Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• GReddy

tag

válasz Gorneck #4124 üzenetére

Pedig nekem mindkettő finnyás. Jelenség a következő: Raid (ICH8R) mirrorban két db 250 Gb Maxtor SATA2. Lemegy a zikszpé install. Reboot. Kékhalál. A kékhal áll alapján mindkettő lemezhiba. Az egyikre azt mondja, hogy az MBR olvashatatlan, a másikra, hogy disk offline, ez utóbbi elkezdi újraépítgetni OFFline a tömböt, egy ideig szüttyög lehal, reboot, elölről az egész. Ez utóbbit a kábelcsere megoldotta. Az előbbit nem. Viszont a nevezett lapban megfordult egy WD Raptor 160as, jó volna, meg stabil, csak éppen bármilyen MÁSmilyen lemezt teszek mellé szépen lehal, Boot device errorral. (a RAID építésig el sem jut) A Samsungot belehajintom, és bárhogy konfigolhatom, bármit tehetek mellé, semmi baja. Úgyhogy óvatosan a kijelentésekkel, kedves Gorneck 23. Ha a huszonhárom a korod, akkor barátom én már öt éve gép előtt ültem, amikor te megszülettél! Bárkinek bármikor szívesen megmutizom ezt a két szutykot. (elvileg occó szerverek lennének webre, IISre meg ilyen marhaságokra) A jelenség egyébként a Maxtor oldalán le van írva, hogy bizony az új SATA2 lemezeik nem nagyon szeretnek bizonyos vezérlőket. Szaal nem az észt kéne osztani, meg az osztálytársakra támaszkodni, hanem mondjuk a GYÁRTÓ honlapján körülnézni, utána lehet fikázni. (A mondat folytatva van!)

• GReddy

tag

válasz horvathkrisz #4111 üzenetére

Ne akarjál ilyen lapot! Nagy sz@r... van kettő ilyen itt a cégnél, ugyanazokat a rejtélyes jelenségeket produkálják. Szeret eltűnni belőle a SATA winchi. Azaz bekapcsoláskor még látszik, a rendszer elkezd tölteni, majd közli egy idő után, (kékhal állal) hogy lemezhiba SUXXX. Mindkettőnél ugyanaz okozta a problémát, a szép sárga gyári sata kábel! DE MIRE RÁJÖTTEM!!!! Úgyhogy kb a yo! q...wa anyjukat! Plusz a SATA2 Maxtorok egyáltalán nem mennek ebben az alaplapban, CSAK SAMSUNGGAL STABIL!!!!!!!! Viszont a mostani ASUSok nagyon nagyon kulturáltak, szerintem egy osztályazonos ASUSsal jobban jársz. Én ugyan inkább AMD-zek, viszont az ASUS M2N SLI nagyon nagyon jó alaplap, és nem drágább! (AMD X2höz) Van itt egy-két (száz) gép, hidd el látom őket.

Üdv

Dzsí!

Aktív témák