegesen mivel a poti lenyeli egy részét ...
szal ''fölösleges''
nekem alapórajelen max terhelésnél ~1600rpm
''üresjáratba'' ~1300rpm
400- FSB -nél már 2200-2500-ön pörög -
bim
veterán
hogyan lehet rábirni ezt a nyomorult jmicron vezérlőt hogy felismerje az IDe pio iromat?
eddig nem volt gond.de most bootnál sem látja.és term. a win sem. -
Ch4os
aktív tag
Hát ez a baj! Egyszerűen kaka!
Gondolom nagy terhelés lenne szegény hangkarinak egyszerre sztereo, meg 5.1, 7.1, 9.1 ... hangot előállítani.
De rájöttem a megoldásra, beteszek egy hangkarit. Arra külön ráteszem a fejhallgatót, és az sztereoban fog adni.
Ha délután megoldom, akkor részemről lezárt ügy. -
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #2945 üzenetére
Nah pci-t fixáltam, fsbt 400-ra tettem, remélem most jó lesz
Ez nem ide tartozik, de hátha tud valamelyikőtök segíteni:
Szóval a procit egy zalman 7000bCu hűti, amihez kaptam egy ventiszabűlyozót is. Afordulatszám elméletileg ez lenne: 1,350 ~ 2,600 rpm, de nekem alapon áll 1300-on, akárhova tekerem a fanmate-et. Nemtom jól dugtam-e be a cpu-fan-ba, mert az egy 4pines dolog lenne, míg a hűtő (és a fanmate csatlakozója is) csak 3 pines.
Úgy raktam rá, hogy a baloldali pin maradjon ki. -
Ch4os
aktív tag
válasz
Gorneck #2949 üzenetére
Most nem értem mi köze a hangfal hangerejének és a fülesnek egymáshoz?
A realtek-es kattingatás pedig jól adtam meg, azt még egy vak újszülött is jól állítja be, majd délután elküldök egy képet is róla.
Ami be van duga:
- Sub/Cen
- FL/FR
- RL/RR
- Füles
Ha 6ch van beállítva akkor a fülesen, csak a FL/FR-t hallom, és nem az egészet sztereoba.
Ha meg 2ch van beállítva, akkor jó a füles, de akkor meg a hangfal csak sztereoban szól. -
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #2945 üzenetére
Az időzítések manul vannak beállítva de spd szerint. (bár ugye az 667-re vonatkozik)
Ezt az fsb-t elméletileg bírja, a proci is, meg a memó is volt tesztelve. Meg semmi probléma nem volt játékok alatt sem, csak most nem tudom tesztelni mivel egy s3 tri van a gépemben :S
Pci-t mindjárt beállítom manuálisan ,asszem azt autón felejtettem. -
Ch4os
aktív tag
válasz
Gorneck #2938 üzenetére
A fülest és a hangfalat egyszerre természetesen nem hallgatom. Megy a hangfal, de ha este van, vagy valakit zavar, akkor hangfal kikapcs és fejhallgató, én meg nem akarom ott dugdosni, így csak felkapom a fejemre és már megy is.
Tehát nem kellene egyszerre szólnia de mivel mindkettő be van dugva nem hiszem hogy el tudja dönteni a gép, hogy most épp csak a fejhallgatót, vagy épp csak a hangfalakat akarom hallani.
Ezt meg nem igazán értem:
''És ha a fülesnek a driveren belül külön csatit adsz?'' -
Termi16
őstag
Az miért van, hogy hatátrozatlan időközönként (ált. több nap) az egész gép fogja magát és visszaáll alap órajelekre? A procit (e6300) és a memót (átmenetileg csak 1gb/667es hynix) 400-as fsb-n járatnám, memó +0,3, a proci alapfesz alatt, a chipset meg +0,1v feszt kap.
Most néztem az everestben, hogy milyen bios van a lapon (f10) és azt látom, hogy 266-os fsb-n pörög a gép. Másodszor fordul elő a dolog.
-
DeadMeat
nagyúr
az f10-es ds3 bios szerintetek folmegy s3-ra?Avval a biossal nagyon jol mentek ezek a nyuves adatak 800mhz-en 4 4 4 10 evel az f8-assal nem akarnak 700-on sem annyival menni
-
Ch4os
aktív tag
Sziasztok!
Egy problémám lenne!
Van egy Genius 5.1 Home Theather 5000-es hangfalszettem, és egy fejhallgatóm.
Na most ha az alalapi hangkártya drive-ét felteszem, és ott beállítom, hogy 6 channel-es (5.1) legyen, akkor a genius szól is rendesen, de a fejhallgatón, csak a két első fangfal hangját hallom. Igy dolby hang esetén sokmindent nem hallok.Hogy lehet megoldani, hogy a fejhallgatóra a sztereó jelet adja?
előre is -
Pietrosz
addikt
Én meg azt vallom, hogy nem lesz baja egy kis melegtől.
Nálam 470-en ment elég sokáig, égetett rendesen, de semmi baja nem volt. Mondom ezt úgy, hogy most egy 4 centis venti van a bordára rakva, pedig csak 366-os FSB-n hajtom
-
válasz
Gorneck #2929 üzenetére
Úgylátszik 450-en stabil a rendszer, csak attól félek, hogy chipset leolvad a lapról.
A lap 40fokot ír, de 70biztosan van mert égeti e kezem nem lehet megfogni se. Vegyek rá jobb hűtést szerinted? Mert az a gond, hogy az U8 az kifele fújja a levegőt szal semmit nem kap a bordája.
Nyáron tuti gond lesz ezzel, nem?
-
Darkmilka
csendes tag
Szevasztok!
Az S3 mennyire stabil 7*450Mhz-en? (E6300) -
petyus_
senior tag
Na, most 366on stabilnak tűnik, 1,375V-al. Próbáltam 380al, ott már nem ment, elég lesz nekem ez is.
-
Rick4
félisten
nah, újabb probléma: [link] hanglejátszás alatt elég magas frekin morzézik a hangszóró, sípolgat....
-
tlac
nagyúr
Az eddig készült memóriateszt eredményei: [link]
Ha vkiét kihagytam vagy nem pontosak az adatok, akkor az szóljon.
(Bocs, hogy ilyen helyre raktam fel, de hirtelen csak ezt találtam, majd Gorneck23 felrakja az oldalára.)
[Szerkesztve] -
BPFeri
senior tag
válasz
Johnny Cage #2921 üzenetére
-
-
Rick4
félisten
-
tlac
nagyúr
lehet, hogy már ezelőtt leírtad, de azóta változhatott is, meg nem volt kedvem keresgélni
arra gondoltam, hogy véletlen vmit nem úgy állítasz be, mint ahogy az a teszthez szükséges
Az eddigi eredmények láttán úgy tűnik, hogy semmivel nem gyorsabb az új rev-es, C2-es lapok memóriakezelése. Tehát mindenki becsülje meg a rev1-es lapját, mert jó az, és kár lenne lecserélni újabbra.
Persze még várok teszteket! [link]
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
leírtam, és már lőttem is le az új bios beállítás miatt. gondolom, csak elhiszed, nem vagyok az a fajta, aki így szeretne előrejutni...
-win xp- sp2 ma estig minden frissítve
-Giga Ds-3 Rev 3.3as F10es biossal (már így kaptam)
-nem, a sima teszttel néztem, mikor külön kattingatsz mind a 4 mérésre..
nem lesz ez se több, se kevesebb, ugyanolyan fsbvel és időzítéssel elvileg minden memó egydforma kell hogy legyen. -
tlac
nagyúr
kösz!
jobb lett volna, ha képeket is csinálsz, de kb. olyan eredményeket adtál meg, mint, ami nekem is kijött, így elhiszem, hogy jól teszteltél
még 1-2 kérdés:
milyen opredszer alatt teszteltél?
milyen rev-es a lapod?
melyik bios-t használod?
és ugye nem a cache & memory bechamark-os tesztet, hanem a simát használtad? (a késleltetésekből erre következtetek) -
BPFeri
senior tag
-
Rick4
félisten
nem lehet, hogy ez történik: azt tapasztaltam, hogy a lap indításkor kb 5 sec késleltetésben van minden ventivel, még a prociventivel is, gondolom, nem akarja annyira terhetni a tápot. namost, ha ennyire húzva van a procid, megfejelve egy kis plusz fesszel, lehet, hogy mire elindul a venti, annyira megmelegedne, hogy a biosban beállított értékek fölé megy, és letilt, mindent visszaállít alapra? nekem egy coolermaster procihűtőm van, alig akarja forgatni, most is 670et fordul percenként, bár így 30/18 fok a procc hőmérséklete.
Aktív témák
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest