- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
-
Gorneck
legenda
Kirahhhh...
Annyira nem...olyan, mintha egy felnőttek számára nyitott oviba lennék...értelmi szintjük még azt se haladja meg...kb ebihal szinten lehet sacc per kb. Néha rohadt fárasztó tud lenni...
Még, ha tudnád, hogy bim-nél is voltam ramot tesztelni miközben, bent a cégnél ment a termelés!
Amógy meg radmin/dameware rulz...meg se kell mozdulni...néha sajna igen, de a mozgás az kell... -
bim
veterán
nekem is rev1.-es a lapom.
nem azért kll neki a fesz mert az orajel nagyobb.hanem a plusz fsb miatt.
nekem sem igényelte a 6x510 a több feszt sokkal.de adtam neki.
a 7x500 nálam ezen a nem kevés feszen ment 1H orthos stabilan.és a 7x510 is.
ez nem azt jelenti hogy 1,5v-on nem állt fel a win.de igencsak instabil volt a cucc.
azért az 1 óra orthos 9-es prion meggyötri a procit.
persze minnél alacsonyabb feszel megy neki a 7x500 annál jobb. -
ati2
őstag
Lehet a bios leállítja a gépet, ha smart hiba van, de ez csak feltételezés.
Az viszont biztos, hogy disabled-en simán olvassa az everest a smart értékeket mindkét vezérlővel. De ha felrakod a drivert akkor már nem látja a smart-ot, és tök mindegy mire van állítva a bios. -
bim
veterán
jahh értem.
ezt már irtam régebben én is .nekem pl. +0,15 kellett ahhoz hogy stabil legyen 4/5 ben 1000-en (400/1000)
most 414/1038-on használom +0,15 +0,15-ben
be vagyok jelentkezve msn.-be
ujra szerk:nekem egy hibás indulás után jót tett egy default inditás és miután felállt a win. utána reboot.
most pl. ha szeretnék egy 6x500-at a 8x415 ből akkor nem menne.alapon kell neki egy ujrainditás és utána csont nélkül megy neki.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bim
veterán
ezt nem értem.
én 1000-ren adok neki 0.1V-t de ennyi is elég ahoz h 8 oráig orthos hiba nélkül fusson+bootoljon
ha orákig fut az orthos akkor gondolom bootol is a gép.vagy ez nem egyértelmű?
pls. nyomj egy screenshotot erről az orákig orthosrol.esetleg a lapod végső fsb.ről. jol mutatna gorni oldalán a táblázatba. -
Termi16
őstag
Teljesen alap hűtés van mindenen, kivévr a procit, azon egy zalman 7000b-cu, amiről szépen megy a levegő a passzív bordára is. (megjegyzem, hogy annyira nem lehet meleg a házban, mert a vga csak egy s3trio, a proci magok meg 58°C-osak voltak max orthos alatt).
1 rammal? Az miért lenne jó? Mármint, még ha menne is, nekem mindenképp 2gb kéne.
Bár így kiderülne, ha a ram miatt nem megy. -
bim
veterán
400 megy neki.
415-1,4
420~1,45
érdekes hogy az utobbi időben rengeteget nyuztam a lapot és észre sem vettem hogy egy hibás biosbeállitás utáni inditásnál a dualbios az F6-os biost lőte be neki.nálam F6-F8 van rajta a wines frissitésből adodoan.
namost ha F6-al elindul és utána nyomok neki egy default beállitást és legalább pár ppercig használom ezen akkor az ujabb inditásnál visszaállitja az F8-at neki.
ezen a 8x415-ön F6-os biossal mch +0,15 F8-al el sem indult.
kellett neki a +0,2.ennyit tesz hogy valaki 1000körül hajtja a memot.tehát akinek amugy a 400 körüli fsb nem is igényelné az mch. + feszt de 4/5-ben vagy felette hajtja a memokat az nyugodtan toljon az mch.-nak mert nem fog elindulni a lap. -
Nyúltáp
senior tag
A venti felpörgésre én is rájöttem, viszont 9-10 fokos proc hőmérséklet egy 20 fokos szobában nem túl kevés? Úgyértem, nem lehet, hogy BIOS rosszul érzékeli a cpu hőmérsékletét, és ugye nem pörgeti fel ventit, mert szerinte 10 fokos, miközben lehet, hogy már 30?
másik oldalról ugye ott van az, hogy win alatt a core temp progi is valószínűleg BIOS-ból szedi magának hőmérsékleti info-kat.
Gorneck: Köszi, télleg hülye vagyok, pedig már néztem is régebben az oldalad. -
salytmasztor
aktív tag
Gorneck, Muréna kosz a valaszokat.
Amit irtal Gorneck ezek szerint inkabb lassabbra allitsam a ram idoziteseit, es a procit huzzam helyette feljebb...
(Nem akarok huzasrekodrodkat donteni, csak annyit szeretnek hogy minel simabban es gyorsabban fussanak a jatekok es win alkalmazasok... bar ha ez csak a procihuzastol fugg, akkor kihajtok belole mindent ami lehetseges)
Akkor valtoztatok:
vmch - alap
vfsb - alap
Vdimm 0.4+ ?
Vcore-t 1.4nel ne nagyon huzzam tovabb ugye, vagy mehet?
8* szorzo vagy 9* maradjon, erdemes probalni valamiert?
[Szerkesztve] -
kugli81
aktív tag
Beallitottam mindent memo 2x van,de sehogz nem akar menni mar allitottam mindent egzedul a pci nem raktam feljebb lehet a proci nem tud tobbet
de akkor miert nem meleg +0.3v al el se indult ki-be kapcsolgatott a feszt alul meg alitottam 1.45 re de akor se akarja az igazsagot
Kifogytam az otletekbol.Most 375 ös fsb vel megz +0.2 és 1.4V ra raktam....Igz csak 750en megz a memo igy 4-4-4-12be raktam
nem jott be nekem ez a core tuning 3.2 akartam a memok miatt,de vmiért nem megy...
-
Ha instail próbálj meg adj alaplapi feszeknek 0.1-et hátha. 1.45-el már a határait súrolod a proccnak akkor.
Enyém 3360MHz-en stabil 1.45 fesszel, de ez fölött akármennyit adok neki nem stabil gondolom FSB korlát lép érvénybe.
Vedd 7-re a szorzót azt nagyobb FSB-n próbáld meg szinkronba. -
Pancsermeste
őstag
Hát értem én... és köszönöm, hogy elmondtad a véleményed.
Csak azt nem értem / tudom, hogy mire lehet alapozni azt a kijelentést, hogy a 965G DS3 nem tuningolható olyan jól. Én sajnos még nem láttam sem gyakorlatban, sem teszteket nem láttam ezzel kapcsolatban.
Persze én is úgy gondolom (így logikus), hogy kevésbé jól tuningolható, de azért jó lenne tudni, hogy mennyire. Nem is célom az 500-as FSB. Ha pl. stabilan menne 400-on, akkor az szvsz már elég jónak számítana.
Természetesen szívesen fogadom mindenki véleményét, de leírhatná azt is, hogy elméleti, vagy tapasztalati konklúzióról van szó. -
Rick4
félisten
nekem hasonló memóim vannak, D9GCT-s chippel szerelve...szintén Ősembertől...lehet eladom, és benevezek 2X1 gigára...tényleg tuti jó ramok, 1200on is mennek gond nélkül...
én teszteltem, 800on 4-4-4--12vel ugyanannyi lesz az írás- olvasás, mint 1000en 5-5-5-15ön..de 2.1nél még én sem emeltem jobban, pedig 2.4en is megy, nyilván sokkal jobb időzítésekkel...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ANNO 1800
- Xbox Series X|S
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- Borderlands 4
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Analóg fényképezés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest