Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz
DeadMeat #3397 üzenetére
4300 vs 6300 csatáról beszélek...ahogy elnézem őket jobb még mindig a 6300. Az más kérdés, hogy nem mennek már olyan jól, mint az elődök, de kit érdekel, ha tudják a 400as FSB-t alapfeszen. 1-2 darabbal találkoztam a fórumon ami nem vitte, de az se biztos a proci hibája volt...de 4300-mal viszont elég sokkal.
-
Balupapa
senior tag
nya, jo ez az F7es Bios, már nem csinál fura dolgokat a gép legalább, DE!
460as FSB fölé nem tok menni ( tök mindegy h 5 5 5 15 2.2V vagy 5 7 7 20 2.3V) tehat nem a ram miatt, azis tök nyolc h minek mekora feszt adok
F2esel ha a lapnak adtam +0.1et akor 480at ment, milehet a probléma? pci freki 100
DeadMeat: ismerősöm is most vett 6600ot DS3ba, 3ghz körül fexik a proci
Engem ez az egesz Core 2 termék paleta nagyon emlékeztet a A64-re
E6300 - 3000+ jo tuning, bitang lap és ram kel alá h kilegyen hajtva
6400 3200+ kevésbe
6600 3700 + San Diego, jo tuning, nagy cache xD
[Szerkesztve] -
Nortid
aktív tag
Hali!
FSB korláttal lehet vmit kezdeni, azon kívül hogy újat veszek? -
Ha instail próbálj meg adj alaplapi feszeknek 0.1-et hátha. 1.45-el már a határait súrolod a proccnak akkor.
Enyém 3360MHz-en stabil 1.45 fesszel, de ez fölött akármennyit adok neki nem stabil gondolom FSB korlát lép érvénybe.
Vedd 7-re a szorzót azt nagyobb FSB-n próbáld meg szinkronba. -
harkai
tag
Köszi a segítséget srácok, elég volt az egyszerűbb, 10 percig kiveszem az elemet majd vissza megoldás.Köff
További szépet és jót!
-
Lidi
aktív tag
Hi !
A gondom a következő:
adott egy Giga 965P-S3 + E4300, namost ennél ugye 6-9 ig lehet allitani a szorzót
Viszont ha 6 ra vagy 7 re raktam, akkor hiba allitom 400 ra az fsb-t, visszarakja 200 ra.
Ilyesmivel találkozott itt vki ?
Ram vmi noname 800 as, de ha nem 1:1 ben hajtom, hanem felül, akkor elmegy 860 ig.
Meg olyat is csinal, hogy pl emelem az fsb-t 200 ról, és olyan 266-300 körül van egy lyuk, ahol nincs kép a vidkarin, de a win bebootol. Aztán 300 után vhol megint lesz kép.
[Szerkesztve] -
-
Hack3er
őstag
-
harkai
tag
Nos...Újra írok :| Reméltem, hogy többet nem kell felétek fordulni segítségkréssel, de muszály.7*400on ment a gépem, teljesen okésan, aztán haver véletlen kihúzta a tápkábelemet(...furcsa eset
, azt hitte ő gépéből húzza ki
) Tehát utána vmiért beállt alapra a gép, azóta próbáltam húzni, rányomom h save settings és utána mintha ki lenne kapcsolva a gép, a monitor nem kap jelet, csak villog...a gép nem tölt semmit csak forog a venti...
és én mindjárt sírok.
Nos arra gondoltam, hogy nem biosbol húzom a procit, hanem vmi progival, láttam már pár embernél ezt a megoldást.
De bármilyen ötletet szívesen várok, akár progi vagy ilyesmi.Emailben is tájékoztathattok, vagy priviben,el vagyok keseredveByebye!
-
Draut_HeV
tag
Gorneck: tudsz nekem segíteni ezzel kapcsolatban: [link]
-
Gorneck
legenda
válasz
Pancsermeste #3340 üzenetére
300-350-nél többet nem igazán érnek el ilyen lapokkal...de ezt elég régen olvastam...szóval sztem értelme nem sok van, ha tuningolni is szeretnél...
-
-
Lipton
őstag
válasz
Pancsermeste #3338 üzenetére
Szerintem elnézed, és 16K-ért az a lap GA-945G-DS3, nem pedig GA-965G-DS3 volt.
-
Pancsermeste
őstag
Hát értem én... és köszönöm, hogy elmondtad a véleményed.
Csak azt nem értem / tudom, hogy mire lehet alapozni azt a kijelentést, hogy a 965G DS3 nem tuningolható olyan jól. Én sajnos még nem láttam sem gyakorlatban, sem teszteket nem láttam ezzel kapcsolatban.
Persze én is úgy gondolom (így logikus), hogy kevésbé jól tuningolható, de azért jó lenne tudni, hogy mennyire. Nem is célom az 500-as FSB. Ha pl. stabilan menne 400-on, akkor az szvsz már elég jónak számítana.
Természetesen szívesen fogadom mindenki véleményét, de leírhatná azt is, hogy elméleti, vagy tapasztalati konklúzióról van szó. -
Muréna
őstag
válasz
Pancsermeste #3338 üzenetére
Hali!
nekem ugy konkretan nincs tapasztalatom az integralt vga-s DS3mal
egyet tudok neked mondani hogy a sima DS3mal biztos hogy sokkal jobban fogsz tudni tuningolni, meg a tobbiek is lertak a velemenyuket par hsz el feljebb..
jobban jartal szvsz.. -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Van vkinek konkrét gyakorlati tapasztalata is az integrált VGA-s DS3-al? Mert itt most jóól lebeszéltetek róla, és végül nem ezt rendeltem meg (16K Ft-ért), hanem a P DS3-at. (9K-val többért) Vajon tényleg megéri a plusz kiadást?... Hmmm.. valszeg ezt már soha se tudom meg..
Nyugtassatok meg, hogy ugye az Abit IB9 sem lett vna jobb választás??
Mondjuk ez kicsit buta kérdés volt egy Gigabyte totyikban... de azért kíváncsi lennék az elfogulatlan véleményekre.
Most pedig nincs más hátra, hátradőlök és várom a DS3 -érkezését. -
válasz
Tuco Ramirez #3332 üzenetére
Nekem 965P-S3 van, és nincs probléma a ramokkal (2x1GB 663MHz Kingmax). A 400-as FSB-nél max a hűtéssel lehet gond, talán le kell cserélni a passzív bordákat az alaplapon, bár sokan járatják annyin extra hűtés néálkül is. 965G-t semmiképpen ne vegyél (mint ahogy már írták), a DS4 meg csak alaplapi hőcsöves hűtésben tér el a DS3-tól, de a tesztek szerint nem túl előnyös. A telepítésnél sem lesznek gondok, kivéve, ha RAID kell. A BIOS-a nagyon jó, sokkal több minden állítható, mint az előző ASUS lapjaimnák (P4PE és P4C800), bár az is igaz, hogy azok még csak S478-asok (i845PE és i875P) voltak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tuco Ramirez #3332 üzenetére
Nagyon jó választás a DS3. A többifajta változat azért van, mert van pl integrált grafikus vezérlős változat (ez nem vmi jó tuningban). 400-as fsb-t gond nélkül hozza. Ram problémáról (inkompatibilitásról) még nem igen hallottam. Floppyra nincs szükség win installkor (ha akarsz raid-et az más tészta ugye).
-
dchris
csendes tag
Egyik problémára a megoldás Gigabyte FAQ-ból:
''After updating to latest bios there is a new option in Bios setup menu called the “SATA AHCI mode”, does this mean Intel ICH8 supports AHCI function?
Only Intel Southbridge chipset model names that include a R/DO/DH will support AHCI and RAID functions. The function ICH8 AHCI can only be enabled under Vista. If you are using Windows XP/2000 please disable the function “SATA AHCI mode” in bios.''
Értem én, de miért kell ahhoz Vista, hogy az AHCI-t bekapcsolhassam. Ha a egyik fórumos szerint AHCI=NCQ, akkor annak mennie kellene XP alatt is.... vagy inkább vettem volna DS-4-et...
Tuning szempontjából nincs vele gondom, E6300-at hajtok 429-en, minden alapfeszen és atomstabil... -
dchris
csendes tag
A minap vásároltam egy Gigabyte GA-965P-DS3, a 3.3-as verzióból. Több gondom akadt vele:
- a 6 sata port közül ugye kettő (lila) Gigabyte vezérlőt kapott, ezekre köthető raidben cuccos. Van két satas merevlemezem, elkészítettem a raid tömböt, a windows telepítő látta is, azonban a fájlok másolása során nem sikerült a floppírül felmásolni a szükséges fájlokat. És nem a floppy volt a hibás...
- a másik 4 sata portra bekapcsolható az ahci, azonban nincs hozzá driver, a windows xp ismeretlen pci eszközként ismeri fel és ezzel elintézi....
Ha jól tudom, intel ICH8-as vezérlő van a lapon, amit ugye nem támogat a matrix storage, ami raides chiphez (ich8r-hez) készült. Intel oldalon félkövér betűkkel írják, hogy ich8 nem támogatott. De akkor miért van a biosban, hogy bekapcsolható, és ha bekapcsolom, miért indul el az intel ahci vezérlő, amire csak cdromot és vinyót lehet kötni?
- Mit jelent az, hogy SATA port 0-3 native mode? Érdemes e bekapcsolni, ha az AHCI/RAID probléma miatt csak IDE módban tudom használni a lapot?
Kérem, aki tud megoldást, segítsen! -
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
Mar ket honapja keresem a megfelelo deszkat a leendo core2-m (E6400) ala, de egyre inkabb hajlok egy DS3 beszerzese fele. Olvastam teszteket rola es termeszetesen ebbe a topicba is beleolvastam, de szeretnek meg megtudni par dolgot errol a laprol mielott megveszem. Segitsetek, legyszi!
1. Lattam tobbfajta valtozatot ebbol a lapbol (965P, 965G, DS3/DS3P). Melyik a legjobb kozuluk illetve melyik eri meg leginkabb az arat?
2. Mennyire ''RAM-erzekeny'' a DS3? 2x1 GB DDR-II 800MHz Kingmax RAM lesz a gepben. ''Szereti'' a gep ezt a fajta RAM-ot, nem fordult elo inkompatibiltasi problema?
3. Voltak korabbi ''gyermekbetegsegei'' a DS3-nak? Ha igen, valamennyit kinotte mar?
4. Mennyire kiforrott a lap BIOS-a? Minden eszkozt jol lekezel, minden tuningopcio ugy mukodik ahogy kell?
5. Nem akarom szenne huzni a procit, de azert 400-as FSB-ig ki szeretnem hajtani. Mindenfele barkacsolas vagy extra hutes nelkul kepes erre a lap ugy, hogy stabil marad a rendszer?
6. Szukseg van a Win installhoz floppy meghajtora (az Abit AB9-nel volt ilyen problema)?
Nagyon koszonom elore is valamennyiotok velemenyet/valaszat! -
Draut_HeV
tag
Üdv!
Sansei-ek, segítsetek!
Olyan gondom lenne, hogy E4300-as prockómat ha 9x317 fölé nyomom, akkor megy nagyon jól, tesztek lefutnak, de ha kikapcsolom a gépet (nem áramtalanítom), akkor utána többet nem lehet visszakapcsolni, csak miután visszavette az FSB-t.
Procinak meg egyébként is nagyon sok fesz kell (), már 2,85 GHz-en is 1.45V-on hajlandó csak stabil maradni.
Ramnak biztos nincs köze a dologhoz, mert próbáltam szinkronba is, 800-as memó így jócskán alul van hajtva. PCI-E freki auto, FSB és a RAM kap + 0.1V-ot. Időzítés sem játszik szerepet, mivel 800 MHz alatt megy, de a 800-as időzítésekkel (5-5-5-18).
Ez miért van? -
Muréna
őstag
válasz
Tuco Ramirez #3313 üzenetére
De, de oda pasziroztam egy 8 as ventit
ami huti a ramokat is
-
Lipton
őstag
válasz
Tuco Ramirez #3316 üzenetére
Nem működik a szabályzás, mert ezt a táp 4 tűs csatlakozójára kell rakni, de elég halk így is, mert csak 5 Voltot kap a venti.
[Szerkesztve] -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Yushchenko #3312 üzenetére
Hat ez nem tul sok, de legalabb a hatso hazventit ra tudnam kotni. Koszi az infot!
-
Lipton
őstag
válasz
Tuco Ramirez #3310 üzenetére
Célszerűbb venni egy elosztót, ami a 4 tűs molexből csinál két darab 5 Voltos, és két darab 12 Voltos, három tűs ágat.
Az 5 Voltos ágon szinte minden venti nagyon halk, egy kis ügyeskedéssel be lehet kötni mind a 4 csatlakozót az 5 Voltos ágra. -
Yushchenko
őstag
válasz
Egy cpu, egy system fan, meg egy power fan vagy mi.
-
Muréna
őstag
válasz
Hali!
ds3hoz 1 van, ds4 hez is sztem de nem bizti..
A DS4-ek altalaban nem mennek annyira mint a ds3-mak mivel a passziv hocsoves hutes jobban futi azokat az alkatreszeket amiket nem kellene...
[link] -
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
Meg tudnatok mondani nekem, hogy a DS4-hez hany hazhuto venti csatlakoztathato? Erre nem talaltam infot meg. A DS3-hoz ha jol tudom csak egy van, az pedig nekem kicsit keves sajnos...
Amugy azon kivul, hogy a DS4 jobban felszerelt, stabilabb, tuningbaratabb is mint a DS3?
Tudnatok nekem adni egy linket Gorneck Gigabyte-tuning oldalahoz? (Mintha korabban olvastam volna a topicban, hogy van ilyen, ha rosszul emlekeztem, akkor bocs a kepzelgesert...)
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
azért jövök ide ezzel a kérdéssel mert a léghűtés topic halott
eladom a freezer 7pro-t és kéne neki egy utód ami biztosan rámeg erre a lapra és jobb mint a freezer
elsőre a thermalright hr-01-et néztem csak az 13K pesten is itt meg tuti 15
van valakinek vmi ötlete? -
bal10
csendes tag
hali
A 6300 gyári hűtő és a tuning mennyire szeretik egymást ? -
Lipton
őstag
válasz
Johnny Cage #3295 üzenetére
6x a legkisebb beállítható szorzó, és mivel Neked 6300 van, ezért 7x a legmagasabb (7x266). 6400-as procinál ez 6x-8x-ra módosul, 6600-nál, 6x-9x-re, stb.
Aktív témák
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Elektromos autók - motorok
- OLED TV topic
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- HiMedia lejátszók
- Parfüm topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mozgásban a Cronos: The New Dawn
- További aktív témák...
- Gigabyte Z690 Aorus elite ddr4. aqua gari 2026.07.23ig
- 27% számlával! MSI MAG Z590 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- MSI H61M-P21 (B3) LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500k processzor
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3311
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest